25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Žijeme v pekle…

Pokud by se mezi námi ocitl návštěvník z jiné planety a sledoval aktuální dění a atmosféru v naší společnosti, nejspíš by volal na svoji vesmírnou loď, ať ho odsud co nejrychleji dostanou, neb se ocitnul přímo uprostřed pekla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Cícha 4.4.2021 21:10

Průběh pandemie a způsobu obrany proti ní může véstk následujícím závěrům či jen poznatkům: zpřísňování a uvolňování regulací a lockdownu za současné proměny těch čísel nakažených a zemřelých vedoucí k opatřením znamená, že nikdo vlastně neví co dělat, že chytrost viru a jeho variant je obrovská. Ona opatření se v průběhu času nejednou ukázala protichůdnými. O problémy s vakcinacemi také není nouze, jejich zaručená bezpečnost a účinnost spolehlivě se projeví po delším čase, v němž nepochybně vžniknou i další varianty viru. Budou současné vakciny, mnohdy dočasně zákázané, dostatečnou obranou proti tomu, nebo se bude očkovat nadále? Případně vyrábět další a jiné? Cesta do budoucnosti zdá se být pochodem v tekutém písku...

K. Gaman 3.4.2021 21:58

Náš problém je změkčilost a rozežranost. Na všem najdeme něco, co nás naštve, ve všem vidíme útok na svá osobní práva. A posloucháme opozici, která sice neví, co a jak by se mělo dělat, ale pořád vyhlašuje, že vláda jedná zmatečně a nemá plán, jak na covid. A ukazuje se, že mnoha, velmi mnoha lidem ty žvásty opozice konvenují.

J. Minarčík 3.4.2021 19:48

Někteří jedinci se chovají jak bezmozci a to ponejvíce k vlastním v rodinném kruhu,na druhou stranu osobně v mládí jsem lezl na disko s chřipkou a horečkou,jako děcko jsem zažil honkong-matka málem zemřela na přidruženou chorobu-je to moc dlouhé,zmatečné,se zbytečným kraválem,hysterická opozice bez vlastního řešení-jen SPD se chtěla zaměřit na nejslabší,tedy nemocné a staré,i otylé,kruci za ten rok jsem přibral 7 kilo,ale zase si nechávám vše dopravit až dom-kdo se chce chránit se chrání,a stejně padne-nevyberete si,ale jít covidu naproti je opravdu blbost,ví to i ti bez mozku.:-/

J. Kadeřábek 3.4.2021 13:52

Ševče drž se svého kopyta. Mnohé články autorky se mě líbily, ale tady šlápla do lejna. Laici by se už měli konečně přestat vyjadřovat k věcem, kterým nerozumí. Poslechněte si třeba názory MUDr Martina Balíka. Ten ví o čem mluví.

J. Vlček 3.4.2021 14:36

Zdá se, že co doktor, to názor. Pak už je vše jen otázkou vkusu a přesvědčení každého z nás. ;-)

S tím ševcem a laiky s vámi ovšem plně souhlasím.

V. Bok 3.4.2021 15:03

No, ze je v případě epidemie potřebná a nejúčinnější karanténa, vědí lidé už několik tisic let. Na to nemusíte snad být odborník. V Asii, celkem 2 miliard lidí, už pandemii zlikvidovali úplně a jednotlivé pripady jsou vesměs import. No a my v zájmu svobody ji nedodržovat jsme na tom jak jsme. Těch už pomalu 30000 mrtvých za necelého půl roku jde na vrub právě lhostejnosti, bezohlednosti, nekazni a skoro nejvic na politikaření.

J. Vlček 3.4.2021 15:23

Pane Boku, jsem s vámi zcela v souladu.

Těmi ševci a laiky mám na mysli politiky chovající se jako aktivisté (prezident Klaus a p.), stejně jako zpovykané herce a zpěváky (Ilona Csáková a p.), chovající se jako dementi. ;-)

V. Bok 3.4.2021 15:55

Bohužel, i řada lékařů, zejména zubari atd. Ale i specialisté. Stejny jev jako u pravniku, co lékař, to názor.. takže nezbyva než se zařídit podle zdraveho rozumu.

Ja vim, pro nas důchodce je to snažší, konec konců mame televizi, mobil a Appku a Kindle a na nakupy jednou týdně...

P. Vychodil 3.4.2021 19:47

...chaloupku na samotě u lesa, hospůdku, kam udatná policie nedohlédne...

by mě zajímal socio-ekonomický profil takového člověka, který tak podporuje restrikce, zavírání všeho možného...

já to mezi důchodci tedy nevidím, jak správně díte, nám je to jedno...

J. Lecian 3.4.2021 12:54

Vláda už je pro mě jen lidový nepřítel, něco jako vraždící komouši s STB ( do sametáku...), nebo vražděj i pak..:-/

V. Klepetko 3.4.2021 11:41

R^

V. Klepetko 3.4.2021 11:54

Řeči o údajném "pekle" mě už nebaví, to neustálé fňukání kvůli viru a opatřením proti viru mě už štve daleko více, než vir samotný! Jdu raději zasadit pár ovocných stromků na zahradu... Peklo ze života si děláme sami tím slabošským skuhráním!

„K tomu, aby sis vysloužil peklo, úplně postačí, když zůstaneš v posteli. Svět je zbudován na nespravedlnosti. Smíříš-li se s ní, stáváš se jejím spojencem, chceš-li to změnit, jsi kat.“ Jean-Paul Sartre

M. Kanda 3.4.2021 12:18

Spousta lidí by ráda zasadila pár ovocných stromků. Ale nemohou, mají zahradu i s chalupou v jiném okrese.

V. Klepetko 3.4.2021 13:56

Vše je relativní... Já bych třeba rád jel na měsíc za vnoučaty do Austrálie - a nemohu, kvůli práci bych potřeboval cestovat, a nejde to, pivo z pípy v hospodě mi taky neteče, kulturní život v troskách...Těch omezení je hodně... No a, to se mám rozbrečet?

Snažím se žít v dobré náladě i když nám to teď trochu kazí ten vir - vždyť generace našich předků byly konfrontováni s mnohem většími průsvihy!

Vždy se dá něco vymyslet... A s těmi stromky... Za normálních okolností bych je nechal zasadit manželku :-)

J. Vlček 3.4.2021 14:27

Pane Klepetko, oceňuji a sdílím váš rozumný přístup k dění kolem covidu. R^R^R^

V. Klepetko 3.4.2021 15:19

Díky! Omlouvám se za ty chyby... ... konfrontovány...atd...

P. Vychodil 3.4.2021 19:17

no, tak stačí vyplnit "bumážku", vytisknout a vyrazit...

ne mam problemu :-)

P. Marcín 3.4.2021 22:11

Chcete lhát? To přece dělá jen Babiš?

P. Vychodil 4.4.2021 8:48

ale jděte, to bych si přece nedovolil...striktně se držím VU 299, odst. II/11 a s ním souvisejících bodů z odst. III:-):-):-)

L. Severa 3.4.2021 10:21

"Jako třeba, že se žáci vrátí do škol tehdy a tehdy, aby místo toho vzápětí opatření zpřísnila. " Bez křišťálové koule nelze určit datum tehdy a tehdy, protože nelze předvídat jak se virus zachová. Ovšem daly by se stanovit podmínky za kterých to bude možné. Jestliže po dobu 7 dnů po sobě jdoucích klesne počet hospitalizovných pod 3 tisíce... Na příklad.

P. Lenc 3.4.2021 10:34

A co když to na tuto úroveň klesne někdy v srpnu? To budeme mít další rok v pr...?

P. Milan 3.4.2021 10:38

Budeme.

P. Lenc 3.4.2021 9:22

A tak se autorky zeptám, co dál?Další rok těchto "opatření"?A ano, lidem nejen u nás "tečou nervy" a není se čemu divit.Ono to prostě nejde dělat do nekonečna.

V. Bok 3.4.2021 15:58

No, v Číně epidemií zlikvidovali za 3 měsíce. To by ovvsem musela dodržovat celá Evropa a zavřít hranice.?.

M. Kanda 3.4.2021 8:51

Protestuji proti tvrzení, že rozvolnění má bezprostřední vliv na průběh epidemie. Ten je ovlivněn především ročním obdobím. To je rozhodující faktor pro šíření respiračních nemocí.

Rozvolnění v květnu loňského roku žádnou katastrofu nepřineslo, epidemie zesílila až s pětiměsíčním zpožděním na začátku října. A naopak zesílila i v polovině letošního února, kdy žádné rozvolnění nenastalo a naopak se zpřísňovalo.

I. Schlägel 3.4.2021 12:26

K masivnímu růstu nakažených došlo v Izraeli v září, kdy tam mají nepochybně letní počasí. Ano, květen byl u nás v pohodě, protože restrikce byli tvrdší než ta, která následovala na podzim, kdy měla přísnější opatření přijít již koncem září a ne až po volbách. Tím se zadělalo na masivnější 2. vlnu než byla ta první. K tomu předvánoční rozvolnění a sáňkování na horách. Únorová čísla byla logickým důsledkem. Samozřejmě v teple se viru daří méně, nicméně bez restrikcí se to prostě neobejde.

M. Kanda 3.4.2021 15:07

Nemáte pravdu. Předvánoční rozvolnění mohlo mít vliv na situaci v první půli ledna. Ve druhé půlce ledna však epidemie začala ustupovat. Počet nově nakažených se snižoval tři týdny v řadě. Nerozvolnilo se a v půli února opět začal stoupat, ačkoliv tady žádné rozvolnění nebylo.

A teď můžete vysvětlovat.

P. Marcín 3.4.2021 22:18

Není to sezonní. Brazílie.

V lednu napadl sníh. Viděl jste co se dělo na horách? Lidé nemají snahu opatření dodržovat, protože mají "svobodu opatření nedodržovat". Nechci nikomu tuto svobodu brát, ale neměli bychom si nalhávat, že za ty mrtvé může nekdo jiný než my všichni.

P. Selinger 3.4.2021 8:50

Příliš mnoho slov o ničem.

J. Pokoutný 3.4.2021 8:49

Hlas rozumu R^. Bohužel se obávám, že národ, vychovávaný 30 let k rozhodování a uvažování podle emocí, kdo slyšet nebude. A trollům by to bylo stejně jedno.