18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Zvrhlá společnost

Volby na spadnutí, populismus se překonává, ideologické šílenství nezná mezí. Kategorie jako „vlevo“, „vpravo“ ztrácejí svůj obsah. Máme už jen vlevo nebo echt vlevo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 13.8.2021 22:34

Kurna. Trojkolka chce prekonat komouse. Flus.

P. Kopecký 13.8.2021 17:48

Již Ronald Reagan pravilR^: "Nejstrašnější věta jakou můžete slyšet je jsem z vlády a přišel jsem Vám pomoci a Augustin von Hayek doplnil: Kdyby socialisté rozuměli ekonomii nebyli by to socialisté... a já k tomu dodávám, že politici jsou jen reprezentativním vzorkem svých voličů a proto proč by si nenechali nálepku pravicové strany , když už se jim to u jejich nechápajících voličů tolikrát oplatilo a je to vyneslo k vytouženým korýtkům a svým ovečkám naslibují;-O vidinu šťavnatých pastvin a světlých zítřků ideálně bez práce a z cizích peněz se tak krásně rozdává.. a na výběr tu pravicové Vstrany jsou,,,!!

P. Čech 13.8.2021 19:00

Mám za to, že se silně mýlíte. Politici jsou totiž reprezentativním vzorkem svých voličů jen tam, kde jsou těmito voliči přímo voleni. U nás tomu tak není. U nás jsou voleny politické strany a hnutí a nikoliv politici. K těm vytouženým korýtkům vynášejí politiky jejich strany a hnutí, která a které je umísťují na volitelná místa jejich kandidátek. Systém možných preferenčních hlasů, který je u nás zaveden nic podstatného nemění. Je to jen úlitba hloupým voličům, kteří si myslí, že preferenčním hlasováním mohou něco podstatného změnit. Není to tak! A pravicové strany? Ty u nás prostě nejsou. Všechny politické strany a většina hnutí jsou socanské. Stačí si přečíst jejich programy, ze kterých to socanství přímo čiší.

P. Milan 13.8.2021 21:11

Vaše umanutá posedlost, ale platí to všude, kde jsou politici voleni, lhostejno jak.

J. Urban 13.8.2021 22:37

Pisete to presne. Nazyva se to demokracii. Mozna to i je, nevim. Ale nase demokracie privedla k moci slovenskeho estebaka a oligarchu Babise. To by se ve Svycarsku nestalo. Nevite, jestli ve Svycarsku maji take demokracii? Nejspis ne, protoze v takovychto §r ackach tam neziji.

P. Čech 13.8.2021 16:26

Paní Šichtářová má naprostou pravdu. U nás žádná, skutečně pravicová politická strana, ani občanské hnutí neexistuje. Podíváme-li se na kterýkoliv program, levicovost z nich přímo srší. Politické subjekty se předhánění v slibech, jak se budou o lidi starat, co všechno za ně budou provádět. Méně už však říkají, že člověk sám by se měl o sebe postarat a činit vše pro to, aby se měl jakž takž dobře. Stát má pouze vytvářet podmínky pro to, aby se člověk - občan mohl sám o sebe starat. Něco takového však žádný program žádného voleného subjektu neobsahuje. Ono by se to totiž hloupým lidem nelíbilo. A že těch hloupých je! Odhaduji tak cca 30%. Obvykle těch, kteří volit chodí. Samy pojmy "pravice " a " levice" ztratily svůj původní význam nedlouho po Francouzské revoluci. Vznikly v tehdejším konventu, kde girondisté seděli vpravo a jakobíni vlevo. Od toho ta pravice a levice.

V. Kain 13.8.2021 18:17

Myslím,že mýlíte.Máme tady TSS a nebo Svobodní,ale o ty nemají občané zájem.Tyto malé strany neslibují a nerozdávají jednou koblihy podruhé zmrzlinu atd.Pokud o ODS,tak udělala pod tímto vedením otočku o 180°.

P. Čech 13.8.2021 19:05

Tady asi platí "jaký pán, takový krám". Většina voličů je totiž stále socansky zaměřených. K tomu je vychoval reálný socialismus z před listopadu 1989. Oni potom k tomu socanství vychovávají své děti a vnoučata. Pokřivenost charkterů v lidech vychovali komunisté a pokračují v tom "bývalí" komunisté ve všech politických stranách a hnutích. Toto Kainovo znamení bude odeznívat mnoho generací.

P. Milan 13.8.2021 21:13

Občané nemají zájem, to taky. Ale u Svobodných byl Petr Mach poslední, kdo se dokázal nějak dostat do povědomí těch občanů. Nové vedení je zcela sterilní.

V. Mokrý 13.8.2021 13:59

Hlavně média/pisálkoví, mluvící hlavy, s těmi v pozadí.

M. Boháček 13.8.2021 13:49

V Oregonu podepsali návrh zákona, podle něhož není třeba pro absolvování střední školy znalost čtení, psaní a počítání

https://necenzurovanapravda.cz/2021/08/v-oregonu-podepsali-navrh-zakona-podle-nehoz-neni-treba-pro-absolvovani-stredni-skoly-znalost-cteni-psani-a-pocitani/

P. Čech 13.8.2021 16:29

Podle toho také obecná úroveň znalostí věcí v USA vypadá!Pomalu, ale jistě se k tomu začínáme blížit i my.

Š. Hašek 13.8.2021 16:59

USA se dohrabaly na stav věci (vzdělání) "Svatá říše římská za Karla IV". Možná Velká Morava. Nebo Kopčem u Štorcha. Nebrat doslova.

A sice: Faktická ne/pologramotnost obyvatelstva (mají úroveň naší 4. třídy ZDŠ). Tlusté černošky/mladíci v kápích jsou negramotní zu grunt. Fakticky neznají ani definici stupně C/F/R. A na bankomat, sporák na plyn potřebují hlasový návod.

Solidní úroveň (naše ČVUT za Husáka) - tak pětina studentů "věhlasných" universit. Z toho je ale (!!!) většina z Číny, Vietnamu, Ruska.

Myslím, že o úrovni obyvatel nejlépe svědčí výtisk návodu k mixéru, pračce, sekeře a i holicími strojku. To je fakt prča!!! I otrok za Caesara by se tomu smál.

Mám tedy sousedy, kteří jsou chytřejší, než bakalář z "brusele, světových, galaktických študií". V menší vsi u Klatov. Nebo i v Práglu.

M. Boháček 13.8.2021 13:42

Americkí vedci zistili, že Sars-CoV2 zmutoval na fašistickú diktatúru.

P. Krešňák 13.8.2021 13:14

Vážená paní Šichtařová, opět naprosto pravdivě popsaná dnešní situace. Souhlasím s každým Vaším slovem. Proto půjdu k volbám a hodím jen prázdnou obálku (jestli to pomůže lumpovi Babišovi je mně už jedno) Nemám koho volit a možná ty prázdné obálky někdo spočítá a pan Fiala (hrobař pravicové politiky u nás) půjde od válu. Krešňák

P. Selinger 13.8.2021 13:18

Házet prázdnou obálku je idiotismus. Když si nemůžete vybrat, tak k volbám nechoďte a nepřidělávejte práci volebním komisím !

P. Čech 13.8.2021 16:42

Házet do urny prázdnou obálku nikomu a ničemu nepomůže. Je to projev pouhého alibismu. Docela rozumím tomu, že dnes u nás není možno volit dobrý politický subjekt, protože takový prostě neexistuje. Hodíte-li do urny prázdnou obálku, nepomůže to nikomu a Vám už vůbec. Pouze to pomůže zakonzervovat současný nedemokratický politický a společenský systém. Pozor! Je však možno volit nejméně špatný subjekt. Jako takové se jeví občanská hnutí s výjimkou STAN. Některá z nich dokonce mají v programu schválení zákona o obecném referendu (SPD). Jde v podtatě o to, že pouze tímto směrem lze vybřednout ze srabu, do kterého nás dostala naše ústava - právnický paskvil nejvyššího významu a stádia. Ústava, kterou vypracovali a schválili komunisté a "bývalí" komunisté, kteří seděli v roce 1992 v zákonodárných sborech. Ústava šitá jen jim na míru. Pro většinu občanů znamená cestu zpět. Cestu k reálnému socialismu, notně opepřenému, jako úlitba hlupákům, mnoha prvky anarchie. Jedinou cestou z toho ven je zákon o obecném referendu. Referendu ničím neomezeném, jehož výsledky musí být obecně závazné. Jen tak lze dosíci skutečné demokracie.

J. Ganaur 13.8.2021 12:22

1) je to jen 10%. 2) je to půjčka, sice bezúročná a musí se splatit.3)"odpuštění" splacení je podmíněno novými plátci do systému, tedy investice do budoucnosti.Nevím, kolik je Vám let, ale z "Husákových" dětí dnes tahle společnost žije.A to byla jen bezúročná půjčka.Byty ovšem byly "na příděl" nebydlícím zaměstnancům.Soudobý kapitalismus (se sociálními prvky, aby se "chudý" lid nebouřil) udělal z dětí luxus.Mně tato investice přijde jako pravicová, ikdyž v tomto případě má k inividualismu celkem daleko.

J. Sedlář 13.8.2021 12:36

Máte dojem, že taková běžkyně v balerínách (& mnohé další ze stejného gangu), u níž převládly rodinné tradice před sportovní kariérou přivede na svět plátce nebo pobírače ? /I když tady se třeba zrodí rekordman s talentem po matce - běhání, po otci - utíkání./

https://www.idnes.cz/revue/vztahy-a-sex/annamaria-horvathova-bezkyne-mistryne-tehotenstvi-balerinky.A210812_110223_sex_sub

J. Ganaur 13.8.2021 14:01

V návrhu snad bylo vychovaných dětí.Nechápu, co to sem pletete.8-o8-o8-o8-o

J. Sedlář 14.8.2021 0:06

Ach táák. Vy to budete posuzovat... jak? Naznačujete snad něco? Tak bacha, na předsudečnou nenávist tu máme paragraf. Onehdá řval jeden zástupec lidu v plénu cosi o rasových zákonech proti jistému etniku.

P. Čech 13.8.2021 16:48

Soudobý kapitalismus? U nás? K smíchu! U nás v současnosti panuje typický reálný socialismus, pouze jako úlitba hlupákům "obohacený" mnoha prvky klasické anarchie. Lidé jsou politiky a novináři ohlupováni zejména tím, že mezi pojmy "demokracie" a "svoboda" je dáváno rovnítko. Je to lež jako věž! Jde o to, že demokracie bez jisté vyšší míry svobody existovat nemůže, zatímco svoboda bez demokracie ano. Říká se tomu anarchie. Naprosto nefunkční ideologie, která nefunguje a nefungovala nikdy a nikde na světě. Proč asi? Co myslíte?

J. Ptáček 13.8.2021 12:15

Paní Šichtařová, jste vzdělaná a rozumná dáma, jistě si hravě odpovíte sama na otázku Proč ten populismus.

Pokud by opoziční strana měla aspoň jedno téma, které by zaujalo většinu a zabodovalo, volby by vyhrála. Bez tohoto tématu nezbývá, než populizmus. Pravý, levý, zastaralý nebo moderní. Všechno k ničemu. Ve správném populizmu jsou mistři ANO a SPD. Překvapivě KSČM nikoli.

Já bych neřekl společnost zvrhlá, ale spíš hloupá, minimálně politicky a ekonomicky negramotná.

P. Čech 13.8.2021 16:57

Řekl bych negramotná v českém jazyce a v používání pojmů, jimž nerozumí. Co je to ten "populismus"? Jde o styl politiky, který usiluje o získání široké základny voličů údajnou ochranou zájmů prostých lidí proti různým ohrožením a prosazováním témat vzbuzujících emocionální reakce veřejnosti. Tolik definice pojmu ze slovníku cizích slov. Naprosto jasná definice, která m.j. říká, že populistické jsou všechny politické subjekty bez jediné výjimky. Bohužel je k tomu přímo nutí čl.5 dnešní naší ústavy, hovořící o volné soutěži politických stran v souvislosti s čl. 18. odst.1 ústavy téže. A přesně to je tím důvodem, proč se náš stát nemůže vyvíjet kupředu.

P. Molík 13.8.2021 12:14

Ohledně fašizace paní Markéta opět potvrzuje, že její myšlenkové vývody bývají obvykle brilantní a já v tomto punktu s Markétou souhlasím. Budování bruselské diktatury je stádiem fašizace společnosti.

M. Mařák 13.8.2021 17:05

Další element, jenž jen tak prázdně plácá o fašismu a neví zhola nic o jeho podstatě.

V. Petr 13.8.2021 10:54

Celé to je ŠPATNĚ! Bytů je MÁLO, nedostatek, protože se kvůli zeleným i jiným obstrukcím NESTAVÍ! Proto prostě nemohou být pro všechny. Pokud tam stát napumpuje peníze, prostě se byty zdraží tak, aby nabídka odpovídala koupěschopné poptávce! A zase se na někoho nedostane!

F. Navrátil 13.8.2021 10:47

K socialismu lze dospět dvěma cestami. Tou první je, že stát znárodní firmy. Druhou, že firmy zprivatizují stát.

T. Kučera 13.8.2021 9:55

Aha, takže pan Baťa postupoval špatně, když dal lidem právo bydlet ve Zlíně jenom proto, že k němu nastoupili do fabriky šít boty. Nebo takový Ringhoffer, který pro zaměstnance Staropramene postavil celý centrální Smíchov. Jo, a to se jim tenkrát říkalo fabrikanti. To je od slova fabricate, francouzského slova, český znamenající výrobce.

J. Fráňa 13.8.2021 10:06

Když u mě budete pracovat a dobře pracovat, tak vám zajistím bydlení. Správně. Když mě budete volit, zajistím vám levnější bydlení. Špatně.;-D