24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Zloděj křičí „chyťte zloděje“

Ve zdejší novinářské obci existují naivky, jež vzývají povstání blíže neurčitého „českého Matoviče“. Domácí mutaci vítěze nad slovenským politickým hegemonem – zdiskreditovaným Smerem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 6.8.2020 2:27

Všechny takové podvody se přece prováděly také dříve - za "slavného" komunismu. Opravdu, vůbec nic nového pod sluncem!

Sám osobně jsem jen s titulem "promovaný matematik" z roku 1963 - neboť komunisté zrušili doktoráty, takže jsem byl jen "promovaný," ale byl jsem ještě jako student na škole vybrán za asistenta na fakultě matematiky, ale musel jsem z fakulty odejít, neboť jsem nebyl v KSČ - což bylo podstatné!!! Nu, ale co chci říci:

Tehdy soudruh šéf v Gottwaldově po mně chtěl, abych lhal v jeho prospěch u rozhodčí komise. Což jsem odmítl a neprovedl a to byl můj konec ve firmě. Všichni hochštapleři v PSG Gottwaldov se mně snažili zlikvidovat jako totálního blbečka, který prý nic neumí, a ONI byli vědci! Brzy jako členové KSČ obdrželi CSc. apod. Za ten titul byly peníze k platu! Soudruzi přece všemu rozuměli ze zásady!

A tak tomu je u nás pořád! Opravdu se nic nezměnilo. Komunistické špinavosti pokračují a slušní a poctiví lodé pláčí nad výsledkem své práce. Všechno je nějak stále "naruby." Na Slovensku aspoň protestují proti zastřelenému investigativnímu novináři, a u nás takoví novináři jsou slavní! Zdař Bůh!

(Hlásím se ke katolíkům, takže to mám stále tím po... navrch, jak se lidově říká, jako například je stále "pronásledován" pan senátor Jiří Čunek. Opravdu nic nového u nás. )

P. Dvořák 6.8.2020 7:18

Jak se dá protestovat "proti zastřelenému investigativnímu novináři" ?

P. Moravčík 6.8.2020 9:59

Hm, spomínam si, že na Slovensku sa nositeľom titulu CSc. hovorilo "tristovkári". K platu za to bolo 300 Kčs:-). Ale je mi divné, že ako podmienka k miestu odborného asistenta bolo členstvo v KSČ. Exmanželka nikdy v strane nebola a to nevadilo, aby bola tzv kádrová rezerva na vedúcu katedry. Asi by ju boli prinútili vstúpiť, aj keď to mala totálne na háku, ale inak sa prijímalo v pomere 9:1 - deväť členov z robotníckej kategórie k jednému VŠ. Pomocný personál to mal zase podobne na háku a nechcelo sa mu tráviť čas na schôdzach a odvádzať tribút za známky. Bola to zaujímavá doba.

M. Šejna 6.8.2020 0:38

Včera se provalilo, že Matovič bydlí v zkolaudovaném domě, co je rozporu se slovenskými zakony.

Matovič má smůlu, ze sklízí plody své vlastní medicíny, díky které vyhrál volby.

M. Šejna 6.8.2020 0:40

Oprava:

Nezkolaudovaném domě

P. Brich 6.8.2020 13:02

Meč bývá obvykle dvousečný.

J. Válek 6.8.2020 0:18

Pane autore,moc by mně zajímalo,jestli se tohle děje také v takzvaných kulturních zemích,nebo je to jen fenomén zaostalého východu?

V. Halašta 6.8.2020 0:17

Proč tak nepatřičné příklady když náš premiér taky křičí chyťte zloděje a že je sám zloděj věděli jeho voliči taky před volbama.

M. Šejna 6.8.2020 0:35

Mohl byste nám sdělit, co náš premiér ukradl?

V. Halašta 6.8.2020 6:43

Začal bych Agrofertem a skončil dotaci na Čapí hnízdo...

P. Dvořák 6.8.2020 7:20

Že ukradl Agrofert vám řekli v bruseli? (není od slova Brusel)

V. Halašta 6.8.2020 9:38

Že k němu přišel přes kamarády ze švajcu vám řekli na ranním rozdílení úkolů?

A. Renjascu 6.8.2020 9:25

Mám vůči panu premiérovi vážné výhrady a nemyslím si o něm moc pěkné věci, mezi podnikateli měl přezdívku sup, ale nazvat bez důkazů někoho zlodějem nepřináší do společnosti žádné pozitivní hodnoty, ale jen nenávist. Absence argumentů i smysluplného programu je hlavní problém všech známých Babisových oponentů. Některé věci, které dělá se vám nemusí líbit, protože jsou "nemorální", ale pokud nejsou trestné, tak není zloděj. Rozvod může být v mnoha případech nemorální, ale není trestný a naopak soukromá odplata za utrpěné zlo může být morální, ale ve většině případů taktéž trestná. Takže pokud nemáte info o trestném činu premiéra, tak zloděj podle práva prostě není.

V. Halašta 6.8.2020 9:37

Kecy jak od Prchala. Relativizace, řeči o právu, ještě chybí presumpce...

A lži jak od Prchala. Jestli má někdo absenci argumentů a smysluplného programu tak je to právě Babiš a jeho politická divize ANO.

Kdo chce, tak si informace o "provatizaci" Agrofertu snadno dohledá, a kdo zná praktiky v socialistických PZO tak si i domyslí, kde vzal prachy na ty první "nákupy". Ovšem že kradl už v PZO si skutečně jen domýším, o tom, na rozdíl od jeho dalších zlodějen, informace nemám.

A. Renjascu 6.8.2020 9:55

Zkuste si ještě jednou přečíst můj příspěvek, mám pocit, že jste jej nečetl celý a nebo nepochopil.

P. Moravčík 6.8.2020 10:01

Tiež mám ten dojem.

V. Halašta 6.8.2020 10:24

Řekl bych naopak, že vy jste nepochopil můj příspěvek tak to řeknu ještě jednou pomalu a jednoduše - zloděj je furt zloděj, i když z nějakého důvodu není soudem odsouzen.

P. Moravčík 6.8.2020 10:56

Platí právny názor, aj keď môžeme silne pochybovať o morálnej stránke veci. Žiaľ, všetko iné je len hlas volajúceho na púšti. A veľmi pochybujem že by niektorý štátny zástupca našiel právny dôvod, aby podal trestné oznámenie za spôsob nadobudnutia majetku. Čapák je iné, tam nie sú pochybnosti o podvode, problém je v dôkaznej núdzi, inak by to AB neprešlo. Ale možno sa dočkáte.

V. Halašta 6.8.2020 11:15

Ne. Platí skutečnost, realita, fakta.

Že to je už promlčené a k soudu se to nedostalo díky tomu, že se vaši reprezentani buďto nechali uplatit nebo byli neschpní, neznamená, že se to nestalo. A takovéto články, které nevidí les pro břevno v oku, jsou jen produktem Babišovy propagandy a nemají se co tvářit jako nezávislý komentář.

A. Renjascu 6.8.2020 12:50

Pokud chcete právní stát a nejenom si vyřizovat účty s jedním oligarchou, tak musíte být tím prvním, kdo respektuje jeho principy. O Babišovi si již od roku 2006 myslím svoje, ale z hlediska práva žádný zloděj není. Podobně jsou "čisté" třeba strany ODS či ČSSD ačkoliv jedné lil prachy a u druhé měl číslo na premiéra. Další věcí u právního státu je, že měříme všem stejným metrem, čili je třeba být stejně rozhořčen vůči "zlodějinam a tunelování" i u druhých politiků a stran. Jinak to vzbuzuje podezření, že pouze chcete, aby jednoho darebáka, který vám není sympatický vystřídal jiný, který vám nebude vadit.

V. Halašta 6.8.2020 13:36

Relativizace babišových zlodějen a neexistující jméno vzbuje podezření, žes prchal.

P. Moravčík 6.8.2020 13:55

Je to marný, je to marný, je to...marný. Ak nechcete prijať jednostrannú argumentáciu, tak Vás s automaticky onálepkujú a je vymaľované. Skrátka ste sa stal na základe diskusie o práve Babišovou podržtaškou. Dobré, čo?;-D

A. Renjascu 6.8.2020 16:17

No dík za trkanec, furt mi nedocházelo co má s tím Prchalem, ale někdy si sedím na vedení:-). Jinak s panem Halaštou problém nemám, je to jeho věc, jak chce uvažovat. Osobně se jen domnívám, že pokud chceme budovat opravdu slušnou společnost, tak se musíme chovat lépe než ti, které kritizujeme. Pravděpodobně se domnívá, že s nedostatkem argumentů se nejlépe vypořádá poukazem na jméno rumunské větve mé rodiny. Nemůžu za to, že jsem Slovák, Čech, Sudeťák i Rumun, to jsem opravdu ovlivnit nedokázal a protože už nikdo z mých předků nežije, tak je reklamace bezpředmětná:-/.

V. Halašta 6.8.2020 17:38

Onálepkuji někoho, kdo se schovává pod vymyšleným jménem! No to je ode mne tedy sprosťárna.

D. Řehák 6.8.2020 16:22

Pane Halašto, jste zaseklej jako poškrábaná deska. Tak nějak si představuji ty tupouny co se schází na mších pana Mináře. Nikdo z nás nemá rád Babiše, ale zúžení nenávisti jen na jeho osobu je důvodem, proč jsou ataky na ANO nebo Babiše tak neúčinné. Nedej Bůh, aby se takoví Koniášové nebo Robespierrové dobrali moci.

V. Halašta 6.8.2020 17:39

Běžte si urážet někoho jiného!

V. Pavelka 6.8.2020 18:34

Když nepřekročíte zákon ,jste v ně zákona , zlodějinou se ohání většina těch, co nikdy neprodávali zmrzlinu nebo párky nebo něco ! Proč by Babiš lezl mimo zákon když má kohortu právníků ,kteří hlídají jeho byznys , byl by idiot , a nemohl by podnikat v zahraničí kdyby se choval jak ušmudlaní politici, a lezl do politiky , kdyby na tuty nebyl čistej ,což říká kudy chodí ?![>-]R^

V. Halašta 6.8.2020 18:44

Ty prchalovské kecy si nechte pro někoho jiného. Jasně, kohortu právníků ale když kradl Agrofert tak zfalšoval zápis z valné hromady tak "kvalitně", že musel zfalšovat ještě jeden.

Proč lezl do politiky? Aby ochránil svůj byznys, který je na státu a politicích závislý a když šla ČSSD od válu tak měl utrum.

A. Renjascu 6.8.2020 21:29

Pane Halašto (nebo Kalousku?), Babiš nemusel rozhodně vstupovat do politiky, aby ochránil svůj byznys. Je pravda, že kšeft s Unipetrolem mu dohodlia Špidlova vláda přes pana Sobotku, ale na druhou stranu sypal velký prachy i do ODS, která v tu dobu byla u vesla a obě strany měl určitým způsobem v hrsti. Problém byl ten, který naznačil, že tyto strany byly nenažrané a chtěli stále více úplatků. Babiš sám mluvil o tom, že bez korupce zde nic nejde a to v době, kdy rozhodně ještě nebyl u vesla. Jinak pane spravedlivý a bez argumentů, jak se díváte na korupční kauzy pana Schwarzenberga (neoprávněná restituce, tunel s Becherovkou, tunel s rybami, přiznání k úplatku...), také jste tak rozhořčený a vzteklý a nebo vám vadí svinstva jen u jedné osoby.

V. Halašta 6.8.2020 21:41

di do .... prcalův pohůnku