25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 26.12.2010 7:35

To je ale garant krize!

Trochu ironicky: Jak bylo uvedeno v tisku, tak garant krize označil muže, který upozornil na možnost korupce, za darebáka. Vskutku charakterní to garant, že?! Vždyť půlmiliardy mělo připadnout rodné Straně. A představte si, on byl někdo proti!? To za dob Lájosze Báczi a Singhy z Mauritia by se stát nemohlo !!

P. Fiala 25.12.2010 13:48

Vliv soukromých medií na politiku v ČR

Je s podivem, že v podstatě pět soukromých médií ovlivňuje dění ve státu na základě dohadú a "neověřených" tedy neobjektivních "zpráv", anylýz a podobných nekvalitních prezentací vůči veřejnosti. A přitom se "zastírají" hospodářské děje na hodnotách desítky miliard Kč.

Tato situace, dle mne, není DEMOKRATICKÁ ani náhodou.

Nechť je současné vládě s novou politickou stranou Věci Veřéjné vzorem vláda v Maďarsku. Tato eliminuje "média", která neinformují kvalitně, či informují dokonce záměrně zkresleně, velkými pokutami, které jsou úměrné ztrátám z "nepráce" státních představitelů, kterou mají vykonávat. Jde o zákonodárce (nejvyšší moc ve státě), vládní představitele, soudní představitele, prezidenta, atd..

B. Rybák 25.12.2010 19:07

Re: Vliv soukromých medií na politiku v ČR

Ano obrovská moc, těchto "cizí zájmy" bezskrupulózně prosazujících médií, je jednoznačně naším největším politickým problémem. Vámi popsaný postup vlády Viktora Orbána, mi připadá jako velmi riskantní "tanec mezi vejci". Snad se dočkáme toho, že nějaká česká finanční skupina získá nějakou dost významnou část mediálního cirkusu pro sebe (nás). Zatím buďme vděční za "NP".

J. Ptáček 25.12.2010 23:37

Re: Vliv soukromých medií na politiku v ČR

Jasně. Za všechen ten marasmus v našem státě: za korupci v nejvyšších patrech politiky, za zkorumpovanou soudní mašinérii, za policii, která kromě drobných dopravních přestupků nevyšetří zhola nic, za zkorumpované úředníky na místních zatupitelstvích, za megatunely na ministerstvech (obrany, zdravotnictví, zemědělství, životního prostředí etc.), za podfinancovanoné lékaře a nokonec i za astronomické zadlužení státu - mohou novináři pěti deníků. Jak prosté zjednat nápravu, pěkně po severokorejsky je zavřeme až zčernají a bude ráj na zemi - aspoň teda u nás.

J. Blažek 26.12.2010 7:37

Re: Vliv soukromých medií na politiku v ČR

Moc by mě zajímalo, jak mohou být přímé nahrávky neověřené. Kdo by je měl jako ověřovat? Snad ne ten ministr, který vydal příkaz, aby byly zničeny?!

J. Ráž 25.12.2010 11:48

Jací voliči nezapomenou?

Nevím, jaké voliče máte na mysli, že by nezapomněli velkou koalici? Volči ČSSD budou jen rádi, voliči ODS ( ti kteří ještě zůstali..kterým nevadí klientelismus a korupce) také, takže kdo zbývá? V cause Drobil se zela jasně ukázalo, kdo a jaké ideje vládnou ODS. Po seznámení se s tím, jakou svěrací kazajku nasadili kmotři v ODS Nečasovi je jasné, že i kdyby byl v jejím čele sv.Antonín k ničemu dobrému to nepovede. Takže otázkou pro pravicového voliče zůstává: Koho volit?

B. Rybák 25.12.2010 19:19

Re: Jací voliči nezapomenou?

V kauze Drobil se objektivně nic neprokázalo a i kdyby se cosi prokázalo, neměnilo by to nic na tom, že celá tato záležitost je jen mediální kouřová clona, která má odvést naši pozornost od toho, že levicové a "proevropské strany" prodávají budoucnost tohoto národa. I kdybychom zatím měli vybírat mezi samými špatnými možnostmi, tak si nesmíme nechat namluvit, že jsou všechny stejně špatné.

K. Janyška 25.12.2010 10:17

Věci veřejné jsou zase jen kverulantským spolkem hlupců ! Dzp.

K. Lhoták 25.12.2010 10:28

Re: Věci veřejné jsou zase jen kverulantským spolkem hlupců ! Dzp.

Opravu inteligentní příspěvek. Je vidět, že máte tu pravou vánoční náladu.

J. Blažek 26.12.2010 7:39

Re: Věci veřejné jsou zase jen kverulantským spolkem hlupců ! Dzp.

A že si ty hluopce ti vysoce chytří a inteligentní vůbec brali do vlády?

K. Lhoták 25.12.2010 9:35

role VV

Já jsem rád, že se VV nenechaly zastrašit ODS a tvrdě trvaly na svých požadavcích. Je to podle mě opravdu jediná strana, která boj s korupcí myslí vážně.

B. Rybák 25.12.2010 19:34

Re: role VV

Kdo nic (kromě tvorby afér) neumí a navíc bůhví komu a čemu slouží, musí na sebe upozornit aspoň vydíráním. Že proti korupci nepomohou křiklavé politické akce, bychom snad v této zemi už mohli vědět. Ona ta korupce je totiž velmi plachá a tak nakažlivá, že přemůže i profesionálního bojovníka proti ní. Trpělivě vytváření protikorupčního prostředí je cesta jediná (a všude na světě dost trnitá).

K. Berka 25.12.2010 9:12

Tajná dohoda, jako na hradě v Karpatech!

Ještě čekám, že Narcis provede tajný Novoroční projev.