23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Zloděj křičí „chyťte zloděje“

Ve zdejší novinářské obci existují naivky, jež vzývají povstání blíže neurčitého „českého Matoviče“. Domácí mutaci vítěze nad slovenským politickým hegemonem – zdiskreditovaným Smerem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Halašta 7.8.2020 8:13

Správně je e) policie a justice je babišovi podřízena a v takovém střetu zájmů nemůžeme očekávat správné fungování systému.

V. Halašta 7.8.2020 8:10

Jak je to s tím jménem,anonyme? Kdo chodí na neanonymní ddiskuze pod anonymem si žádnou slušnost nezaslouží!

A. Renjascu 6.8.2020 23:27

Kde dojdou argumenty, tam nastoupí urážky. Vás pravda nezajímá, vy si jen potřebujete zanadávat. Zkuste fotbal, tam můžete fandit jak je libo a ještě budete za frajera, tady jste jen za ...

J. Jurax 6.8.2020 22:32

To máte těžký.

Přes veškeré úsilí Babiš dosud není v teplákách. Tudíž

a) - policie a justice je neschopná

b) - policie a justice je zkorumpovaná (nejlíp Babišem)

c) - Babiš je nevinný, neboť má dobré právníky

d) - Babiš je fakt nevinný

Body a) až c) lze případně různě sčítat a kombinovat podle osobních preferencí a informovanosti.

P. Adámek 6.8.2020 22:26

Mě to kopání do Malé ("směšné opisování o chovu králíků") opravdu štve. (Nijak ji neznám a všechno vím jenom z tisku!) Malé nejprve popsala, co bylo v dané (směšné?) oblasti dosud vykonáno, což jsou automaticky citace předchozích autorů, ale některé z nich neuvedla. Potom popsala svou vlastní experimentální práci, výsledky a hodnocení, a tam neopsala nic. Takže si najděte jiné terče, v humanitních vědách by se jich určitě našlo "neúrekom".

I. Štípek 6.8.2020 22:25

Semlel jste to zgruntu, nezapoměl na Řápkovou, a hlavně, zdůraznil, že ti zlouni byli z pravice a (ultralevačka) Dvořáková se projevila jako čistá lilie. Poslyšte, vy patříte jedině do Chechtavýho tygra. Spolu s tím černo..Svobodou.

J. Jurax 6.8.2020 22:10

"Vždyť za „mafiánského demokrata“ Jelcina, jak se vypráví, stávali běžně na ruských nádražích chlápci s lakonickými transparenty: „Diplomy“. Takhle daleko my přece nikdy nebudeme, viďte?"

Nebudeme, něco tak primitivního je možné leda v Rusku, že ... :-)

My si to najdeme na netu! Reklama tam na všeliké vzdělávací instituce či firmy je tam dostatek.

Prostě si objednáte, zaplatíte a zaslaný diplom si vytisknete. Pokud to ještě není běžné, tak brzo bude ... :-( ... koneckonců první vlaštovka - plzeňská práva - tu už je, resp. byla, neboť byla zpátečnicky potlačena; a obešla se i bez inzerce ...

V. Halašta 6.8.2020 21:41

di do .... prcalův pohůnku

A. Renjascu 6.8.2020 21:29

Pane Halašto (nebo Kalousku?), Babiš nemusel rozhodně vstupovat do politiky, aby ochránil svůj byznys. Je pravda, že kšeft s Unipetrolem mu dohodlia Špidlova vláda přes pana Sobotku, ale na druhou stranu sypal velký prachy i do ODS, která v tu dobu byla u vesla a obě strany měl určitým způsobem v hrsti. Problém byl ten, který naznačil, že tyto strany byly nenažrané a chtěli stále více úplatků. Babiš sám mluvil o tom, že bez korupce zde nic nejde a to v době, kdy rozhodně ještě nebyl u vesla. Jinak pane spravedlivý a bez argumentů, jak se díváte na korupční kauzy pana Schwarzenberga (neoprávněná restituce, tunel s Becherovkou, tunel s rybami, přiznání k úplatku...), také jste tak rozhořčený a vzteklý a nebo vám vadí svinstva jen u jedné osoby.

P. Brich 6.8.2020 19:19

To, co jste popsal je zhoubným bujením humanitních oborů, protože nemakačenkové zjistili, že titul a tím i jakýsi nárok na pohodlné bydlo stačí získat jen mletím pantu ve správných notách.

I na západ od nás je tomu tak.

P. Moravčík 6.8.2020 18:52

Hríbovi ľudia neuspeli:-). Ale je zaujímavé, aké hríby so spoločným podhubím rastú na oboch brehoch Moravy.

P. Moravčík 6.8.2020 18:50

Ja som dal hlas Sulíkovi, aj keď tak trochu so škrípaním zubov, pretože napriek dosť hlúpemu zostreleniu Radičovej je jediný, ktorý pre slovenskú ekonomiku niečo pozitívne priniesol. Moc možností voľby nebolo, ale predsa s určitým kompromisom...

P. Moravčík 6.8.2020 18:46

Popísal ste presne.

V. Halašta 6.8.2020 18:45

A je přitom stejný populista s hubou plnou "všeci kradnů" a s kýblem mýdla na hlavě jako Babiš, že?

V. Halašta 6.8.2020 18:44

Ty prchalovské kecy si nechte pro někoho jiného. Jasně, kohortu právníků ale když kradl Agrofert tak zfalšoval zápis z valné hromady tak "kvalitně", že musel zfalšovat ještě jeden.

Proč lezl do politiky? Aby ochránil svůj byznys, který je na státu a politicích závislý a když šla ČSSD od válu tak měl utrum.

V. Pavelka 6.8.2020 18:43

Díval jsem se na pořady "pod lampou",Š. Hriba, Jak se radovali z Matoviče a z nového udělu který budou zažívat až zmizí nenáviděný Smer".Bylo celkem jasné že idealisti zastydlé popřevratové doby budou smutní ?!EU

V. Pavelka 6.8.2020 18:34

Když nepřekročíte zákon ,jste v ně zákona , zlodějinou se ohání většina těch, co nikdy neprodávali zmrzlinu nebo párky nebo něco ! Proč by Babiš lezl mimo zákon když má kohortu právníků ,kteří hlídají jeho byznys , byl by idiot , a nemohl by podnikat v zahraničí kdyby se choval jak ušmudlaní politici, a lezl do politiky , kdyby na tuty nebyl čistej ,což říká kudy chodí ?![>-]R^

K. Salajka 6.8.2020 18:30

Matoviče volili i docela rozumní lidé, protože napojení Fica na Ndraghetu a další aktivity jako bydliště v Bonapartu se sousedem Kočnerem bylo nezpochybnitelné. Kotleba ani Harabin nebyla pěkná alternativa. To se pak přehlédnou i majetkové poměry Matoviče, které pěkně popsal Ficův mopslík Blaha. Celkově bude hezké sledovat, až proti Matovičovi začne dělat profesionálního šaška někdo tak, jako ho dělal on předchozí vládě.

M. Rozbořil 6.8.2020 17:59

Nějak Vám unikly VŠ technického zaměření, myslím, že je jich více než 20%. Naše chyba, že pro funkci od "managera" výše, stačí diplom z VŠ a nikdo se neptá, ze které.

M. Rozbořil 6.8.2020 17:56

Souhlasím, že "Formální vzdělání je v soudobé politice celkem bezvýznamné". jenom by lidé nevzdělaní neměli bažit po diplomech a kupovat si je, aby mohli vzdělanost předstírat.

K. Salajka 6.8.2020 17:54

To, co se pěstuje na dnešních vysokých učilištích pod přízviskem humanitní studia, lze označit přesněji jako prznění skutečných humanitních oborů.

Rasismus je dnes jako včera útok na skupinu osob určenou společným znakem, ať je to černá nebo bílá kůže, bez ohledu na barvu kůže pachatele. Nezvolený představitel ulice nemůže nahradit zvoleného zástupce demokratické instituce, protože není nikomu odpovědný. Novináři nemohou být čtvrtým pilířem demokratické společnosti (vedle výkonné, zákonodárné a soudní moci), protože nejsou ustanoveni do své funkce stanovenou procedurou (zvolení nebo jmenování spojené s odvolatelností). Rabování je rabování a policie nemá ve vyspělé demokracii alternativu. V Sorošových akademiích se přednáší humanismus, který má ke skutečnému humanismu blízko asi jako ricinový olej k dobré slivovici.

Lepší než podcenění je výraz "důsledná ignorace" skutečných humanitních oborů.

M. Rozbořil 6.8.2020 17:50

Upadnout na hlavu, to je tragedie, i kdyby to bylo jenom z jahody.

V. Pavelka 6.8.2020 17:40

Boha jeho, To si opravdu myslíte že by si opozice a novináři nechali pro sebe ,kdyby měli na Babiše jakoukoliv zlodějinu . Slonková a Kubík nedělají nic jiného než pasou krajinou a historií a hledají něco na Babiše , pro jistotu vyrobí sem tam slepený dokument a tom jak zaklekávají nějaké ublížené lapky z karuselů. Čapák neměl být o zlodějině , počítali že mu to politicky zlomí vaz ! Jenže lidi jim na tu mantru kterou odrovnávali ,Zelené , VVčka,a ted to zkusili na Babiše , nefunguje to ...a Že se snaží ,sr.či![>-]

V. Halašta 6.8.2020 17:39

Běžte si urážet někoho jiného!

V. Halašta 6.8.2020 17:38

Onálepkuji někoho, kdo se schovává pod vymyšleným jménem! No to je ode mne tedy sprosťárna.

D. Řehák 6.8.2020 16:22

Pane Halašto, jste zaseklej jako poškrábaná deska. Tak nějak si představuji ty tupouny co se schází na mších pana Mináře. Nikdo z nás nemá rád Babiše, ale zúžení nenávisti jen na jeho osobu je důvodem, proč jsou ataky na ANO nebo Babiše tak neúčinné. Nedej Bůh, aby se takoví Koniášové nebo Robespierrové dobrali moci.

A. Renjascu 6.8.2020 16:17

No dík za trkanec, furt mi nedocházelo co má s tím Prchalem, ale někdy si sedím na vedení:-). Jinak s panem Halaštou problém nemám, je to jeho věc, jak chce uvažovat. Osobně se jen domnívám, že pokud chceme budovat opravdu slušnou společnost, tak se musíme chovat lépe než ti, které kritizujeme. Pravděpodobně se domnívá, že s nedostatkem argumentů se nejlépe vypořádá poukazem na jméno rumunské větve mé rodiny. Nemůžu za to, že jsem Slovák, Čech, Sudeťák i Rumun, to jsem opravdu ovlivnit nedokázal a protože už nikdo z mých předků nežije, tak je reklamace bezpředmětná:-/.

V. Pavelka 6.8.2020 15:17

Karlova Univerzita má Děkana(Pullman ,je to Rus jak noha ) který napsal jednu knihu v padesáti letech a ještě mu s ní někdo pomáhal , Ale je to BruselFanda EU!;-) Takže je kádrově v pohodě, EUR^V;-D

A. Novák 6.8.2020 14:14

Matovič jen převzal Babišův byznysový model politiky...:-)

P. Moravčík 6.8.2020 13:55

Je to marný, je to marný, je to...marný. Ak nechcete prijať jednostrannú argumentáciu, tak Vás s automaticky onálepkujú a je vymaľované. Skrátka ste sa stal na základe diskusie o práve Babišovou podržtaškou. Dobré, čo?;-D