19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ztělesnění „české šikovnosti“

Hlídací psi demokracie uznale titulkují: Zeman přitlačil na Bakalu. Copak to vlastně soudruh prezident udělal? Nu, našel zdroje pro udržení ztrátového dolu Paskov, který nevlastní a do kterého nedal ani korunu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 30.9.2013 14:21

Re: Pan prezident předvedl celé zemi,

V samolibosti jistě ani po kotníky. A místo inteligentní (dávno tomu) mělo být správně bezohledný.

M. Hoblík 30.9.2013 14:18

Pan prezident předvedl celé zemi,

že stačí jeden inteligentní člověk k likvidaci kompletní vlády i poslanecké sněmovny. A to má senát štěstí, že nebyl také proti proti němu! Kam Zemanovi asi sahá autor článku?

D. Streit 30.9.2013 13:01

Zeman se naopak zachoval jako trapný naivka

Stát má silnější legální prostředky, jak ještě dodatečně posoudit, zda všechny kroky byly legální a případně zakročit. Jenže stát mluví (hlouposti) a spí...

http://streit.blog.idnes.cz/c/363439/Stat-vuci-Bakalovi-v-defenzive-A-Zeman-jen-placnul-do-vody.html

A že se ozval Kalvoda? To je příznačné! Byla to jeho strana, která Bakalovi všude otevírala dveře, už od času spekulace s Becherovkou, kterou prodala Bakalovi se Schwarzenbergem, ačkoliv měli vyšší nabídku. A ti dva spekulanti obratem prodali toto "rodinné stříbro" se ziskem.

P. Kmoníček 30.9.2013 13:00

Re: Škody za autorova působení v politice....

Mrázku,článek je o něčem jiném.Četl jste jej vůbec a pak o něm zapřemýšlel?

P. Vaňura 30.9.2013 12:58

Re: Za odstupné mají těch bytů několik

To, že jsem napsal několik bytů, mělo ozřejmit tu cenu. Kařdý si může dle smlouvy koupit jen byt, ve kterém bydlí.

P. Vaňura 30.9.2013 12:56

Re: Bakala dal za jeden byt 40000 Kč

Nejsem si jist, jestli v té samé dohodě, co je v ní to předkupní právo, není i cena.

M. Marek 30.9.2013 12:34

Re: Autor clanku muze a nemusi mit pravdu. Podstatne je ...

Jen upřesním: Zeman              32.4 %

                      Schwarzenberg 26.7 %

oprávněných voličů.

M. Šurgot 30.9.2013 10:51

Pan Kalvoda byl kdysi hlavní legislativec ČR

Stav české ústavy je tedy i jeho práce.  Tento článek, kritizující Zemana a další, by nebylo nutno psát, kdyby byla česká ústava pořádně napsaná.

O stylu práce pana Kalvody jsem si udělal  názor díky vývoji jeho vztahu ku kauze Diag Human. Byl členem vlády, která nároky firmy Diag Human na odškodné v řádu desítek milionů shodila ze stolu. K mému velkému překvapení se Diag Human vynořil po letech s nárokem v řádu miliard a další velké překvapení bylo jméno toho, kdo Diag Human zastupuje. Člověk, který, dalo by se říct, nastavil právní pravidla republiky najednou díky těmto pravidlům ždímá stát o miliardy. Trapas pak byl, když se snažil obstavit umělecká díla v majetku republiky, která se z republiky vyvezla na zahraniční výstavy.

Sprosté jednání Kalvody vůči státu, tedy i přeneseně vůči mně, jej v mých očích diskvalifikuje na jakoukoliv diskuzi o státu. Je v jedné lajně se všemi, kdo jakýmkoliv způsobem dojí rozpočet tohoto státu.

A tento článek si může tak leda strčit za klobouk.

Stejným způsobem se u mne diskvalifikoval i Jan Urban, další ze spolku, který chce vytáhnout přes kauzu Diag Human miliardy.

P. Vaňura 30.9.2013 10:45

Mimochodem, pro škůdcům,

kteří protlačují nesmyslnou podporu OZE president Zeman bojuje!

P. Vaňura 30.9.2013 10:43

Škůdce celoevropský je rudozelená

squadra v Bruselu a celý ten spolek levicových kavárenských povalečů, který ji podporuje.

Mimochodem, oni zcela VĚDOMĚ A ÚMYSLNĚ vyvážejí pracovní místa z Evropy do třetího světa, patrně aby se zalíbili svatému Che Guevarovi na nebesích!

České cukrovary nechala EU ZBOURAT aby uvolnily trh pro cukr z Karibiku! To ZBOURAT PLATÍ DOSLOVNĚ, to si EU vymínila u frrancouských majitelů, kteří zprivatizovali české cukrovary a za to jim také ZAPLATILA!

.

H. Gene 30.9.2013 10:36

Re: Jaký rozdíl oproti debilům z řad ODS i ČSSD, kteří vystudovali za jeden semestr, aniž ví, kde jejich škola leží

Kdo třeba?

H. Gene 30.9.2013 10:33

Re: Ti co volit nepřišli

Nesmyslná dedukce. Protože jsi nepopřel, že jsi vrah, jsi vrah.

A. Novák 30.9.2013 10:30

Re: Bakala dal za jeden byt 40000 Kč

odstupné by měla být rezerva na dobu, kdy bude horník shánět práci. Pokud bude chtít udržet životní standard na 35 tisících měsíčně, tak mu dlouho nevydrží, a to ani nemusí kupovat byt...

kde je napsáno, že Bakala musí byty prodávat po čtyřiceti tisících? Předkupní právo neznamená, že byt koupím za stejnou cenu jako předchozí majitel :o) to by vám jistě Kalvoda vysvětlil...

Z. Švrček 30.9.2013 10:27

Pane, Klavodo

Dobře jste nakladl slova. Souhlasím a po vašem vysvětlení v článečku nemám co bych dodal, nebo na svém názoru měnil. Nicméně psát článek a zozhořčovat se nestačí. Jste bývalý premiér, poslanec, jste právník, osoba více než kompetentní, podejte trestní oznámení na čin spáchaný veřejně, svědků něurekom. Snad se to dostane do rukou nějakému tomu sv. Ištvánovi, který s heslem na rtech "padni komu padni" zatkne Miloševioče Zemana a udělá přítrž jeho předvolebnímu veřejnému podlézání hlasu lidu za používání mafiánských metod vydírání. Za pokus zjistit, zda jsou u nás svatí státní zástupci běžným druhem, to stojí, ne? Mohlo by to být i varováním, že si ani president u nás nesmí dovolit vše (a to nijak extra Bakalovi nefandím).

A. Bocek 30.9.2013 10:20

Demokracie do výrobního procesu nepatří !

Bakala by byl hloupý, kdyby provozoval ztrátový důl , zvláště pak v období " břidlicové revoluce".V otázce prodeje bytů OKD je hlavní to Kdy a  Kdo je zodpovědný za "ztrátu " prodejní doložky. No a prezident Zeman jako "Prognostik" by měl vědět co vyhání těžký průmysl z Evropy, kdo je "Škůdce zemský " a jak proti němu bojovat , Zatím si jen  hraje na Purtina kope za Lukoil.

M. Petr 30.9.2013 10:10

Doufám,

že po výprasku SPOZ ve volbách do sněmovny, pošupajdí Zeman přes Daliborku a zastaví se až na Vysočině, jak trefně napsal Ondřej Neff nedávno zde.

E. Heusinger 30.9.2013 10:10

Kolik nájemníků

bude mít pan domácí v kraji kde hrozí vysoká nezaměstnanost, chytrolíne?

Paskov není jediný podnik, kterému hrozí zavření.

S. Vaněček Šauerová 30.9.2013 10:08

Myslím, že nemáte pravdu. Žádnou kampaň hodnou toho slova u TOP09 totiž nevidím.

Zemanova podpora se pohybuje toliko kolem 50pct., nějací zájemci, kteří by ocenili silného "protiZemana", by se tedy nepochybně našli. Bohužel, jak jste správně napsal, nikdo takový není. Občasné poznámky a nevýrazné vymezení se proti tomu, co velmi dobře popsal Jan Kalvoda, na věci nic nemění.

J. Mrázek 30.9.2013 10:06

Škody za autorova působení v politice....

Právničina nevynáší ? I těm rychloprávníkům se daří, Benda, Gross a další... Vám už nikdo nevěří, kam vítr, tam Vaše stranička. Návrat nežádoucí . Jen Vám to ještě nestačili říct....

L. Křivan 30.9.2013 10:03

Re: Za odstupné mají těch bytů několik

No a mají novou živnost. Z horníka pan domácí. Z několika bytů se už dá slušně žít.

P. Vaňura 30.9.2013 9:52

Bakala dal za jeden byt 40000 Kč

a horníkům by je musel prodat za stejnou částku. Za odstupné mají těch bytů několik.

P. Lenc 30.9.2013 9:44

Začíná to být únavné.

Co? Ten řev kolem dolu A dle propočtu nikoliv tísíců,ale 1200-1500set horníků, kteří práci ztratí.Ti ostatní mají být převedeni jinam.Propuštění, část do důchodu, větší část má projít nákladnou rekvalifikací, což již dnes většina odmítá, neboť oni jsou horníci a kdo je víc,že?Nemluvě o tom, jak jeden v televizní reportáži nevinně prozradil, už by nikdy nevydělával tolik co nyní a proto je pro něj vše ostatní nepřijatelné.Jenom se zeptám, jak to dělali ty desítky tisíc propuštěných v Čechách a na Moravě po zhroucení celých průmyslových odvětví, kteří se dokázali rekvalifikovat, začít soukromničit, kteří se museli často spokojit minimálním výdělkem a kupodivu přežili.Ano, máme stále "dělnickou šlechtu".Horníky.A to, co Zeman a spol.předvádí je opravdu útok na to nejnižší co v lidech je.A jen tak pro některé.Celý život jsem byl dělník, i já přišel o práci a i jako částečně invalidní jsem si práci dokázal najít, i když to nějakou dobu trvalo a musel jsem se v 56 letech rekvalifikovat.Když se chce, tak to prostě jde.

A. Novák 30.9.2013 9:41

prodat byty horníkům?

obyvatelé bytů se dovolávají svého předkupního práva. Čili pokud by Bakala byty prodával, tak přednostně horníkům. A kolik horníků si koupí byt s vidinou, že za rok, dva nebo tři jejich důl zavře brány? Poněkud začarovaný kruh...

A. Novák 30.9.2013 9:37

nemusí se líbit všem

ale zatím se nenašla osobnost, která by ho odkázala do patřičných mezí. Kalousek na tom sice založil volební kampaň, ale klesající preference TOP09 ukazují, že to není voličsky zajímavé...:o)

P. Vaňura 30.9.2013 9:35

Spravedlnost je víc než zákon, alespoň

v očích lidí. "Lidé se jen zřídka zajímají o právo, ale vždycky o spravedlnost." (C) E. S. Gardner

A pokud by si president usmyslel, že nechá Kalvodova zaměstnavatele Šťávu pověsit, nikdo by se proti timu nepostavil.

Všichni vědí, že Bakala jk těm bytům přišel podvodem a proto Zemana budou podporovat.

"Právní" stát, kde si majitel může s otrokem dle zákona dělat co chce, nikdo nechce.

M. Moravcová 30.9.2013 9:30

Pěkný článek,

bohužel nabubřelý, egoistický  hulvát a lhář hospodské části obyvatel vyhovuje.

M. Šetka 30.9.2013 9:25

všichni se snad bojí - čeho?

Štó dělať? Tázal se kdysi Vladimír Iljič. Co dělat teď,v situaci,kdy nemáme parlament,zatímco on má vládu a senát. K čertu s nějakými zákonnými opatřeními! Daleko jednodušší by bylo vládnout rovnou pomocí prezidentských dekretů.Kdo se po volbách postaví soudruhu prasedentovi,až nám bude vládnout ?Pan doktor ze Sládkovičova společně s bolševikem? Jo,pane doktore Kalvodo,maj recht. Kde je občanská společnost a její jednotlivé segmenty. Kde je akademická obec? Kde jsou profesní komory justice,kde jsou ti slavní hlídací psi demokracie? Nebo to zase bude v první fázi na hercích a studentech? Aby jim to bylo vzápětí ukradeno nejrůznějšími šíbry. No nic,zkusme pro začátek pasivní rezistenci /jak říkal Jiří Dědeček je to jako bojkotovat čtvrtohory/,ale alespoň něco. A ještě něco. Máme před volbami. Zkusme alespoň při této příležitosti použít obsah naší lebky. Ve stavu střízlivém,prosím. 

S. Vaněček Šauerová 30.9.2013 9:17

Velmi dobře, pane Kalvodo.

A další skvělý článek na centrum.cz od Jana Urbana. Všechno do sebe zapadá jak do skládanky a nemůže to být jinak. Problém je v nás.

J. Bořický 30.9.2013 8:42

Re: Ti co volit nepřišli

S tou logikou věci lze diskutovat.Kde beretu

tu jistotu,že ti,co nešli volit,by volili Zemana.Navíc,nabízí se tu další možnost.Oba nestojí za to,abych šel volit.Dá se to říci i jinak,ale nechci být sprostý.

L. Obdržálek 30.9.2013 8:39

Re: Lidská paměť má své meze

Zabývejte se tím, co kdo říká a ne tím, kdo co říká. To, že se pan Kalvoda blamoval s titulem neznamená, že nemá pravdu.