Neviditelný pes

POLITIKA: Zombie se vrací!

4.12.2012

Ve filmu vylézá děsivá zombie z hrobky za úpění větru anebo vyvolávána strašlivě vypadajícím vyznavačem kultu woodoo. Na nebi svítí dramaticky měsíc, vichřice cloumá stromy. U nás jsou holt, jak se říká, "malé poměry". A tak se nejznámější česká politická zombie vynořila ze zapomnění, kam zmizela po svých někdejších děsivých kouscích, kdy zasedala ve vládě "chlapa s gulema", náhle na sjezdu Strany zelených. Uznejte, že to jsou neuvěřitelně malé poměry!

V zásadě však naše zombie, občanským jménem Martin Bursík, je plnohodnotná a představuje přesně to, co o ní píší spisovatelé a vyznavači tajemna. Je naprosto nezničitelná. Stále a stále obživuje, byť byla prokleta a nabodnuta desetkrát na kůl naprostého propadu voličských preferencí.

Její zelené dětičky, Strana zelených, byly totiž ve stavu připomínajícím film Limonádový Joe a výrok Horáce "Hogo Fogo" Badmana převlečeného za falešného lékaře: "Chšadla, chšadla, až skoro uchšadla." Ovšem pak se na obzoru objevila tučná kost. Dostavba temelínské atomové elektrárny.

Takže to nemohlo být dále jinak. Zombii přivolává ze záhrobí - v našem případě politického - nějaký nekromant (anglicky necromancer), česky "vodič", který takovou zombii stvořil a vydává jí příkazy. Zombie je jeho sluha a nemůže se mu protivit, neboť je plně v jeho moci a on je jejím vládcem. Aspoň to tvrdí učené knihy.

A zombie je v našich krajinách i historicky doložená figura. Jako svědek vidění nemrtvého vystupuje Karel IV. ve svém životopise Vita Caroli: Jedné noci po hostině Karel odpočíval ve své komnatě, když náhle slyšel tajemné kroky v místnosti a potom cosi vrhlo zlatý pohár přes celou místnost. Karel výslovně upozorňuje, že se nejednalo o sen.

Na základě momentální praxe víme, že dnešní zombie dokáže nejen vrhat poháry, ale zasedat i ve vládě. A je dokonce nejen vidět v zrcadle, ale velice ráda sedí před televizními kamerami.

strana zelených

V praxi u nás známe působení této zombie a jejích věrných sluhů a služebnic nikoli při házení pohárů, ale při ničení naší ekonomiky, svobody a společnosti. Díky jejímu působení máme elektřinu dražší asi tak o 40 %, obilniny se mění v chemičkách na nekvalitní paliva, v krajině stojí obludné větrníky, místo cukrovky a pšenice pěstujeme řepku, která zamořuje už i zahrádky, kam nalétává, ubohá Šumava vypadá strašlivě, v městech se lidé dusí, protože zombijáčci zabrání stavbě téměř každého obchvatu či dálnice, a ekonomické propojení se světem dálnicemi je tedy zablokováno, továrny, které měly přinést lidem práci, byly "zakázány" zeleným razítkem.

Naše zombie po tom, co celkem bez ohlasu prošlo její zkušební vystoupení z hrobu na sjezdu zelené strany, kde kandidovala na náčelníka, vyrazila hrdě do světa. A ne jen tak nějak. V Lidových novinách vydala prohlášení v článku z 3. prosince 2012 "Welcome, Secretary Clinton" přímo k jedné z nejvýznačnějších političek světa. A hned tam, zřejmě na pokyn svého nekromanta či nekromantů, zaútočila na ČEZ. A velebila obnovitelné zdroje elektřiny a lhala, a lhala a lhala.

Nebojte se, kdybyste tuto zombie sami osobně potkali. Je to česká odrůda, vypadá na první pohled sice poďobaně, ale ušlechtile. Ovládá jazyky a nechala si v duchu transylvánských tradic zaplatit od vládců země (z našich daní) většinu rekonstrukce středověkého paláce na Malé Straně. Na chodbách má polotmu od "ekologických" žárovek, vytápí prý elektřinou, jen nevím, zda má na přívodu proudu namontován ten "odkloňovač atomové elektřiny", co tak milují jeho německy hovořící přátelé.

Při vzpomínce na tuto zombii a její zombiátka bych v oblíbené písni nejnovějšího Zlatého slavíka trochu pozměnil refrén:

Za co Pane Bože, za co? Trestáš tento prostý lid.

Za co Pane Bože, za co? Nechal´s nás se napálit.

Za co Pane Bože, za co? Dvacet roků v prdeli.

Za co Pane Bože, za co? Omluv mě, že jsem tak smělý.

Hrdě se může zombie Bursík dívat na výsledky své práce: přechody pro medvědy přes dálnice, smrad v českém středohoří na okreskách plných kamionů, shlédnout u Plzně na tunel skrz kopec, který tam není, a ve společnosti mladých intelektuálek s dredy a postarších feministek, co se jim blíží menopausa, a dalších jurodivců se zaradovat na Šumavě.

Čtu si v knize Zjevení svatého Jana a přemýšlím, zda tato zombie není jen součástí nějakého nového jezdce Apokalypsy, který bere lidem zdravý rozum,

Jest psáno: "BLEDÝ/ZELENÝ KŮŇ:

"A když Beránek rozlomil čtvrtou pečeť, slyšel jsem hlas čtvrté bytosti: "Pojď! " Tento hlas cherubína se podobá letícímu orlu. A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním/A Hádes ho těsně následoval"

Chudák svatý Jan. Netušil, že zelený kůň bude hlásat také hloupost, pověrčivost, neznalost a ziskuchtivou lhavost.

Vítej zpět, věrozvěste! Vítej mezi námi, bratře všech vyhlašovatelů globálního oteplení, ženských kvót a předpisů, které likvidují malé firmy! Buď vítán, věrozvěste konce smysluplné Unie. Welcome, Zelená zombie!

Tys nám tady ještě chyběla!



zpět na článek