28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zhoubná politika afirmativní akce

"Jelikož je zastoupení Romů na vyšších postech státní správy nedostatečné, navrhuje se, aby všichni členové vlády na svých pozicích zohledňovali ve své činnosti potřebu zvýšit participaci Romů," tvrdí ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier a hodlá v průběhu tohoto června předložit vládě k posouzení "svoji" Strategii romské integrace do roku 2020.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 17.6.2014 23:36

MARNĚ DUMÁM, ČÍM TO ASI BUDE, ŽE......

...."tyhle" problémy jsou jen a pouze s jednou jedinou skupinou obyvatel naší líbezné kotliny a to již několik předlouhých století. Neslyšel jsem ale dosud nic o podobných problémech zde žijících Vietnamců, Číňanů........ Tito jsou v Čechách teprve několik málo let, ale jejich děti bez výjimky chodí do škol, kde mají vynikající studijní výsledky. Jsou usměvaví, příjemní, čistí, vstřícní.....

Nějak mi to nejde dohromady s planými žvásty některých rádoby politiků o rasismu, xenofobii a nesnášenlivosti Čechů.

Celá situace je dialogem hluchého s němým. Nedám nic na líbivé řečičky. Až hlasatelé multi-kulti půjdou sami na nějaký čas, nebo, ještě lépe "nafurt" bydlet mezi jisté naše spoluobčany, pak ať nám něco vykládají. Do doby, nežli to udělají(???) jim nevěřím ani nos mezi očima.

Tož tak. A doufám, že nebudu nařčen z rasismu a smazán :-))

Ś. Svobodová 17.6.2014 21:27

To by měl Dienstbier ale dotáhnout.

Stanoví-li také povinnou kvótu romských herců a moderátorů do každého díla veřejnoprávní TV, bude legrace. :-)

J. Jurax 17.6.2014 23:28

Re: To by měl Dienstbier ale dotáhnout.

A kolikže má pan ministr ve svém týmu cikánů?

J. Kanioková 17.6.2014 19:24

Pravdoláskovníci, Politická Korektnost..

Tito lidi kazí náš civilizační okruh. Díky nim si řežeme pod sebou větev. A tihle lidi se vyžívají ve svém bludném pocitu jejich nadřazenosti nad námi - plebsem..

V kampusu univerzity v Č.Budějovicích je lavička Václava Havla - http://jdem.cz/bcc9u3

M. Sedláček 17.6.2014 15:31

Cikán nebo Dienstbier,

to už je celkem jedno. Tedy doufám, že to bylo myšleno tak, že soudruh Dienstbier své ministerské místo přenechá pro dobrou věc.

E. Sevrát 17.6.2014 16:40

Re: Cikán nebo Dienstbier,

Cikán nebo Dienstbier  nebo Kocáb nebo bílý Cikán Mlynář neblahé paměti.Takových sociálních inženýrů, už tady v různých jak pravicových tak levicových vládách bylo.Ale,dávky jedou vesele dál a užiteční idioti (tedy my všichni) na to přispíváme.

P. Vaňura 17.6.2014 14:52

V termínu "pozitivní diskriminace" je

termín "pozitivní" naprosto NADBYTEČNÝ. Soudruh Hitler například prováděl pozitivní diskriminaci "árijců," což přece nemůže být nic špatného...

Š. Hašek 17.6.2014 15:17

Re: V termínu "pozitivní diskriminace" je

Viděl bych to tak, pane Vaňuro,

když "Nositelé pozitivní diskriminace" (Diensbier, MarxovkaTominovka) půjdou na operaci, dostanou odzadu nějakého chirurga, který neumí ani vřídek na nose. Když pojedou/poletí někam/do Chorvatska, dostanou odzadu nějakého řidiče, který měl pět karambolů  za pět měsíců (ale doma vzlykají dítka, a taky chce být živ, že).

A bude vymalováno.

Co jsme komu udělali, že nás teďkonc votravujou takový dementi?

K. Krejčů 17.6.2014 12:29

Dienstbier

je typický salonní politik. Co takhle pronajmout si byt v romském ghetu a nechat se pozitivně diskriminovat od Romů. Brzy by jej to přešlo.

Š. Hašek 17.6.2014 13:42

Re: Dienstbier

Máte samozřejmě pravdu, ale jest to marné.

A stejně drzá je Marxovka Tominovka, v tisku se obula do všech spořivých na vlastní penzi, protože oni mají tu drzost spořit vlastní peníze a nedat je politikům na ty jejich slibotechny.

J. Kanioková 17.6.2014 19:26

Marxová-Leninová

.

J. Jurax 17.6.2014 23:26

Re: Dienstbier

No, co taky čekáte od socanů než podobné bláboly ...

P. Maleček 17.6.2014 9:24

Za vším hledej moc a prachy

I ti slavní USA prezidenti dělali pozitivní diskriminaci jen proto, aby levně a přes státní kasu snadno získali volební hlasy menšin. A tím funkce, moc a prachy pro sebe a své partaje.

To samé dělá i Dienstbier, který se pro ČSSD snaží za státní koupit hlasy Romů a dalších prý utiskovaných a znevýhodňovaných skupin obyvatel. Důkazem je jeho poloutajená návštěva Krupky, kde se dokonce na přátelském obědě sešel s tamním starostou Matoušem, aniž by z jejich setkání vzešla i ta nejnepatrnější tisková zpráva. Není se co divit. Starosta Matouš, který i se svými parťáky před časem ovládl krupskou buňku ČSSD a své koně vyslal i do teplického okresního výboru je proslulý efektivním zneužíváním Romů k vlastnímu prospěchu.Byť byl léta jen místostarostou, byl to on kdo řadu let ovládal krupskou radnici, která svými kroky a konáním napomáhala k masivnímu až průmyslovému navážení Romů do Krupky. To s průhledným cílem dojení romských sociálních dávek přes bydlení, hazard, drogy, lichvu a to vše provázející kriminalitu.

Když se kvůli tomu začalo proti němu občanstvo bouřit, což ohrozilo jeho ovládání radnice, tak jeho komplicové z polokriminálního prostředí v r. 2010 zajistili masivní uplácení voleb. A to především mezi romskými voliči. Hned po volbách, jejichž výsledky byly pro opakované uplácení a manipulace 2x zrušeny, zrušil regulaci hazardu aby ho později následně, tzv. regulací hazardu převedl do rukou svých známých.

A protože pochopil, že medializované problémy s Romy komplikují dojení jejich sociálních dávek přes své komplice zpacifikoval situaci v romské lokalitě a dokonce začal formálně spolupracovat ze státní agenturou pro vyloučené lokality. Ta sice dělá leccos dobrého, ale nesmí se ani dotknout dál běžícího dojení sociálních dávek a ani ceknou proti uplácení Romů u voleb.

O čem se se starostou Matoušem Dienstbier radil nepadlo ani slovo. Tím sám potvrdil, že z něj tahal rozumy jak Romy zneužít u voleb a při plnění partajní pokladny. Prostě socan jak má být.

J. Jurax 17.6.2014 23:31

Re: Za vším hledej moc a prachy

Koupě hlasů prý utiskovaných a znevýhodňovaných skupin obyvatel je typickou taktikou levice, tedy i socanů.

P. Sulc 17.6.2014 3:56

Narod si jej zvolil, tak at si jej take uzije.

Byl to politicky nymand, ale je to stejne odporny karierista, jako byl tata. Zvolit jej mohli jen itelektualne vysinuti lide, nestezujte si tedy.

J. Hejna 17.6.2014 7:53

Re: Narod si jej zvolil, tak at si jej take uzije.

Že vy se k tomu národu vyšinutých lidí pořád hlásíte?

Nejste vyšinutý?

P. Zeman 17.6.2014 8:16

Re: Narod si jej zvolil, tak at si jej take uzije.

Národ si jej nezvolil ani náhodou. Zvolilo ho pát stovek tisíc voličů slyšících na populistické žvásty. Bohužel, demokracie paradoxně funfuje i takto. Vy sám byste to, v čele s napůl bílým , naprosto stejně blbě se chovajícím černochem, měl vědět ;-)!

J. Babička 17.6.2014 17:18

Re: Narod si jej zvolil, tak at si jej take uzije.

Jenze to si nyslite vy. Obama se citi 100 procentnim cernochem

L. Křivan 17.6.2014 20:10

Re: Narod si jej zvolil, tak at si jej take uzije.

Tím hůř !

J. Jurax 17.6.2014 23:31

Re: Narod si jej zvolil, tak at si jej take uzije.

Na to je málo černý :-)