20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Zůstat či nezůstat v Evropě?

Stává se, že jedno divadelní dějství končí, světla zvolna slábnou, až zhasnou docela. V úplné tmě je slyšet jen tlumený ruch na jevišti. Pak se světla pomalu rozzáří – a vidíme zcela jiné uspořádání scény.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 27.12.2011 0:43

slušná agitka

Kdo nepodporuje  geniální taktiku Evropských vůdců známou jako "vyrážení dluhu dluhem", ten je  protievropský, podporuje  korupci a  sune nás  z  Evropy.

Ještě bych přidal podobenství o  hašení hořícího  společného Evropského domu a solidární pomoci trpícím !

Pak by to bylo za  výbornou.

A. Richter 22.12.2011 21:51

Kulím oči

Cit.: "Neplatí na ně, že nejde o dar, ale o půjčku, nadto kdykoli návratnou."

Pokud je "KDYKOLI NÁVRATNÁ" , tak ju asi vůůůbec nepotřebujou. Bo z čeho by kdykoli vraceli? 

P. Urban 22.12.2011 16:13

Co to je být proevropský ?

Evropská unie je momentálně v situaci, kdy jediným rozumnou cestu představuje zmenšení eurozóny. Místo toho její lídři usilují o prohloubení integrace a tím i posílení toho, co z krizí jednotlivých států udělalo krizi evropskou.

Pokud to bude pokračovat, pak EU dostane ránu, které by už opravdu nemusela přežít. Podporovat tuto politiku mohou jen hlupáci nebo nepřátelé EU.

Tohle pochopit ovšem vyžaduje opustit axiom "více centralizace = více Evropy."

J. Kadeřábek 22.12.2011 14:56

Autore půjč mě milion.

Pokud ne jsi protievropský, asociální sobec a nedemokrat. Vždyť to je jen půjčka já Ti dávám čestné pionýrské, že ze svého důchodu 12 785 kč vše častně někdy vrátím.

B. Rybák 22.12.2011 14:39

Konec špatný, všechno špatné

Politická angažovanost většiny bývalých pracovníků mnou kdysi tak "vážené" rozhlasové stanice "Svobodná Evropa" (např. pana Příhody) je jedním z mých největších zklamání v "polistopadovém" politickém vývoji. Jejich nynější probruselské s původními proamerickými často protikladné postoje mne nutí k neveselé otázce: To už tehdy pro ně platilo, "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"? Moje neveselá odpověď bohužel zní ano! (Ze svobodomyslného člověka totiž přičinlivého slouhu neuděláš).

B. Rybák 22.12.2011 15:24

Re: Konec špatný, všechno špatné

PS: Naše politická scéna byla bruselskou politickou korupcí zhoubně rozštěpena od samého počátku. Čím jiným než bruselskými slouhy byla ODA, Unie svobody, Evropští demokraté, lidovci (Svobodovi) , ČSSD (Grossova, Špidlova...)...

PS1: A co takhle doporučit našim západoevropským "přátelům", aby si o čtvrtinu utáhly opasky na svých tučných bříškách a spokojili se "jenom" s trojnásobnou životní úrovní než máme my? (Jako důsledek jejich mnichovanství a jejich SSSR a RVHP odměňovanému neokolonialistickému antiamerikanizmu?)

R. Tesařík 22.12.2011 15:31

Re: Konec špatný, všechno špatné

i pro mne to je zklamání.

J. Mrázek 22.12.2011 13:09

Téměř žebráci už z principu nemohou půjčovat

Sami totiž sotva přežívají a perspektiva na příští rok je nárůst ceny všeho o cca 7% a tudíž malinkatá finanční rezerva rodin se změní v jistou nejistou budoucnost. A za téhle situace půjčit 10% jmění dokáže jen finanční sebevrah.Platby EU a čerpání z EU jsou+- stejné a s nevýhodou, že co TAM pošleme, to nám ODTAMTUD  pošlou zpět s povinností investovat do toho, co se líbí JIM, ne co potřebuje naše země prioritněji. O sankcích za nepřijetí evr.zákona třeba o mořské plavbě (moře nemáme) ani nemluvě. Lidem ten nesmysl k srdci nepřirostl a těžko by měli i na sympatický útvar chuť přispívat, natož na tohle. Hořký je obraz toho, co mohlo být tak krásnou realitou a je spíš karikaturou...

D. Streit 22.12.2011 12:23

Pane, z Evropy nás nikdo nevystěhuje

A z EU už jsme měli být dávno pryč:

http://streit.blog.idnes.cz/c/228623/Odklonme-se-z-Evropske-unie.html

Začíná to finančním diktátem (a skončili by to nadvládou):

http://streit.blog.idnes.cz/c/235704/Chce-se-mi-rvat-Zacina-rozhodujici-pokus-o-zruinovani-CR.html

Článek přemírou slov nepřesvědčil, že jedinou správnou alternativu předkládají lokajsky uvažující TOP a ČSSD.

V. Mlich 22.12.2011 11:50

Někdy je opravdu lepší půjčit

Jenže v tomto případě nejde ani o půjčku, ani o záchranu eurozóny, ale výhradně o dar pro soukromé bankéře, aby kompenzovali ztráty z chybných rozhodnutí. Protože jejich banky jsou "příliš velké na to, aby padly".

J. Láníček 22.12.2011 10:48

Pro nás jasná volba

My se svými zlatými ručičkami a hlavičkami totiž nepotřebujeme Evropu, ale ona potřebuje nás. A kdyby bylo nejhůř, máme dobrého a movitého kamaráda za oceánem, který kdykoliv  a rád nezištně vypomůže. Akorát mám malinkou obavu, jestli nějak moc jedinců nechytlo do těch ručiček tulení nemoc a radši hlavičkami neodklání !

J. Šejnoha 27.12.2011 0:47

Re: Pro nás jasná volba

Taky má starost o naše  ručičky a hlavičky.

Ty ale  v Evropě  přestávají fungovat všude  a  už delší čas. Proto ten marasmus. 

J. Schwarz 22.12.2011 9:58

Zajímavá úvaha, nicméně -

většinou se lidé připravují na minulé bitvy. Nejsem fandou Rusů a už vůbec ne komunistů - ale v Rusku dnes komunismus není. Mnohem víc je ho ve "vyspělé Evropě" - mimochodem v důsledku toho víc spotřebovává než vytváří.  V Evropě, ne v Rusku dnes vládnou utopisté, pro které už sice není  komunismus "elektrifikace + sovětská moc", ale "udržitelný rozvoj bez uhlíku a moc evropských komisařů".  Jen proto, že je západ bohatý a v důsledku toho změkčilý zatím "nová levice" nesáhla k revolučnímu násilí. Zatím nám západní "demokraté" párkrát doporučili držet hubu, když mluví vůdce "vyspělé části unie". Půjčit na co? Na záchranu levičácké utopie, která celou Evropu odsouvá směrem k bezvýznamnosti? Nebylo by lépe nepůjčit,  aby současný systém konečně zkrachoval a nastala šance k obnově? Dnešní stav má daleko ke svobodě a demokracii - jde o diktaturu "starejch dobráků", kteří v mnohé z "vyspělých" zemí přerozdělují přes 70% národního produktu. A čím víc se jim to sype pod rukama doma, tím fantastičtějšími plány se ohánějí " v planetárním měřítku". Čím dřív tihle spasitelé půjdou k čertu, tím líp. Nakonec, bez kontraproduktivních "politik" by snad mohli mít víc dětí i normální lidé a ne jen "znevýhodńované menšiny". Mohli by děti chápat ne jako "oběť pro společnost", popřípadě zakázkovou výrobu "nových občanů"  patřičně státem honorovanou. Nakonec, i tady se státy chovají jako naprostý blb, ochotný platit stejně, ne-li víc za brak jako za kvalitní zboží. Howgh.

J. Kadeřábek 22.12.2011 14:59

Docela se mě líbí, že mluvíte jako Klaus.

Ten je ovšem za stejné názory kritizován ze všech stran.

J. Šejnoha 27.12.2011 0:49

Re: Zajímavá úvaha, nicméně -

Taky to tak vidím.

J. Kunes 22.12.2011 7:07

nemame!

Vazeny autore, libi se mi Vas postreh, ze Evropa neni stav, ale proces, i kdyz ho asi chapete jinak nez ja. Jendoznacne si myslim, ze tohoto ''procesu'' se nase zeme ucastnit nema. V cem tzv. evropsky proces spociva? Zatim hlavne v tom, ze dohody a smlouvy trvaji par let, dokud se nekomu nehodi je porusit. Nejhorsi na cele veci je podvod na obcanech. Evropa je svymi vudci tlacena k federaci. To obcanum pri referendu (alespon v Cesku) nikdo nerekl. Soucasna EU je zalozena na lzi a na igorovani prani evropanu - treba si federeaci preji, ale dokud se jich nikdo nezepta, tak jde o pouhou spekulaci. Neverim, ze projekt na takovem zaklade je dlouhodobe zivotaschopny. Mimochodem casto opakovane poznamky o tom, ze musime byt uvnitr, abychom mohli veci ovlivnovat, me dojimaji asi jako predlistopadovi ''bojovnici pro komunismu'', kteri bojovali pri komunismu zevnitr (KSC).

T. Vodvářka 22.12.2011 5:47

Vážený pane doktore

Myslím, že Vaše úvaha jde poněkud nesprávným směrem. Totiž - nejde o to zda půjčím své peníze či ne, ale o smyslu této půjčky. Integrace do evropských struktur a odpovědnost za tento krok má dle mého většinovou podporu občanů nejen našeho státu. Nicméně pochybnosti jsou a nejspíše i budou, zda-li je účelné poskytovat peníze tam, kde o jejich osudu rozhodují ne státníci, ale politici, peroucí se o znovuzvolení. Tito lidé neuvažují v termínech dlouhodobá budoucnost, prosperita, ale v peridodě volebního období.

Připadají mi jako ta část našich obyvatel, která si přes různé lichvářské organizace napůjčí peníze na dovolenou, plasmovou televizi s vědomím, že splátky jsou v budoucnu, ale oni přece chtějí to zboží teď. Jejich pláč při exekucích je buď falešný nebo směšný.

Z. Rychlý 22.12.2011 9:44

Re: Vážený pane doktore

opět jste mě nezklamal !

J. Šejnoha 27.12.2011 0:52

Re: Vážený pane doktore

Nechci Vám brát optimismus, ale  kdyby se  konala  ohledně  další integrace EU referenda, tak by to  určitě nedopadlo dobře.

Dobře víme že by neprošla  ani LS.

Š. Hašek 22.12.2011 1:38

Vážený pane Příhodo,

mám jiný názor.

Naprosto opačný.

Není snad potřeba opakovat argumenty, kterých je na NP dosti. Ošetřujeme již mrtvého molocha. Doufám, že změněná, volná Evropa, žádný socialistický přikazovací system, se dožije více let, než jen těch dnešních.

J. Kanioková 22.12.2011 1:17

Pane bože,

to je zoufalé, jak lidi, kterých si člověk jinak váží, dokáží argumentovat hloupě, protože jako "humanisté" zcela rezignovali na zdravý rozum.

Ten internacionalismus je nesmrtelný..

R. Bébr 22.12.2011 7:31

Re: Pane bože,

Při debilitě Vašich příspěvků a při duševní úrovni, kterou tu systematicky předvádíte, byste neměla kohokoliv označovat za hloupého. Jestli někomu chybí zdravý rozum, jste to Vy.

I. Schlägel 22.12.2011 8:18

Re: Pane bože,

Myslím, že jste dost přestřelil. Paní Kanioková zde argumentuje konzistentně s použitím relevantních odkazů a její argumenty mají hlavu a patu. Nezaznamenal jsem u ní ani náznak debility. Předpokládám, že budete mít stejně kvalitní a rychlou diagnózu i pro mne. Pěkný den.

P. Lenc 22.12.2011 8:39

Re: Pane bože,

Častovat paní Kaniokovou urážkami svědčí nejen o vaší malosti,ale především o nesmírné tuposti.Tato dáma oproti vám něco zná a na vás se vztahuje známé pravidlo,že hlupák se bojí všeho,co je inteligentnější než on.Potom nastupuje vulgarita.

I. Schlägel 22.12.2011 8:50

Re: Pane bože,

Doufám, že je to Vaše odpověď panu Bébrovi :-) ?

P. Lenc 22.12.2011 9:54

Re: Pane bože,

Samozřejmně.

Z. Rychlý 22.12.2011 9:43

Re: Pane bože,

Bébr, že jste vůl to sice taky není argument, ale docela přesně to vyjadřuje situaci a hlavně způsob Vaší argumentace. Když na paní Kaniokovou nemáte argumentačně, tak si to své výkaliště držte zavřené !

V. Kolman 22.12.2011 10:02

Re: Pane bože,

Komu prvnímu dojdou argumenty - ten bouchne pěstí do stolu.

        Říká vám něco tento citát pane Bébre?

J. Schwarz 22.12.2011 10:02

Re: Pane bože,

Vy byste se výborně hodil za EUrokomisaře  zodpovědného za jednotnou Evropskou politiku stran délky jehličí borovice vejmutovky.