28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zničte to, nebo to zničí vás

Toto volební období bylo napěchováno většími či menšími kauzami, u nichž některý z koaličních partnerů začal bouchat do stolu a hrozit odchodem z vlády. Namátkou vzpomeňme třeba spor o jmenování policejního prezidenta, případ ProMoPro či tahanice o Ladislava Bátoru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Chrastina 21.3.2012 14:40

Trefa

Kolega Kolář trefil svým článkem do černého, a jak se zdá, rána sice vyšla, prošla terčem zvaným Nečasova vláda, a ticho po pěšině. Jestli to nebude tím, že srdce současné politické scény je kdesi jinde, kam už nedosáhnou žádné střely "zdola". Začínám být paranoidní, když si myslím, že pozice Nečasovy vlády jsou ukotveny v podnikatelské mafii, a tím pádem je minimálně do voleb nezničitelná?

V. Vlach 20.3.2012 21:37

Líbí se mi jak úporné jsou snahy okecat

udržení dosavadních politiků(i těch opozičních)u moci všelikým způsobem.Rozdělení společnosti na radikální(ti chtějí změny v ústavě a zákonů,aby byly trestány korupce včetně mechanismů navracení,snížení byrokracie-snaha negenerování zaměstnání nadměrného počtu lidí,kteří nic neprodukují)a na zoufale bijící systémové loajalisty za každou cenu(jen když bude klid a má rodina bude v míru žít!),kteří jsou schopni veškerých ústupků od jednich voleb k druhým až do imaginárního nekonečna,je prostě tady.Zbývá těm rozumným jen "útěk do hor" a cesta budhistických světců?

J. Mrázek 20.3.2012 13:37

Paní Šimonová vypíchla podstatný detail:

Nakonec i Kalouskův manévr odklánění majetku podle scénáře rozvod

s vypořádáním dědiců a manželky s výsledkem Kalouskovy prázdné ruce

vypovídá mnoho o tom, co pan Kalousek očekává, že se v ČR semele.

V. Vlach 20.3.2012 21:27

Re: Paní Šimonová vypíchla podstatný detail:

No ano,toho si nešlo nevšimnout.

J. Šimek 20.3.2012 9:07

Článek podepřený nepodloženými informacemi

typu - prý už Kalousek vyjednával s ČSSD a u soudu kdosi tvrdil, že VV dostali půjčku. Inu ukázka práce "kvalitního novináře". Zkuste to v bulváru, tam budete nad standardem :o)

V. Kain 20.3.2012 9:40

Re: Článek podepřený nepodloženými informacemi

Když jsem sledoval poslední OVM s Kalouskem a Haškem,tak mě bylo jasné,že u socialistů Kalousek vítr do plachet nechytne.

J. Boleslav 20.3.2012 11:44

Re: Článek podepřený nepodloženými informacemi

Nemyslím si, že musíte mít pravdu. Kalousek i další, Haška nevyjímaje, jsou schopni se pro přístup ke korýtkům spojit s kde kým. Ostatně Kalousek to již párkrát prokázal. Hašek je rovněž poměrně schopný demagog a technolog moci a půjde za spojencem, který bude momentálně nejvýhodnější. A to může být jak Kalousek, tak bolševik. Vůbec žádné iluze bych si nedělal. Zatím ale nemá u socanů hlavní slovo. Kromě toho u socanů se jich už několik otevřeně snaží o spojenectví s bolševikem (Dienstbier, Rath). Potom může být pro Haška Kalousek menší zlo. To jsou ale všechno ještě předčasné úvahy, koalice se tvoří po volbách.

J. Šimek 20.3.2012 16:21

Re: Článek podepřený nepodloženými informacemi

A nenapadlo Vás někdy, že i nelevicoví politici půjdou do koalice s ČSSD jen proto, že koalici KSČ - ČSSD jiným způsobem nejde zabránit ?

J. Boleslav 20.3.2012 18:28

Re: Článek podepřený nepodloženými informacemi

Určitě by to bylo menší zlo, nakonec už to tady už bylo.

T. Pansky 20.3.2012 20:45

Re: Článek podepřený nepodloženými informacemi

Fraze "pristup ke korytkum" je znamkou hospodskeho tlachani. Copak uz nejsme schopni uvazovat? Ona se samozrejme TOP s CSSD nespoji, ale kdyby se spojili a dokazali snizit ceny energii, dokazali nasadit byrokracii nahubek, zbavili by nas nahubkoveho zakona, tak at se to jmenuje jakkoliv, takova vlada by u mne vyhrala, at uz ji rikame jakkoliv.

A. Reček 20.3.2012 16:22

Re: Článek podepřený nepodloženými informacemi

Pane Kaine omyl. Kalouskovi moc nechybělo a s Paroubkem by sestavil v r.2006 vládu za tiché podpory soudruhů. Jak jde o vládní moc, pak zdůvodnění takového kotrmelce, tito velcí hoši politiky dovedou udělat ukázkově. Tehdy jej odstavilo lidovecké členstvo z trůnu a to on nepřenesl ve svém srdci. Nemyslete si, že u socdemáků není velká touha po vládnutí. I oni svému členstvu by zdůvodnili "objektivní příčiny" nutnosti koalice s dnešní TOP 09. Sice teď na sebe prskají, ale jak příjde příležitost chopit vládu do svých rukou, hned se najdou styčné body vzájemné spolupráce pro rozkvět naši drahé vlasti. 

B. Michal 20.3.2012 6:31

Je to celé Bártova chyba

místo obálek s penězi (pozitivní motivace) měl zvolit metodu biče - nechat si podepsat směnky. To je beztrestné, ověřeno v praxi.

T. Pansky 20.3.2012 2:21

Velmi hloupy clanek ... co by tedy mely ODS a TOP delat?

To autor nerekl. Mely by okamzite rozpustit vladu? A veskera prace a pripravovane zakony by sly k ledu. Za dalsi, autor se degraduje (v posledni casti clanku) k rozsirovani neoverenych kuloarovych informaci = drbu. Skoda, mel jsem ho za solidniho autora. Tohle nema s novinarinou nic spolecneho, tohle delaji vsi v kozichu. top0625top@live.com

P. Lenc 20.3.2012 8:20

Re: Velmi hloupy clanek ... co by tedy mely ODS a TOP delat?

Musím s vámi souhlasit.Tendenční je slabé slovo.

J. Boleslav 20.3.2012 11:47

Re: Velmi hloupy clanek ... co by tedy mely ODS a TOP delat?

Máte pravdu v tom, že p. Hulík kritizuje VV, byť po právu, bez náznaku řešení. To ale podle mého názoru novináři nemusí, to je spíše věc politiků.

T. Pansky 20.3.2012 20:54

Re: Velmi hloupy clanek ... co by tedy mely ODS a TOP delat?

Mate pravdu, novinari nemusi prijit s resenim. Svoji predeslou citaci tedy reknu jinak: Mily pan redaktor se divi, ze ODS a TOP neskacou z okna. Nikdo (vcetne samotneho autora) ale nevi, proc by to ti politici meli udelat.

P. Sulc 20.3.2012 0:17

! ! ! !

http://mostecky.denik.cz/zlociny-a-soudy/romove-porezali-pobodali-a-nakonec-vyhodili-z-okna-mladeho-policistu-20120319.html