23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman v Interview Plus

Předně je asi dobré zmínit, že je chvályhodné, že se konečně podařilo prorazit zeď mezi prezidentem a veřejnoprávním rozhlasem. Tu zeď, která vyrostla v důsledku toho, že Miloš Zeman před časem do živého vysílání doslovně přeložil název poněkud výtržnické party ruských feministek Pussy Riot.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 6.1.2016 21:08

Takže ta ostudná lež

o Peroutkově článku je jen taková páně presidenta osobitá libůstka dovedená v tomto jeho projevu k dokonalosti prohlášením, že možným důvodem jeho (článku) dosavadního nenalezení je jeho (prvorepublikové) zcenzurování. Obávám se, že pan president pokládá své spoluobčany za permanentní virotiky, bo jen v takovém stavu mohou skousnout tvrzení, že kdysi kdesi četl zcenzurovaný, tedy neotištěný, tedy de facto neexistující článek. S jeho názorem na nebezpečnost tzv. imigrační vlny souhlasím, byť jsem ji s katarským princem ani tuniským ministrem zahraničí nekonzultoval.

J. Farda 6.1.2016 21:12

Re: Takže ta ostudná lež

oprava: s marockým ministrem ...

L. Novák 6.1.2016 18:16

Žvanění Miloše Zemana v televizi

může sledovat jen skalní masochista... :-P

J. Hanzlík 6.1.2016 15:04

Rozhovor s prezidentem

Ano, také jsem uvítal rozhovor s prezidentem republiky a vyslechl jej. Prezident Zeman nazval věci "pravými jmény", což nutno ocenit. Vyvrátil sice svojí domnělou migrační paranoiu, ale jako kalkulující populista s ní počítá u potencionálních voličů.

V současné době, kdy se zdá, že končí dosud vládnoucí bezbřehé přijímání migrantů, kteří byli šmahem překvalifikováni na uprchlíky bez ohledu zda skutečně prchají z válečných zón, je každé odhalení příčin této katastrofy v prostředí humanitářské hysterie vítáno a pokud tuto odvahu prezident má, není nutno mu něco vyčítat, i když to říká odpudivým způsobem didaktického mentora, cítícího se být uprostřed blbů.

Na závěr však všechno zkazil. Ano, známá "kauza Peroutka". V odpovědi na poslední otázku prokázal nesoudnou zarytost a potvrdil tím svůj psychologicko-diagnostický problém, kdy se není schopen orientovat v čase a hodnotí novináře, který patří k elitě české žurnalistiky, podle historicky následujících událostí a jejich rozsahu, který tehdy nikdo netušil. Pan Zeman psychologa nevyhledá a na společensky špatné pověsti si bude nadále zakládat. Ptám se: proč nás tak poškozuje? Právě teď by se nám odvážný a zároveň slušný prezident náramně hodil!

Ś. Svobodová 6.1.2016 13:27

A je vláda pevná a naše?

Dosavadní postoj vlády pro mně není jasně artikulovaný. Stále je to kam vítr, tam plášť.

K. Janyška 6.1.2016 10:20

Zeman je velmi kontroverzní figura. Jeho socialistické

názory přímo nenávidím, neboť jdou proti tomu, co lidstvo ve svém vrcholném vědění, kompozitivní teorii, ví, ale jeho názory na obranu národních zájmu ve většině sdílím. Ano, civilizace vygenerovala národní státy a ty jsou tedy nezdemontovatelnou entitou a základním prvkem rostlého světového spontánního řádu a základní a nenahraditelnou jednotkou správy zemského povrchu. I když vím, že Zeman tohle neví, jeho obrana národního státu Čechů možná, že v jehom podání z jiného důvodu, mi tedy vyhovuje... Dzp.

Š. Hašek 6.1.2016 11:37

Re: Zeman je velmi kontroverzní figura. Jeho socialistické

Souhlas. Nikdy jsem socany nevolil.

Ale žerty stranou, v dnešní době možno presidenta pochválit za realistický přístup k evropským dějům. Srovnejme s poskokem Schwarzenberga (Jaromírem Štětinou, komunistou), který sní o tříbarevné ČR (třetina bílí, třetina černí, třetina žlutí).

J. Schwarz 6.1.2016 7:56

Teď jste uhodil

hřebíček na hlavičku - co dělat, když je vlastní vláda nedůvěryhodná a než by se starala o vlastní lidi raději leze do (_!_) bruselským byrokratům aby nepřišla o "fondy" na kterých se lze krásně nabalit - pokud šlapete lajnu. Ne-li, pak najednou začne EK nacházet nesrovnalosti, chyby v účetnictví a obcházení pravidel což třeba v Řecku neodhalila za celá desetiletí řeckého "proevropského" směřování.