26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Zloděj křičí „chyťte zloděje“

Ve zdejší novinářské obci existují naivky, jež vzývají povstání blíže neurčitého „českého Matoviče“. Domácí mutaci vítěze nad slovenským politickým hegemonem – zdiskreditovaným Smerem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Novák 6.8.2020 14:14

Matovič jen převzal Babišův byznysový model politiky...:-)

P. Kubáč 6.8.2020 7:07

Na vojně jsme říkali "kdo má díru a dýchá - může velet"

Dnes platí, že vysokoškolský titul dostane každý kdo má díru a vydrží dýchat až do promoce.

Ja na čase obrátit kritéria - jsi instalatér - výýýborně.

P. Dvořák 6.8.2020 7:14

To by nešlo.

Na rozdíl od absolventa čehokoliv ve funkci jakékoliv musí být za instalatérem vidět kus práce.

P. Brich 6.8.2020 13:24

Proto přihlášených je minimum.

F. De Winter 6.8.2020 6:46

Ono je to vlastně jedno. 80% dnešních VŠ jsou kvalitou na úrovni VUMLu, místo vzdělání poskytují politické školení a titul dnes dostane v podstatě každý. Takže likvidace vzdělání jako takového. A naše uctívané vzory na západ od našich hranic jsou na tom ještě hůř, neboť tyto trendy přicházejí odtamtud. :-P EU :-P

K. Salajka 6.8.2020 6:59

A můžeme těšit, až nás budou operovat doktoři, kteří sice jsou dyslektici a mají lehké problémy s motorikou, ale na stěně operačního sálu budou diplomy o tom, že školu vystudovali díky předpisům o inkluzi, které jim pomohly překonat tyto lehké hendikepy.

F. De Winter 6.8.2020 7:59

R^

M. Krátký 6.8.2020 12:00

hezké a trefné - měli jsme v práci vedoucíko odboru ( a současně předsedu KSČ - jednoho z pěti zbylých komunistů po srpnu 1968 ), který se oháněl maturitou z vyhořelé střední školy na Slovensku - a tak zde platilo pravidlo : "kdo nevěří je vůl" !!!!!!

V. Pavelka 6.8.2020 15:17

Karlova Univerzita má Děkana(Pullman ,je to Rus jak noha ) který napsal jednu knihu v padesáti letech a ještě mu s ní někdo pomáhal , Ale je to BruselFanda EU!;-) Takže je kádrově v pohodě, EUR^V;-D

M. Rozbořil 6.8.2020 17:59

Nějak Vám unikly VŠ technického zaměření, myslím, že je jich více než 20%. Naše chyba, že pro funkci od "managera" výše, stačí diplom z VŠ a nikdo se neptá, ze které.

T. Vodvářka 6.8.2020 4:50

S těmi tituly je to zajímavý fenomén. Po roce 1948 byl titul spíše stigmatem, neboť dělník přeci nic podobného nepotřeboval, stačila věrnost a příslušnost ke KSČ, aby bylo možné soudruha dosadit třeba do čela "podniku". Pak přeci jen - po mnoha letech - si někteří začali uvědomovat tu nádheru titulu před jménem a případně i za ním.

Protože však nebylo možné jít na "vejšku" bez gymnasia, zřídily se večerní "schnellkursy" pro vybrané, kde se dal udělat 4letý gympl za rok po večerech při zaměstnání. Tito absolventi pak byli přijati na VŠ bez přijímaček a to dokonce i na medicínu (v mém ročníku byli takoví dokonce 2 - oba dva naštěstí pro pacienty skončili v prváku). Protože některé školy byly i za těchto zmírňujících podmínek přeci jen náročnější, byl zřízen titul RSDr. (správně nazývaný "rozhodnutím strany doktor), kde bylo jeho dosažení přeci jen snadnější, než inženýr, který přeci jen musel zvládnout aspoň trojčlenku.

Zdá se, že i dnešní doba prahne po titulech, jak uvádí autor u některých našich politiků. U pana Matoviče je aspoň sympatické to, že to ihned přiznal s tím, že na školu kašlal pro podnikání. Což nijak nezlehčuje jeho lež, pro níž by se měl poroučet.

M. Koutný 6.8.2020 7:29

No to mě zatím nenapadlo... Ale ano, to je přesné! Ti absolventi genderových studií, sociální antropologie a podobných oborů jsou vlastně takoví RSDr.!!!

J. Vavrochová 6.8.2020 11:15

R^R^R^

P. Brich 6.8.2020 13:14

Bingo!!;-D;-D;-D

K. Salajka 6.8.2020 7:54

Na Matovičovi se mi nelíbí, že druhým nepřeje. Byl v partě, která odvolala AndrejecDanka z čela slovenské sněmovny- protože opisoval.

P. Moravčík 6.8.2020 9:42

Matovič je emocionálne alternatívny:-). Inými slovami, presne to popisuje nápis na transparente protestujúcich na hraničnom prechode v Petržalke: Šašo z Trnavy. Vyzná sa však v marketingu, oslovujúcom mierne až ťažko alternatívne mysliacich. Volilo ho údajne až 80% slovenských Cigánov, a to treba považovať za skvelý výsledok predvolebnej kampane.

No ale nájdi na dlani chlp! (Vo voľbách myslím).

K. Salajka 6.8.2020 18:30

Matoviče volili i docela rozumní lidé, protože napojení Fica na Ndraghetu a další aktivity jako bydliště v Bonapartu se sousedem Kočnerem bylo nezpochybnitelné. Kotleba ani Harabin nebyla pěkná alternativa. To se pak přehlédnou i majetkové poměry Matoviče, které pěkně popsal Ficův mopslík Blaha. Celkově bude hezké sledovat, až proti Matovičovi začne dělat profesionálního šaška někdo tak, jako ho dělal on předchozí vládě.

P. Moravčík 6.8.2020 18:50

Ja som dal hlas Sulíkovi, aj keď tak trochu so škrípaním zubov, pretože napriek dosť hlúpemu zostreleniu Radičovej je jediný, ktorý pre slovenskú ekonomiku niečo pozitívne priniesol. Moc možností voľby nebolo, ale predsa s určitým kompromisom...

A. Renjascu 6.8.2020 9:11

V podstatě máte pravdu, ale pokud si dobře pamatuji, tak "večerní" škola byla na dva roky a podmínkou bylo mít ukončené nějaké středoškolské vzdělání bez maturity (např učňák 3,5 roku???). Je, ale možné, že někde se to dělalo s tím turbo efektem, jak popisujete.

P. Moravčík 6.8.2020 9:52

Sú zmieňovaní takzvaní "Hamrovci", ktorí skutočne po jednoročnom "štúdiu" získali maturitu a boli nasadení na vysoké školy, kde mali získať aspoň obecnú predstavu o obore, aby mohli byť rodnou stranou nasadení do riadiacich funkcií. Na Lekársku fakultu v Martine ich tiež prišla dosť veľká skupina (bývalá manželka tam vtedy pracovala ako odborná asistentka), našťastie väčšina z nich už po prvom ročníku pochopila, že je to (aj pri napriek neverejnému príkazu skúšajúcim) nad ich sily a odstúpila. Napriek tomu niektorí skúšajúci odmietli pustiť týchto poväčšine totálnych blbcov ďalej, ale vyriešilo sa to presunom skúšok k ochotnejším. Čo dnes s tými titulmi robia, boh vie (ale neviem, či vôbec niekto v Martine odpromoval - myslím, že nie). Nemali liečiť, natoľko si aj tí komunisti dokázali predstaviť, čo by mohli napáchať v praxi. Napriek tomu poznám jednu absolventku farmácie, ktorá sa v obore (nemyslím lesnú) uplatnila. Ale to bola výnimka, potvrdzujúca pravidlo. Potom to našťastie utíchlo a nepokračovalo sa v tom.

A. Renjascu 6.8.2020 9:56

Ok, díky za info.

T. Vodvářka 6.8.2020 10:24

Pamatuji ty dva jedince, o kterých jsem psal a měli jsme je v ročníku. Ten jeden to pochopil zhruba po prvním semestru ( a to byla jen zkouška z latiny a fyziky, tedy to nejlehčí). Ten druhý to dotáhl až na konec prváku, kde skončil na histologii a to i přes strašlivé intervence. Co se týká jeho intelektu, byl velmi nízký, což nekorelovalo s jeho sebevědomím, jež bylo hypertrofické.

Jsem si však jist, že kdyby se mu podařilo projít až k promoci, žádný ze soudruhů by si od něj nenechal obvázat ani bolavý palec.

Pamatuji naopak, že v okamžiku potíží soudruha padaly jakékoli ideologické zábrany a tito snesli i křížek na krku či na zdi.

P. Moravčík 6.8.2020 10:43

Zaujímavé, aj u nás mali zásadné problémy na histológii.

A. Renjascu 6.8.2020 11:13

OkR^, bylo to někdy absurdní, což platí častokrát i dnes.

P. Brich 6.8.2020 13:22

U nás si poslední titul MUDr. nechal udělit (tuším v roce 1956) min. školství Kahuda a hned poté je zrušil, takže byli jen prom. matematik, atd. Později se stal profesorem a vynálezcem mentionu ve výzkumném ústavu, kterého byl řiditelem,;-D

F. Žůrek 6.8.2020 2:45

Komunismus je u nás přece stále!!!

Radovan Krejčíř se ocitne ve vězení až konečně v jižní Africe v JAR. U nás se mu nic nestane.

Pořád máme justici komunistickou a rovněž tak ve velké míře naši policii. Je tomu tak. Jen se podívejte na JUDr. Renatu Veseckou, na Vitáskovou atd.

Paní profesorka Vladimíra Dvořáková je jen snad jediná výjimka. Je divné, že to vůbec ustála, když odkryla třeba Plzeńskou právnickou fakultu...

K TGM máme pořád velice daleko! Tož tak! Zdař Bůh!

R. Tesařík 6.8.2020 9:50

Soudružka profesorka Dvořáková? Hmmm.

P. Brich 6.8.2020 13:07

Pochází z katedry marxismu-leninismu. Po zrušení těchto kateder na VŠ se z lektorů stali politologové;-D

P. Brich 6.8.2020 13:10

Doplnil bych - včetně našeho univerzálního ministra: od zahraničí po kulturu;-D;-D;-D

V. Pavelka 6.8.2020 11:10

Dnes už prof. Dvořáková kope za opozici ,Plzenská práva ,to byla jen špička ledovce !?[>-]