19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Monte Christo 14.3.2008 10:40

Kazdy ma svou ideu...

Kdyz jsem zamlada byl jeste svazak,hajil jsem zajmy svazaku...Napriklad pro ma byt discoteka atd...Byly to prkotiny...Pak,jsem chtel,vztoupit do komunisticke strany a zmenit tak svet...Jako dnes spousty mladych lidi chce take zmenit svet k obrazu svemu...At je to pravicovy radikal ci levicovy,at je to levice pravice ci stred...Zalezi spise na tom,co je v momentalni situaci spise mozne a na delsi dobu udrzitelne a prospesne pro vetsinu ,potazmo take pro stat...Je treba spoluprace,ktera prinese spise ovoce nez zlobu a svar...Cele pol.spektrum,si musi uvedomit,ze nase zeme se za nekolik let pro svobodnou evropu bude nepostradatelna a bude hrat velkou roli v evrope...Kdo vi o cem dnes mluvim,ten rekneme vyhral a to jak financne tak i pol..do budoucna...Ale jak rikam, kazdy ma svou ideu a je treba ji naslouchat...Zalezi take hodne na ucitelych ktere zak posloucha a vytvari si tak svuj nazor na svet...A dnes jsme ucitele my,A Ti zaci jsou generace ktere nas jednou budou zivit az my budeme v duchodu...A jak rikaval muj deda:Co synku zasejes to take sklidis....Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

lucina(pes) 13.3.2008 10:48

ˇUstí n/O

To musí být zvláštní město, samá náplava, jako všude v Sudetech. Vzpomínáte si na tu jejich aféru v 90.?

Miloš Štěpař 12.3.2008 20:27

Zvláštní úvaha

Tato úvaha je bezpředmětná. Pomineme-li to, jaký mají lidovci sklon k populismu, pak lze předpokládat, že si moc dobře uvědomují, jaký je vzhledem ke konzervativnímu programu strany jejich nejpřirozenější koaliční partner – sloučení s jinou parlamentní stranou než s ODS v jejich případě nepřichází v úvahu a nikdo z nich o tom nepochybuje. Z jejich vyjádření tedy nevyplývá (jak naznačuje autor článku) že pokud sloučení, pak rozhodně ne s ODS. Spíše z něho vyplývá, že nechtějí přistoupit k jakémukoliv sloučení vůbec. Jinak musím souhlasit s tím, že propad pod pětiprocentní klauzuli lidovcům v příštích deseti letech nehrozí – prohlášení bylo tedy ze strany lidovců opravdu zbytečné.

wandy 12.3.2008 22:15

Re: Zvláštní úvaha

to zda se KDU udrží v parlamentu a senátu není vůbec jisté. Až do prezidentské volby se všichni (nebo téměř všichni)  volení zástupci KDU hlásili ke křesťanství a dostávali hlasy od věřících. To už neplatí, tím že pánové Kalousek, Severa, Svoboda a další akceptovali tezi pana Klause že "křesťanství je jen zvrácená ideologie" (viz dopis p.Halíka s citací Klausova výroku) tyto hlasy ¨ztratí, stejně jako ztratí hlasy těch, kteří chápali KDU jako stranu s programem Evropské integrace. Je to dost patrné i z webové diskuse na stránkách KDU. Zdá se, že řada bývalých voličů a i členů KDU bude dávat hlasy evropským demokratům, i když je to strana liberální, ale pravicová a evropsky orientovaná (a tato kombinace je bílým místem na mapě parlamentních stran). Starší ODS ještě pro KDS přijatelná byla, ta stávající již nikoliv, a tak i já chápu usnesení ústeckých orličanů (to vůbec neznamená, že panové Kalousek a spol se nebudou do ODS integrovat, ale jen jako jednotlivci bez voličské podpory věřících).

Miloš Štěpař 12.3.2008 23:53

Re: Re: Zvláštní úvaha

    Nemohu souhlasit. Přestože (k mé nelibosti) uvnitř strany dochází k značnému měknutí, ODS je stále nejkonzervativnější stranou na naší politické scéně. Paradoxně konzervativnější, než ona pověstně "názorově flexibilní" KDU-ČSL.

    Tento prezidentův proslulý výrok je vytržený z kontextu, ale to asi víte... Nemluvil o křesťanství obecně, ale o jeho dogmatické formě. Když říkal "ta vaše zvrácená ideologie...", tak tím neútočil na křesťanství, ale na Halíka. Halík není personifikací křesťanských tradic – když už, tak spíše Pravdy a lásky.  

Budíš 12.3.2008 19:38

křesťané nemohou být levice

Je na lidovcích, jakou budou stranou a zda vůbec budou.Věřícich není ani jedna třetina uváděných stavů.Česko je převážně nevěříci a počet věřících bude stále ubývat.Mohou však jako strana fungovat, ale  nesmí plavat mezi levicí a pravicí.Stačí jasný, když né pravý tak středopravicový program od kterého nesmí ustupit dle větru  a volič si k lidovcům cestu najde.Mohou se stát zajímavou a žádanou pravicovou stranou v prostoru dost labilní pol .scény.

Patrik 12.3.2008 19:00

závan STB-příspěvek jirky z STB

Pisatel ,který píše pod nickem jirka byl jistě velmi záslužný donašeč na STB.Velmi mě zamrazilo,že hned najde ,kdo co napsal před měsícem.Člověk něco tady napíše a už za nějaký den to pustí z hlavy,ale ti kteří v to mají praxi si pamatují a ví.Bohužel se mi nepodaří zjistit,ale moc bych za to nedal,že byl a je v seznamech..

šefelín 12.3.2008 22:05

Re: závan STB-příspěvek jirky z STB

Jirka.s.  je  něco  jako Jekyll  a  Hyde,  dvě  povahy  v  jedné  osobnosti.  V  jedné  se  projevuje  jako sprostý  a   hulvátský,  značně primitivní  blb,  ve  druhé  zase  šokuje  inzerováním  své   vášnivé  lásky k   jedné  nejmenované  politické  straně, či  přímo  profesionálně  obsáhlou  fízlovskou  databází. O tomto  nás dokonale,  neznaje odpočinku,  přesvědčuje,  na  Nev. ps.,  každý  den.

Rex 12.3.2008 18:55

Kauza Diag Human

www.aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/clanek.phtml?id=523854  !!!!!!

Frank 12.3.2008 17:31

Když už u lidovci se vymezují proti ODS, tak ti modří ptáci musí být fakt pěkná pakáž.

Akorát dvojnásobný student to nechápe. Možná by to chtělo navštěvovat třetí školu. Autor o sobě hovoří jako o slušném člověku. Neznám slušného předsedu politické strany. Leda tak dobrovolných hasičů. Už slyším ty kecy, jak chce příznivě ovlivňovat politický a kulturní život spoluobčanů. Chtěl bych slyšet jména těch slušných z ODS, ze kterými se už setkal. Hlavně by mně zajímala jména poslanců a senátoru. Ale těch opravdu slušných. A když je podle něj ODS slušná strana, tak pro si její členové zvolili takové hovado do čela? Nejsou lidi? A není to tak, že ti opravdu slušní ve stranách nejsou?

Frank 12.3.2008 17:36

Re: Když už u lidovci se vymezují proti ODS, tak ti modří ptáci musí být fakt pěkná pakáž.

Oprava: se kterými......

Michal Slánička 12.3.2008 20:28

Re: Když už u lidovci se vymezují proti ODS, tak ti modří ptáci musí být fakt pěkná pakáž.

Pane, Vy jste jen obyčejný hulvát, který potřebuje řečnit. Když tedy napadáte mou slušnost, výslovně Vás žádám, abyste sdělil všem diskutujícím, jak  jsem se zachoval neslušně v politice, neco co neslušného jsem učinil vůči občanům. A sdělte mi i tu kouzelnou věc, kterou neobjevila žádná ze sociálních věd narozdíl od Vás, a to je, podle čeho tek usuzujete, že lidé v politických stranách jsou neslušní. Nemáte jediný argumen, od Vás se urážet nenechám, vím velmi dobře, že lidé v politických stranách jsou stejní jako v kterémkoliv jiném sdružení, koneckonců každý člen v brandýské ODS je členem i jiných občanských sdružení. Podle Vaší logiky by musela být i členská základna těch sdružení neslušná. Mluvíte hlouposti.

Miloš Štěpař 12.3.2008 20:42

Re: Re: Když už u lidovci se vymezují proti ODS, tak ti modří ptáci musí být fakt pěkná pakáž.

Takovou racionální reakcí akorát házíte perly svini.

Miloš Štěpař 12.3.2008 20:37

Re: Když už u lidovci se vymezují proti ODS, tak ti modří ptáci musí být fakt pěkná pakáž.

Nebudu s Vámi polemizovat o tom, jak velké hovado sedí v čele té "Vaší strany", ale myslím, že bych se přinejhorším napotřetí trefil. Skutečně, přišel jste na to – politika je svinstvo. Ale nezoufejte, můžete ji přece aktivně změnit a povznést! Co takhle v nějaké slušné straně Vašeho srdce.... 

František 12.3.2008 13:48

Na usnesení není nic špatného

Členové tak vnímají a pociťují situaci ve své politické straně KDU-ČSL, tak se jasně vyjádřili a svůj postoj vymezili. Tím to pro mne všechno končí, další úvahy již nejsou vůbec podstatné.

Ivan 12.3.2008 13:34

Typický modrý svazák.

Je to navlas stejné jako řeči bolševických svazáků v padesátých a šedesátých letech. Jenom zabarvení není rudé, ale modré. Dětičky dělající kariéru přes politickou stranu jsou vždycky pohromou. ČESTNÝ ČLOVĚK PŘECE NEMŮŽE BÝT PŘEDSEDOU ODS, STEJNĚ TAK JAKO V PADESÁTÝCH LETECH ČESTNÝ ČLOVĚK NEMOHL BÝT FUNKCIONÁŘEM KSČ!

Jura Jurax 12.3.2008 15:02

Re: Typický modrý svazák.

Ivánku, Ivánku - dovedeš pochopit, že ten rozdíl v barvě je podstatný?

To s těmi padesátými lety je víceméně jasné; i když i čest může být třídní ... ale mohl bys ozřejmit, proč konkrétně ČESTNÝ ČLOVĚK PŘECE NEMŮŽE BÝT PŘEDSEDOU ODS?

Michal Slánička 12.3.2008 15:31

Re: Typický modrý svazák.

Nezlobte se, ale říkáte nesmysly. Nedělám kariéru přes stranu, ani o to nemám zájem. A Vaše pochybnosti o mé čestnosti jsou ubohé. Neznáme se, nevím, jak mne můžete posuzovat. Navíc i v politických stranách jsou na vedoucích pozicích čestní lidé, tak jako v kterýchkoliv jiných spolcích, sdruženích, adt..

ne dr.Poklop 12.3.2008 15:51

Re: Re: Typický modrý svazák.

No zrovna Váš přeseda Topolánek mi čestný nepřipadá.

Michal Slánička 12.3.2008 15:57

Re: Re: Re: Typický modrý svazák.

A Peroubek, Čunek, Bursík ano? Já však neřeším přesedy stran, ten diskutující hovořil o mé osobě, aniž bychom se znali. A považuji za hrubě nevkusné úrážet čestného člověka bez jediného důkazu.

ne dr.Poklop 12.3.2008 16:30

Re: Re: Re: Re: Typický modrý svazák.

Nechci se Vás osobně dotknout,ale myslíte si,že slušný a čestný člověk by vstoupil do politické strany?

Michal Slánička 12.3.2008 16:58

Re: Re: Re: Re: Re: Typický modrý svazák.

Podívejte se, já jsem předsedou ODS v Brandýse již pět let a věřte mi,

že jsem potkal v ODS všiváky i opravdu čestné lidi. Co je nečestného

věřit nějaké myšlence nebo být přesvědčen o směru vývoje? V Bandýské ODS je 14 členů, což je na městečko s 1420 obyvateli poměrně dost na dnešní dobu, a všichni jsou tam z přesvědčení. Najdete tam učitele, lékaře, starostu, kuchařku i zemědělce. Chcete snad o každém říci, že je nečestný či neslušný? To by bylo krátkozraké. Mne nazajímají jejich povahové vlastnosti, dokud nechtějí kandidovat, co mne však stále zajímá, je to, jaké změny ten dotyčný/-á navrhuje pro zkvalitnění chodu města, atd.. Tito lidé, kteří jsou pro některé neslušní či nečestní, mají třeba radost, jestliže prosadí, aby zastupitelé za jejich stranu prosazovali třeba dětské pískoviště. Nehodnoťte členy politických stran podle pánů u koryt, tady na té základní úrovni je to opravdu jiné, a je to i o té čestnosti i slušnosti.

jirka.s. 12.3.2008 17:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Typický modrý svazák.

Jenom pro informaci, pane Sláničko, s kým jste se právě pustil do diskuze:

Autor: ne dr.Poklop IP: 62.209.224.xxx Datum: 04.03.2008 12:52Ano Klaus byl prověřováná osoba pro spulupráci a STB jeho papíry předala KGB a ta odmítla je vydat.Tak ,že pravdu budeme znát až KGB otevře archiv a nebo až se Putin naštve.Teď se můžeme jenom domnívat,ale nemáme jistotu.

Autor: ne dr.Poklop IP: 62.209.224.xxx Datum: 05.03.2008 14:23Je to k nasrání,když tě někdo nachytá při lži.Stejně se jednou setkáme.Věř tomu.Žižkov zase není tak velký.těším se na tebe.

Autor: ne dr.Poklop IP: 62.209.224.xxx Datum: 29.02.2008 12:38Ty seš debil!!

Patrik 12.3.2008 18:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Typický modrý svazák.

Ale on má pan Popklop pravdu.Co je na tom divného?Ten si nebral servítky s komoušema a s takovým blbem jako je Jirka si brát také nebude.Jaké jsi měl ty krycí jméno?

Patrik 12.3.2008 18:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Typický modrý svazák.

Doufám,že nemáte v ODS takové jako je Jirka.Jinak ,já znám dost svých kamarádů,kteří jsou v ODs jenom kvůli zakázkám pro obec,protože se o tom jedná na schůzi ODS.Je to jako za komunistů,že bezpartijní nemá nárok.To se u Vás neděje?

Michal Slánička 12.3.2008 20:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Typický modrý svazák.

S klidným svědomím mohuříci ne. Důkazem mohou být i podrobné zápisy z jednání, které jsou pravidelně každý rok postupovány městskému archivu, narozdíl od jiných politických stran. Nemáme co skrývat, o čem, o kom a proč se hovořilo, a jaké stanovisko se zaujalo, je tedy dohledatelné.

Šnek 12.3.2008 11:26

KDU-ČSL nesmí zmizet.

Strana s Čunkem, Pithartem a příznivcem Vlkem, toho mnoho v českém prostředí nepořídí. A jsou tam, a byli, i další. Zesnulý intrikán Lux, pak ten blb, co se málem sestřelil zevnitř, podraznik Kalousek a bezpočet dalších. Co by tedy měli pro svou existenci dělat?

Potlačit rádoby křesťanský nátěr a vrhnout se na penzisty. Je jich čím dál více. Mají celoživotní zkušenosti a nic na práci. Lepšího člena strany než penzistu, to si člověk může jen těžko představit.

Otázka je, proč by se penzisté měli právě do této strany hrnout? Protože je jediná,ve které by mohli něco pozitivního udělat - pro své děti a jejich děti.

Šnek 12.3.2008 11:28

Re: KDU-ČSL nesmí zmizet. Dodatek.

Aby bylo jasno. Nemyslím si, že lidovci mají teď něco positivního v plánu. Ale právě tuto okolnost by mohli noví členové strany změnit.

NP 12.3.2008 12:17

Re: KDU-ČSL nesmí zmizet.

Neměl byste lidovcům radit takové nezdravé věci.  Věřící lidé jsou věřící a nikoliv natření. O jejich vymírání slyším už dvacet let. Na nevěřící důchodce mají políčeno i jiné partaje. U lidovců nebude rozhodující, kdo je povede. Bratři nebo sestry v jejím čele musí akcentovat sociální politiku založenou na křesťanských základech. Jinak se jejich voliči porozhlédnou doprava nebo doleva. Strana musí udržet pomyslný střed a vyrovnávat extrémy z obou stran. Jinak se rozplyne.    

Šnek 12.3.2008 14:47

Re: Re: KDU-ČSL nesmí zmizet.

Strana musí udržet pomyslný střed a vyrovnávat extrémy z obou stran.

Obávám se, že lavírování mezi všemi jim jednoho krásného dne nevyjde.

To by bylo celkem jedno, kdyby na tom nakonec nevydělali socani.

Jo, a, co je na Čunkovi, Kalouskovi a třeba i soudruhu Pithartovi křesťanského?