19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: zvládneme Evropu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hora Jan 17.1.2008 11:28

Klause už nikdy!

  

   To, co udělal s naší ekonomikou v devadesátých letech a je nazýváno krádeží století, to se teď zase opakuje, co je u moci zase ODS , včele s Topolánkem, ale hlavou všech pokračujících zlodějen je hrad a Klaus, proto Klause už nikdy !!!

Paroubek 13.1.2008 18:31

obdiv a obdiv

To jsem ty jednoduchy zblbnul co ????

Paroubek 13.1.2008 18:28

obdiv

To jsem ty jednoduchy zblbnul co ????

lerak 12.1.2008 23:51

Údiv nad prostoduchosti.

níže uvedené příspěvky svou prostoduchostí dokazuji kdo je jejich idolem a prvním tajemníkem.

Realista 8.1.2008 21:54

Obávám se, že pan Robejšek se tentokrát mýlí

Francouzská varianta nesouvisí s větší či menší mírou de/centralizace. FR priority jsou tyto: lví podíl EU rozpočtu na zemědělce (především francouzské), francouzština jako úřední jazyk EU, zasedání EU parlamentu ve Strasbourgu, výstavba fúzního reaktoru ve Francii pod dohledem Francouzů za peníze EU, montáž Airbusu z přednostně francouzských dílů ve Francii a jeho dotování z peněz EU, pozitivní diskriminace a dotování evropského filmu - zejména francouzského. Dále vývoz zbraní do rogue countries a zanedlouho muslimských imigrantů do nových členských zemí EU. Na základě "principu solidarity" zakotveného v euroústavě.

Na francouzské variantě pro nás není výhodného zhola nic a osobně nechci podporovat ani jedno z výše uvedeného. To už radši pruský pořádek a efektivitu.

Liberta 8.1.2008 22:21

Re: Obávám se, že pan Robejšek se tentokrát mýlí

Vidím to stejně jako Vy.

Pavlik 8.1.2008 20:04

naše zájmy

Ve skutečnosti je naším nejvlastnějším národním zájmem je jednotná, spravedlivě a demokraticky organizovaná Evropa. Jinak nás nejspíš utlučou čepicema Číňani. Nejspíš za svého předsednictví nevyoráme tu velkou brázdu, ale pokud se nám podařilo ustoupit trochu ze svých komplexů malosti a dělat politiku prospěšnou celku, bude to pro nás i pro Evropu z dlouhodobého hlediska přínos.

Realista 8.1.2008 21:55

drobná oprava

ne Číňani ale Arabové.

Liberta 8.1.2008 19:44

Jsme svéprávní - předsedejme podle sebe!

Nesdílím autorův názor. Předně si vůbec nemyslím, že věci jsou tak ostře jasné: Němci s Rusy, Francouzi s Američany. Ačkoliv je nám národní mentalita Francouzů blíže než německá, jejich (mocenské i národní) zájmy jsou nám dost vzdálené. Němci jsou nám geograficky i historicky daleko blíže, i když jako národ je neradi. Nevim, proč bychom si neměli v době předsednictví hájit tvrdě VLASTNÍ linii a (jak je diplomatickým zvykem) opírali se přitom o  toho, kdo se bude chtít přidat, resp. nás podpoří (přímo Američané, třeba). Jsem si skoro jistá, že Francouzi to nebudou.

www.volimklause.cz 8.1.2008 17:00

www.volimklause.cz

www.volimklause.cz

Pavlik 8.1.2008 19:53

Re: www.volimklause.cz

Kde to žijete? Milý zlatý, my nikoho nevolíme, dokonce ani jako diváci tu nejsme - hlasování bude tajné. Poslanci nám dávno slíbili přímou volbu, podle hesla slibem neurazíš. Co se týče Klause, nikdy se k přímé volbě příliš nehlásil, tak ho nechte ať si to vykšeftuje sám. Minule to zvládnul celkem dobře ...

Karel 10.1.2008 19:10

Re: Re: www.volimklause.cz

Vážím si pana Šporcla jako schopného umělce, ale chtěl bych ho ve vší úctě upozornit, že není zcela v obraze , domnívá-li se, že  vyjadřování se k volbě prezidenta pouze formou internetu je objektivní. Kde jsou občané, kteří k tomuto způsobu komunikace nemají přístup, resp. ho nepoužívají ( a těch je zřejmě značné množství)? Probuďme se konečně s tím stálým: Najdete na www. ......Je to opravdu zatím hudba budoucnosti, i když možná, kéž by, docela blízké, ale dnes?

Pepa z Hon 11.1.2008 12:49

Re: Re: www.volimklause.cz

Souhlasím a asi mu to zase dopadne. Poučení z tunelové reformy a jejího vyústění v podobě balíčků v roce 1997 není pro mnoho lidí dostatečně jasné.

Ano je to úplně jedno my ho nevolíme. Spíš tato akce zavání hnědým nosem ala Parkanová. Historie se opakuje.Umělci i v historii, ale i dnes stále  prokazují, jak jejich nosy hnědly a hnědly.    .

Jaroslava 11.1.2008 19:14

Re: Re: Re: www.volimklause.cz

Nevím, zda to pan Šporcl /zeť nedávno zemřelého herce Kodeta, krátce před smrtí vyznamenaného p.Klausem/ vymyslel sám, či na požádání někoho jiného, ale v každém případě jsem se zděsila nad úvodním textem. Především nejvyšší podporu v zemi mají tradičně vždy prezidenti, protože si nemohou dovolit nic tak nepopulárního, aby ji neměli, že ano? Navíc v současné době podpora Klause klesá a v nejčerstvějším průzkumu je 52% pro pro Švejnara a 48% pro Klause. Pokud by se uskutečnila Klausem odmítnutý televizní dialog, tak by se určitě rozdíl prohloubil ve Švejnarův prospěch. Prof. Švejnar je nesmírně sympatický, vzdělaný, slušný  a skromný a jako účastnice besedy s ním ve zlínském kraji bych v přímé volbě neváhala ani minutu. A vyhrožovat poslancům - ty,ty ty já ti to pak spočítám - to už je úplně pod úroveň. Chci věřit, že páni poslanci a poslankyně budou přece jen přát nám všem občanům to lepší, že většina z nich se nedá koupit za mrzký groš a dájí znát třeba Topolánkovi, že Češi nejsou podělaní.Pane Šporcle a spoluautoři, nenuťte je, prosím k tomu.

STEM zaplacenou ČSSD nemusím 13.1.2008 3:11

Re: Re: Re: Re: www.volimklause.cz

Milá paní Jaroslavo,

věřte, že Vaše věta "...52% pro pro Švejnara a 48% pro Klause...." dělá radost zejména lobbistovi Voráčkovi a jím vlastněné agentuře STEM, kterou si dlouho před volbami 2006 najalo ČSSD, aby manipulovala veřejné mínění přesně stejnými výzkumy. Taky proto byl Paroubek tak gottwaldovsky rozzuřený, když zjistil, že ani stamiliony do manipulace s voliči mu nezajistili vítězství všeho pracujícího lidu.

Takže ano, věřte průzkumům mínění, hlavně od agentur, které platá ČSSD, KSČM, Právo atd. atp.

Svatá ty prostoto !

zbyněk 14.1.2008 5:01

Re: Re: Re: Re: Re: www.volimklause.cz

Ty jsi .........jak anděl.

Zdeněk Gryc,Jihlava 14.1.2008 15:12

Re: Re: www.volimklause.cz

 V  souvislosti se slušným a jednoduchým diskusním příspěvkem pana Pavlíka vzpomínám na pohlednici s Jiránkovou volební kresbičkou a  Václavem Klausem, který se nás ptá: S NÁMI ANEBO DO LEVA?

 Následný kšeft s hlasy komunistů, kteří se pak ruku v ruce s panem profesorem  dostali ve stejném okamžiku do Lán  na Hrad svědčí o tom čeho je schopen. Takže, kdyby byl zvolen profesor Švejnar, byl bych nejenon rád, ale snad by to i trochu odčinilo hanbu tohoto minulého kšeftu.  Z.Gryc

Hnyk 8.1.2008 16:15

Peter Robejsek či Petr Robejšek z hamburského think-tanku a francouzské zájmy

Nějak pan Robejšek při chvále francouzských národních zájmů pozapomněl, že Francie není ve vojenské struktuře NATO, pouze v politické a že Francouzi byli první co dali Američanům vyhazov. Zato ale Sarkozy nabídnul Libyji strategické partnertství včetně dodávek zbraní a třeba takový Chomejní si až do uskutečnění islámské revoluce v Iránu žil v bezpečí ve Francii. Ovšem ten kdo se v honbě za ziskem lísá do přízně modrých národovců může vidět francouzské a české zájmy jako společné. Koneckonců nejvyšší Hradní pán by nejraději viděl Turecko v EU, zatímco zlotřilí Němci jsou proti.

Prozřel 8.1.2008 14:58

PF 08

Osvědčené osmičky ohlašovaly osudové okamžiky omen nomen.

Odsuďme odvážně osudy obětních oveček, odhoďme okovy obludné oligarchie, otevřme okna očistnému ovzduší, odežeňme oblbovače občanů okupující obrovský Olymp.

Obšťastněme odedneška obyvatele optimismem, ordinujme odpovědnost, odepněme občas opasky, omlaťme odpovědným orgánům odulé obličeje, odmítněme otrocky ohnutí oblizovat ohanbí obrbossům.

Slavek 8.1.2008 13:45

Robejšek na hrad

Kdyby byl Bursík opravdovým ekologem, nemusel letět tak daleko shánět Antiklause. Mohl ušetřit a měl někoho chytřejšího, ale ten chytřejší by zase nechtěl být Antiklausem, tak nám nezbývá nic jiného než sledovat  stálé zviditelňování komunistů a páně Paroubka;-€

vladimír ondys 8.1.2008 13:14

Tanečky v Evropě

připomínají kankán i parademarš s ruským kuřím okem na starém parketu v podivných botách sešitých rozpadající se balkánskou nití.

http://vladimir.ondys.sweb.cz

Šnek 8.1.2008 12:13

Správné je to, co slouží vlastní zemi.

Říká pan Robejšek. A mezitím pan Topolánek slíbí Rakušanům, že Temelín dostavovat nebudem.

Komu to vlastně slíbil? Čičmundům, kterých je přibližně tolik jako nás a kteří se od nás liší tím, že mají Alpy.

L'ego 8.1.2008 11:56

Jasně, Německo už čeká, až bude moci znovu vládnout Evropě

Takže se spojme s Francií proti Německu. Možná by neškodilo postavit na hranicích nějaké to opevnění... Opravdu netuším, proč by český "národní" zájem měl být obdobný jako francouzský, totiž posílení role národního státu v rámci EU. Myslím, že je i v zájmu Francie posílit roli EU vůči národním státům...

Já například chci, aby byl Evropský parlament co nejsilnější a národní parlamenty podstatně slabší (ale zas ne úplně, líbil by se mi třeba německý model federace), aby komise byla skutečnou vládou (tj. politickou) atd...

Co však potřebujeme ze všeho neméně, je uvažování ve velmocenských kategoriích první poloviny 20. století. Budou-li se státy západní Evropy (kam teď počítám i nás, i když s velkými výhradami) mezi sebou tahat, jedinný, kdo z toho bude profitovat bude Putinovo Rusko.

Karel 8.1.2008 12:38

Re: Jasně, Německo už čeká, až bude moci znovu vládnout Evropě

Národní zájmy už dávno neexistují. Jsou zájmy místní mafie a zájmy mafie v Bruselu.

Pro mě je jediným výsledkem celé EU jen to, že z hranic zmizí darebáčtí celníci, jejichž morálka je na úrovni komunistů (jejich zmizení není žádná extra výhra, je to naopak naprostá samozřejmost a měli bychom se stydět, že tam doteď opruzovali) a pak to, že si už nikde nemohu koupit svoje oblíbené kuřivo beedieska.

jízlivec 8.1.2008 18:45

Re: Re: Jasně, Německo už čeká, až bude moci znovu vládnout Evropě

Karle, CELNÍCI zmizeli z hranic už před 5 lety, teď mizí POHRANIČNÍCI.

www racek 8.1.2008 11:44

jo, včera jsem

to četl v týdnu, robejšek je brilantní jako vždy.

Malý Aston 8.1.2008 10:21

Jen volové věří,že něco získáme!

Podle pořadníku budeme "Vyvolení" a pěkně se postaráme o tisíce úředníků a tisíce novinářů.Mám dojem,že je to blbě vymyšlené.Proč máme utrácet miliony nebo doknce nějakou miliardu,když můžeme prostě Topolánka přestěhovat na půl roku do Bruselu?Stejně se nic nevyřeší a nic podstatného nepřijme neboť velcí hráči Evropy mají svůj národní zájem,který nemusí být zájmem našim.Ano,to stěhování úředníků by nebylo špatné,kdyby byla zrušena Bruselská noclehárna a lehárna.Možná by to nebylo tak zajímavé sedět v Bruselu pokud by se úřednici museli každého půl roku stěhovat.Navrhuji zrušit Bruselskou zašívárnu nebo tam vždy posadit jednoho ministerského předsedu a ubytování mu může zajistit příslušný konzulární úřad. Prachy raději věnovat pro důchodce.:-D

www racek 8.1.2008 11:41

Re: Jen volové věří,že něco získáme!

hmm, a máte představu kolik lidí tam je a kolik to stojí? třeba ve srovnání s naší státní správou ...:-D

Liberta 8.1.2008 19:37

"Stejně se nic nevyřeší a nic podstatného nepřijme neboť velcí hráči Evropy mají svůj národní zájem,který nemusí být zájmem našim"

No to si odporuje: předsednictví koluje po všech členech, aby právě mohli prosazovat své zájmy i menší a malí hráči, nejen ti velcí. - Myslím, že pokud je předsedající zkušený, sám konsistentní a má jasný záměr, může předsednictví něco posunout směrem, který si zvolí. To ovšem není náš případ, bohužel...:-(

Von 8.1.2008 10:04

Nejhorší je,

že Rusku se "za lajnou" nelíbí a chce být na hřišti - a samozřejmě jako hegemon !