20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Ztělesnění „české šikovnosti“

Hlídací psi demokracie uznale titulkují: Zeman přitlačil na Bakalu. Copak to vlastně soudruh prezident udělal? Nu, našel zdroje pro udržení ztrátového dolu Paskov, který nevlastní a do kterého nedal ani korunu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Czernin 30.9.2013 8:26

Ti co volit nepřišli

ho de facto zvolili prezidentem také. Takže z logiky věci má podporu ještě větší než oněch zmíiňovaných 60%, protože pouze zhruba 25% obyvatel aktivně hlasovalo proti němu...

M. Šejna 30.9.2013 8:24

dnes to bylo od pana Kalvody slabé

hlavně ty "idotské ústavní zvyklosti" se mu moc nepovedly. Ono se totiž o nich hovořilo v souvislosti se jmenováním Rusnoka premiérem. Tehdy se do Zemana všichni pustili, že prý nedodržuje ústavní zvyklosti. Na to Zeman reagoval proslulým výrokem, že pojem "ústavní zvykost" je pojem "idiotský". 

Panu Kalvodovi uniklo (a uniklo to i prezidentu Zemanovi), že jmenováním Rusnoka Zeman naopak ty "idiotské" ústavní zvyklosti dodržel. Zeman totiž postupoval podle ústoavní zvyklosti zavedené V.Havlem, když jmenoval Tošovského premiérem, aniž by tím respektoval vůli tehdejší sněmovny. Následně takto postupoval i V.Klaus, kdy podruhé jmenoval premiérem Topolánka přesto, že Topolánek nezískal důvěru sněmovny.

P. Pruner 30.9.2013 8:15

jednostranný a zúžený pohled

Pane autore, třeba i Vy máte nějaký nápad jak řešit zaměstnanost pracovníků dolu Paskov a navazujících profesí ? To je problém před kterým stojí kraj i vláda. Žádné optimální řešení neexistuje, jen ta špatná a ještě horší.

Jste si jistý, že pan Bakala postupoval vždy v souladu se smlouvou podle které příslušná společnost nabyla ony byty ? Je možné tyto byty, na které je údajně předkupní právo nájemníků,  použít jako zástavu bance na úvěr 400 mil.euro ? Pan Zeman nic nemůže nařizovat, pouze řekl svůj nápad jako jednu z možností řešení. Jako bývalý politik víte, že když jde o veliké firmy a veliké peníze, takže jde také o politiku a podmínky podnikání. Jinak řečeno, když bude dobrá vůle, tak si obě strany mohou nějak vyjít vstříc a nezužovat pohled pouze na Paskov. Doporučoval bych hodnotit až výsledek, ne začátek.

J. Forman 30.9.2013 7:59

Díky, autore

Děkuji, správně a pregnantně vystiženo.

J. Forman 30.9.2013 7:57

Re: Lidská paměť má své meze

Kecáte a víte prd. Pan Kalvoda byl řádně vystudovaný právník, měl tedy právo používat titul mgr. Jeho chybou byla ješitnost, se kterou si místo tohoto titulu psal JUDr., tedy jako kdyby po studiu udělal ještě doktorské zkoušky. To je celá jeho chyba.

Jaký rozdíl oproti debilům z řad ODS i ČSSD, kteří vystudovali za jeden semestr, aniž ví, kde jejich škola leží.

A jestli obhajujete toho burana Zemana, tak jste stejný dřevák jao on.

R. Houška 30.9.2013 7:36

Re: Lidská paměť má své meze

Grúbře, Honza Kalvoda sice nebyl JUDr., ale byl to dlouholetý právník, úspěšný advokát a později soudce. Lidé jako vy takovým lezli zpravidla s hlubokou úklonou do zadku, se slovy pane doktore sem, pane doktore tam... Zkrátka, za bolševika byl každý právník pro neprávníky pan, pro ty předposr....ší, soudruh doktor. Narozdíl od všech před ním i po něm, ihned odešel, sám od sebe, ze všech funkcí, a dál je velmi, velmi úspěšným advokátem. Na rozdíl od většiny Grúbrů totiž i něco umí.

Na druhé straně Miloš Mlha Zeman, je soudem uznaný lhář. Tedy lhal, lhal dál, soudil se, a prohrál. Lhaním a nabídkou těch nejodpornějších vlastností jako je závist, se dostal i na Hrad, kde předvádí nejen trapné opilecké eskapády, další odporné lži, ale i to, že v rámci uspokojení těch nejnižších pudů různých Grúbrů, je schopen naprosto všeho, bez ohledu na ústavu, na kterou přísahal.

O. Malstoka 30.9.2013 7:27

Re: Lidská paměť má své meze

až si trochu odpočinete, vlezte Zemanovi do ardele, tam vám bude dobře.

E. Vašátko 30.9.2013 5:52

Dík pane doktore,

jenže i když mně Váš článek mluví z duše, je to jen výkřik do tmy, bohužel, jaký národ, takový prezident a pokud si přes 50 % voličů nevidí ani na špičku nosu a při volbách volí hlavně buřty a pivo, nemůžeme se divit.

H. Grúbr 30.9.2013 4:53

Lidská paměť má své meze

a puncovaný podvodník a lhář Kalvoda je toho dokladem. Fakt, že se nakonec dopídil onoho kýženého titulu Judr nic nemění na tom, že v dobách svého učinkování ČSL tento titul nevlastnil, ačkoliv se s ním oháněl. Lhal jednou, bude lhát pořád. Takoví lidé, jako je Kalvoda by měli nosit na čele cejch úředně ověřeného podvodníka, aby slušní lidé věděli, kdy je poučuje o morálce.

M. Stuchlik 30.9.2013 0:55

Re: Autor clanku muze a nemusi mit pravdu. Podstatne je ...

prezident měl něco málo přes 50% hlasů voličů, to je zhruba 25% "podpora" obyvatelstva. Průzkumy u nás jsou tak extrémně manipulativní,, že je nelze brát vážně. Zeman neníani tak odrazem socialistické morálky jako morálky bolševické.

H. Gene 30.9.2013 0:55

Re: Autor clanku muze a nemusi mit pravdu. Podstatne je ...

Nedostal podporu 60 procent obyvatelstva.

J. Václavíková 30.9.2013 0:49

Naprosto precizně popsaná skutečnost.

T. Pansky 30.9.2013 0:26

Autor clanku muze a nemusi mit pravdu. Podstatne je ...

... si uvedomit, ze prezident dostal podporu 60 procent obyvatel.  Ja tudiz dochazim k tomu, ze skoro dvou tretinam obcanu obcansky styl prezidenta Zamana vyhovuje nebo se jim libi.  A co se jim libi?  Nevim.  Ze by jeho opilecke proslovy?  Mozna.  Ze by jeho radoby lidovost (tezko rozeznatelna od podlezavosti sakala)?  Pan Zeman je pouze odrazem socialisticke moralky, ktera je v nas zazrana jako kliste.  Ted to alespon vidime v primem prenosu.  ....