16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman už vyhrál

Prezident Miloš Zeman vstupuje do prezidentských voleb jako jasný favorit prvního kola a vyrovnaný soupeř pro kolo druhé. Kdyby v něm prohrál, bylo by to překvapení, kdyby do něj nepostoupil, byl by to šok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Řezák 14.1.2018 22:51

Takovýto blábol by nenapsal ...

... snad ani Ovčáček. Je přeci jasné,že již v tuto chvíli Zeman PROHRÁL. Proti němu je soupeř, který sjednocuje všechny, kdo nechtějí Zemana. A těch je přes 50%.

M. Košťál 14.1.2018 20:20

Zas až taková legrace to není

Autor ve výčtu Zemanových úletů jaksi opomíjí to hlavní: jeho řiťolezný přístup k Rusku, vyvolávající vážné obavy o zachování dosavadní zahraničně politické orientace Česka a jeho pevného ukotvení v západních strukturách. Pokud by ti "nezábavní" Zemanovi soupeři dokázali spojenými silami vykopnout Milouše z Hradu a zastavit tyto nebezpečné tendence, vykonají záslužnou práci a rozhodně si nezaslouží, aby si z nich nějakej Kašpárek dělal srandu.

J. Jurax 14.1.2018 20:52

Re: Zas až taková legrace to není

Ono pevné ukotvení v západních strukturách ... tak to leda NATO.

Jinak evropský takzvaný Západ dnes už není TEN západ, co jsme si jej malovali cinkajíce před takměř třemi desítkami let klíči, ale rozbředlá socialistické, lidskoprávní, zelenými a ekologistickými globálně teplými cvoky prolezlá, neomarxistická a moslemíny promíchaná EUkaše se stále víc a víc omezovanou demokracii a centralistickými tendencemi - samozřejmě ve jménu obecného blaha, jak jinak. A v tomhle být pevně ukotven začíná být pro nás pomalu dost nebezpečné, byť příchylnost k Rusku je nesporně nebezpečnější. Zatím. Ale čtvrtá říše do budoucna taky neslibuje nic moc.

M. Košťál 14.1.2018 21:24

Re: Zas až taková legrace to není

O kvalitách a nedostatcích EU by se dala napsat dvacetidílná encyklopedie. Potíž je v tom, že v dnešní době může mít Unie jediný účel: dodat Evropě a jejím zájmům váhu ve světě, kde vedle USA a Ruska vyrůstají další velcí hráči v Indii, Číně, Brazílii, kteří svými rozměry a počty obyvatel vysoko přesahují možnosti všech jednotlivých evropských velmocí. Tu váhu Evropě může dodat jen jednotný hlas podpořený ekonomickou a vojenskou mocí. Což ovšem znamená, že tím hlasem bude muset mluvit skutečná hlava EU. žádnej Juncker, ani Komise, ale opravdová vláda vzešlá z parlamentu vybaveného obvyklými pravomocemi.

Jenže to by se z šéfů současných národních vlád stali politici okresního formátu, nemluvě o tom, že by už nemohli důsledky svých vlastních rozhodnutí házet na "Brusel" a "nevolené úředníky". Ono se pořád říká, jak si "voliči" nepřejí přenášení pravomocí na EU, jenže skutečnost je taková, že si to nepřejí politici. Od samého počátku je zřejmé, že projekt spojné Evropy je především projektem politickým, ne jenom prostorem společného trhu. A kdyby politikové byli co k čemu, museli by právě tohle svým voličům vysvětlovat a připravovat je na to nejpozději od doby, kdy se z EHS zrodila Evropská unie. Jenomže to nedělají, naopak používají "Brusel" jako univerzálního otloukánka, kdykoliv potřebují na někoho svést svá vlastní pochybení. Koneckonců, ti nevolení úředníci v Bruselu se bez úvodního rozhodnutí Evropské rady ani neuprdnou.

Ale ať je to jakkoliv, pro Českou republiku, vzhledem k její poloze, nic jiného než členství v Unii a maximální zapojení do všech jejích struktur a aktivit nepřipadá v úvahu.

J. Jurax 14.1.2018 22:07

Re: Zas až taková legrace to není

Ctím Váš názor, ale nesouhlasím.

Ledaže by se EU výrazně, velmi výrazně proměnila, což se zatím nezdá být možné.

A výhody Svazu evropských socialistických republik a království nebo rovnou čtvrté říše nějak nevidím; nevýhody ovšem jsou patrné už teď, kdy jsou tyto bláznivé vize eurohujerů teprve v nesmělých počátcích realizace.

M. Košťál 15.1.2018 1:00

Re: Zas až taková legrace to není

To je nesmysl. To, co vidíme dnes, jsou humpolácké, kostrbaté výsledky handrkování na nejvyšší úrovni mezi hlavami států nebo rezortními ministry z jednotlivých členských zemí, které uvádějí do praxe úředníci z komise, kteří mohou mít jen mlhavou představu o genezi rozhodnutí nebo usnesení, které mají uvádět v život. Proto to vypadá, jak to vypadá. Kdyby existovala evropská vláda s plnoprávným evropským parlamentem, fungovaly by mnohem plynuleji všelijaké mechanizmy zpětných vazeb a hlavně - každý zákon by měl pod kontrolou parlament, kde by zástupci jednotlivých členských zemí měli dost prostoru na ohlídání svých domácích zájmů. Jak říkám, všechno naráží jen na neochotu národních politiků vzdát se výlučnosti svých postavení - to dá rozum, kdyby měla vzniknout jedna evropská vláda, spousta velkých šéfů by se najednou musela spokojit s postavením šéfů mnohem menších...

J. Jurax 15.1.2018 1:38

Re: Zas až taková legrace to není

Opět nesouhlasím.

Ve stávajícím EP máme necelé tři procenta hlasů. To je jako bychom tam nebyli - ale zdání demokracie to jakžtakž skýtá. Ovšem na ohlídání domácích zájmů je to na dvě věci.

A vůbec - Vaše vize by chtěla celoevropské strany a evropský národ - a nic takového neexistuje a stěží kdy existovat bude. Mimoto koryt by neubylo, o to nemějte strach - kapři si nikdy rybník nevypustí.

A evropská vláda - byli by tam stejní pitrysové jak na národních úrovních. A my bychom jako malý národ akorát drželi hubu a krok, poslouchali rozkazy a pomalu jako národ v podřízené gubernii zanikali.

Za vznik a samostatnost této republiky bojovalo a umíralo dost lidí. A my bychom se jí měli dobrovolně zříci a dobrovolně se poddat nějaké čtvrté říši?

M. Pesat 14.1.2018 12:03

jak rika soudruh Babis

asi tak nejak, jak rika soudruh Babis:

"Jiří Drahoš není podle premiéra Andreje Babiše soupeřem Miloše Zemana. Babiš tvrdí, že Zemanovým soupeřem jsou voliči, kteří nechtějí v čele státu Zemana."

------------------------------------

Lez a nenavist dava na zadel pravde a lasce. Jen bych dodal, ze mince ma i druhou stranu, ze dost volicu nebude volit soudruha Zemana, nybrz proti P&L, kterou reprezentuje soudruh Drahos.Rekl bych, ze nas cekaji dva tydny lzi a nenavisti a pokud vyhraje soudruh Zeman dalsich pet let lzi a nenavisti. V pripade vitezstvi soudruha Drahose predpokladam fanaticke nadseni fanatiku, a jsem si jist,ze volici soudruha Zemana prijmou vitezstvi jeho soupere vyrazne tolernantneji/dustojneji.

Cest :)

Z. Paldus 14.1.2018 19:47

Re: jak rika soudruh Babis

Člověče, dávejte pozor abyste se neusoudruhoval.

P. Flener 14.1.2018 10:09

Úsměvný článek hloupého autora

Myslím, že autorství takového článku svědčí o psychické poruše autora a o jeho zkresleném vnímání světa. Každý kdo velebí Zemana po tom všem co má na svědomí je duševně nemocný. A na duševně nemocné, ke kterým autor patří je nutno pohlížet trochu jinak - za nemoc totiž člověk často nemůže.

Š. Hašek 14.1.2018 10:34

Re: Úsměvný článek hloupého autora

Vy "v tom jedete"!!

Smiřte se s tím, že zítra polovina tramvaje budou duševně nemocní, budete alarmovat záchrannou službu?

Budete se ptát svého zubaře, pekaře, elektrikáře, i toho řidiče autobusu, ........ koho volili?? Abyste se nějak zařídil, odstěhoval? Pozor, oni to vydechují, to ovarovství!

Je mi Vás vlastně líto.

I. Mertl 14.1.2018 14:27

Re: Úsměvný článek hloupého autora

Jste si úplně jist, že umíte číst? I když, číst možná ano, ale porozumět?! Natož pak ironii? Fuj, co?

J. Rojšl 14.1.2018 10:01

70-ti procentní voliči Zemana ....

Kéž by ta manipulace od mstivého, nenávistného "pána" s prostatou jako panic, "utečenou" cukrovkou a počůrávájícím se už i před svými voliči a kterému se už po slivovici vyzouvají sami i boty, byla poslední ...

Prostě Mýla trpí nejen na nohy ale má i poruchy správného úsudku a zhodnocení situace - častá agresivita, chování "bez zábran" a porušování společenské konvence, nepřijatelného chování na veřejnosti, sobeckosti, zlomyslnosti, lhaní bez příčiny, vymýšlení si - nó prostě pro Česko podle jeho slov 70% hloupých voličů, "nejpřijatelnější" člověk ....

A ta jeho "soukupovská" divadelní hra se scénářem od Mynáře a Kecáčka je vždy tak trapná, že jí opravdu ocení jen,

podle slov "pána" presidenta, právě ti 70-ti procentní voliči Zemana ....

P. Kmoníček 14.1.2018 9:28

Vidím Kašpárku,

že Vám nevadí ani ta parta na pražském Hradě, ani ten inženýr z Hradu co ji vede a co nepřetržitě lže komukoliv.

Š. Hašek 13.1.2018 17:47

První kolo za námi.

"Všichni" vyjádřili manifestačně podporu politickému panicovi.

Sklenáři všech pražských dílen spojte se! Drahoš potřebuje nové čočky, řezejte okenní tabulky, takhle vyděláte víc.

Jsem Pražan.

Nějak to Halík, Pehe, Feri, studenti, Ztohoven trenýrkáři, ........... nezvládli. Měl jsem je za malinko lepší. Po pěti letech nadávek (samozřejmě konstruktivně, láskově, bruselehodnotových, Guth-Jarkovský závidí, Špaček závidí, ......... , debat u Moravcemachra) uplácat druhého v cíli toho manžela pí Drahošové - kandidáta Drahoše!! Smekám. Lépe vyhrnout rukávy, soudružko Šiklová, vyjděte ven. Tánička Fišerová a Schw. opravdu není celý svět.

Zkráceno.

I. Širůček 13.1.2018 20:04

Re: První kolo za námi.

No, ale ... vždyť i ten Zeman je inženýr, tedy vysokoškolsky vzdělaný člověk, to vám vůbec nevadí? Chtěl byste přece dělnického prezidenta!

Š. Hašek 13.1.2018 20:16

Re: První kolo za námi.

Kde jsem psal dělnického??

Já jen o někom, kdo o politice ví kulový (já furt hledal, jestli aspoň zastupitel za Lhotu), a tak ho napadlo (spíš jeho manželku), že to aspoň vylepší brejlema z okenního skla. Vy to nevíte??

J. Fridrich 14.1.2018 6:31

Re: První kolo za námi.

S. Hašek nedával pozor v hodinách filozofie - neumí posoudit a oddělit PODSTATNÉ od NEPODSTATNÉHO - ho zajímají brýle má je - nemá je.. Hierarchie hodnot a preferencí je mu zcela cizí..

P. Kmoníček 14.1.2018 9:32

Re: První kolo za námi.

Pane Fridrichu, o tom Hašek spolu s několika dalšími génii nás přesvědčuje už několik let. Alespoň kdyby si občas změnil jméno, jak je to u anonymů dobrým zvykem.

Š. Hašek 14.1.2018 9:57

Re: První kolo za námi.

Chcete vidět moji občanku??

Pane Kmoníčku, Vy taky budete zoufalec.

Š. Hašek 14.1.2018 9:56

Re: První kolo za námi.

On totiž krom brýlí toho moc nemá. Jako externistu na chemii bych ho ve škole bral.

J. Jurax 14.1.2018 20:55

Re: První kolo za námi.

Ironie, neznáte?

I když trochu hořká, neboť parciálně pravdivá ...

M. Prokop 13.1.2018 21:53

Re: První kolo za námi.

Jestli ta podpora nebude způsobena tím, že Zeman je skutečně odpuzující zjev.

S tím okenní tabulky moc neudělají.

Š. Hašek 14.1.2018 9:59

Re: První kolo za námi.

No, po stránce politicko odborně manekýnové není pan Drahoš odpuzující zjev, spíš tak nějak k pláči. Neplatí pro okrsek Praha. Jsem Pražák, od narození.

M. Prokop 14.1.2018 15:34

Re: První kolo za námi.

Já neměl na mysli vizuální odpudivost.

Pražák jsem také.

P. Flener 14.1.2018 10:11

Re: První kolo za námi.

V řadě zemí jsou nepolitičtí prezidenti. Alespoň nejsou zatíženi špínou politiky a nejsou názorově jednostranní.

Š. Hašek 14.1.2018 10:25

Re: První kolo za námi.

Uznávám, že takový Kiska a Macron nejsou názorově jednostranní. Pokud tedy "bruselskou hodnotovost" nazveme názorovou šíří/nejednostranností. Zkráceno.

F. Houžňák 13.1.2018 16:56

Kašpárek se zase teatrálně diví, že relativní

prkotiny nevedou k odvrácení se voličů od Zemana, který se v tom důležitém zastává jejich nejdůležitějších zájmů. Prostě nomen est omen.

J. Kanioková 13.1.2018 19:24

Pane Houžňáku,

já Vám u Kechlibara něco připsala, prosííím..

J. Fleiszner 13.1.2018 14:49

Spadne systém?

Čekám kdy spadne systém a po jeho nahození bude mít 70% Kalousek :-)))