28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zničí Nečas ODS?

Za dob Václava Klause se o ODS říkalo, že je to strana jednoho muže. Klaus samozřejmě byl a je dominantní osobnost, nicméně pamětníci si jistě vzpomenou, jak neúnavně objížděl republiku, setkával se s občany i členy vlastní strany a každou chvíli vytahoval notes, do kterého si dělal poznámky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 25.10.2012 18:50

Politika je umění "možného"

Nějak mi není jasné, jak by někdo mohl rozbíjet "veverky", které držely pohromadě jenom Bártovi peníze a jeho "napoleónský" o podivně získané informace se opírající, "komplex". Proto také pochybuji o tom, že těch 118 hlasů bylo něco víc než "chiméra". Myslím, že pan Nečas vytěžil maximum z neskutečně mizerného koaličního materiálu. Pro mne je k nevíře, že při nekončících podrazech, skutečných i umělých aférách vůbec dokázal vládnout. Byla to jeho vláda, která zastavila zelené šílenství na Šumavě, zabránila EU-hujerům (včetně Topky) v přijetí zničujícího euro-diktátu, jeho vláda (jeho ministr vnitra) rozjela protikorupční aktivity...

Poradila by jste mi, kdo je podle Vás "volitelný nehnus"? Tedy kdo má šanci na zvolení s dělal by lepší "anti-EU-hujerskou", proti-dluhovou politiku?

V. Ondys 23.10.2012 19:22

:))))) Taky jsem je kdysi volil, pane Pavlovský

a než to proflákli, docela jsem si i :)))) fandil jako volič.

M. Varadinková 23.10.2012 16:56

Re: Tomu rozumím až moc dobře.

Nečas se kvůli krytí topolánkovských lumpáren zbavil většiny 118 hlasů. Poprvé ho zachránil Klaus (když hned neodvolal veverčí ministry, jak chtěl Nečas učinit na základě t(lu)chořích intrik) a když na Hradě pomohl dohodnout výměnu policejního prezidenta (a John pak jmenoval Lessyho).

Potom ale Nečas Tluchořovi (Kalouskovi) do té samé pasti vlezl zas, když nejprve s Peake realizoval to, o co se pokoušel předtím Tluchoř s Kočí, tedy rozbití veverek,  a posléze  připustil (či dokonce sám inicioval? ) odvolání Lessyho. V té chvíli Nečas přestal být pane "Čistým" a stal se pouhým zametačem topolánkovsko-kalouskovských kauz. Navíc se rozbitím veverek připravil o pohodlnou většinu ve sněmovně, čímž otevřel příležitost pro křiváka a podrazáka Tluchoře, který mu jde po krku.

Prostě hnus. Nevolitelný hnus.

J. Kadeřábek 23.10.2012 16:27

Tomu rozumím až moc dobře.

Tento podrazácký styl v podání Tluchoře pan Štěpánek považuje za naprosto normální. To, že se od něj Nečas distancoval vzbudilo špetku naděje, že se ODS odkloní od tohoto stylu. Pak ovšem přišel "velký únor" a Nečas LIDEM vytřel zrak. To jsou ty důvody proč ODS nikdy hlas už nedám.

J. Krejčí 23.10.2012 16:20

Pane Štěpánku mám dotaz

Co jste jako místopředseda ODS v Královéhradeckém kraji udělal pro to, aby v krajských volbách nedopadla tak, jak dopadla? Nesvádějte vinu na druhé, zpytujte především svědomí a vzdejte se této funkce. Děláte ODS pouze ostudu. To Vám radí volič ODS z Královéhradeckého kraje.

J. Ráž 23.10.2012 15:55

Re: Dé ja vu

Ano, přesně!

L. Severa 23.10.2012 14:23

Tomu nerozumím.

Když chtěl Petr Tluchoř prostřednictvím Kristýny Kočí odpreparovat z vládní koalice Bártovu ABL, ........píšete ve svám článku. To chtěl Tluchoř, aby vláda neměla v parlamentě většinu?

R. Langer 23.10.2012 13:06

Re: Řekl bych, že hlavní problém ODS je,

Přesně. Politika ODS už nemá s pravicí lautr nic společného.

M. Varadinková 23.10.2012 12:08

ODS zničil Vámi obdivovaný Topolánek

a Nečas bohužel nedokázal nebo možná ani nechtěl zvrátit ten zhoubný  trend.

ODS je pro mne mrtvá, protože už za Topolánka ztratila svou ideovou podstatu.

Ani  těm šesti rebelům (speciálně pak Tluchořovi) dnes nevěřím, že svou rebelii vedou z ideových důvodů. To by ji museli vést už dávno, v dobách, kdy se Topolánek začal rozkračovat, prosazovat Lisabonskou smlouvu a brát ohledy na přání  Schwarzeberga a Bursíka víc, než na závazná usnesení nejvyššího orgánu své vlastní strany.  Tenkrát měla být v ODS rebelie! Jenže bohužel nebyla, podporovali jste Topolánka jako ovce, a proto já, váš bývalý volič, už nepodporuju vás.

V. Kusý 23.10.2012 9:40

A proč máme my, občané, neodbytný pocit

že si děláte legraci Vy z nás? To, co zde předvádíte, je selektivní paměť non plus ultra.

J. Urban 23.10.2012 8:48

No, pane Štěpánku, brečíte hezky

ale na blbym hrobě. ODS ryje držkou v zemi - jak tu kdosi včera trefně napsal, tuším Komárek - a nemůže za to jen Nečas, Vondra a Drobil. Vaše mafiánská modroparta bude už brzo moci na dlouhou dobu přemýšlet o své sebereflexi. A tou sebereflexí nebude, když jen poflušete svého předsedu.

P. Kolář 23.10.2012 8:26

Pan premiér Nečas

po celou dobu vládnutí plni důsledně volební program TOP09 a nechává za sebe vládnout Kalouska a spol.Vláda tzv.rozpočtové odpovědnosti se pod Kalouskovým vedením zaměřila zcela jednostranně na úspory občanů a nechala některé ministry beztrestně řádit.Jinak snad ani nelze nazvat působení pana Drábka.Ale odpovědnost za vládu má premiér.A ten se bohužel snaží svalit veškerou vinu na rebely.Pojem jako sebekritika je mu zcela cizí a svým postojem se mu podařilo pravici málem zničit.A pokud bude pokračovat,tak se mu to dílo podaří dokončit.S čím dál, tím větším skřípěním zubů ,jsem v uplynulých letech volil ODS,a letos jsem k volbám nešel vůbec.

R. Houška 23.10.2012 7:57

Podobně jako pan Bartoň, i hradeckému bigbíťákovi

zatím nedošlo, a asi i nikdy nedojde, kde je příčina nevolitelnosti ODS pro většinu české společnosti. Neustálá adorace Klause, hraničící s kultem osobnosti, je uctíváním někoho, pro kterého jsou všichni, co neukradli ze státního minimálně miliardu, zapšklí, neúspěšní nýmandi, se kterými nemá cenu ztrácet čas, žene ODS už léta do pekel. Všichni ódéesáci teď budou u(U)nisono tvrdit, že za volební prohrou stojí Nečas, a že je potřeba povolat hradní zombie a vrátit se k původním hodnotám. K jakým? ODS uznávala vždy jen jedinou hodnotu, podobně jako ČSSD, a tou je co největší kořist z veřejných prostředků do vlastních kapes.

P. Jansky 23.10.2012 7:41

pisete to presne

jenze nemate nikoho lepsiho.. vsichni cekate na zazrak

J. Mannheim 23.10.2012 7:15

pokud budou v ODS lidé

typu pana Štěpánka, tak je normálními lidmi nevolitelná

M. Kosejk 23.10.2012 7:13

Re: Řekl bych, že hlavní problém ODS je,

Je to daň koaličnímu vládnutí. ODS si bez Kalouska ani neuprdne. A Kalousek si zbožtil 3% schodek rozpočtu místo toho, aby na prvním místě měl snahu o zefektivnění chodu státu.

P. Skřivan 23.10.2012 6:57

Řekl bych, že hlavní problém ODS je,

že si dělá srandu z voličů, když se jim snaží prodat komunistickou politiku jako pravicovou.

Přesně tak řešili problém komunisti: zvůlí. Nic jiného ODS nepředvádí. Základní pravicové hodnoty, tj. úcta k právu a pořádku: nic, podpora podnikání: nic, podpora vzdělanosti: nic, věda a výzkum: nic. Jediné, co je podporováno, jsou zlodějiny a nenažranost státu zvýšením daní ... .

Nebo kolik Nečas propustil úředníků ?

M. Kosejk 23.10.2012 6:39

?

Vy jste kandidoval v Královehradeckém kraji, že? Jak mi vysvětlíte, že jste měli hned na 2. místě kandidátky pana Puše, bývalého starostu Jičína, který je celým Jičínskem považován za korupčníka?! Na Jičínsku a okolí jste kvůli němu přišli o tisíce a tisíce hlasů. Toho vám nejmenoval Nečas. Toho jste si vybrali na Královehradecku.

P. Sulc 23.10.2012 4:38

Snad uz je znicena , ne?

Nebo jeste neco schazi? Mozna trochu, ale moc toho uz asi neni. Topolanek, Necas, pesly jako za vozem.

P. Pavlovský 23.10.2012 1:42

Dé ja vu

Na rozdíl od autora jsem byl pouze jedním z prvních 40 členů ODA, strany, která byla ODS velice nepodobná - předešvším neschopností úspěchu.

V posledních měsících mi mou nebožku začíná sakramentsky připomínat. Tytéž předsmrtné křeče, táž sebevražedná volání o nutnosti dodržovat PRINCIPY.

OBÁVÁM SE, ŽE Z TÉTO TRAJEKTORIE UŽ NENÍ ÚNIKU, Jantarová hora je na dohled!