28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jkotek 24.3.2006 12:18

Zaver Audience

Na zaver hry Audience zni uplne jine konstatovani! Nikoliv 'To jsou paradoxi, pane Vanek', ale syrove (a mozna pravdive i v kontextu tohoto clanku): "Je to vsechno v prdely." (Y (c) O.Neff)
jzd 23.3.2006 20:12

Zelená reforma

Bursík u moci by nám uštědřil takovou ekologickou daňovou reformu, že by byl zandelouho čtvrcen veřejně na nějakém vhodném náměstí. A tohho bych se rád dožil: Nasrdění sociálně slabší by ho ztloukli briketami (kus za 48,60 bez DPH 37%), udili by ho v komíně českou směsí (dřevo, mour v PET lahvích a kusy pneumatik) a nakonec by jej rituálně rozthli čtyřmi nákladními vozy tuzemské značky bez katalyzátorů.
honzak 23.3.2006 11:35

Ideologie, ignorující

fyzikální zákony je apriorně špatné, bez ohledu na firemní barvu a xicht, který ji propaguje. Každý, kdo takovému spolku naletí, je užitečný idiot, což dobře věděl soudruh Lenin i Parteigenosse Hitler. Proto tolik přesvědčovali "masy pracujících". Pošahaní intelktuálové se připojovali sami...
Jsem si vědom, že socani a odésáci jsou přehlídkou lumpů a vychcánků. Že kradli, kradou a krást budou. Ale to není v historii lidstva nic nového. Holt si každý myslící člověk vybere dle svých měřítek to menší zlo.  V případě komančů, kalousků a zelených se vybírá menší teror.
www racek 23.3.2006 11:55

Re: Ideologie, ignorující

asi tak.
jzd 23.3.2006 20:14

Re: Ideologie, ignorující

Někde jsem četl zajímavý článek (na přesnost si nečiním nárok), kde se psalo, že větrná elektrárna po dobu své životnosti nevyprodukuje ani tolik elektřiny, kolik jí bylo spotřebováno na její výrobu. Je to možné? Nejsem odborník....
jkotek 24.3.2006 12:15

Re: Re: Ideologie, ignorující

Toto tvrzeni 100% plati o solarni elektrarne se solarnimi clanky (dano starnutim clanku). U te vetrne - nevim, tam bude zaviset na jejim umisteni. V Ceske kotline nejsou stale a silne vetrne proudy, takze to klidne muze byt pravda. Jak to ale bude napr. na pobrezi Nizozemi, to nevim.
Šeďa 23.3.2006 11:11

Typické lidovky

Zdaleka nevyčerpám 2000 "možných znaků"! Neviditelný pes a Lidovky, to
jedno tělo jest!? Je to článek řetězce "psů, kteří štěkají na karavanu" vývoje lidstva... Myslí si, že ještě můžou prodloužit agonii kapitalizmu... Kdo si spočítá nedostatky kapitalizmu, kterými "obdařuje" své občany, musí dospět k závěru, že to nemůže trvat věčně!
Ivan Nový 23.3.2006 11:19

Šeďo,

to komunisti i nacisti tvrdili také a nevydrželi s tím průměrně ani 40 let.
Jura Jurax 23.3.2006 10:19

Zelení jsou zemští škůdci a melouni

... Strana zelených je a bude stranou středostavovskou, stranou inteligence jakožto sociální skupiny.
No nevím, ono výraz inteligent je u nás nezřídka chápán jako nadávka, ale strana obsahující takové zjevy jako je mamina Kuchtová a hodlající prosazovat takové hovadiny, jaké ráčil opatrně naznačit její předseda Bursík, že by byla stranou inteligence? Jaké? Tak blbej inteligent snad ani nemůže bejt ...
A ještě ... transformace české společnosti ke standardním západním poměrům bude skončena tehdy, pokud budou mít zelení stabilně 7 až 10 procent a zároveň jejich volič bude (skoro) nejbohatším ... no tedy v tomto případě pěkně děkuju za takovéhle standardní západní poměry. Musíme my po západu taky kopírovat každou blbost, jakž jsme druhdy činili po východu? A jsou-li voliči Zelených na západě skoro nejbohatší, pak je vidět, že schopnost zblbnout je přímo úměrná množství peněz, které má jeden k dispozici. A taky je vidět, že svět jde kruhem - ve třicáttých letech minulého století byl jistý typ inteligentů salónními komunisty (mnozí, co měli to štěstí, že díky moudrým a statečným byli ušetřeni vítězství komunistických idejí ve svých zemích, jsou jimi dodnes - blbost je nevykořenitelná) - dnes jistý typ inteligentů melounovatí a zelená; nepřeju jim, aby procitli do zelené diktatury.
 
A ještě - trvale udržitelný rozvoj = zpomalení pokroku a růstu  z úst těch, co už mají dost, je pěkně sobecká teze. My už máme nahrabáno, tak se uskromněte, nechtějte mít to co my a zachovejte pro nás zelené pažity ...
Antonín Hrbek 23.3.2006 11:11

Re: Zelení jsou zemští škůdci a melouni

Vážený pane,
to byste se divil, jak dokážou inteligenti zblbnout, i když i Va jste to připustil.
Matně si vzpomínám na to, že zelená barva byla a snad dosud je synonymem pro určitý druh zblbnutí, např. "zelené mozky". Myslím si že tato příbuznost není náhodná.
Loki_F 23.3.2006 11:38

To Jura Jurax: Souhlasím s Vaší úvodní tezí: 'Zelení jsou zemští škůdci a melouni'

i s dalšími argumenty.
Také jsem ve volebním programu zelených lumíků narazil na onu větu o 'straně inteligence' a přiznám se, že mě rozesmála, protože v daném kontextu je to typický příklad 'contradictio in adjecto' - protimluv se vším všudy.
Zelení lumíci totiž svůj vytoužený volební úspěch zakládají na předpokládané louposti voličů (a jak je zřetelně patrné z příspěvků jejich příznivců na různých chatech, je to sázka na jistotu), voličů, kteří nejsou schopni domyslet kam by vedly proklamované změny v jednotlivých resortech v případě, že by se, třeba jen částečně, začaly uskutečňovat!
Naštěstí byli němečtí zelení lumíci, kteří jsou spolu s rakouskými, vzorem a ideologickou normou pro bursíkovce,  odstaveni od 'vládní zodpovědnosti ' a v současné době jich má většina občanů SRN naprosto 'plné zuby'.
Již během příprav k celoněmecké diskusi o energetice, která má proběhnout v dubnu, se v debatách na ruzných TV kanálech stávají představitelé zelených směšnými figurkami neschopnými soupeřit s argumentací opřenou o zcela konkrétní příklady negativního působení zelené ideologie na německé hospodářství, sociální systém etc. Jejich rétoriku nyní přebírá SPD a zdá se, že na to doplatí....
Chtělo by to také u nás zavést takovýto typ diskusí, kde nejsou jen politikové, ale i odborníci na příslušná témata a nesměl by to moderovat takový trotl jako je Moravec. };-(
bez brýlí 23.3.2006 9:55

Argumenty a způsob diskuse odpůrců Zelených mne utvrzují

jak moc je nutné, aby se Zelení do parlamentu dostali. Preference Zelených rostou především díky dosavadnímu chování parlamentních stran. A jistě i díky podobně diskutujícím "TakyDemokratům"
 
Ivan Nový 23.3.2006 9:57

bez brýlí,

nejsem proti straně Zelených, jsem proti jejich programu.
šašek 23.3.2006 10:18

Re: Argumenty a způsob diskuse odpůrců Zelených mne utvrzují

Až najdete brýle, tak si přečtěte Zpravodaj MŽP č. 3 (bude na internetu pod env.cz). Je tam rozhovor s Bursíkem, nic moc, asi jen 3 strány. Ta hladká tvář se mj. chlubí tím, že nebudeme jen plnit zadání EU, ale půjdeme dál, tj. přitvrdíme ve všem. A kvůli tomu plánuje celkovou reformu hospodářství, samozřejmě bez čísel. V podstatě má jít o rozvrat. Ale raději se přesvěčte sám.
bez brýlí 23.3.2006 10:37

Najít brýle - asi myslíte modré že ?

přes ty se asi rovná dań s DPH u potravin z 5% na 15% a pak rovnou na 0%, může jevit jako program. Rovněž jako slib rozdávání tisíců všem včetně lenochů.
 
Jura Jurax 23.3.2006 10:42

Re: Najít brýle - asi myslíte modré že ?

Jojo - už jsemto psal níže - Vy jistě také čtete a studujete volební programy, není-liž pravda? Ale máte z toho jaksi guláš - asi bez brejlí přesahují Vaši intelektuální kapacitu
Jura Jurax 23.3.2006 10:39

Re: Argumenty a způsob diskuse odpůrců Zelených mne utvrzují

Preference Zelených rostou díky blbosti nás voličů pošetile vidících v nich alternativu ke stávající politické garnituře (ta je opravdu tristní) a k současnému smrdutému politikaření, kupčení, korupci a zlodějně.
Neboť kupodivu jsou i tací, co si myslí, že Zelení jsou schopni něco změnit (tedy k lepšímu) a že nové koště dobře mete  (no někdy mete, ale jak učí zkušenost, výhradně do vlastních kapes).
Je zřejmé, že pošetilí voliči nečtou volební programy a volí na ksicht podle médií. Ignorovat rozum a spoléhat se na city se ovšem vždycky vymstí - bohužel ne vždy těm, kdož tak zcestně konají.
honzak 23.3.2006 11:20

Re: Argumenty a způsob diskuse odpůrců Zelených mne utvrzují

Pán je tak spravedlivý (s celou rodinou), že až se bude brát na Archu, tak ho Bursík určitě vezme. Jak říkávala moje babička - Panebože, do čehos to duši dal???
eTony 23.3.2006 9:23

Ani se nedivím,

že v (rudém) Právu vychází podobné nesmysly o Zelených jako trojském koni ODS. Stačí nahlédnout do programových tezí zelené strany a tam se vyvalí takové hrůzy až přechází zrak a jsou zásadním způsobem neslučitelné s programem ODS.
Zelení, pokud se dostanou do parlamentu, chystají politiku vydírání a bude jim jedno koho vydírat budou ... Jenže (rudé)  Právo se tímto nezaobírá a plní funkci užitečných idiotů jen aby se "taťka" nenaštval a "nesundal pásek z kalhot".
Zelení chystají politiku "výpalného",  podobnou čistě náhodou s odbory.
Antonín Hrbek 23.3.2006 9:34

Re: Ani se nedivím,

Ale co by kdokoliv neudělal jen aby se dostal ke korytu!
eTony 23.3.2006 9:39

Re: Re: Ani se nedivím,

dostal ? Spíše udržel.
Antonín Hrbek 23.3.2006 11:04

Re: Re: Re: Ani se nedivím,

Aj tak sa móže
hodne neRath... 23.3.2006 9:48

kdyby jen s ODS

ty hruzy jsou zcela neslucitelne s prirodnimi zakony....
eTony 23.3.2006 9:57

Re: kdyby jen s ODS

je to paradox, ale je to tak.
Saša 23.3.2006 8:39

Je třeba položit si otázky:

1. co by prosadili Zelení, kdyby získali úplnou většinu a vláda by byla jen jejich
2. co by prosadili Zelení, kdyby získali vládotvornou většinu a sestavovali by vládní koalici
3. co budou prosazovat Zelení, budou-li někým jiným do vlády přibráni
4. čemu budou Zelení bránit, budou-li parlamentní oposicí.
Odpověď samozřejmě nutno hledat:
a) v jejich programu
b) v jejich ideologii.
Mně z toho vychází, že Zelení jsou pro demokracii i pro český národ větším nebezpečím než KSČM.
bez brýlí 23.3.2006 9:16

Teda Vy z nich ale máte strach Sašo :-)

já je budu volit s celou rodinou právě proto, aby úplnou většinu nikdo nezískal.
Nikdo = ani Zeleni, ani ČSSD, ODS, KSČ U Zelených ještě nevíme, ale ty další tři neumí s většinou slušně zácházet.
 
eTony 23.3.2006 9:17

Re: Teda Vy z nich ale máte strach Sašo :-)

vy jste nejen bez brýlí.
jakovy 23.3.2006 9:29

Vy slepej

a jak chcete, při dodržení zákonů zajistit, že celá rodina bude stejně blbá, jako Vy ?
Pokud budete v mém volebním okrsku, tak se Vám to nepovede!
Sedávám tam a ani slepé nepouštíme za plentu s někým chytřejším.
Jura Jurax 23.3.2006 10:23

Re: Teda Vy z nich ale máte strach Sašo :-)

Probůh, honem si Ty brejle nasaďte, může to pomoci.
 
A Vaše rodina je nesvéprávná, že bude muset volit jako Vy?
bez brýlí 23.3.2006 11:01

Sundejte si modré brýle a čtěte znovu

určitě tam nenajdete, že by někdo musel. Musí pouze ti které strana nějak živí. A těch je tady asi většina. U Vás si nejsem jistý která, že by i lidovci ? "Probůh"