25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Zmrzlinová válka

Mikuláš Ferjenčík si prý splnil dětský sen a stal se zmrzlinářem. Dlouho očekávaná Nanuk tour PirStanu se těsně před polovinou srpna konečně rozjela. Tři zmrzlinářská auta pojmenovaná Nanu kára nabízejí zájemcům jahodový sorbet, ale i letáky s pirátsko-starostovským programem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 19.8.2021 21:40

Rozdávat předvolební guláš, pivo, koblihy či nejnověji zmrzlinu je prostě kolorit našich voleb. Myslím, že efekt přilákání nových voličů je nulový, ale proč ne ? Je to minimálně ta příjemnější stránka kampaně. Ale tady se Piráti střelili do vlastní nohy. Tím uvažování o uhlíkové stopě v případě vanilkové (či jiné zmrzliny). Jaký efekt to může mít na nerozhodnutého voliče (o kterého všem stranám v kontaktní kampani jde) ? Začne uvažovat. Když už v kampani, kde by politici měli být maximálně vstřícní a příjemní, uvažují Piráti jaká zmrzlina je pro nás vhodná a správná, co by udělali kdyby byli ve vládě ? Začali by nám organizovat život. Protože jen oni, vyvolení, ví co je pro nás správné. Co máme jíst či pít, jakými auty smíme jezdit, apod. Děkuji, nechci. Volte si koho chcete, ale dejte si velký pozor na strany které nebožtík Kubera nazval jako "dobroserské". Tedy strany, které nám v zájmu nějakých svých "vyšších principů" chtějí organizovat náš běžný život.

V. Hodorka 19.8.2021 18:42

Na co jezdi ty chladici vozy zoufalych piratu?

F. Navrátil 19.8.2021 12:09

Zajímavé je, že politologové a političtí komentátoři, kteří zahlcují tištěná média i televize, se zabývají prkotinami jako jsou značky nanuků a zmrzlinových kornoutů a úplně vynechávají hodnocení výsledků práce politiků a volebních programů, se kterými jdou strany a koalice do volebního klání. Ve sportovní terminologii použité autorem, politolog se zabývá barvou dresů a účesovými gely, místo aby hodnotil výsledky, přípravu a současnou formu. S největší pravděpodobností je to důsledek toho, že estrádním skečem kolem zmrzliny se může zabývat kdejaký trouba, kdežto analýzou volebních programů a výsledků předchozí politické práce pouze skutečný odborník.

J. Jurax 19.8.2021 13:48

No, vážně míněná diskuze uvnitř politického subjektu nad tím, který nanuk zanechává menší uhlíkovou stopu a je tudíž hoden toho být ekvivalentem Babišovy koblihy vypoví a charakteru onoho politického subjektu víc než odborná analýza volebního programu.

P. Milan 19.8.2021 14:10

Nehledě na to, že se to nevylučuje.

J. Nevrkla 19.8.2021 8:11

V docela geniální zmzlinarske zkratce Piráti ukázali, jak jsou vymasteni.

R. Gumulec 19.8.2021 7:59

Doufám, že Ferjenčík tím zmrzlinářem již zůstane.Být vládní ekonom, jimž se cítí, tak i na ten "náhražkový sorbet bez uhlíkové stopy" si musíme půjčit.

P. Milan 19.8.2021 8:51

Že by Ferjenčík měl zůstat zmrzlinářem, to jo.

Ale to vypůjčování, v tom se Bureš s Alenou Šílenou taky činí.

P. Boublíková 19.8.2021 6:52

Docela trapné je, že největší uhlíkovou stopu zanechává rozvoz a především mražení nanuků, úplně lhostejno, o jaký druh nanuka se jedná - což si pomatení piráti patrně neuvědomili, když už řeší uhlíkovou stopu.

J. Jurax 19.8.2021 1:54

No, vážně míněna úvaha nad tím, který nanuk zanechává nepřípustně silnou uhlíkovou stopu a který je ideologicky přijatelnější a hoden toho být pirátským ekvivalentem Babišovy koblihy, neboť jeho uhlíková stopa je méně výrazná, jen ukazuje, co jsou ti Piráti za magory.

A mimochodem ukazuje i z kloubů vymknutou šílící dobu, v níž vůbec někdo může tento námět pro komedii myslet vážně, aniž by byl podezříván z alternativní inteligence či přímo duševní poruchy.