18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Zpátky do Evropy

Politik Václav Klaus má zjevně mnoho životů. Byl odesílán na smetiště dějin po pádu vlády v roce 1997, odepisovali ho po prohraných volbách v roce 2002. Nikdo mu moc nevěřil při druhé prezidentské volbě v roce 2008.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. S. 2.1.2013 16:50

"Ti, kdo nedokážou adekvátně polemizovat s jeho tezemi..."

Přiznejme si ovšem, že polemika s Václavem Klausem není snadná věc - a to ne jen kvůli jeho bezbřehé moudrosti. Člověk, který při nepříjemných (třeba i hloupých?) otázkách poníží tazatele, aniž by se obtěžoval jednoduchým protiargumentem nebo se sbalí a odejde, není asi nejvděčnějším partnerem k diskuzi. Spíš mi přijde, že mu vyhovují silná prohlášení (často vykladatelná více způsoby), kolem kterých se následně strhne polemika, jíž se však už neúčastní.

J. Heincl 2.1.2013 18:56

Re: "Ti, kdo nedokážou adekvátně polemizovat s jeho tezemi..."

Na hloupé otázky se opravdu těžko odpovídá. Pokud by Václav Klaus odešel z diskuse, což jsem nikdy nezaznamenal, tak by neměl být problém jeho mylné argumenty vyvrátit písemně. Zatím se jeho oponenti zmohli jen na jeho nálepkování a vyhrožování katastrofami při eventuálním rozpadu EU.

J. Kanioková 2.1.2013 19:39

Souhlasím,

že pustit se do polemiky s VK nemusí být jednoduché, to by někdo musel opravdu ZNÁT. Přiznám se, že jsem ho proto zpočátku dost nenáviděla. Jenže pak jsem se musela poprat sama se sebou, že buďto se smířím s tím, že někdo není zcela podle mých představ, že některá jeho vlastnost mi dost nekonvenuje, ale budu stát za tím, co pravdivého říká..  Nebo se s tím nesmířím, budu se dál trvat na tom, že on neumí své argumenty vysvětlovat jakoby i pro uklízečku, a nebudu naslouchat a přemýšlet nad jeho argumenty.

Výběr byl jasný.  Není nutné, aby nám byl někdo ve všech oblastech zcela po chuti, je ale důležité nad jeho argumenty přemýšlet, abychom si mohli vytvořit svůj vlastní co nejvíc objektivní názor.

A. Špronglová 3.1.2013 16:45

Aktivisticke kecy a propaganda.

V. Venc 2.1.2013 12:26

Vlastně tři problémy

Ad Tomský - “ Protoze (Klaus) je spokojen, ze nekde neco prednese a pak se s tim doma chlubi.  Nicmene, stoji zcela mimo evropske deni.  Nebyl schopen vytvorit zadnou pravicovou liberalni platformu s jinymi politiky z jinych zemi a postavit protivahu k evropske socialisticke politice Barrosa, Merkelove, Sarkozyho a dalsich.  ... „

S tímto třetím autorovým vývodem nelze dosti dobře souhlasit!

Podíváme-li se kritickým pohledem jinam, na evropské politické kolbiště, tak z bývalého východního bloku nevidíme žádného pravicového politika, který by předvedl a dokázal zhodnotit socioekonomický vývoj EU tak profesionálně a pravdivě, jak se to dlouhodobě daří prezidentu Klausovi.

A že by někdo jiný, z vyspělejších západních zemí, byl dokonce schopen postavit “protiváhu evropské socialistické politice Barossa, Merkelové, Sarkoziho a dalších..”, tak takového politika ani zde nemají! Naopak, evropská (euroatlantická) scéna se hemží politiky zastávající Havlův korporátní socializmus s preferováním osvícensko-marxistické kultury.

Popřevratová česká spolčenost vygenerovala dvě nejvýznamnější a společensky výrazné osobnosti, Havla a Klause. Na víc jsme se nezmohli. S ohledem na naše možnosti si nemyslím, že by to bylo málo!

V. Venc 2.1.2013 12:35

Re: Vlastně tři problémy

Oprava a omluva: správně Panský, nikoliv Tomský.

J. Kanioková 2.1.2013 19:46

Máte pravdu,

Havel, byť mě jako politik zklamal, byl přece jen venku jakoby naše logo.  Nebýt Klause, tak se s trajsformací budeme potýkat dodnes a nevěřím, že by dopadla lépe. S tak stoprocentně znárodněným majetkem neměl nikdo nikde zkušenost, ale jinde na východě to nejspíš nebylo tak úplně.  Takže kdyby se neprivatizovalo rychle, podniky by z nedostatku invetic do inovací padly úplně a rozkradly by se do cihly..

L. Matura 2.1.2013 14:35

Re: Vlastně tři problémy

Máte jistě pravdu, nic z toho ale nevyvrací tvrzení Panského, navíc se o vytvoření takové širší platformy ani fakticky nepokusil. 

J. Kanioková 2.1.2013 19:31

S kým ? Jak můžete tvrdit, že nechtěl ?

Pokud vím, tak se o to velmi snažil, jen bohužel, lidi na které sázel, že jsou podobně naladění, ti ve svých zemích nebyli zvoleni a tudíž se nemohli ve vysoké politice nějak projevovat ....

L. Matura 2.1.2013 14:37

Re: Vlastně tři problémy

Máte jistě pravdu, nic z toho ale nevyvrací tvrzení p.Panského, navíc se o vytvoření takové širší platformy ani fakticky nepokusil.

J. Milfait 2.1.2013 16:09

Re: Vlastně tři problémy

nevím jak si představujete vytvoření pravicové liberální platformy,a jak k ní byste dospěl snad se Sarkozim?( pro vysvětlení ve Francii již byly volby) Prosím kde jste! Přeci Vám eurohujerům musí být zcela jasné postoje zemí jako je Česko, Velká Britanie, Finsko, Švédsko, Island, Irsko. Tady je právě ten zárodek, odkud časem vzejde ozdravný proces v Evropských zemích a byl bych rád, aby se tak stalo co nejdříve. Je nabíledni, že pan prezident Klaus má jako vždy pravdu ať chcete či ne a určitě se doma nechlubí, protože nemá své soukromé rádio ani televizní stanici. To je jen Vaše schizofrenní představa o něm. Na Vás to určitě neleží. Hlavně zdraví přeje JM.

M. Hoblík 2.1.2013 10:33

Pan prezident patří mezi chlapy,

se kterými si rád podám ruku na usmíření i po našem vzájemném vyfackování! Říkat to, co si myslím i navzdory navedeným mediím a hloupým politikům není pouze čestné a hrdinské, je to příkladné a v současném světě neobvyklé a originální.

V. Němec 2.1.2013 12:05

Re: Pan prezident patří mezi chlapy,

Vřele souhlasím a dodávám že takto vybavených ( rozum, poctivost, odvaha, pokora atd.) politiků po světě moc neběhá alespoň já nevím o žádném

J. Kanioková 2.1.2013 19:47

Ano, taky to tak vidím..

T. Pansky 2.1.2013 5:55

Dva problemy: 1) Obcane byli opili dotacemi na vsechno ...

... mozne, ze si ani nevsimli, ze strkaji hlavu do opratky.  Jeste jsme nevyrostli, jeste jsme se nestacili emancipovat, radi se skryvame za nekym jinym a odtud nadavame.  2) Nemame vyspelou demokracii, kde jsou myslenky predkladany obcanum a ti o nich rozhoduji.  Ceska politika (diky zpitvorene ustave) je plna intrik a skryvanych zakulisnich her.  3) Prezident Klaus neni zadnym politikem evropskeho formatu.  Mozna ohromuje ceske priznivce, ale do evropskeho deni neni schopen dodat nic.  Proc?  Protoze je spokojen, ze nekde neco prednese a pak se s tim doma chlubi.  Nicmene, stoji zcela mimo evropske deni.  Nebyl schopen vytvorit zadnou pravicovou liberalni platformu s jinymi politiky z jinych zemi a postavit protivahu k evropske socialisticke politice Barrosa, Merkelove, Sarkozyho a dalsich.  ... Takze se topime v socialismu a musime si natlouct pusu, aby nam doslo, ze za lenost se plati.  top0625top@live.com

J. Kanioková 2.1.2013 19:52

???

"Nebyl schopen vytvorit zadnou pravicovou liberalni platformu s jinymi politiky z jinych zemi"

S  KÝM ? 

J. Kanioková 2.1.2013 0:38

Ano, byl to vědomý podvod na normální občany Evropy ! Věděli dobře, že podnikají něco, co naprosté většině lidí nedojde ! Tudíž věděli až moc dobře, že jednají naprosto nefér!

“We decide on something, put it on the table and wait a while to see what happens. If there is no hue and cry and no uprisings, because most people have no idea about what has been decided, then we carry on – step by step, until there is no turning back.”

Jean-Claude Juncker, chairman of the Euro Group, 1999

"Rozhodli jsme o něčem, položili to na stůl a počkáme chvíli, abychom viděli co se stane. Nebude-li pokřik a žádné vzpoury, protože většina lidí nemá představu o tom, o čem bylo rozhodnuto, pak budeme pokračovat  krok za krokem tam, odkud už není cesty zpět" Jean-Claude Juncker, předseda Euroskupiny, 1999

Celé roky tahle parta krmí Evropu jen oslavnými propagandistickými větičkami, zkreslenými "pravdami" ! Jen pár odvážlivců jim to "nežere" a neustále burcují, varují, informují. Klaus patří k prvním, dnes už má daleko víc následníků a přesto zmanipulovaní Evropani, zdrogovaní dotacemi a všelijakými regulačními výhodami, se stále ještě neprobouzejí ke skutečné střízlivosti. No.. zpohodlnělý člověk většinou ztrácí ostražitost, pud sebezáchovy.. Ale až to většinám v jednotlivých zemích dojde, jakého betla s námi tahle Spasitelskoevropská parta hraje... bude zle !

40 záludných otázek o Evropě  -  http://jdem.cz/w75h4  .....  Vyvlastnění evropské politiky  -  http://jdem.cz/w78z8  .....  Zvýšení platu pro úředníky EU  -  http://jdem.cz/w7822

Z. Švrček 2.1.2013 11:46

Re: Ano, byl to vědomý podvod na normální občany Evropy ! Věděli dobře, že podnikají něco, co naprosté většině lidí nedojde ! Tudíž věděli až moc dobře, že jednají naprosto nefér!

Ano, více Klausů, houšť a větší kapky. Bohužel žádné býlí neroste do nebe a  i na to prase bruselské se již asi vaří voda. Bohužel do mely kolem té zabíjačky strhnou i nás - tedy minimálně zaplatíme za dříví, vodu, kudlu, řezníka a nějaký ten pořádný kotlík.