29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Zelený Pitr

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lofass 24.5.2006 20:55

pokračování rozestavěná aktiva a Temelín

Nejvýznamnější rozestavěným

aktivem, které takto ovlivňuje předací ceny, je právě elektrárna v

Temelíně. Rozestavěný Temelín představuje celkem 40 % stálých aktiv

ČEZu, a dle mého odhadu z něj ČEZ již nyní získává ročně asi 4.5

miliardy Kč.

Lofass 24.5.2006 20:54

Ještě ohledně rozestavěných aktiv a Temelína

Liberální institut- Libor Dušek. Zaostřeno na Temelín - 1997

....Jinými slovy, rozestavěné elektrárny, ačkoli ještě nevyrobily ani

kW/h elektřiny, již generují pro společnost ČEZ tržby

prostřednictvím vyšší předací ceny. 

Haf 24.5.2006 19:33

Zelený nepatřej do PČR

Ne proto, že sou melouni, ale protože je to sebranka všech možnejch přesvědčení - vod ultra Marxistů přes překabátěný po vopravdový melouny.

Pávek podniká a kandiduje. Zatím v parlamerntu není, takže žádnej střet zájmů bejt ani nemůže. A taky nebude, protože se do parlamentu nedostanou. Bůh dá !!! Když nedá, Pávek bude posranec, bude muset firmy vopustit.

Jimmi 24.5.2006 16:20

Středočechu, jenom jedna....

...drobná technická poznámka:

Jestli věříte na to, že výstavbu dálnic apod. zde zdržují jacísi zeleni, musím se Vás zeptat, jestli také ještě věříte na Ježíška, či třeba po novu na Santa Klause ;-);-);-)

Zcela vážně: výstavba dálnic, to je průsečík mnoha zájmů zainteresovaných firem, vlastníků rozličných pozemků, "zaplacených" zastupitelstev, vlády a státního rozpočtu, stranických kas.... a za mnohem víc peněz než nějaké větrníky. Zelení mohou být jenom zástěrka, ale v tomhle státě i kdyby měli ty sebelepší úmysly (občas mají) nezdrží podobnou stavbu ani o den.

hodne neRath 24.5.2006 16:27

Re: Středočechu, jenom jedna....

ale zadrzi.... mohou se odvolavat do zblbnuti.

Kouknete na ekoservis...

Mirek 24.5.2006 16:28

Re: Středočechu, jenom jedna....

Lepe bych to nenapsal. Dalnice je prusecik stovek zajmu a subjektu stonasobne silnejsich nez jsou zeleni. Presvedcit polovinu naroda, ze za jejich zdrzenim jsou jen zeleni je opravdu kolosalni uspech betonaru.

Jimmi 24.5.2006 16:33

Re: Re: Středočechu, jenom jedna....

Nejen betonářů ;-)

vita 24.5.2006 17:20

Re: Re: Středočechu, jenom jedna....

Kdo blokoval obchvat Plzně?

Betonáři, asfaltéři... Nebo tlupa magorů zakoupivších po nudli pozemku v cestě obchvatu?

A tunel pod Valíkem si vymysleli betonáři (ne že by se jim těch pár miliard nehodilo) nebo stejní magoři?

Mysch 24.5.2006 17:47

soudruzi,

co skoupili pozemky. teda ti bejvali, co se rozpustili do vsech ceskych stran.

ale jinak jak clanek, tak diskuze jsou skvelu ukazkou predvolebni kampane v cr!

Jimmi 24.5.2006 17:59

Re: Re: Re: Středočechu, jenom jedna....

Vy taky, Vito: Santa, nebo Ježíšek............? ;-);-);-)

vita 24.5.2006 18:08

Re: Re: Re: Re: Středočechu, jenom jedna....

Já ne. Já rozhodně obchvat Plzně neblokoval.

Jestli Santa, nevím. Rozhodně se s tím nijak neprohazoval. I když dle našich blbých zákonů by nejspíš uspěl, i kdyby tvrdil, že mu provoz na dálnici bude plašit soby.

Ježíšek taky ne. A u tohoto osočení vás odkazuji na Sašu.

Zato DUHAtci, Keller a jiní ekoteroristé ano. Blokovali i prohazovali. A prosadili tunel Valíkem. Ještě se tím chlubili, jak to těm betonářům z ŘSD nandali...

honzak 24.5.2006 21:25

Re: Re: Re: Re: Re: Středočechu, jenom jedna....

takhle ošklivě mluvit o těch ušlechtilých aktivistech, kteří ni pro zisk, ni pro slávu, ale jen pro DOBRO svoje skutky činí! A navíc je jízda po provizorní komunikaci plná nevšedních zážitků! Měl by ses jim omluvit a lipku zasadit.

Přeloženo do hovorové češtinu,melouni jsou banda prodejnejch a vychcanejch hajzlů. Včetně Pávka, Bursíka a Kuchty.Kdo je volí, je totální vypatlanec, nebo rozhněvaný mladý muž.

tygr007 24.5.2006 18:36

Mlzite. Kdybych byl Beranek, obvinil bych Vas z Obchvatove lzi!

Stavbu obchvatu Plzne blokovali samozvani ekologiste mnoha druhu, to nezpochybnite.

Kolik kvuli tomu predcasne zemrelo lidi na nasledky zdravotnich kompliakci, kolik zahynulo lidi v dusledku zvysene intenzity dopravy a kolik deti onemocnelo asmatem a dalsima nemocema necham na statistickych odbornicich z Hnuti Duha...

Jimmi 24.5.2006 23:14

Re: Mlzite. Kdybych byl Beranek, obvinil bych Vas z Obchvatove lzi!

Kdyby byli zelení takto mocní, tak už dávno sestavují vládu. Nevím, jak by mohli zelení v tomhle státě cokoli účinně blokovat, ve státě, který dokáže zrekvírovat sedláka Rajtra a bez stavebního povolení mu na poli nechat postavit fabriku ;-D;-D;-D

Nevěřte pohádkám, přátelé. U stavby dálnic je vždycky nějaká prvotní příčina, neschopnost kvalitně naplánovat trasu a posléze ji zafinancovat. Ostatní už je jenom střet různých lobby. U Plzně konkrétně lobby vlastníků pozemků spojených s radnicemi. Zelení byli jen komická epizoda, ale dobře se to na ně svádí, že.....

vita 25.5.2006 9:18

Re: Re: Mlzite. Kdybych byl Beranek, obvinil bych Vas z Obchvatove lzi!

Když nevíte, tak nevíte. Pokud ovšem skutečně nevíte, tak je nevědomost vaší volbou. Musí vás stát dost energie tohle nevědět.

V Plzni šlo konkrétně o to, že zelení se stali lobby vlastníků pozemků a z této pozice léta blokovali vše. Bohužel - máme takové zákony, které umožňují olomouckému profesorovi sociologie blokovat obchvat Plzně. Případně prosazovat variantu "obchvatu" procházející přímo sídlištěm. No, žádný div - kdy šlo zeleným, tedy těm pravověrným zeleným, o životní prostředí pro lidi?

Mirek 24.5.2006 14:18

Pavek je vhodny terc

Skutecne nechapu o co vam jde. Politiku, kteri meli pred vstupem do parlamentu nejakou firmu jsou kvanta. Po vstupu bud vystoupili ze vsech funkci a nechaji si podily, nebo i ty podily predavaji na pribuzne.  Proste obrovska spousta poslancu nekdy podnikala (necim se musi zivit kazdy) a potom v parlamentu prijimala zakony, ktere se tykaji jejich predmetu podnikani. Boze muj. Je to preci naprosto normalni a bezne a to i v dotovanych oborech, jako je zemedelstvi. Ze prave u p. Pavka se z toho nekdo snazi vycarovat aferu svedci o tom, ze se zoufale hleda neco, co by se mohlo v mediich negativne prezentovat. Kdo z mocnych v teto zemi nema rad Zelene  je zrejme a tam bych take hledal motivaci k teto serii temer pomlouvacnych clanku na Psu.

Stredocech 24.5.2006 14:31

Re: Pavek je vhodny terc

To nejsou pomluvy, pouze konstatování faktů. Tzv. podpora obnovitelných zdrřojů představuje mohutný oficiální tunel na naši ekonomiku. Jde o čistě politicky prosazovanou akci s výraznými ekonomickými dopady, viz. Německo. A my už dnes doplácíme např. na politiku německých i jiných zelených, která zvedla evropské ceny energií, které se promítají do cen na našem trhu.

Podobné dopady mají obstrukce při výstavbě dálniční sítě a speciálně obchvatů měst.

Mirek 24.5.2006 14:41

Re: Re: Pavek je vhodny terc

To je pripominka mimo tema. Mnoho poslancu podnikalo, a z nich vsichni prijimaji zakony upravujici i jejich predmet podnikani. Je to normalni a jinak to snad ani nejde udelat. Meli by snad do parlamentu kandidovat jen zamestnanci nebo statni urednici? Proc to u stovek poslancu nevadi a u Pavka ano?

vita 24.5.2006 15:03

Re: Re: Re: Pavek je vhodny terc

Přijímají zákony, které poskytují jejich podnikání dotace? Pak jsou ve střetu zájmů i oni, pochopitelně.

Zákony, které nutí odebírat jejich zboží, za nehorázně nadsazené ceny? Inu, to by taky byl střet zájmů.

Akorát si na TAKOVÝ tunel jaxi nevzpomínám.

Mirek 24.5.2006 15:28

Re: Re: Re: Re: Pavek je vhodny terc

Kazdy poslanec snad sve podnikani musi pozastavit. Zakony ktere umoznuji dotovani v jejich BYVALEM oboru  - zemedelstvi, nove treba ve filmovem prumyslu atd. se bezne prijimaji. Az bude p. Pavek ve snemovne, nepochybne bude muset sve podnikani pozastavit (jak to jiz podle rozhovoru udelal dnes).  Opakuji znovu - je to normalni praxe a ja na ni nevidim nic nemoralniho. Preci to ze nekdo v nejakem obdobi podnika, neznamena ze nesmi byt uz nadosmrti poslancem.

vita 24.5.2006 10:23

rozhovor s Pávkem:

Pávek k tomu Právu řekl:

* Pokud se dostanete do Sněmovny, nepůjde v případě vašeho podnikání s větrnými elektrárnami o střet zájmů?

Jak jste přišel na to, že podnikám s větrnými elektrárnami?

* Figurujete ve firmách, které stavějí, resp. provozují větrné elektrárny.

Spoluvlastním řadu firem, mj. i takové, které stavějí větrné elektrárny. Nemyslím si, že je střet zájmů, když vlastním podíly v nějakých firmách. Někteří lidé si dávají peníze na knížku, někteří nakupují na burze, já investuji do podílů ve firmách.

vita 24.5.2006 10:24

Re: rozhovor s Pávkem:

* Když budete ve Sněmovně prosazovat podporu alternativních zdrojů energie a zároveň využívat veřejných peněz v rámci firem, v nichž máte podíly, nepůjde o střet zájmů?

Vy byste chtěl znárodňovat? Úplně všechno? Zakázat soukromé vlastnictví? Odpovídám otázkou, protože mi ta vaše připadá velmi tendenční a hlavně neadekvátní. Upozorňuji vás na to, že - stejně jako deset miliónů občanů v této zemi - investuji své peníze do nějakých komodit. Nepodnikám, jen vlastním podíly ve firmách. To je můj majetek. Jednoznačně říkám, že pokud by tohle měl být střet zájmů, tak to bychom se bavili o znárodňování, o znovuzavedení socialismu.

* Podílíte se na činnosti těch firem?

Ne, ale v obchodním rejstříku figuruji stále v určitých funkcích, ačkoliv jsem z nich odstoupil. To je problém rejstříku. Například u Agentury mikroregionálního rozvoje jsem uvedený jako ředitel, to už rok není pravda. U P. F. Consulting jsem vedený jako jeden z jednatelů, což už také neplatí.

vita 24.5.2006 10:25

Re: Re: rozhovor s Pávkem:

* Opouštěl jste ty firmy s ohledem na to, že budete kandidovat do Sněmovny?

Ne, to bylo strategické rozhodnutí. Fungoval jsem v těch firmách vždy při jejich startu. Samozřejmě pokud bych byl v exekutivních funkcích, tak bych je po vstupu do Sněmovny musel opustit.

* Co vás tedy živí?

Jediné, co mě nyní skutečně živí kromě majetku, je farma. Mám krávy, mám traktor a starám se o ni.

vita 24.5.2006 10:27

Re: Re: Re: rozhovor s Pávkem:

Bohužel debilní systém Čokla neumožnil pastnout celý rozhovor naráz.

Tak co říkáte na pana Pávka, který rozhodně není ve střetu zájmů?

René 24.5.2006 10:50

Re: Re: Re: Re: rozhovor s Pávkem:

Když kdokoliv z ODS navrhuje snížit daň ze zisku firem a má podíl v nějaké firmě, není to střet zájmů? Já myslím že ne. Stejně tak si myslím, že na tvorbě legislativy např. o VE by se měli podílet i ti, kteří mají s podnikáním v této oblasti zkušenosti. Je to podobné jako se zaměstnáváním manželek jako asistentek - vlastně na tom neni nic špatného, ale rozmáznout to a závidět a pošlapávat jiné se dá vždycky.  >-

vita 24.5.2006 10:58

Re: Re: Re: Re: Re: rozhovor s Pávkem:

Aha - takže zákony, jež jedno podnikání zvýhodňují (a to mocně) před jinými formami podnikání mají schvalovat ti, kteří takto podnikají - rozumím vám dobře?

Možná by včelaři měli schvalovat zákony o rozvoji a státních dotacích do včelařství, zahrádkáři o dotacích do zahrádkaření...

A co takhle šéfové ČEZu - ti by neměli vydávat zákony o zákazu dovozu elektřiny a minimální výkupní ceně téže?

Stredocech 24.5.2006 11:08

Re: Re: Re: Re: Re: rozhovor s Pávkem:

Jde o to, že podnikání v oblasti větrných elektráren JE MOŽNÉ pouze tehdy, bude li je POVINNĚ někdo dotovat. Pokud by tyto povinné odkupy a dotace nebyly, ať si v tom pan Pávek podniká. Pokud ovšem politicky protlačuje dotace do SVÉHO podnikání, jde o střet zájmů.

Daně firmám jsou něco jiného. Ty platí pro všechny stejně.

qwert 24.5.2006 11:17

podnikání v oblasti větrných elektráren JE MOŽNÉ

je možné i bez dotací a nařízených výkupních cen energie z OZE. To by se mělo zrušit ihned. Ostatně - již se čeká na další zdražení ceny el. energie o 15%. Jen houšť a větší kapky. Stejně to skončí u 7-8 Kč za kWh, což je daleko ale daleko více než dnešní výše výkupní ceny z OZE (s výjimkou fotovoltaiky, ale to ještě nějakou dobu marginalita). Je velice vtipné sledovat tažení proti VE v situaci kdy cena energie z tepelných elektráren neustále stoupá. A vtip je také v tom, že investorů, kteří mohou investovar řádově miliony je podstatně více než investorů, kteří mohou proinvestovat 100mld. Není důvod proč těm investorům nevyjít vstříc. Ostatní je jen a jen jejich věc.

vita 24.5.2006 11:55

Re: podnikání v oblasti větrných elektráren JE MOŽNÉ

Není to možné.

Pokud ano, tak doložte, že je. Na číslech, prosím, ne dojmologiemi.

hodne neRath 24.5.2006 11:57

Re: Re: podnikání v oblasti větrných elektráren JE MOŽNÉ

dle vetrne mapy CR to MUZE fungovat bez dotaci jen v nekolika malo oblastech - vetsinou na hrebenech hor.

A kdo mi to zacne stavet v Krnapu, na toho vezmu flintu