28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman, Nevtípil, Čapí hnízdo

Nepředvídaná resignace Pavla Zemana na funkci nejvyššího státního zástupce vyvolala zasloužený poprask. V jejím stínu zůstala zpráva o odchodu do civilu k 31. květnu Pavla Nevtípila, vyšetřovatele kauzy „Čapí hnízdo“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kubáč 19.5.2021 14:18

V Anglo-saském právu platí, že nikdo nesmí být 2x souzen za stejnou věc. Toho využívají například mnohé policejní sbory v USA, kde každý policista, který použil zbraň je automaticky obžalován a pokud je osvobozen - což je většinou - nemůže být už znovu souzen "až se nálada změní"

Touto logikou vzato - nevím proč Babiš a jeho Čapí hnízdo nemůže skončit obžalobou. Proběhl by soud, který by pravomocným rozsudkem ( jakéhokoliv typu ) celou věc definitivně ukončil.

Když všichni musíme snášet řádění Ústavního soudu, soudy nižších instancí by určitě nebyly horší.

Je třeba skočit praxi, že na každého politika se pomocí nějakého "kompra" udělá bububu a on překodně odstoupí.

Zneužívání této praxe progresivní levicí (bohužel) vede jedině k tomu, že zvýšená přísnost na politiky se musí omezit na klasické "do pravomocného odsouzení je obžalovaný nevinen" - Babiše v to počítaje.

V. Čermák 17.5.2021 19:39

Není ten Pavel Zeman nějaký Měkota? Uražen odstupuje, protože cítil jakýsi tlak. Hm, co by říkal, kdyby ho titulovali jako jeho jmenovce Miloše, jako zmr da, hovado aj. a přáli mu smrt? ;-D

M. Hoblík 17.5.2021 14:39

Babiš se po prohraných volbách může zastřelit sám, ušetří nám tím náklady!

V. Čermák 17.5.2021 19:40

Babiš je v klidu, picnout se budete muset sám...;-D

R. Meišner 17.5.2021 8:21

Pavel Zeman v podstatě utekl od problému. (pominu že jako osoba je krajně nesympatický, ale to je věc názoru). konečně totiž pochopil, že Čapí hnízdo je neprůstřelné. kdyby nebylo, Babiš je už dávno od válu. --ano, byla to účelovka, to víme všichni, ale v trestněprávní rovině tam nelze nic nalézt. a účelově snad jednáme všichni, nebo ne? 8-o

M. Valenta 17.5.2021 8:49

A jaké chováte sympatie k současné ministryni? Jinak máte recht. Měl se na Zemana i Benešovou vybodnout a jet si svojí linku.

R. Gumulec 17.5.2021 6:47

Nic proti Pavlu Zemanovi, ale vymlouvat se, že odstupuje kvůli tlaku ministryně spravedlnosti je pod jeho úroveň, ev. inteligenci čtenářů. Že by kauza Czernin, nebo něco jiného?

P. Hatina 17.5.2021 1:37

No jo, tím se vracíme k onomu vtipu jaký je rozdíl mezi optimistou, pesimistou, popřípadě realistou, jak jí vysvětloval kdysi pan Sládek.

V tom prvním případu je nutné si položit otázku, zda se Nevtípil nebál právě opaku , zda totiž soudy jím to pracně, řadu let vypracovávané obvinění neshodí ze stolu - navzdory širokému tlaku ala "Babiš musí být zavřen"..

Ovšem za druhé, v případě paní Benešové, ono je těžké (prakticky nemožné) prosazovat v parlamentu malou či velkou novelu, když tam má vládní koalice menšinu.