25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POSTŘEH: Za Tomanovy pochybné kšefty může i Miloš Zeman

Tuto kauzu odhalila Bezpečnostní informační služba, jednalo se o rozsáhlé uplácení v rámci IT zakázek, policie už obvinila tři lidi, a při domovní prohlídce našla u bývalého ministra zemědělství na 20 milionů korun. To jsou velmi závažné zjištění, je jen smůla, že Toman zřejmě unikne trestu, protože důkazy získané BIS není možné použít v trestném řízení. Sice nechápu proč, ale bohužel to tak je.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
C. Berka 23.5.2023 20:23

..„V roce 2020 získala BIS první informace týkající se podezření, že na ministerstvu zemědělství tehdy řízeném ministrem Miroslavem Tomanem (ČSSD) může docházet ke korupčním aktivitám, které souvisely s IT projekty ministerstva,“ sdělila.

Bezpečnostní informační služba postupně zmapovala a rozkryla, kdo a jakým způsobem se na korupčním jednání podílel. Informace v souladu se zákonem předala oprávněným adresátům.

„Následné policejní vyšetřování vyústilo v březnu 2022 v zásah policie přímo na ministerstvu zemědělství a v bytech zadržených,“ doplnila BIS, podle níž policejní vyšetřování pokračuje pod dozorem vrchního státního zastupitelství....

..Nyní server ( SeznamZpravy) zveřejnil informace, podle nichž BIS uvědomila policii pozdě, a to až v posledních dnech Tomanova úřadování, a důkazy pořízené zpravodajskou službou nelze použít v trestním řízení...

Blahopřeji novinářům k dobré práci- ;-)

C. Berka 23.5.2023 20:26

z usnesení komise: „Již od roku 2020 informovala orgány činné v trestním řízení, Vrchní státní zastupitelství, Národní bezpečnostní úřad, Národní centrálu proti organizovanému zločinu a dotčené členy vlády,“ stojí v usnesení.