25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Zombie prezident

Slovo „zombie“ pochází z karibského kultu voodoo. Ač neživá, je zombie zároveň nemrtvá. Kdysi lidská bytost, teď už bez lidské duše, může jen otrocky sloužit a slepě vykonávat příkazy šamanů ovládajících černou magii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Hermanek 8.6.2021 8:30

Co je to New York University v Praze?

K. Filip 8.6.2021 8:29

Jirkovský užijte svůj ranní prášek, blíží se kolaps.

K. Filip 8.6.2021 8:27

Z toho článku čpí kýble vylité špíny a nenávisti. Jestli tento pán byl bývalý přítel Zemana, tím hůř. Když naši mladou generaci vyučují takoví "disidenti" tak už se ničemu nedivím.;-(

D. Hubáčková 8.6.2021 8:27

A pořád dokola píše takové nenávistné blafy jako předvedl nyní.

J. Fráňa 8.6.2021 8:27

Snažím se vám vysvětlit, že řvát mohou, ale nebudou nikoho sesazovat z funkce. Chápete? Mluvil jste někdy osobně s tou lidskou troskou? Já ano, dvakrát a jestli nejste inteligencí na úrovni např. Jana Pirka, Václava Klause a podobných lidí, tak vám garantuji, že ta lidská troska vás v diskusi zesměšní během minuty. Je paradoxní, že hlupáci pokřikují na lidi co něco dokázali a ještě se tím chlubí. Hold taková doba, celebritou se vždy stane nehlasitější pitomec.;-D

J. Vlček 8.6.2021 8:24

"Jejich nečinnost bude od této chvíle znamenat už jenom přímou spoluvinu."

Tak pravil emeritní disident Jan Urban. Amen.

Tento vyučující na New Yorkské univerzitě v Praze, učící studenty patrně "jak se stát doživotním disidentem ve vlastní zemi", záměrně není schopen v diskusi používat diakritiku, aby tak zvýraznil svoji světovost.

Ještě že se k diakritice přinutí alespoň při psaní svých pamfletů na prezidenta, a nepíše je jako nějaký hotentot. Nemůže se zde přece prezentovat jako úplný blbec, že. ;-D

P. Kmoníček 8.6.2021 8:21

A za pět let lhal zase o prof Drahošovi, což se Meišnerům, Nevrklům a dalším Navrátilům velice líbí.

L. Dočekal 8.6.2021 8:20

Autor, bývalý disident a novinář, učí na New York University v Praze--To ten článek vysvětluje.

J. Nevrkla 8.6.2021 8:17

Na pravdě a lásce není špatného nic. Špatné je to, že si to berou do štítu právě ti, kteří se zalykaji nenávistí a za jedinou pravdu vydávají lež.

P. Kmoníček 8.6.2021 8:14

Nevrklo, co je špatného na pravdě či lásce ? Prosím o vysvětlení. Děkuji.

L. Novák 8.6.2021 8:07

BIS vám ty důkazy ráda předvede. Podejte si žádost, pro ignoranty jako vy to mají i s videozáznamem návštěvníků... ;-)

L. Novák 8.6.2021 8:05

Ale oni řvát mohou, žádná demokratická pravidla tím neporušují. Jenom vy sám máte problém, že jste se zařadil mezi idioty, kteří Zemana volili... ;-)

Zeman je lidská troska, která na Hradě nemá co dělat. A je potřeba to křičet a hodně nahlas!

R. Meišner 8.6.2021 8:05

...dovolím si autora opravit--Šlouf, Nejedlý, Mynář nemají rozhodující vliv ve státě. ten má naše ČT, která nás všechny dnes a denně krmí Pekarovou, Fialou, Stanjurou, Bartoškem...a podobnými týpky. ale ono to u voleb bude stejně jedno, ujišťuji. ( jinak autore vy víte, že Vrbětice jsou dílem Rusů? pokud ano, nestyďte se dodat důkazy, pokud ne, nevyprávějte nám pohádky a hlouposti. díky.8-o

J. Nevrkla 8.6.2021 7:57

Další pravdolaskar se vyznává ze své nenávisti a lásce ke lži, jejíž poslední ukázkou jsou Vrbětice. Snad se někdo takový na Hrad nikdy nedostane.

J. Fráňa 8.6.2021 7:50

Samozřejmě, ale zároveň platí výsledek demokratické volby. Proto není možné, aby i několik tisíc lidí řvoucích na Letné sesadilo prezidenta zvoleného několika sty tisíci voličů. Kritizujte, ukazujte prstem, ale hlavně musíte vyhrát volby.

P. Burda 8.6.2021 7:50

Naprostý souhlas. Zneužít starého, nemocného pána pro své geopolitické a obchodní choutky je od Mynáře, Nejedlého, Ovčáčka a jejich pomocníků hyenistický hnus!

Jenže o malý kousek zdravější člověk by je hnal sv.nským krokem až za brány věznice v Ruzyni.

P. Jirkovský 8.6.2021 7:45

Obdivovatelé prochlastaný a prolhaný trosky na hradě, na barikády! Přece si nenecháte š129358ťouchat do svý modly?

P. Jirkovský 8.6.2021 7:43

Dobrý den, Pavel Jirkovský. Akorát nevím, jestli říkáte na prvním místě jméno či příjmení, když se představujete.

P. Burda 8.6.2021 7:41

Pozor, Zeman mluví i pravdu. Když se splete při lhaní.

P. Burda 8.6.2021 7:40

Pan prezident Václav Havel ze sebe Boha ani boha nedělal. Svůj zdravotní stav posuzoval (celkem) realisticky a (možná až příliš) o něm informoval lidi.

Zato Miloš Zeman (bohužel také prezident, ale spíše soudruh) je podle svých naprosto zdráv, až na ty nohy. Vozík měl používat již před dávnými léty (kdo vyčítá starému člověku bolavé nohy nezažil péči o starého člověka).

Ale ta cukrovka, co jí vyléčil sladkostmi, neškodné kouření, běžná spotřeba alkoholu (co by zabila partu dřevorubců), neustálá potřeba někoho ponižovat (kauza olovo, novináři, téměř všichni ve vedení ČSSD po jeho odchodu...) nesvědčí o zdraví psychickém. Tím, že nemoci zapírá (za vyléčenou cukrovku by mohl chtít i Nobelovu cenu), dává podnět k různým spekulacím - a ty přiživuje svým následným chováním.

Snad i prezident trvale vládnoucí z léčebny v Bohnicích by byl lepší, když by uměl svoji nemoc přiznat.

L. Novák 8.6.2021 7:37

Na to i opravdu nepamatuji. Zato si pamatuji, Jak Zeman šířil o Schwarzenbergovi sprosté lži.

No a vy jste si zvolil k sobě správného prezidenta... :-P

L. Novák 8.6.2021 7:34

K demokracii patří i to, že politiky je možno zcela otevřeně kritizovat a ukazovat prstem na jejich špatné vlastnosti. Zeman je pod palbou této . kritiky už od doby, kdy ;-O LHAL na demonstracích po 17.11.1989 o počtech vysokoškoláků v Česku a přirovnával je nepravdivými čísly k zaostalým zemím...

J. Hruška 8.6.2021 7:31

Tak, tak, a Aston ten sprostý výtvor pustil sem na pejska, gratuluji Astone.!

J. Fráňa 8.6.2021 7:29

Pamatujete kampaň Karla Schwarzenberga, kde s čírem hlásal, že kdo ho nevolí je pitomec? Tak já natruc zvolil Zemana, kampaň zafungovala. Stejně by tam spal.;-D

L. Novák 8.6.2021 7:22

Jsou. Všude, kde začne nějaký prolhanec podpořen týmem darebáků masírovat cílenou kampaní tu méně chytrou většinu národa, to dopadne podobně. Česko není výjimkou. Stačí se podívat do nedávné historie... ;-)

J. Fráňa 8.6.2021 7:11

Takový článek mě vždy potěší. Pravdoláskaři čtyřikrát prohráli prezidentské volby, nemůžou to rozdýchat a pořád hrozí, že jim praskne cévka. Prostě paráda.;-D Oni si na demokracii prostě nezvyknou.

J. Fráňa 8.6.2021 7:04

Koukám, že Američané jsou stejní pitomci jako my. Co stejní, Biden nepozná svou vnučku ani Pentagon, to je opravdový Kocourkov. Brzy mu vemou klíče od zbrojáku a možná i od bytu. Zlatej Zeman.;-D

A. Moravec 8.6.2021 6:52

Pan Urban od roku 90 nevydýchal, že se s Kučerou nestal zástupcem Boha na zemi. Jen smutně koukal, jak jim Klaus vypálil rybník. A tak mu nezbylo nic jiného, než dát se do "cizích služeb". Mohl by nám vyprávět, místo o vozíku pro dnešního pana prezidenta, o všech zahraničních sanatoriích jeho božstva, o jeho podkládání

kameny paní Dášenkou, o jeho vládnutí z nemocnic v třeba Insbrucku a z haciend ve Španělsku. Pane Urbane, možná bude lépe se zamyslet nad vaší službou cizím zájmům. Antonín

P. Burda 8.6.2021 6:37

Prezident se nemusí - a z principu nemůže - "líbit" všem. Jeho cílem by ale měl být funkční stát, ne maximum naštvaný lidí.

Novináři jsou k Miloši Zemanovi příliš schovívaví. Kdyby byli to od "K", co jste napsal, měli bychom od nich jiné čtení i obrázky.

P. Burda 8.6.2021 6:28

To, že Miloš Zeman potřebuje k pohybu vozík, je problém nicotný. Rozhodnutí pro vozík považuji za jeho nejlepší z posledních let.

Mynář, Nejedlý, jejich osobní geopoloitické zájmy prezidentem (vynuceně) podporované, výroky o novináři, které překvapily i jejich ne-zrovna-přítele Putina, nesoulad jeho (nebo "jeho") politiky s politikou vlády... jsou problémy.