25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Zoufalec na Hradě

Přiznávám se, že jsem se na počátku devadesátých let hrdě hlásil do tábora klausovců. Věřil jsem, že program Václava Klause a jeho ODS na rychlý přechod od zpotvořeného socialismu ke kapitalismu bude pro nás všechny to nejlepší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Stuchlik 14.10.2012 2:02

Re: Stručný obsah článku

Jste nesvéprávný idiot

M. Stuchlik 14.10.2012 2:01

Re: Trojský kůň

furt lepší mež Klausův  mafiánský pseudokapitalismus v čele s nejprohnanějším a nejbezohlednějším mafiánem.

M. Varadinková 13.10.2012 23:40

Stručný obsah článku

Když někdo začne větou:

Přiznávám se, že jsem se na počátku devadesátých let hrdě hlásil do tábora klausovců...

po které následuje nakydání pravdoláskové špíny na Klause, tak je to stejné, jakoby o sobě napsal:

Jsem nesvéprávný idiot, který se nechá manipulovat médii. Když média někoho oslavují, hrdě se k němu hlásím, když ho ale následně zatratí, zatratím ho také. Své vlastní vnitřní přesvědčení, za kterým bych si stál bez ohledu na to, kam se zrovna valí převládající mediální proud, žádné nemám.

O. Strýček 13.10.2012 23:29

Hloupost nebo nenávist?

Být dvakráte zvolen prezidentem je skutečně projevem velkého zoufalství. A dělat prezidenta tolika hlupákům je opravdu k "uzoufání".

M. Prokop 13.10.2012 21:36

Re: Karel Pacner

No vidíte, a sepíše takhle hloupou agitku.

M. Prokop 13.10.2012 21:35

Co se to událo,

že se soudruh Pacner tak osmělil?

A. Špronglová 13.10.2012 21:10

Pane Pacnere mluvíte mi z duše

bezvýhradně s Vámi souhlasím. Vždy jsem tvrdila, tvrdím a budu tvrdit, že občan Klaus se NIKDY neměl dostat na Hrad. Tento sebestředný magaloman a hochštapler mimo jiné, totiž k tomu nemá nezbytné morální a charakterové předpoklady. Je to nebezpečný jedinec, který vždy kopal, kope a až do konce své světské dráhy bude kopat jen za svoje zájmy a v tom půjde třeba přes mrtvoly. On a E Beneš dle mého soudu patří k těm nejhorším reprezentantům co tato země dosud vyprodukovala.....

J. Kanioková 13.10.2012 19:49

Přesně...

J. Kanioková 13.10.2012 19:43

Naprosto souhlasím,

zatím jsem pod pojmem P&L většinou myslela všechny pokrytecké elitáře celé záp. civilizace, kteří tak rádi o sobě tvrdí, že jsou pravicoví, ale jejich skutky vždy prozradí, že jsou ve skrytu duše levicoví až běda.

Ode dneška, s dovolením, odliším ty naše názvem Vieweghovci... Bude jasnější, přesnější, co a koho tím myslím... neskutečné pokrytectví, jako třeba Feničův výkřik vůči Klausovi na letišti... A máte pravdu, že se to dostává do obrátek s tím, jak jejich eurosen dostává na frak... Chrlí nesmyslné nápady, nezáleží jim na tom, kolik bilionů na jejich vize padne, kolik lidí na to doplatí. Jenže systém, který umřel, vrátit k životu nemohou. To, co bruselská mocenská elita teď dělá, je marná hra o čas.... a Vieweghovci se jí snaží pomáhat ze všech sil...

I. Kudrnová 13.10.2012 19:09

Zoufalec pan Pacner

Je to trapnej článek. Víme všichni , že Evropská unie není dobrá. Není to ta, do které jsme vstupovali.Nedodržuje, nerespektuje nic. Míchá se do čeho nemá, do bank, dává  mimořádně blbé zákazy a příkazy. EU sázela u nás  na TOP 09 a na pana Schwarzenberga, nevyšlo to a teď se snaží poštvat různé lidi o kterých si myslí, že jsou v Česku oblíbení, aby o   panu Klausovi psali hanlivé články. Mám pocit, že se jim to  nepovede. Při první prezidenské volbě  vůbec nepomohl pan Topolánek, ale pan  Langer, ne že by pomohl, ale dělal všechno proto, aby pan Klaus nebyl předseda ODS,   a při druhé volbě pomohla paní Bobošíková.   Největší  chyba ale byla, že po panu Tlustém si obě vlády  vybraly velmi špatného ministra financí pana  Kalouska - chemika, nevím čí to byl nápad, kdo ho prosazoval, ale to je největší chyba, co se mohla stát. A divím se panu Pacnerovi, že se nechal od těchto lidí přemluvit, aby napsal takový hanlivý článek.

J. Kanioková 13.10.2012 19:01

Souhlas, a od autora mě to hodně překvapilo.

J. Kanioková 13.10.2012 18:55

Už dlouho jsem nečetla tak neobjektivní článek, není jiné vysvětlení než - příslušnost k P&L

I. Kudrnová 13.10.2012 18:40

Je to trapný

V. Němec 13.10.2012 18:02

Re: Pan ing. Karel Pacner je ročník 1936.

Sleduji výsledky voleb a jsem smutný udivený a také rozlobený na novináře Moravcovce mezi ně se zařadil i pan Pacner. Možná se teď někteří radují jiní ti poučenější ale ví že jakmile by se bolševici ujali moci měli by i oni po legraci a nadále by mohli jen odvážně popisovat úspěchy socializmu . Pokud jde o mne čtyřicet let z toho dva roky v chládku (za srovnání bolševiků a nácků) úplně stačilo ještě že to mám blízko do Bavor .Novinářům čest práci

J. Jurax 13.10.2012 17:36

Re: Pan ing. Karel Pacner je ročník 1936.

No, smutné je to, že to vůbec napsal ... ctím jeho právo na názor, leč nesouhlasím ...

P. Pruner 13.10.2012 17:17

Re: obnovit pravici

Vy píšete něco jiného než já. Já jen říkám, že p.Klaus je jediný schopen obnovit a sjednotit pravici. Navíc on v 90.letech dělal spíše politiku pravicové sociální demokracie i když tvrdil, že je pravicová - proto jsme také transformací propluli vcelku klidně a se sociálním smírem.

J. Řezníček 13.10.2012 15:55

Karel Pacner

Je  zkušený, vzdělaný a informovaný člověk a jeho názory a znalosti mají váhu nejen v kosmonautice.

Argumenty jeho protivníci nemají, píší nevěcně - vlastně jen pokřikují - jako dosluhující prezident.

T. Šmilauer 13.10.2012 14:52

Re: obnovit pravici

Jistě-" jedinou autentickou osobností české pravice". Doleva nebo s Klausem! Vy mu ještě věříte?

T. Šmilauer 13.10.2012 14:41

Re: Neříká, pane Šmilauere, neříká, mea culpa.

Vystihla jste podstatu problému. Prezident je jen člověk se svými přednostmi a nedostatky, jako ostatně každý jiný. Asi je správné dodržovat jistou míru respektu k prvnímu úředníkovi státu, mnoho lidí si však mylně prezidenta spojuje s  představou vynikajícího člověka vysokých morálních zásad, inteligence, příkladného osobního života, nemýlícího se, laskavého a dobrého... Češi ve své většině zavrhli Boha, zavrhli  monarchii, ale stále cítí potřebu někoho uctívat, obdivovat. Stejně jako pro každého z nás, tak i pro prezidenta republiky platí to biblické: Chceš-li být prvním, buď posledním a služebníkem všech.A to si Václav Klaus často neuvědomuje.

P.S. Myslím, že to schytá autor i ti kometující. :-)

 

J. Matuška 13.10.2012 13:13

Re: Pan ing. Karel Pacner je ročník 1936.

Pen Tínku, přísný bych na Karla Pacnera byl, kdybych se pustil do "analyzy" jeho tvrzení. Už jenom tak zmínka o čistých a špinavých penězích...

J. Matuška 13.10.2012 13:10

Re: Velmi dobře, pane Pacnere.

Paní S. Š., na příkré odsouzení VK má pan Karel Pacner právo. Pozastavuji se pouze nad tím, že prakticky do dneška proti Klausovi nikdy tak kriticky nevystoupil. To čekal na dobu, kdy prezident to má už "spočítané"? Být na jeho místě, odsoudil bych neuvěřitelné příklady, kdy nenávist vůči prezidentovi překročila všechny meze. Sama musíte vidět, že řada "skutečností". které uvádí v blogu, jsou argumentačně hodně slabá. Jako by ho něco nutilo  najednou se vyzvrátit do kýblu.

J. Tínek 13.10.2012 13:08

Re: Pan ing. Karel Pacner je ročník 1936.

opravy.. rozhoupalo...kontroverzní..Sorry

J. Tínek 13.10.2012 13:07

Re: Pan ing. Karel Pacner je ročník 1936.

Dobrý den. Jaký je v tom rozdíl,zda pan Pacner to napsal nyní nebo před rokem .Myslím,že za ten rok se opět něco odhrálo, a pana Pacnera to tozhoupalo konečně tohle napsat...Každý politik je kntroverzní. Něco udělá dobře, něco špatně , záleží jen na poměru dobrého a zlého.V článku jsem nenašel žádnou informaci,že se hlásí k houfu Vieweghovců ..Nebuďte tak přísný na p.Pacnera.Napsal svůj názor......

J. Matuška 13.10.2012 12:55

Pan ing. Karel Pacner je ročník 1936.

Jen tak mimochodem je o pár týdnů mladší než moje maličkost. Občas jen tak ledabyle upozorňuji na svůj věk, očekávám, že názoroví odpůrci mě jako starého papriku budou víc šetřit. Jsem klausovec, zatím jsem konzistentní, víc jak dvacet let.

Karla Pacnera ctím jako publicistu, který se specialisoval na kosmonautiku a zpravodajské služby. Do jiných oblastí zamířil spíše výjimečně. Podíval jsem se na jeho web, nemohl mi uniknout odkaz na jeho rozhovor s Václavem Havlem a smutek nad smrtí p. Černého.

Mrzí mě, že do Václava Klause se obul v době, kdy protiklausovské orgie dosahují vrcholu. Nedovedu si představit, že je možné přetrumfnout pohřbívání prezidenta ještě zaživa, napsat větší hnusotu, než je Mráz přichází z Hradu. Karel Pacner se přidává k hlavnímu proudu v epimédiích. Holt příklady strhávají. Proč ve stejném duchu nenapsal blog třeba v roce minulém? Hrdě a "statečně" se hlásí k houfu Vieweghovců. Bravo!!!

M. Procházka 13.10.2012 12:29

Zoufalec ?

Pane Pacner,vy jste jeden ze zoufalců,jenom pokřikujete,nadáváte a zatím vám ujel vlak.Nesaháte mu ani po kolena a lepší to už nikdy nebude.

F. Michek 13.10.2012 12:14

Zoufalec Pacner

Co dodat.

P. Pruner 13.10.2012 11:56

obnovit pravici

Jak vyplývá i z řady příspěvků. Pan Klaus je asi jedinou osobností, která by mohla sjednotit pravici a obnovit její důvěru u občanů - času na to zbývá málo.

Vládní strany tuto důvěru zdevastovaly, už jim nefandí  více než čtyři pětiny národa. Starají se o své kmotry a ne o občany.

P. Pruner 13.10.2012 11:52

ulevilo se Vám ?

Pane autore, ulevilo se Vám, cítíte se lépe, když jste na někoho něco nakydal ? Já Vám to neberu, třeba je to potřebou Vaší duševní hygieny, já tomu říkám pehecí nemoc.

Klaus lecos zkazil, mnohé vytvořil, určitě je nejsilnější politickou osobností. Co jste dokázal Vy ?

V. Skalová 13.10.2012 11:33

Re: Trojský kůň

To je možné. Podstrčil nám běžnou stranickou demokracii oproti elitářské společnosti vedené Havlovými kamarády kamarádů, a vždy na tu demokracii dbal. Elitáři a různí eu-agenti třesoucí se na výživná eurokorýtka mu to nemohou odpustit.

V. Skalová 13.10.2012 11:27

Re: 145

Přesně. Autor si zřejmě vzpomněl na doby svého bolševického propagandismu...