24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kimmy 15.4.2008 14:59

At se lidovci nejdrive postaraji o ty uz narozene

Ono se to kaze a hromuje z pohodlneho poslaneckeho kresla - kolik tech lidovcu si zkusilo byt  treba rok doma sami s ditetem nebo nekolika detmi? A kdyz maji taovou starost o ty nenarozene deti a jejich prava - proc se nejdriv nepostaraji o ty uz narozene? V CR je jeden z nejvyssich poctu deti v kojeneckych ustavech a detskych domovech  - proc nejprve nevyresi rychle adopce a sirokou podporu pestounske pece? Copak to je nejake reseni, aby se ty deti narodily a stravily zivot v ustavu? Kolik tech poslancu by si nechalo mluvit do zivota zpusobem, kterym se snazi mluvit do zivota zenam?

Kimmy

Jana 14.4.2008 23:44

poděkování

Vím dlouho, proč jsem ráda, že jste politik. Ráda Vás, když je ta možnost, slyším a ráda si od Vás také počtu. Jste vážený muž , pro mě jsou Vaše názory velmi blízké. Jste muž na správném místě.Přeji vše nejlepší a zdravím. 

petr 14.4.2008 23:37

proč asi vymíráme my v ČR i celá Evropa?

Klaďte si, prosím raději tuto podstatnou otázku!!!!

Lépe než plynout s většinovým proudem jako MUDr. Uzel a spol

zdena 15.4.2008 0:00

Re: proč asi vymíráme my v ČR i celá Evropa?

.. díky potratům sotva.. Spíše díky civilizaci, vyzrálosti techniky, která umožňuje ženám najít uspokojivé uplatnění nejen v péči o dítě (a domácnost..)

Marat 14.4.2008 22:50

Tomáší Fuku,k vaší pitomé poznámce.

Aby bylo jasno,nejsem pro potraty,ale ani proti ním.Je to věc težká a těžké se rozhodnout.Vy tvrdíte,že ten plod je jen shluk buněk,které nic necítí.Tak to je obludná blbost.Ve dvou měsících je lidský plod už natolik vyvinutý,že má už všechny orgány a dokonce i pohlavní.Žije a srdce mu pracuje.Při potratu se usmrtí a ani ten malý plod neumírá bezbolestně a rád.Je vidět že i cítí.Je to nesmírně těžké,rozhodnout se pro usmrcení takového bezbraného tvorečka.Na druhou stranu vím,že by bylo pro lidstvo daleko lépe,kdyby se mnozí lidé vůbec nenarodili.V nemocnici kde jsem pracoval se aborty spalovaly v kotelně.Na těch plodech by ste viděl,že se jednalo už o lidská mláďata a nikoliv o shluk buněk.A jak je to s duševně nemocnými lidmi? Jsou neužitěční a rovněž si ani neuvědomují svou existenci,takže by bylo rozumější je utratit,jak držet při životě v léčebnách?Proč tedy spíláte nacistum,že se těchto tvoru,které podle vaší definice vůbec nejsou lidmi,že se těchto tvoru zbavovali v plynových komorách?Při výkonu abortu přece nikdo nemůže tušit,zda usmrcuje budoucího genia,nebo zločince.Neplivejte tedy na ty,kdo s aborty nesouhlasí.Pokrokový člověk ještě není slušný člověk.

Engliš 14.4.2008 22:02

TV Prima

Je tady teď  521 příspěvků, nechce se mi je číst, ale upozornil bych na jednu věc: Před 2-3 léty TV Prima ve zprávách ukázala nějaké zničené hnízdo a vajíčka  vzácného ptáka.Nějaký odborník na právo (nebo policajt - nepamatuji si)  tam tvrdil, že kdyby se pachatel našel, tak by zaplatil velkou pokutu  nebo byl na 1-2 roky zavřen! ! JInými slovy řečeno:   ptáka  zabít není dovoleno ani zničit jeho vajíčka, zárodek člověka ano - ostatně jednalo se o vzácného ptáka, člověk vzácný není,  lidi je dost, můžeme je vraždit, nakonec  bude  v naší zemi více  ne-Čechů než Čechů  (podle jedného programu ČTV bude v roce 2015 v Levoči  na Slovensků prez 50%  Ccikánů ..).  Ještě jedna poznámka: není pravda, že embryo je část  těla ženy - je to samostatný jedinec v "podnájmu na   byt  a stravu"! !!

Skepticus Maximus 14.4.2008 22:28

Směšujete dohromady dvě různé věci.

Ta první se týká přílivu a natality cizinců. Tedy problém chybné přistěhovalecké politiky.

Ta druhá se týká Vaší utkvělé nesmyslné představy o samostatnosti plodu. Přežije snad ten Váš "samostatný jedinec" mimo tělo ženy? Těžko viďte?

Baf 14.4.2008 22:59

Přežije snad ten Váš "samostatný jedinec" mimo tělo ženy? Těžko viďte?

bez něčí péče nepřežije ještě moc let po narození

zdena 14.4.2008 23:58

Re: Přežije snad ten Váš "samostatný jedinec" mimo tělo ženy? Těžko viďte?

.. jistě, ale společnost je připravena péči o dítě převzít, ale pokud je ještě v matčině těle - nemůže - a tedy nemůže ani zakazovat..

Mephisto 14.4.2008 21:42

okamžik vzniku člověka

Několikrát zde zaznělo, že lidský život vzniká okamžikem průniku spermie do vajíčka. To je samozřejmě nesmysl. V okamžiku, kdy první spermie pronikne do vajíčka, je jisté jen pohlaví budoucího dítěte, nic víc! A to ještě jen v případě, že "všechno dobře půjde"... Spermii čeká poměrně komplikovaný vývoj uvnitř vajíčka. Odhodí svoje buněčné organely a vytvoří tzv. mužské prvojádro. Stejně tak z jádra vajíčka se vytvoří ženské prvojádro. Buňka (zygota) se rozdělí, a teprve v průběhu tohoto dělení se zkombinuje mateřská a otcovská sada chromozomů, která vytvoří novou unikátní genetickou výbavu nového lidského jedince! Teprve tímto okamžikem jsou určeny vlastnosti děťátka, do teď mohlo být všechno jinak... No a tohle dělení proběhne zhruba až za 30 hodin (!) od oplození! Celé tohle dělení samozřejmě taky neproběhne v jednom okamžiku, ale je to velice náročný proces, který trvá poměrně dlouho.

Ostatně celý vývoj embrya, jakož i pozdějšího plodu, je typicky gradualistický proces. Je úplný nesmysl mluvit v něm o nějaké hranici, kdy vznikne nový člověk; Je to něco podobného, jako diskutovat o tom, co je to "hromada písku" a co ještě není "hromada písku". Je jasné, že zrnko písku není hromada; je jasné, že když už je "to" vysoké 3 metry, tak to hromada písku je. Je také jasné, že přidáním jediného zrnka písku se z "nehromady" "hromada" nestane, a je přitom jasné, že právě přidáváním jediného zrnka písku se můžu z "nuly" k "hromadě" propracovat.

Analogicky, je jasné, že neoplozené vajíčko není nový lidský jedinec. Je jasné, že novorozenec už lidský jedinec je. Proces vývoje od neoplozeného vajíčka k dítěti je ovšem velice postupný, a okamžik průniku spermie do vajíčka je jen jedním z mnoha milníků. Stanovovat přesný okamžik, kdy nový jedinec vzniká, je podle mě hloupost.

68 14.4.2008 21:47

Re: okamžik vzniku člověka

.urva Mephisto, vaší vaječinou je prolém potratů vlastně vyřešen! Sem si voddych.

Mephisto 14.4.2008 22:04

Re: okamžik vzniku člověka

Rozhodně ne, jen jsem ukázal, že je blbost říkat, že nový lidský jedinec vzniká v okamžiku oplození. A můžeme pokračovat: Zygota postupuje vejcovodem do dělohy, kde se může ale taky nemusí uhnízdit. Může se totiž "nepohodnout" s imunitním systémem matky, a ten ho pak vypudí z těla ven. Dojde tak vlastně k samovolnému, mimořádně rannému potratu, který matka vůbec nezaznamená - splyne totiž s očekávanou menstruací. Vtip je v tom, že takto končí výrazná část (desítky procent) všech těhotenství! Přesné číslo samozřejmě nikdo neví. Teprve úspěšným zahnízděním do dělohy se matčino tělo o těhotenství "dozví", teprve pak začnou růst hladiny jistých hormonů (HCG), jenže ani pak nemá zárodek zdaleka vyhráno. Procento samovolných potratů je i zde poměrně dost vysoké (a to naprosto přirozeně - příroda se tím brání vývinu v budoucnu neživotaschopných zárodků). Celkově se uvádí, že cca 40% těhotenství skončí samovolným potratem! (Neplést si, prosím, s 25%, které uvádí statistiky. Do nich samozřejmě nejsou započítány ty samovolné potraty, které jsou tak časné, že si jich žena ani nevšimne)

Jak se s tímto naši křesťanští přátelé vyrovnají? Co řeknou na to, že tolik "lidských bytostí" (rozuměj shluků embryonálních buněk) naprosto přirozeně končí svůj "život" aniž by dostaly šanci dospět dál? Nechtělo by to podniknout nějaké akce i pro JEJICH záchranu??? ;-)

Kolma Puši 14.4.2008 22:08

Re: Re: okamžik vzniku člověka

Chcete znát názor "křesťanských přátel". Tady je tedy názor jedné z nich: zmíněné "shluky embryonálních buněk" končí svou existenci bez vědomého zásahu člověka, ať už matky nebo lékaře.

Mephisto 14.4.2008 22:17

Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

:-) Takhle jednoduché to ale nebude ;-) Pokud přijmu za prokázané Vaše tvrzení, že lidský zárodek v tomhle stádiu vývoje je už lidská bytost, pak jeho samovolný potrat je vlastně jeho smrt, plně srovnatelná (podle Vašich (křesťanských) slov!) se smrtí dítěte... A proti úmrtí dítěte, i když by umřelo samo, bez zásahu matky nebo lékaře, samozřejmě aktivně bojujeme, taky ho umřít nechceme nechat! A je to tak správně! Já se teda ptám, pokud několikabuněčný zárodek je už "vlastně taky dítě" i když mrňavé, tak proč se nesnažíme bojovat proti tomu, aby jich TOLIK umíralo?! Proč se VY, křesťané, proti tomu nesnažíte něco dělat? Stejně jako se (všichni) snažíme dělat co můžeme, aby umíralo co nejméně novorozenců? (a taky "samo od sebe"...)

Řeknu vám proč: Protože on ten zárodek samozřejmě NENÍ malinkaté děťátko... on to NENÍ malý človíček, a ne že je, jak Vy tvrdíte...

Baf 14.4.2008 22:13

Re: Re: okamžik vzniku člověka

100% lidí jednou zemře. A přesto je vražda závažný trestný čin

Mephisto 14.4.2008 22:25

Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

Samozřejmě, však taky když člověk nebo dítě, (a to ovšemže i novorozenec) umře, tak ho oplakáváme, s úctou pohřbíme, truchlíme po něm... Zatímco když matka potratí několikabuněčný zárodek, o kterém zde mluvíme, a (i) u kterého Vy mluvíte o vraždě (!), netruchlí po něm vůbec nikdo, protože se o tom vůbec nikdo ani nedozví... ani samotná matka ne...

takže on tam asi nějaký rozdíl přece jen bude :-)

Baf 14.4.2008 23:21

Re: Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

Rozíl tam je ten, že v jednom případě to trestáme a v druhém obhajujeme jako pokrok

O tom že asi/možná potratila několikabuněčný zárodek se žena dozví z nepravidelnosti v  menstruačním cyklu. A především,jedná se o přirozený výběr životaschopných zárodků. Kdežto při umělém potratu je to zabití zárodku, který už v přirozeném výběru obstál a s vysokou pravděpodobností je živitaschopný.

mamka. 15.4.2008 20:37

Re: Re: Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

Vy Bafe,nepravidelnost je spis urcena poctem odpracovanych dvanactihodinovych sichet nebo  nachlazenim nebo narocnym cestovanim nebo spankovou deprivaci. Z vasi definice nepravidelne menstruace aplikovane na mou osobu,tj. ze ve svem obdobi natality jsem asi tak 40x potratila nekolikabunecny zarodek, je mi fakt soufl.

Takze, nemluvte o necem, o cem prd vite.

Skepticus Maximus 14.4.2008 22:33

V přírodě ne a funguje to dobře.

Jarka 14.4.2008 21:20

interupce

Vážený pane Zvěřino, křesťane a KDU-ČSL jsou dvě naprosto odlišné identity. Stejně tak víra a naděje jako hybná síla života a víra ideologizovaná jako reglement.  I ODS jako atheistická korporace tím výrazně trpí. Jistě není sama, ale nebude v této zemi klidnějí, dokud se nenaučíme odlišit zrnka máku od popele.  Za Popelku to udělali jiní. Za nás to neudělá nikdo. Musíme se to naučit sami a zatím s tím - pokud dávám pozor, ještě nikdo nezačal. Církve jsou nezajímavé a politické strany jsou nádoby veskrze zkorumpované. Těžko se poslouchá, když se káže i politicky voda a pije se víno.  V této věci se sotva co změnilo...A to napříč politickým spektrem. Řecky se tomu říká glosolálie.  Paní Bobošíková je v této oblasti přímo expert. Není nutno jí následovat...

Frank 14.4.2008 21:59

Re: interupce

A vy jste se už ty zrnka naučila odlišovat od popele? Jestli ne, tak začněte.

Dana 14.4.2008 20:06

a dále:

zaručí někdo ze zastánců zákazu potratů, že žena, které bude direktivně bez ohledu na její názor nařízeno dítě donosit a porodit, se bude v těhotenství chovat ohleduplně a zodpovědně k dítěti, které nechtěně nosí tak, aby to dítě nebylo ohroženo, aby se narodilo zdravé a v pořádku? A pokud nebude, co pak?

Skepticus Maximus 14.4.2008 20:14

Ne, oni by jí ho nejraději odebrali či ji alespoň obrátili na "správnou" víru :-(

Když bude dítě postižené jim nevadí, alespoň budou moci ukázat svoji lásku k bližnímu za cizí peníze :-(

Dana 14.4.2008 20:26

Re: Ne, oni by jí ho nejraději odebrali či ji alespoň obrátili na "správnou" víru :-(

no já si představuji působení církve a přidružené politické strany v rovině morální - t.j. ve zdůrazňování zodpovědného chovájí lidí tak, aby nechtěných těhotenství bylo co nejméně. Ale to je příliš složitá a těžká práce s nejistým výsledkem.....

Skepticus Maximus 14.4.2008 20:33

...Čtěte evangelia jakožto knihy svádění morálkou

tito malí lidé zabavili morálku pro sebe, -vědí, jak tomu je s morálkou! Morálkou lze lidstvo nejlépe vodit za nos! - Skutečnost je taková, že si zde hraje nejuvědomělejší domýšlivost vyvolenců na skromnost: jednou pro vždy postavili sebe, "obec", "dobré a spravedlivé" na stranu jednu, na stranu "pravdy" - a zbytek, "svět", na stranu druhou... To bylo nejosudnější velikášství, jaké dosud na této zemi bylo: malé pokrytecké a lhářské zrůdy počaly zabírat pro sebe pojmy "bůh", "pravda", "světlo", "duch", "láska", "moudrost", "život", jakoby to byla jejich synonyma, aby tím proti sobě vymezili "svět", malí superlativní Židé, zralí pro každý blázinec, obrátili vůbec hodnoty podle sebe, jako by teprve "křesťan" byl smyslem, solí, měrou, také posledním soudem všeho ostatního...

(F. Nietzsche; Antikrist)

Kolma Puši 14.4.2008 20:33

Re: Re: Ne, oni by jí ho nejraději odebrali či ji alespoň obrátili na "správnou" víru :-(

... zdůrazňování zodpovědného chování lidí - a co jiného je upozornění, že není správné řešit nepohodlné těhotenství potratem?

Skepticus Maximus 14.4.2008 20:37

Proč to není "správné"? Protože Bůh přikázal nebo chce? :-)))

68 14.4.2008 21:09

Re: Proč to není "správné"? Protože Bůh přikázal nebo chce? :-)))

To nevím, ale zdá se mí. že z dálky slyším volání, takové tlumené - a to si Bůh žádá, abyste už konečně "šatapoval", jinak vás prý něčím přetáhne a On to tak nerad dělá.

Skepticus Maximus 14.4.2008 22:22

Tak to máte sluchové halucinace, prý se to dnes dá léčit :-)))

68 14.4.2008 22:35

Re: Tak to máte sluchové halucinace, prý se to dnes dá léčit :-)))

Ne ne! Znovu jsem se zaposlouchal a jsem si jist, že to volá Bůh a říká přesně to, co jsem napsal. Musíte to přece taky slyšet, když budete chvilku zticha. No! Že jo? - Tak vidíte.