25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman udává rytmus

Miloš Zeman s oblibou opakuje, že jen idiot nemění své názory. Slávu získal coby břitký lídr opozice tepající pravicové vlády Václava Klause. S ním (a jeho ODS) později předseda ČSSD Zeman uzavřel tzv. opoziční smlouvu, která dělila moc politickou i ekonomickou mezi dvě největší partaje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 19.7.2013 15:21

No, co k tomu dodat

snad jen to, že dotyčný byl vyhozen dotčeným z fleku pro přílišnou lenost a neschopnost.

V. Ondys 19.7.2013 9:24

:)))))))))))))))))))))))))))) Miloš Zeman?

:)))))))))))))) Partaje v parlamentě už dávno rozbily stranické spektrum v podobě nemilosrdného boje :)))))) jenom o :)))))))))))))))) socialistické přerozdělování. S nezištnými papaláši a byrokraty až na věky a :))))))) nikdy jinak!

P. Pavlovský 19.7.2013 3:11

Zemanovo kolečko po poslaneckých klubech skončí pravděpodobně fiaskem.

Je-li ODS  v troskách, pozná se až 8. 8. Zatímto vypadá spíš naopak, strana  je pod tlakem jednotnější, než kdykoli dříve. Preference sice strmě padají, ale to a tím přímo nesouvisí.

V troskách je naopak ČSSD, což se vrovněž potvrdí až 8. 8., a to dokonce s matematickou přesnoatí - vyjádří to poměr poslaneckých hlasů pro důvěru vládě a proti (popř. poslanců nehlasujících).

Hlasování o důvěře bude testem všech sněmovních stran a dokonce i všech poslanců, protože se bude hlasovat po jménech.

IMHO  jednotně budou hlasovat kluby KSČM , VV a TOP 09, možná i LIDEM.

Očekávám, že proti vládě bude vedle TOP 09 hlasovat i většina ODS, polovina nezařazených a cca třetina ČSSD. To by na nedůvěru mělo stačit.

V. Bok 19.7.2013 15:28

Re: Zemanovo kolečko po poslaneckých klubech skončí pravděpodobně fiaskem.

Jo, 8,8, procent, jo to je pravda. To jsou ty preference. Ale ty se poznaj až u voleb. Kd\ž to dobře dopadne, tak těch 8,8 by se dosáhlo. Ale stačila by Němcová tři měsíce ve funkci a obával bych se o volitelnost vůbec.

No a ta sebranka tzv nezávislých nakonec nechce nic jinýho, než setrvat co nejdéle. Takže Rusnok by mohl znamenat jistotu, že to vyjde. Spoléhat se na TOP se nemusí vyplatit. Von Kalous se třeba víc ožere a Karel v rozespalosti zvedne ruku a bude vymalováno.

Spíš bych vsadil na Sralbotku a Zavorálka. Ta jejich nenávist k Zemanovi je patologická. Ti by snad za to položili i život. Pochopitelně, ne vlastní.

P. Pavlovský 19.7.2013 15:45

Re: Zemanovo kolečko po poslaneckých klubech skončí pravděpodobně fiaskem.

Předčasné volby jsou, IMHO, definitivně zažehnány. Mimo Sobotkovce na nich vlastně nikdo nemá opravdový zájem, snad jenom pošuk Bárta, který si megalomansky myslí, že VV ve volbách uspějí.

Teď jde "jenom" o důvěru Rusnokovi. Na té mají zájem Zemanovci mezi ČSSD ( IMHO nejméně 2/3), KSČM, VV a pár nezařazených. To zřejmě stačit nebude.

Nastane zdržovačka a další pokus nějakého Zemanova pohůnka, možná znovu Rusnoka. Pak zase nedůvěra a pak už vláda bez důvěry do voleb.

Cui prodest? SPOZ a ODS. Kdo na tom prodělá? ČSSD.

KSČM  a TOP 09 zůstanou na svém.

J. Vyhnalík 19.7.2013 16:54

Re: Zemanovo kolečko po poslaneckých klubech skončí pravděpodobně fiaskem.

Bárta nemá co ztratit. Poslanecký plat nepotřebuje a každá krize je pro něho šance něco změnit, nebo se alespoň ukázat před kamerou.

Po volbách, ať už budou kdykoliv, nebude patrně Bárta nikoho zajímat.

J. Vyhnalík 19.7.2013 1:37

Když se chce, tak to jde

Nenapadlo mne, že budu někdy s textem pana Jelínka souhlasit prakticky bez výhrad.

Zeman nemluvil pouze o panašování, ale dokonce i o snížení hranice pro vstup do PS. Oboje by vedlo k dalšímu rozdrobení a znepřehlednění PS a tím k oslabení nejen PS, ale i vlády.