20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Uncle K 17.1.2009 13:37

Re: Sympatická myšlenka

     Bývaly doby,kdy nám školský systém záviděla nejedna,dnes velmi vyspělá,země Evropy.A to se mnoho let nereformoval.Pak to začalo být někomu(KSČ) líto a konečný výsledek tu máme.Nemohu se zbavit dojmu,že za chvíli budou mít ministerstva a to nejen to školní,víc zaměstnanců,než oveček,o které by měla pečovat!

Antonín Hrbek 17.1.2009 18:04

Re: Sympatická myšlenka

Současná podoba školství se blíží feudálnímu, kdy učitel byl závislý na svém pánovi a na faráři. Kam to vedlo - viz Jan Jakub Ryba. Nezávislost učitele na místních "veličinách" je základní podmínkou pro jeho postavení.

dvd 18.1.2009 13:17

A co dělat

když je učitel nezávislý na zdravém rozumu?

Tomáš 17.1.2009 11:14

KDO JE PRO PLOŠNÉ SNÍŽENÍ VŠECH STÁTNÍCH ÚŘEDNÍKU o 50 %

 - ať klikne. I tak by tam ještě neměli co dělat (zejména kdyby nevymýšleli výmysly, nesmysly a permanentní šikanózní "zlepšování" života občanů).(Y) DOVEDETE SI PŘĚDSTAVIT O KOLIK PROCENT BY STOUPLA NEZAMĚSTNANOST?!8-o

V1 17.1.2009 11:45

Re: KDO JE PRO PLOŠNÉ SNÍŽENÍ VŠECH STÁTNÍCH ÚŘEDNÍKU o 50 %

Uvádí se, že čistých státních úředníků je přibližně 80000, takže Vámi navrhované plošné snížení jejich počtu by se promítlo do zvýšení nezaměstnanosti max. o pár desetin procenta.

franta tyčka 17.1.2009 12:28

Re: KDO JE PRO PLOŠNÉ SNÍŽENÍ VŠECH STÁTNÍCH ÚŘEDNÍKU o 50 %

Jestli myslíte tím čistých jako že neberou úplatky tak to je skutečně pár desetin procenta. Jinak tohle číslo se uvádělo před rokem 89. Mezitím byrokracie narostla soudě podle naší radnice nejméně 4x. Ale pořád je lepší živit ty hordy zbytečných a neschopných byrokratů na dávkách než za jejich současné nadhodnocené platy. A že by byli na dávkách o tom žádná. Takoví noremální práci neseženou. Pokud budete chtít uvedu příklady.

Malý Aston 17.1.2009 9:58

To nepůjde,jde o zaměstnanost a odměnu na služby prokázané i neprokázané!

Počet ministerstev je dán počtem koaličnich stran,nebo stran sdružených k podpoře vládní strany.Takže se mění v počtech i v personálním složení a to vždy po volbách ne dle potřeby ale pro odměnu těch kteří službu prokázali nebo mohou v budoucnosti prokázat.Ekonomika a logika jde stranou,není podstatná.Ale naopak je v tom stabilita.Když je ministr z jedné strany,tak náměstci musí být z jiné strany a takto se pokračuje až do úrovně vedoucích odborů.Jen ti poslední odborníci kteří něčemu rozumí zůstávají neboť někdo musí rozhodovat a ti nahoře to nejsou.Čím více je ministerstev,čím více náměstků a vedoucích odborů,tím je systém stabilnější.Takže ne parlament ale tisíce obdarovaných spolustraníků vytváří stabilitu.Ti dobře vědí,že v případě voleb nemají nic jisté což nelze tvrdit o zasloužilých poslancích.Pak nastává lavina dle hesla " Dej volovi funkci a on vymyslí hlášení" A již to jede,tisíce uředníků v Krajích,pak na Vesničkách střediskových a píší a píší až se z nich kouří.Číňané když nechtěli aby se jim občané potulovali po ulicích stavěli Čínskou zeď. V Evropě na to jdeme jinak,budujeme nové a nové paláce pro naše občany úředníky a je to dobře jinak vezmou rudé prapory a pod vedením Štecha budou dělat rudé potlachy.Dovedete si představit co by tito úředníci dělali pokud by se jejich počet snížil o 50%?:-D

I-Worm 17.1.2009 11:30

Re: To nepůjde,jde o zaměstnanost a odměnu na služby prokázané i neprokázané!

a co nám brání poslat je stavět Českou zeď?

Malý Aston 17.1.2009 11:39

Re: To nepůjde,jde o zaměstnanost a odměnu na služby prokázané i neprokázané!

V případě Vašeho návrhu pošlou stavět čínskou zídku nás a oni zůstanou a ještě zřídí nové ministerstvo.:-D

franta tyčka 17.1.2009 12:09

Re: To nepůjde,jde o zaměstnanost a odměnu na služby prokázané i neprokázané!

Hezky stručně a v duchu současné "politiky" vyjádřeno.R^R^R^

franta tyčka 17.1.2009 11:55

Re: To nepůjde,jde o zaměstnanost a odměnu na služby prokázané i neprokázané!

Trošku vám nerozumím v tom Štechovi. Já myslel,že odbory se zastávají dělníků a užitečných státních zaměstnanců třeba učitelů, zdravotníků, policistů,hasičů atd. A tím pádem jdou proti těm neužitečným kterých je víc a náplň jejich práce nejasná. Tím se Štecha a dborů vůbec nechci zastávat. Jenom bych jemně upozornil, že úředníci jsou sorta která nevytáhne rudé prapory ale vždy prapory těch z kterých zrovna tyje. Nakonec nevytáhne prapory žádné protože co kdyby?

Pete Brich 17.1.2009 12:15

Jenom bych jemně upozornil, že úředníci jsou sorta která nevytáhne rudé prapory ale vždy prapory těch z kterých zrovna tyje.

Štěch a jeho odborářští bosové chtějí týt z každých, tak na praporu používají univerzální rudou.

PB

Mejla 17.1.2009 9:03

Školství do krajů nikdy ! Dnes jsou mnohdy místní burani nadřazeni ředitelům ZŠ a podle toho to vypadá.

Ekonomicky je možné vést školy pod obcemi, ale personálně a odborně nikdy.

františek 17.1.2009 11:37

Re: Školství do krajů nikdy ! Dnes jsou mnohdy místní burani nadřazeni ředitelům ZŠ a podle toho to vypadá.

Znám jednoho ředitele školy, který je prokazatelný blb. Ale jeho krajští nadřízení jsou na tom duševně ještě hůře, protože se ho snaží ve škole udržet. Každý ředitel školy by měl absolvovat státní test inteligence a test znalosti českého jazyka.

dvd 17.1.2009 8:01

Vždycky mne překvapovalo

jak moho Švýcaři vystačit se sedmi ministerstvy. Unás bych naopak očekával rozdělení Ministerstva dopravy přinejmenším na Ministerstvo dopravy tam a Ministerstvo dopravy zpět. K možnosti zavést ještě Ministerstvo rozjíždění a Ministerstvo brzdění se před desítkami let vyjádřil jistý profesor mediciny tak, že připomenul, že to poslední ministerstvo už máme v Praze v Karmelitské ulici. Na vysvětlenou: sídlí tam Ministerstvo školství.:-D

S.P.Q.B 17.1.2009 10:41

Re: Vždycky mne překvapovalo

MD je důležitá instituce,kdo jiný by pro nás vymyslel potřebný předpis o povinnosti řidiče míti u sebe tužku,papír a měřící pásmo ? O fotoaparátu a počtu jeho megapixelů zatím nerozhodli  ( ale jistě brzy rozhodnou)

Plně si ten ohromný palác na Nábřeží zaslouží ( pro neznalé budova býv. ČSD,poté ÚV KSČ)

Jindra 17.1.2009 7:31

sory, ale ryba se vždy kuchá od řiti

Tak to bylo, je a bude. Umělče.

Posleda 17.1.2009 11:30

Re: sory, ale ryba se vždy kuchá od řiti

Určitě máš jako odborník na kuchání ryb právo přispět do diskuse, Jindro, ale dovol dvě připomínky. Prvá bude  technická: nadpis měl začínat buď anglickým "sorry" ( s dvěma "r"), nebo už vžitým českým "soráč". Druhá a mnohem závažnější: neubližuj autorovi, kterému se vybavilo známé úsloví "Ryba smrdí (podle SSJČ ovšem jen páchne) od hlavy". Od něho se odrazil k názoru, že by se s tím mělo něco udělat; v tom má na 100% pravdu a jistě i Tvůj absolutní souhlas. Mimochodem: nezačíná se s kucháním (od řiti) až po odříznutí hlavy? 

kira 17.1.2009 13:36

Re: sory, ale ryba se vždy kuchá od řiti

...RYBA SE VZDYCKY KUCHA OD RITI...ALE SMRDI OD HLAVY!!!!

Posleda 17.1.2009 18:16

Re: sory, ale ryba se vždy kuchá od řiti

Psitakóza (jinak též papouščí nemoc) je bohužel přenosná i na člověka, kiro, ale nezoufej: dá se léčit. 

Hubený 17.1.2009 5:31

No,pokud pana Šlechtu překvapilo odvolání Julínka .......

..tak už nemělo cenu číst dál.Pan Šlechta asi nežije v Česku ......:-/

BERAN 17.1.2009 7:30

Každý si vybírá informace dle svého intelektu

Na co nestačí, to nečte.

Fojt 17.1.2009 13:20

Re: Každý si vybírá informace dle svého intelektu

.. no čte, ale vyvozuje si z nich špatné závěry ;-)

Tomas Pansky 17.1.2009 4:24

Pane Slechto, otevrel jste pole pro velmi sirokou diskusi. Snad ...

... jen podotknu k poctu ministerstev: aby stat mohl fungovat, musi mit 4 ministerstva (pocet rohu u baraku, aby stal) - justice, financi, zahranici, a ozbrojenych slozek (armadni a policejni).  Toto je uplne minimalisticke pojeti statu tak, aby mohl fungovat.  Dalsi ministerstva jsou pro debatovani.  Jen poznamka: vlada (jak se to u nas v minulosti stalo), ktera vymysli nove ministerstvo proto, aby kazda vladni strana mela urcity pocet, takova vlada si nezaslouzi respekt obyvatel.  To je pohrdani volici a prostredky, ktere danovi poplatnici vytvorili.  Volena vlada je pouze docasny spravce techto prostredku (to je neco, co si jako volici plne neuvedomujeme a mnoho politiku nam to nechce pripominat).  Toto je zakladni princip demokratickeho statu.   top0625top@hotmail.com

stínový občan 17.1.2009 7:50

Re: Pane Slechto, otevrel jste pole pro velmi sirokou diskusi. Snad ...

R^!

Brundibár 17.1.2009 3:08

Jedna otázka

Existuje nějaká studie, ze které autor při tomto návrhu čerpal?

Ono v zásadě nejde o POČET ministerstev, ale o to, CO ta ministerstva dělají a jak efektivně to dělají. Bez detailní analýzy, co a jak má stát dělat, je jakákoliv reorganizace z pohledu daňových polatníků zhola zbytečná - jen se vyhodí peníze a výsledek bude horší, než výchozí stav - dosavadní reorganizace české veřejné správy budiž příkladem.

mp 17.1.2009 1:21

ministerstvo školství zrušit

zejtra je už pozdě. Docela by mě zajímala jejich náplň práce

Bohata 17.1.2009 9:32

Re: ministerstvo školství zrušit

Oddělit Prahu jako samostatný stát v rámci EU.Ať se živí sami a ne z centrál podnků z celé republiky.

Ivan 17.1.2009 12:15

Re: ministerstvo školství zrušit

Ten způsob placení daní a jejich rozdělování je nehorázná nemorálnost, která z Prahy udělala příživnického bumbrlíčka tyjícícho z práce celé republiky. Není divu, že Praha zůstává jedinou oázou vlády ODS, protože ODS je především stranou příživníků.

mu1 18.1.2009 9:45

Re: ministerstvo školství zrušit

To by Ivane bylo pohlavků od pracovitých Pražanů za toho poříživnického  bumrlíčka, tyjícího..... bohužel u hlupáka ani pohlavek nepomůže. A u blbce vůbec