19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
josef krouman 12.6.2009 19:08

nevím o čem chtěli

ale nerozhodovali o ničem. Stejně jako o ničem nerozhoduje EP.

Hnyk 12.6.2009 13:20

Neexistence celoevropských stran dokazuje jen jedno

A to, že navzdory lžím V. Klause a dalších euroskeptiků má EU k nějakému superstátu hodně, ale opravdu hodně daleko.

A mimochodem, německá FDP (Svobodní liberálové) je členem frakce ALDE, která je třetí v pořadí získaných hlasů v eurovolbách. Z ČR nepatří k ALDE nikdo a to ukazuje stav skutečně pravicového myšlení v ČR.

FDP šla k volbám nejen s heslem, že práce se musí vyplácet, ale i s hesly, že je nutné snížit byrokracii v EU, omezit hromadění kompetencí EU na bezpodmínečně nutnou míru a proti takovým zeleným výstřelkům jako třeba zákaz žárovek.

Baloun 12.6.2009 15:30

Re: Neexistence celoevropských stran dokazuje jen jedno

A to, že navzdory lžím V. Klause a dalších euroskeptiků má EU k nějakému superstátu hodně, ale opravdu hodně daleko.

Co tím chcete říci? Že euroskeptici mají pravdu v tom, že splácanec poslepovaný Lisabonskou smlouvou lidi nepřijmou a stejně budou prosazovat své zájmy v rámci národních demokracií?

Že euroskeptici mají pravdu v tom, že větší eurointegrace jen vyvolá silnější odstředivé tendence?

V tom s vámi souhlasím. Jenom nevím, v čem ten Klaus lhal...

libero 12.6.2009 16:23

Re: Neexistence celoevropských stran dokazuje jen jedno

Navzdory vašim lžím se EU chová jako jednotný stát, ale nemá tomu odpovídající strukturu a obyvatelstvo.

Klaus má pravdu.

Hobo 12.6.2009 9:26

Příčina krize

"Hlavní příčinou ekonomické krize byla neschopnost zvládat velké a komplikované hospodářské jednotky."

Opravdu? A sakra. A já myslel, že to byla populistická politická regulace bankovního sektoru, donucující banky poskytovat úvěry i lidem, neschopným splácet. Já debil! Neschopní kapitalisté, kteří nedokážou ovládnout své nahamouněné podniky!! No co, tak jim to rozpustíme, uděláme z těch vyděračských kolosů lehce ovladatelné manufaktury a bude! A nejlépe, když ty vydřiduchy nepustíme řídit ani tam, prostě budou to řídit dělníci! Ti tam odvádějí svou dřinu za žebrácký pakatel a nejlépe tedy vědí, jak na to!

Prorok 12.6.2009 11:12

Nějak si nedovedu takovou "regulaci" představit

Máte nějaké odkazy na patřičné zákonné normy?

Hobo 12.6.2009 12:53

Re: Nějak si nedovedu takovou "regulaci" představit

Zkuste hledat podklady např. u Ulče, ale existuje více zdrojů. Googlujte.

Hobo 12.6.2009 12:56

Re: Nějak si nedovedu takovou "regulaci" představit

Nebo tady: text

Hobo 12.6.2009 13:11

Re: Nějak si nedovedu takovou "regulaci" představit

Udělal jsem to pro Vás. Začněte tady: Příčiny a pozadí amerického finančního karambolu

Lapil 12.6.2009 13:03

Re: Příčina krize

"Populistická politická regulace bankovního sektoru, donucující banky poskytovat úvěry i lidem, neschopným splácet" je naprosto typickou snahou zvládat velké a komplikované hospodářské jednotky. Protože vztah banka-dlužník je vztah jednoduchoučký.

Politickou regulací z toho uděláte propletenec vztahů mezi propletencem bank a propletencem dlužníků, i když to třeba není příčina krize, je to skvělá mlha, ve které neukočírujete ani ten nejjednodušší kočár.

Takže vy a pan Robejšek nejste ve při.

Hobo 12.6.2009 13:40

Re: Příčina krize

Donutil jste mě, abych si článek znovu přečetl. 2x! Vámi uvedený citát jsem tam nenalezl. Mnou napadená věta tedy stojí osaměle a jakoby předjímá to, co jsem kritizoval. Ano, Evropa je přeregulovaná. Ano, bruselští soudruzi se snaží "zvládnout komplikované hospodářské jednotky." Problém je v tom, že Evropa sice zaostává, ale současná krize vznikla v USA (!) a podniky sami na ní nemají zas až takovou vinu. Na vině jsou politici, tentokrát američtí. V kontextu článku daná věta zkresluje. Je třeba vyjadřovat se přesně.

libero 12.6.2009 16:26

Re: Příčina krize

Vznikla v USA, ale EU by prolezla bez problémů, kdyby neměla své vlastní průsery, od těch amerických nepříliš odlišné. Tam jsou zadluženi jednotlivci a stát, zde hlavně státy.

Hobo 12.6.2009 16:49

Re: Příčina krize

Ovšemže.

Baloun 12.6.2009 15:31

Re: Příčina krize

Hele, ty řídící dělníku - jsou volný sklárny v Sázavě, tak tam kucí vlítněte a ukažte, jak se to řídí po dělnicku a bez vydřiduchů!

libero 12.6.2009 16:24

Re: Příčina krize

Jedno k druhému, bylo to obé.

Peter 12.6.2009 18:28

Re: Příčina krize

Vazeny "Hobo", obvinovat lidi neschopnych splacet hypoteky za pricinu dnesni financni krize je projev neznalosti zakonu ridicich aktivitu americkych financnich instituci. Tady v Severni americe pricinou krize je DEREGULACE bank povazovana za hlavni duvod dnesniho stavu. Je to v prvni rade demise Glass-Steagall Act z roku 1933 behem Clintonovy administrace v roce 1999 a nahrazeni tohoto restriktivniho zakona novym zakonem Financial Services Modernization Act v roce 1999. Glass-Steagall Act 1933 byl uzakonen na zaklade vysetrovani tzv. Pecora Commission (ktera byla ustanovena presidentem F.D. Rooseveltem v dobe Velke krize po propadu New York burzy) ktera oznacila za vinika krize financni instituce, jez riskantne investovaly na burze. Proto Glass-Steagall Act 1933 rozdeluje US banky na tzv. obchodni (nesmely investovat penize - vklady na burze) a na investicni domy (nebraly vklady od populace, jejich aktivita byla ciste spekulativni - investice na burze). Odstranenim Glass-Steagall zakona v roce 1999 se US bankovnictvi prakticky vratilo zpet do 20. a 30. let ! Byly to prave banky ktere zaplatily 300 milionu dolaru lobby penez US zakonodarcum v Kongresu a vzalo to 12 pokusu behem nekolika desetileti kdy prave banky usilovaly o odstraneni restriktivniho zakona G-S 1933 ! Mnohdy je dokonce vzpominan zakon na jehoz zaklade se tzv. socialne slabsim lidem poskytovaly hypoteky. Jedna se o Comunity Reinvestment Act z roku 1977 (Carter) modifikovany v roce 1987 ktery nemel rozhodujici (do mnozstvi pujcenych penez) negativni vliv na financni propad. Smutnym faktem zustava, ze lide kteri pracovali za odstraneni regulaci jsou v dnesni Obamove administraci clenove tzv. ekonomickeho tymu snazici se najit cestu z ekonomickeho marasu ktery sami vytvorili (B. Bernanke, R. Rubin, T. Geithner, L. Summers). Snad pro fairovost je nutno vzpomenout P. Volcker (clen ekon. tymu) ktery v roce 1999 volil ve Fed(u) proti demisi Glass-Steagall (volba 3:2). Takze zaverem, DEREGULACE je pricinou.

Peter 12.6.2009 19:31

Re: Příčina krize

Mel bych se zminit taky o tzv. "fractional reserve system" (zlomkovy rezervni system) ktery je zakladnim kamenem dnesniho bankovnictvi a nese velkou vinu na dnesni situaci. Jde o vytvareni novych penez na zaklade creditu v urcitem zlomkovem pomeru (leverage). Vseobecne povazovany (a mohu-li rici prijatelny)  pomer 1:10 byl prekracovany na 1:40 (Lehman Brothers) a v pripade hypotekovach organizaci Freddie Mac a Fannie Mae az na 1:100 !!  Je nutne si uvedomit, ze uvedene nezodpovedne pujcovani penez bylo strukturovane k selhani (subprime mortgages - podprimarni urokova sazba) samotnymi bankami (!!!) kdy mnozi lidi nevedeli nebo si neuvedomovali, ze urokova sazba jejich hypotek se po nejakem case zdvojnasobi ci dokonce ztrojnasobi (!!!) coz nutne vedlo k prestani placeni hypotek s jasnymi nasledky pro jedince vlastnici hypoteku a pro banku. Nesnazim se v zadnem pripade obhajovat jedince jednajici prinejmensim velmi riskantne, presto tvrdim, ze je to prave financni instituce jez ma za ukol jednat jako strazce financniho systemu a ne jako riskantni hrac hledajici maximalni profit a porazitel vlastni instituce - banky.

zk 12.6.2009 8:42

Díky

ale to se eurohujerům líbit nebude:-/:-P

Petr Brodský 12.6.2009 12:52

Re: Díky

Nebude se líbit co?

Vendy 12.6.2009 8:17

Trest

V brzké budoucnosti se objeví nový element. Za nekvalitní práci v EU bude potrestání formou zdravotního postižení. To bude různé úrovně. Od pohlavku, přes kopanec, vyražení zubů, zlomení údů, vytlučení některého z receptorů po postižení na ZTP. Chození "za parlament" by poslankyně dostala takový kopanec do řiti, že by se týden nevykadila. Tak pozor !!!

js 12.6.2009 8:11

Důležitým poselstvím posledních voleb

do Evropského parlamentu je, že zoufalci z Libertas a jiné proruské, protizápadní strany (včetně Železného party a SSO) nedostaly důvěru voličů.

Ganley nezaplatil svým národním pobočkám za kampaň

zk 12.6.2009 8:44

Re: Důležitým poselstvím posledních voleb

protizápadní ne, ale proti LS ano. A co jste chtěl říci tím odkazem?:-/

Informace 12.6.2009 8:02

Jedno mínění

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,629741,00.html#ref=rss

Cohn-Bendit: Europe is in a process of transformation. In the East, the new political structures are still standing on thin legs -- but that has nothing to do with the EU, but rather with their own history. And here in the West, the media view of Europe reduces it to a kiss between Nicolas Sarkozy and Merkel. It presents Europe as an intergovernmental body and the European Parliament isn't even discussed. But politicians want things to stay that way just as much so that they don't lose their spotlight. Then the same politicians believe that they can campaign for just 14 days (in the European election) and that masses will turn out and vote. Because that doesn't work, they complain about perpetually shrinking voter turnout. But that is unacceptable. In France, our Green Party has conducted a seven-month long campaign, we have explained our plans and what should be decided in parliament.

Cohn-Bendit: No, we need to liberate the European elections from their national constraints, we need to Europeanize them. That's why the Green Party is calling for at list some of the parliamentarians to come from a common, Europe-wide list of leading candidates. That would create a European political discussion. We cannot continue with these small-minded, provincial battles and call them European elections. And whoever forms the majority in parliament should also be able to determine who becomes president of the European Commission. It's just a shame …

Cohn-Bendit: On the contrary. I am certain that, in five years, the top people in the European Parliament will be elected Europe-wide on transnational candidate lists.

Interview conducted by Hans-Jürgen Schlamp in Brussels.

Toogood 12.6.2009 9:07

Re: Jedno mínění

Jinými slovy pokud se občané cítí být spíše němci, francouzi švédy, estonci atd. než evropany, je třeba je k evropanství nějak dokopat.

Ostatně pana Bendita známe dobře. Je to klasický zastydlý levicový puberťák navíc okouzlen svými funkcemi.

Petr Brodský 12.6.2009 12:48

Re: Jedno mínění

Raději napadáte osobu mluvčího než jeho tvrzení. To je typická metoda demagogů.

Vlad 12.6.2009 17:48

Re: Jedno mínění

Když promluví hlupák, je upozornění na nedostatečnost jeho inteligence demagogií? A jak je tomu u fanatika? Nebo bezostyšného prospěcháře?

A jak potom u Khona-Bandity, kombinace těchto tří? :-)

Pepek 12.6.2009 22:22

Re: Jedno mínění

Cohn-Bendit je váš idol? 8-o

mh od Labe 12.6.2009 9:26

Prosím

pro nás obyčejné lidi přeložit do naší mateřštiny. Vždy se mi angličtina líbila. Čím to, že najednou mi leze krkem?

Harpyje 12.6.2009 10:29

Myšlenku "transnational candidate lists"

pokládám za chvalitebnou. Jsem si jistá, že by v tom případě dostala Wildersova PVV ještě silnější zastoupení v EP.

Petr Brodský 12.6.2009 12:51

Re: Myšlenku "transnational candidate lists"

A bylo by ji to houby platné, protože by se pohádala s jinými národovci..