20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Žravenky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
autor 11.6.2007 18:18

Re: Nesouhlas.

Milý Juraxi, na začátku zamyšlení máte chybu! Žádný zamenstanec SI JE KUPOVAT NEMUSÍ!! Ale všichni si je kupují rádi . V tom je ten vtip.

J.G. Pašek 11.6.2007 17:51

Hele, jiný kraj, jiný zvyk . . .

Kdo nepracuje, nejí? To mně připadá trochu ne-fér . . jak k tomu příjdou třeba penzisti, kteří potřebují nejvice z té jejich almužny-penze vyždímat? 

Vychcánkové a bystří si vždy poradí a cestu najdou jak ošálit berňák . . .

Co mně vadí, že hned voliči mají ohýnek u pr...le vyhrožovat Topolánkovi - ODS, když jim šáhne na stravenky, budou volit příště KSČM-ČSSD . . . = bič a malý dvorek na Topolánka a ODS. Možná ODS a finanční úřad se poprve snaží nějak ucpat díry v lodi, aby si vydělala na to co utratí a konečně tam mohlo být také to Euro coby platidlo . . . .

Šimlové politici si odhlasují pro sebe prebendy a výhody, aby  nedejbože, strádali jako poddaní-obyvatelstvo, kteří si je najmuli a platí jim královské mzdy . .  . . ale tomu je tak všude na světě od Adamy a Evy a bude tak do 2. příchodu Jéžíše Krista a nestojí to za to se nad tím rozčilovat.

IS 11.6.2007 17:30

Re: Re: Re: Stejně si myslím

zajíček8 11.6.2007 17:28

Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

Jste na omylu. Jsem též příjemce stravenek a jsem pro jejich zrušení.

Jde pouze o to, že existuje i možnost příspívat na stravu finanční částkou, ale ta se daní. Proto ta kulišárna se stravenkami.

Martin 11.6.2007 17:25

Mentálně retardovaný autor

Stravenky v žádném případě neexistují pro blaho zaměstnanců-strávníků-daňových poplatníků, ale jen a pouze za účelem vybírání výpalného ze stravování ve prospěch stravenkových společností. Každý mentálně zdravý člověk si totiž uvědomuje, že za stravenky jsou sice daňové úlevy, ale značná část těchto úlev skončí na kontech stravenkových společností.

Pokud by se vláda opravdu chtěla vytáhnout, nechť se aplikuje předpoklad, že každý zaměstnanec jí a tedy nepotřebujeme žádnou stravenkovou šaškárnu a každý bude mít nárok na nezdaněných třeba 5 promile z hrubého platu denně.

Lidově řečeno, bez stravenkových společností by si zaměstnanec mohl dopřát o kousek lepší jídlo.

IS 11.6.2007 17:24

Re: mnichu, podnikatelská pakáž ? zisk sprosté slov?

mnochu, neblábol, v naší firmě na stravenky a podnikové jídelny býval nejvíce nadržený šéf - majitel firmy. Spočítal si, že je to pro firmu výhodné. Ono je vhodné vědět, oč jde a že exsituje něco jako zisk.

IS 11.6.2007 17:20

Re: neuropan zjevně neví o čem je řeč, ale blábolit umí.

IS 11.6.2007 17:19

Re: Omyl, stravenky mají zajsitit stravu.

Nejde o nějaké ponižování, ale cílem je zajistit stravování během pracovní směny. Ve velkých firmách mají závodní jídelny a zaměstnanci tam žádné stravenky nedostávají. Stravenky se využívají u malých firem, které si nemohou pořídit závodní jídelnu. Stravenka není peněžní poukázka, což  znamená, že se v zásadě nevrací zpět, jestliže cena vybrané stravy nedosáhne výše hodnoty stravenky. Jako OSVČ jste na úrovni podnikatele a máte šanci stravenky zavést, jestli budete mít zaměstnance a sám se zaměstnáte. Nezáviďte.

AeroKarel 11.6.2007 17:15

Re: Pan Vlk opět a zcela mimo mísu

Omývejte přirození vlažnou vodou, o těch cenách to v článku píše .........

AeroKarel 11.6.2007 17:13

Re: To je debil az to boli

Dobře. Kde jsou ty snížené daně?

AeroKarel 11.6.2007 17:12

Re: zrušit

Byl bych klidnější, účel to plní částečně, škody to skoro nepáchá, pokud by se jimi nesmělo platit v obchodech, tak vůbec.

Pokud zrušit daňová zvýhodnění (proč ne), tak snížit daně!

Pokud ne, názorně dokumentovat, jak z nesnížených daní snižujeme dluhy po socdem.

Jindra 11.6.2007 17:11

Re: Re: Re: Re: To je debil az to boli

to máte safra recht, ale to že se plejtvá jinde tento problém neřeší

JoJo 11.6.2007 16:38

Re: Re: Re: To je debil az to boli

Všiml jste si, že vydělávají všichni vyjma nenažraného státu?

Co investiční pobídky? Co myslíte že je za skutečností, že v posledních letech prakticky všechny obchodní řetězce, etablované v ČR od 90 let, změnili majitele. Proč myslíte, že v každé horní dolní stojí dnes alespoň Lidl. Proti obchodním řetězcům jsou stravenkové společnosti sběrači drobků, navíc stravenkové společnosti jsou živeny z větší části zaměstnavateli a příjemci stravenek, obchodní řetězce na pobídkách vyžraly ze společného desítky miliard.

JoJo 11.6.2007 16:33

Re: Re: Re: pro Vlky, třetí a jim podobné by bylo dobré udělat výpočet:

Jistě, proč znovu nezavést 12 hodinovou pracovní dobu a nepovolit práci dětí. Je mi úplně jedno, kolik vydělávají stravenkové firmy. Podstatné pro mne je, že vydělají zaměstnanci, vydělá zaměstnavatel. A raději vidím "čisté" peníze zaměstnaci formou stravného či stravenek než prohánění 8tis hrubého přes pásku a zbytek v čistém na ruku.

Jindra 11.6.2007 16:29

Re: Re: To je debil az to boli

jisté je, že na tom vydělávají zejména absolutně nic neprodujkující stravenkové společnosti. Taková anomálie, aby se ušetřilo zaplatí se víc parazitům co nic nedělají. Obdobně fungují všechny ty offshorové společnosti, žijí z toho že tupé vlády zdaňují jako ďasi. Logické by bylo nepoužívat žádné papírové poukázky, málop zdaňovat a platit jen penězi. Tohle je celé socializující kulišárna.

JoJo 11.6.2007 16:22

Re: To je debil az to boli

Áno, jsem typickej. Jako zaměstnanec dám 36 korun a zaměstnavatel mi vrátí nazpátek 80 korun, za které koupím jídlo v ceně 80 Kč, nikoliv 75 nebo 70. Zaměstnavatel, aby mi přidal na každý den 44 korun v čistém, musí vynaložit 47 Kč před zdaněním, po zdanění 36 Kč namísto toho, aby mi přidal do výplaty stejných 44, ze kterých  já dostanu 30-35 Kč na ruku a jeho to po zdanění stojí 45 korun. Kdo je tady vůl? Kecy o péči o zaměstnance jsou jenom kecy. Jde pouze o daňovou výhodu zaměstnanců i zaměstnavatelů. O jakou částku snížíte daň? Znamená to, že vedle pastelkovného, nemístné mateřské, na kterou není, rozhodíte mezi sprostý lid i žravné? Kolik to bude stát navíc proti daňově uznatelným nákladům na stravenky?

neuropan 11.6.2007 16:16

Vyblij kravinu

Teda, já kdybych někdy něco takového napsal .... tak bych se pod to raději nepodepsal. To je neuvěřitelná snůška blbostí na několika řádcích. Proč teda nezrušíme peníze úplně a nezavedeme dotované kupony na jídlo, ošacení, byt atd. ? Peníze stejně kazí charakter.

Jindra 11.6.2007 16:15

Re: Re: Re: Re: Bohužel jsou to kydy.

V pohledu z dálky asi ano, já byl ale 17týho na tý Národní a viděl jsem to celý jinak. A co víc, prožíval jsem to jinak a ten pocit, že to konečně prasklo mi už nikdy nesebereš. Nebejt mě a Zifčáka, máte pořád Husáka....  

Šnek 11.6.2007 16:08

Re: Re: Re: Bohužel jsou to kydy.

To jako že lid něco udělal, nebo jak. Zvonění klíčema byla tragikomická kašpařina.

mnich 11.6.2007 16:06

zrušit

Okamžitě zrušit-celé toto stravenkové hospodářství-jeto stejně na nic-účel to neplní!!!!!!           Kladně toto může hodnotit pouze levicová pakáž!!!!!!

brabla 11.6.2007 15:49

Re: Re: Stejně si myslím

 Jistě OSVČ má právo se starat sám o sebe, sám si shánět zakázky (v mém případě zákazníky), ručit za své případné dluhy celým svým majetkem a navíc ještě právo platit minimální dań. To je i z peněz které jsem nikdy nevydělal. Takto to táhnu již od roku 1991 a v mých padesáti letech to nějakým "nech se zaměstnat" asi nevyřeším. Hezký den.

Tutti 11.6.2007 15:43

To je debil az to boli

Smarja, typickej vul, ktery podporuje nesmysly.

Staci maly priklad:

- mate 100 korun, pujdete je utratit normalne? nebo si za to koupite stravenku v hodnote 95 korun? (tech 5% sezere stravenkova spolecnost).

Samozrejme stravenky jsou horsi nez penize, a ztracite nekolik procent hodnoty. Proto jediny duvod proc je vyuzivat je danova vyhoda a snaha stravenkovych spolecnosti zachovat si zisky.

Proto par chytrych lidi napadlo, zrusime danovou vyhodu (o stejnou castku muzem snizit dan) a usetrime lidem spoustu byrokracie. A rozumni lide jsou nadseni, zatimco stravenkove spolecnosti a blbci prskaji.

Jindra 11.6.2007 15:34

Re: Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

vy co platítěe lidi podle tabulek byste se měli rychle poohlédnout po nějaké solidní práci. Vaše činnost je z největší pravděpodobností naprosto zbytečná.

Jindra 11.6.2007 15:32

Re: Re: Bohužel jsou to kydy.

je to úplně od věci ale kolega havránek má pravdu. Na druhou stranu, kdyby se lid opravdu nenasral taky by se nic nepohnulo. Taková ko-operace akcí tajných služeb a všelidového vzteku...

Jindra 11.6.2007 15:23

Re: Re: Re: Re: Stejně si myslím, že těch 50 % je

nebo se jim na to vykašlu a půjdu na podporu ;-D

havránek.. 11.6.2007 15:18

Re: Re: Sice dlouhé a ukecané,

Co ti je do toho, co kdo obědvá a co kdo nakupuje, bože ty jsi asi "pozorovací" vůl a evidentně jsi se minul povoláním- co takhle městská policie, blbečku běž se podívat na roh hybernské, jak jsou tam policisté seřazeni v 11,00 na fasuňk jídla i s krabicemi pro kolegy ve službě.

Bubik 11.6.2007 15:14

Re: Re: pro Vlky, třetí a jim podobné by bylo dobré udělat výpočet:

cesta = práce byť jinde. Tak jaké cestovní náhrady za jídlo? Za benzín, jízdné, nocležné, prosím. Ale za jídlo? Doma nejí?

havránek.. 11.6.2007 15:14

Re: Bohužel jsou to kydy.

prosím vezmi si prášek na hlavu.

Bubik 11.6.2007 15:12

Re: Re: pro Vlky, třetí a jim podobné by bylo dobré udělat výpočet:

daňová sleva = nižší daně. To se Vám nelíbí?8-o

Bubik 11.6.2007 15:10

Re: Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

Vy, co musíte platit dle tabulek, jistě.

U nás, co nemáme plat podle tabulek, se do úvahy, kdo má jaký plat započítavají všechny požitky, které zaměstnanec "fasuje". Takže třeba - jo Novák, ten má xx tisíc, pak má firemní mobil i pro sebe, auto k dispozici, stravenky a penzijní připojištění, což je dohromady celkem asi yyyy. Hmm, tak mu přidáme  zzz.....

Stravenky je prostě taky příjem zaměstnance. Byť nedaněný.......