26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
třetí 15.6.2006 12:34

Re: Re: Laciný antikomunizmus už netáhne.

Nevím, co vám mám odpovědět, neboť asi bude všechno špatně. Jen bych, prosím, rád věděl, jak se pan Filip špatně choval před listopadem. Taky netvrdím, že za socialismu byl svět řůžový, to jste si nějak sám domyslel, jen se nemohu smířit se současným jednostranným  nekritickým pohledem na naši skvělou přítomnost.

LOJR 15.6.2006 12:27

Re: Re: Dobré je

Umřeli?! Větší omyl lze sotva udělat.  Procentuální pokles počtu hlasů jejich voličů je dán pouze větší volební účastí, jejich voliči jsou totiž skalní a chodili vždycky. V absolutních číslech dostali hlasů dokonce více než  v roce 2002.

Hardy 15.6.2006 12:23

levicová politika v ČR

Mám pocit, že bývalí a současní prominenti ČSSD a KSČ učinili levicovu politiku v ČR pro liberálně uvažující občany značně neatraktivní, až nestravitelnou. Bohužel!  Rv

LOJR 15.6.2006 12:22

Re: Laciný antikomunizmus už netáhne.

Slušný chlapík? Tak k tomu není co dodat. ;-DNicméně chápu, že lidem s podprůměrnou inteligencí nebo ztrátou paměti o předlistopadové realitě tak může připadat. Ony ty pomeje, které všichni dlabali, sice trochu smrděly, ale na druhé straně jich bylo dost a kdo byl trpělivý, svého kotce se taky dočkal. Stačilo držet hubu a krok, že, "třetí"?  

VLK 15.6.2006 12:19

Re: Historia magistra vitae

Po roce 1918 jsme bojovali s bouricimi se Sudetaky, s Polaky ve Slezsku a na Spisi a s Madary nekomunistickymi i komunistickymi. A kdo to s Hitlerem prikvacil rozdelit si nas? Sudetaci, Polaci a Madari. A pravda, navic pribyli Hlinkovi Slovaci.

Po roce 1945 nas sice prekvapili komunisti, ale vsichni fasisticti kolaboranti se u nich uspesne zapojili.

A nyni? Komuniste sice nejsou smrtelnym nebezpecim, ale jsou pripraveni stat se patou kolonou at uz nas napadne kdokoli.

Saša 15.6.2006 12:16

Když si Zelení hrají na Rychlé šípy,

těžko se mohou sčuchnout s Bratrstvem Kočkových pracek.

R 15.6.2006 12:16

Re: bylo by poctivé

To je taky pravda, ale tady myslím to, že takoví lidé jsou dost vnímaví na sliby lepších zítřků, protože denně musí řešit problémy nedostatku peněz.

Hrosan 15.6.2006 12:11

Re: Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

"plantáš hrušky s jabkama" - KDU-ČSL a "církev" není stejná organizace, ač jedna zřejmě podporuje druhou (a naopak). Naproti tomu KSČM je nástupcem KSČ. Navíc nevím nic o politických vraždách provedených stranou lidovou nebo jejími nástupci (KDU-ČSL), naopak o politickém vraždění KSČ je známo až dost. Proto nechápu Váš podiv nad "drzostí" pana Kalouska ani to, že mu upíráte "pokoru a zdravý rozum". Sám ho máte zjevně méně než by bylo záhodno.

VLK 15.6.2006 12:11

Re: Re: R

Nejsem sice prodavacka v Lidlu a beru vic, ale dost mne zajima, jestli si ziju svobodne. Kdyz uz jsem tedy dostal sanci tu svobodu v zivote poznat!

VLK 15.6.2006 12:09

Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Tak ono to bylo zpusobeno atmosferou studene valky? Podivejme se! A mne cele mladi ucili neco o diktature proletariatu a vedouci uloze KSC a o tom, jak burzoustum zakroutili krkem! To mi tedy pekne lhali! Nebo mi lzou ted?

Takovou omluvu neberu. A ta Paroubkova je uplne ze stejneho testa!

třetí 15.6.2006 12:07

Laciný antikomunizmus už netáhne.

Důkazem je páně Kalouskovy strany volební výsledek. Na antikomunizmu postavil celou předvolební kampaň a utržil takové "vítězství", že kdyby je ještě jednou zopakoval zmizela by KDU z parlamentu. Z toho plyne, že tato písnička je ohraná a nepůsobí. Lidé posuzují KSČM podle Filipa v televizních besedách a dlužno dodat, že to je setsakra slušný a inteligentní chlapík. Jurodivost se teď nosí napravo. Strany, které si po roce 1989 zavládly se rychle namočily do skandálů, neboť pouze majetek, peníze a znovu peníze spolu se sladkým pocitem moci je to, co je skutečným "programem" vládnoucích stran. KSČM si prošla katarzí po neúspěchu socializmu sovětského typu. Není v dohlednu realita, že bude ve vládě, tak také lze předpokládat, že kariéristé jsou ve stranách jiných. Ostatně jistě to každý pamětník vidí kolem sebe.

Zelení zacházejí se svými mandáty velice lehkomyslně, berou si příklad z Kalouska, jehož mocichtivost je tak silná, žese spojí třeba s ďáblem aby si zavládnul. Špatný příklad pane Bursíku. Příliš brzy jste se dal na cestu křiklavého, kalouskovského antikomunizmu.

míša mýval 15.6.2006 11:58

bylo by poctivé

Aby ta prodavačka z Lidlu věděla, že Lidl jí dá 16, ale 8 z toho shrábne Sobotka. Na co? Podívejte se, jak jsou vyžraný, včetně nejposlednějšího poradce

R 15.6.2006 11:48

Otázka není, jestli se komunisté dostanou do vlády, ale kdy a za jakých podmínek

Jestli nyní, kdy hospodářství jede a tudíž nespokojených, kteří volí komunisty, je málo a komunisté potom sice musí se svým volebním programem ven ale zároveń je dostatečný kontrolní mechanismus v převaze ostatních stran, takže nebudou moct nic zásadního napáchat.

Nebo později, kdy bude hospodářství třeba stagnovat, kdy komunisté vsadí ve volbách na populistická hesla a využijí případné nespokojenosti těch chudších a v krajním případě volby vyhrají.

Zahradníček 15.6.2006 11:38

Re: Re: R

Milý R,

rozhodně mi vzorem pani prodavačka z Lidlu není. Pakliže Vám ano, tak se za ni neschovávejte.

Zahradníček 15.6.2006 11:36

Re: Hrozné je

Zkuste se zbavit toho citově napnutého popisu voličstva Zelených "Zelené volila bývalá Pravda a láska a všichni ti kolem Havla" . Tak to prostě je a není tomu třeba dávat pejorativní nádech. Pak s Vámi bud moct souhlasit.

křovas 15.6.2006 11:35

Re: Dobré je

A kampak že se voliči komunistů poděli? Nikam se nepoděli, děti, umřeli.

Jan Hájek 15.6.2006 11:27

Re: Historia magistra vitae

No "generálové" se obvykle také připravují na válku co už skončila.

Zdeněk Kříž 15.6.2006 11:05

Ahoj Pavle

Asi jsi se definitivně zbláznil, že?

R 15.6.2006 10:47

Re: R

Zní to sice blbě, ale kromě dotčených rodin nikoho jiného tato minulost moc nezajímá.  Schválně zeptejte se třeba prodavačky v Lidlu, která bere měsíčně 8 tisíc, co ji zajímá víc. Jak z těch 8 tisíc zaplatí tento měsíc nájem, elektriku a další nebo jak před 40 - 50  lety trpěla třeba i rodina z přízně?

Snad to ještě zajímá lidi, co se z toho snaží vytlouct nějaký politický kapitál, ale ten kotel už je skoro prázdný a vyškrabují se zbytky.

b rejžek 15.6.2006 10:44

Re: Nemusím ani rudé, ani zelené, ani černé.

Velice s vámi souhlasím. přečtěte si zajímavý text A.Koenigsmarka v dnešním Metro.

Otakar 15.6.2006 10:39

Nemusím ani rudé, ani zelené, ani černé.

Pokud by zmizeli z politiky a to nejen české, udělali by mne radost. Ale to co zde předvádí pan "zelený guru" Pečínka, to překračuje meze ,které lze se vší slušností tolerovat. To snad lze nazvat jen ódou na vývoz  "zelené" revoluce v jakékoli formě kamkoli, ale jen za jeho vedení a za cizí peníze. Vždy se najdou "stavitelé říší", kteří se pověsí na jakoukoli, byť i prospěšnou "ideologii" (ochrana přírody není nic špatného) a snaží se ze všech sil přivézt společnost k dalšímu průšvihu ať to stojí cokoli. Diskuze s takovýmito potřeštěnci není většinou možná a u "zelených" už vůbec ne, protože oni nediskutují o vědeckých faktech, ale o "zelené /rudé, černé/  víře" , proto jsou tito lidé pro společnost obtížní a i nebezpeční a bylo by dobré se jich vždy včas zbavit, a pokud ne po dobrém, tak i jinak, ale včas.

Douša Josef 15.6.2006 10:37

Hrozné je

že takoví lidé jako Keller a Pečínka dnes vyučují na Masarykově univerzitě v Brně. Keller je zažraný bolševik a Pečínka není o nic lepší!

Kdfo má díru do zadku a možnost publikovat, ten přetahuje a lanaří Zelené na Paroubkovu stranu. Tak u Pečínka v tomto článku. Jenže Zelené tentokrát nevolila levice! Všichni levičáci, včetně komunistů, volili Paroubka, aby zvítězil a mohl sestavovat vládu. Proto ten pokles hlasů pro komunisty! Samotní komunisté by se bez Paroubka k vládě nedostali, takže jednoduchý kalkul a jsem přesvědčen, že to bylo s Filipem domluvené. Zelené volila bývalá Pravda a láska a všichni ti kolem Havla, který také otevřeně pro ně agitoval. Má to být náhrada za padlou US a všechny ty Naděje a podobná uskupení, co kdy Havel inicioval. Proto teď Havel mlčí, ale myslím, že jak je mu vlastní, intrikuje v zákulisí. Otevřeně přemlouvat Bursíka pro přechod ke kamarádovi Paroubkovi, si nedovolí! Byl by to veřejný hlas pro komunisty!

Douša Josef 15.6.2006 10:27

R

....lidi s neuzavřenými a nedoléčenými mindráky vzniklými v minulé době, kteří si je snaží léčit dneska beztrestnými útoky na komunisty....

Tak zničeným životům celých rodin říkáte mindráky a útoky na komunisty by měli být trestné! Já bych Vám soudruhu ty "mindráky" přál, stačí na rok! Nakonec všichni soudruzi by si mohli zkusit žít pod stejnou kuratelou, jakou připravili jiným v minulém režimu! To by bylo řvaní o nedemokratičnosti! Je zajímavé, jak se tito soudruzi dnes dožadují "demokraxcie" pro sebe a pro své názory a ideály. Pro to, pro co oni posílali lidi do kriminálů, pro to oni dnes požadují prostor!

Doktor 15.6.2006 10:21

Re: Historia magistra vitae

Tohle je dost přesný!!!

R 15.6.2006 10:16

Re: Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Když tyto nepříznivé okolnosti nastanou a hospodářství začne stagnovat, počet těchto nespokojených lidí stoupne minimálně na dvojnásobek.  a potom už bude pozdě zvát komunisty k spolupráci ve vládě.  Protože do voleb komunisté nastoupí pod motem  jako "ODS (nebo Socdem nebo někdo jiný ) měli 20 (30) let na řešení a nevyřešili to. My vám nabízíme změnu a svoje řešení!" Možná i nějaká hesla převezmou i z volebních kampaní mezi 45 a 48  rokem.  No a potom nejspíš ty volby vyhrajou a to se pak budeme skutečně všichni divit. Koneckonců takhle funguje princip demokracie, když někdo vládne příliš dlouho, lidi jim přestanou důvěřovat a začnou věřit těm druhým.

R 15.6.2006 10:15

Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Jestliže nechcete pustit  komunisty do vlády, modlete se, aby se fabriky od nás nezačaly přesunovat za nižšími mzdami na Ukrajinu nebo do Turecka,  aby konzervativní politika Eu, co se týká třeba zákazu GMO nebo nestavění jaderných a preference alternativních zdrojů nezpůsobila odliv kapitálu pryč z EU, aby se povedl odklon zemědělské poliky od systému dotací, aby po textilních a obuvních fabrikách nenásledovaly další odvětví, jejichž produkce u nás by byla nahrazena levnými čínskými a indickými výrobky atd. Protože u nás teď momentálně hospodářství jede. Přesto je u nás téměř půl miliónů nezaměstnaných a minimálně dva milióny jejich rodinných příslušníků a lidí s nízkými příjmy žijících doslova z ruky do huby.  A všichni tito lidé ještě pořád očekávají od vládnoucích politických stran nějakou změnu k lepšímu a i proto hodně z nich nevolilo komunisty.

Vídeňák 15.6.2006 10:09

Historia magistra vitae

Češi vždy bojují s nepřítelem, který byl poražen, a úplně zapomínají na reálná aktuální nebezpečí. To je historický fakt. Po roce 1918 jsme (ex post) bojovali s Rakouskem, až nás překvapili Němci. Po roce 1945 jsme (ex post) bojovali s Němci, až nás překvapili komunisti. Dnes bojujeme (ex post) s komunisty...

Všem přispívajícím bojovným antikomunistům přeji hezký den a patřičně nabroušené klávesnice.

ladik53 15.6.2006 10:04

Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Můžete mi prosím sdělit, zda je KDU-ČSL zodpovědná za strašlivé zločiny církve a zdali Vám stačila omluva Papeže. Tady kdyby někdo dokázal spočítat kolik životů má tato ideologie na svědomí. Asi by se nedopočítal, protože mrtví neustále přibývají. Proti tomu jsou i komunisté břídilové. Vždycky se divím, kde bere Kalousek tu drzost hodnotit jiné a na sebe zapomínat. Trochu pokory a zdravého rozumu by jistě neškodilo.

Tomas 15.6.2006 9:59

Ideolog levého křídla

Pan Pečínka postupuje po staré vyšlapané cestě ideologického boje: 1. najít ideologického protivníka = globální kapitalismus, 2. odhalit nepřítele (domácí přisluhovače globálního kapitalismu) = ODS, 3. najít spojence = všechny, se kterými máme společného nepřítele, 4. eliminovat nepřítele bez ohledu na jakékoli "vedlejší škody".

Panu Pečínkovi je životní prostředí naprosto ukradené. Strana zelených je pro něj prostě partaj, která naplňuje revoluční program osvobození od globálního kapitálu. Jestli se náhodou při tom dostanou k moci ti, kteří byli vždy  odborníci pokud šlo o plundrování přírodních zdrojů, ti kteří udělali z valné části Severních Čech měsíční krajinu, z Krušných hor místo jak po dopadu meteoritu... Jde přeci hlavně o vítězství revoluce!

Šerlok Homeless 15.6.2006 9:55

Re: Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Přišla na to řeč.