19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František 17.1.2006 21:50

Průběh událostí na české politické scéně

dokládá pravdivost přísloví: "Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako kdyby shazovali." Nezdá se vám to také?
Jan 16.1.2006 10:42

Okamžiky pouze uplynulého týdne??? Na tohle je jediná odpověď: DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické krimi

Okamžiky pouze uplynulého týdne??? Na tohle je jediná odpověď:
DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!
jezevec 16.1.2006 22:34

Re: Okamžiky

lepší cyklicky vládnoucí elity, než dutě zvučící pitomec.
ostatně cibulka páchne a žere psy.
onlooker 16.1.2006 9:57

EU

EU vydalo minulý týden hodnocení připravenosti zemí na zavedení EU. V tomto hodnocení jim přiliš nevadí "zadlužování", které je trnem v oku našich pubikujících ekonomů. Víc jim vadí stárnutí populace a neochota začít skutečně řešit důchodovu reformu. Zásadní bod z hodnocení zní:
"Zatímco se předpokládá, že míra zadlužení zůstane víceméně neměnná na poměrně nízké úrovni 37–38 % HDP, očekávají se značné rozpočtové náklady související se stárnutím populace a Česká republika čelí velkému riziku, pokud jde o dlouhodobou udržitelnost veřejných financí."
Jan Hájek 16.1.2006 8:14

Není tato občanská povinnost,

a nejen občanská ale i vlastenecká, rozšířená i ve vzorové demokracii USA?
M. Gebauer 16.1.2006 2:51

Malé pozastavení

Pane Kadleci, dovolím si trošičku doplnit Váš odstavec o zákazu kouření: Od roku  1977 jsem naprostý nekuřák. Jsem však přesvědčen, že současný zákaz kouření dokonce i na zástavkách prostředků hromadné dopravy je do nebe volající zhůvěřilost. Ono  totiž stačí projít se po vilových čtvrtích měst, po vesnicích, prostě všude tam, kde si lidé topí sami ve svých kamnech či pod kotlech pevnými palivy,  a že jich opět utěšeně přibývá,  a kde se v ovzduší projevují známky nedokonalého spalování - smrdutý, rozhodně nikoliv zdraví prospěšný kouř - aby člověk poznal jak odporně alibistické je toto nařízení. Proč potom městští policisté nemají povinnost odhalovat i tyto znečisťovatele ovzduší? Každá jednotka by měla jednoho, či podle velikosti obce i více policistů se školenými nosy - mohlo by se jim říkat Čichači - a ti by měli právo udělovat vysoké pokuty za znečisťování ovzduší. To by si obce mohly dokonce přijít na pěkné peníze. Že? Rozhodně jeden klad současný hon na čarodějnice má: Znovu se objevili, jak media upozornila, občané, kterým přináší uspokojení mohou-li upozornit policisty na prohřešky jiných. Byl jsem smutný z toho, že poté, co se nehlásí má či nemá-li soused prvomájovou nebo jinou výzdobu svého obydlí by mohla tato "občanská angažovanost" ke škodě nás všech vymřít. A to by byla přece škoda, že? 
Mal 16.1.2006 10:01

Re: Malé pozastavení

Ano - zakazat koureni vsude a vsim - cigarety, kominy, stary autaky, stary kamiony, avie apod., to by se tu hezky zilo :)