25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Zrušme volby!

Může na ně být nahlíženo generačně, jako na řešení konfliktu mezi mladými a starými. Podíváme-li se na volby z tohoto úhlu, ukáže se, že volby nejsou potřeba, protože konflikt vyřeší přirozená generační výměna.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 25.6.2021 13:15

Zatracená blbá chytrá klávesnice - má být necinká ... :-)

J. Jurax 25.6.2021 13:14

Necinká se klíči.

F. Navrátil 25.6.2021 7:40

Koncesovaným demokratům, kteří se na každém kroku zaklínají svobodou a občanskými právy, leží volby v žaludku. Nejraději by volby zrušili a zavedli vládu jmenovaných elit v čele s velkým manipulátorem. To by byla ta správná demokracie podle jejich představ!

P. Čech 25.6.2021 9:31

Nejsou všechny volby stejné, pane Navrátile. Zatímco volby přímé generují zvolení skutečných zástupců občanů, volby podle zásad poměrného zastoupení ve spojení s čl. 5 ústavy mají za výsledek zvolení politického subjektu, který zástupcem občanů není a ani být nemůže. Nemůže proto, že zastupuje v ž d y jen naprostou menšinu občanů. Z takového systému potom vede cesta vždy jen k chaosu a zmatku, nikoliv k požadovanému řádu. Cestou ven z tohoto nesystémového zmatku jsou jen přímé volby.

F. Navrátil 25.6.2021 10:52

Naprosto souhlasím. Přímé jednokolové volby v jednomandátových obvodech. Doplněno škálou referend od obecního až po celostání. Každý musí znát svého poslance a může se k němu obracet. V současnosti je v čele stranické kandidátky pár politiků a zbytek jsou šedé myši dobré jen k tomu, aby na povel fýrera poslušně zvedali pracky. Vládní zpatlaná koalice kašle na své volební programy a nikomu se ze své činnosti nezodpovídá. Může blbnout na kvadrát, ale pokud má většinu ve sněmovně, je neodvolatelná a nekontrolovatelná. Pak může silou jednoho hlasu, přivezeného z vazby, odhlasovat mnohamiliardové církevní restituce nebo fotovoltaické výpalné se závazkem na několik desetiletí.

P. Čech 25.6.2021 17:35

Souhlasím až na ty jednokolové volby. Aby byli zástupci občanů zvoleni nadpolovičním počtem hlasů voličů je zapotřebí přímých voleb dvoukolových, takových jaké máme v případě voleb do senátu, či voleb prezoidenta.

J. Kouřil 25.6.2021 7:34

Okaté lhaní si do vlastní kapsy a neschopnost přiznat svou neschopnost sice působí roztomile, ale OSD, která ze svých výšin nedokáže pochopit a uchopit děje ve státě, to zachránit nemůže.[>-]

J. Jurax 25.6.2021 13:21

No, máte-li na mysli ODS, pak souhlas.

L. Písařík 25.6.2021 7:02

Kam s Piráty - soudím, podle jimi navrhovaných opatření ( daně z bytů, omezování obytných ploch, omezování práv občanů), že je to jasně levá strana, nejen programem, ale i levá, co se řízení obecních úřadů dotýká.

R. Langer 25.6.2021 7:20

Kam s piráty? NA RÁHNO!

L. Písařík 25.6.2021 7:50

Neznám případ, kdy by oprátka na krku někoho napravila, leč možné je cokoliv.

J. Pokoutný 25.6.2021 8:50

Napravila, ne, odstranila z oběhu, ano.

S. Dedic 25.6.2021 8:51

Podivejte se na reakci kolaboranta Peksy. V dobe kdy bylo k dispozici video s tim, ze zpacifikovany teplican byl minimalne uplne "mimo" - namisto toho, aby zklidnil vasne, konstatoval ze podle jiz davno zavedenych postupu se KAZDY takovy incident resi, KAZDA takova obet podstoupi pitvu (aby se zjistila pricina) a KAZDY takovy zakrok ex post minimalne kontroluje vnitrni odbor a pripadne GIBS ... a jestli tedy tazatel pochybuje o tom, ze tyto organy jsou nezavisle, at ozrejmi duvody proc si to mysli - kdyz je mame prave kvuli tomu, aby hodnotily postup silovych slozek.

Pripadne pochybnosti si muze nechat "na pak" az vysetrovani NEprobehne, vysledky jsou nekonzistentni, zpravy nevysvetluji to co je na zaznamech atd.

... zacne mektat to, co vyplodil pro CNN Prima News. Typicky kolaborant co bude rozdmychavat BLM, Mee Too, dedicny hrich belochu - v nadeji ze jeho se to ve vysinach EU parlamentu tykat nebude.

Potesilo by mne, kdyby toho pana, a celou jeho stranu poslali spoluobcane do horoucich pekel k Babisovi kam patri ... ale bohuzel, pruzkumy tomu nenasvedcuji...

Rahno by bylo jistejsi.

S. Dedic 25.6.2021 8:56

Mmch v pripade pana Peksy mam za to, ze do ohne fouka proto, ze citi ze by mohl byt nakonec na vitezne revolucni strane jako vudce - proto se ho to, co vypusti na sprosty lid netyka, a vubec ho to nezajima.