24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jakovy 30.3.2006 13:00

Labužníku ! Re: CHCI KONEČNĚ ZMĚNU!

Poměrně málo lidí chce změnu k ještě horšímu.
Ale proti gustu žádný dišputát si pamatuju povinně z babky od BN, ikdyž jsem ji nečet.
Jura Jurax 30.3.2006 13:29

Re: CHCI KONEČNĚ ZMĚNU!

Budete ji mít - k horšímu, pokud se takových zelených mozků najde víc.
AeroKarel 30.3.2006 12:23

"Pojetí levice - pravice je překonané a hlavně nepodstatné zjednodušení v chápání mnoha lidí - a ti volí zelené."

Překonané nepřekonané. Dilema mezi svobodou jednotlivce a dirigismem ať už státu nebo organizací zůstává stále.
A kdo volí zelené, volí ten dirigismus. IMHO levicový.
ann 30.3.2006 13:19

Re: "Pojetí levice - pravice je překonané a hlavně nepodstatné zjednodušení v chápání mnoha lidí - a ti volí zelené."

Mám-li si vybrat svobodu jednotlivce otravovat mi kouřením vzduch a život a státně-dirigisticky zakázené kouření ve veřejných prostorách, volím dirigismus státu ;)
Samael 30.3.2006 13:22

Re: "Pojetí levice - pravice je překonané a hlavně nepodstatné zjednodušení v chápání mnoha lidí - a ti volí zelené."

svoboda je iluze, kdo to nepochopil, ten žije v místnosti, obklopen zrcadly. je tu dirigizmus "genů" a toho se zbavit nelze, naše iluze svobody slouží právě jemu. haj hou.
A.S. Pergill 30.3.2006 12:22

Problémem je,

že ODS se v poslední době překvalifikovala na B-tým klerikálů. Tím se stala pro řadu slušných lidí, +- středově zaměřených, nevolitelnou. A ti teď mají možnost buď dát hlas zeleným nebo zůstat sedět doma. Zelení se prostě stali pro část voličů nejmenším zlem.
jakovy 30.3.2006 14:27

A, že jsem tak smělý, si ještě vymyslíte Re: Problémem je,

aby jste si zdůvodnil, proč volíte červené ?
Co třeba: modrý pták se na mně předevčírem tak škaredě podíval, že se těším na důtky.
Budou zelené.
jojo 30.3.2006 12:13

Přemnožení bylo umožněno existencí ropy

Re: Přemnožení bylo umožněno existencí ropy: Autor: J. Mach IP: 194.228.43.xxx Datum: 30.03.2006 11:13 A jak ta ropa souvisí s rozmnožováním lidí? To je zajímavé, nemohl byste nám to trochu vysvětlit? No, mohl bych to vysvětlit, ale nerad. Ropa souvisí s přemnožením nepřímo. Z ropy se vyrábí nafta a nafta pohání motory traktorů orajících a sklízejících pole. Každý živočišný druh se přemnožuje tak dlouho dokud to je možné a je co žrát. Bez motorů a nafty by nebylo vůbec možné vyrobit potřebné množství potravy pro lidi a ty miliardy lidí by vůbec nemohly žít.
Jirka 30.3.2006 12:08

zelení - nevolit

Ač jsem ekologický zemědělec, ( v čechách cca 200 ha sadů, v Německu a v Rakousku asi 500 a 300, bych měl mít blízko ke stranám typu zelení. ALE NIKDY v životě by mne nenapadlo je volit. Bohužel mám jiné občanství tak mě příliš nepřísluší radit , ale pokud je budete volit tak brzo uvidíte jak to tady "ošéfujou" jenom doufám, že to dopadne tak, že nebudou mít jakoukoliv možnost prosadit to "svoje"  
honzak 30.3.2006 12:41

Re: zelení - nevolit

Rozumné názory máte! Já taky svoje odpadky roznosím do příslušných kontejnerů a ani jinak neškodím. Ale na to opravdu nepotřebuju šíleného trockistu, bláznivou učitelku a politického turistu, aby mi říkali co smím a nesmím.
Milda 30.3.2006 11:41

Již v komentáři k článku pana Doležala jsem napsal, že voličům Strany zelených je nepochybné levicové směrování této strany

v podstatě lhostejné, neboť tito voliči vycházejí z jednoduché premisy - čím více bude v Poslanecké sněmovně zelených, tím méně tam bude červených a modrých!!!
Ccecil 30.3.2006 11:04

Zelení - strana na jedno použití

Je to jen ukázka nevyzrálosti určité části voličstva, které putuje od jedné strany ke druhé jen proto, co jim momentálně naslibuje, nebo proto, že jim vadí nejnéně z toho důvodu, protože o nich v podtatě nic nevědí. Nemá cenu opakovat výhrady k zeleným. Prostě jen stručně - je to nereálné a hlavně populistické. Staronové osoby typu Uhla byu měly být pro ostatní varováním, ale kupodivu nejsou. Někdo má prostě chuť si rozbít zase hubu se stranou na jedno použití. Stranou, která zazáří, zklame a zmizí. Po ní ale bumeme mít ekologické daně a spoustu nesmyslů, které stihne do našeho právního řádu protlačit. Každému co jeho jest.
 
huhu 30.3.2006 11:41

Re: Zelení - strana na jedno použití

volební poutníci jdou za iluzemi a ty pravdaláska poskytuje. V každých volbách tatáž parta, ale v jiné straně
ann 30.3.2006 13:23

Re: Re: Zelení - strana na jedno použití

Hlavně že voliči ostatních stran jdou za "realitou" (možná "jistotou a prosperitou"? :D). Dost se zapomíná na to, že přesně to, co někteří komentátoři kritizují na Zelených, by mohli stejně dobře kritizovat i na ostatních politických stranách. Jejich problém, že si vytvářejí fixní ideu (neexistující) bájné superstrany Zelených. Důvody pro vzestup preferencí SZ: http://www.extempore.cz/content/view/761/30/
IS 30.3.2006 11:01

zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

Zdá se, že taktika Zelených lstivě zmátla naše nabubřelé politické ratlíky natolik, že by z pravicového senátora za Stranu zelených Štětiny, proslulého požadavkem zakázat komunisty, udělali nenapravitelného levičáka.Vždyť je to bývalý komunista a ti bývají vůči komunistům značně zaťatí.  Kdo zná Bursíka trochu blíže, ví že je nadšeným zastáncem kapitalismu "s lidskou tváří"¨a rozhodným odpůrcem komunistů. Konec konců byl členem KDU-ČSL, kde by mu nějaké koketování s levicí netolerovali. Současné vedení a možné parlamentní zastoupení Strany zelených je jednoznačně pravicové dle klasických měřítek rozlišení levice či pravice. I pověstný Petr Uhl se přizpůsobuje, vůně poslanecké trafiky táhne. Členská základna Strany zelených je ovšem  "každý pes -jiná ves", z ní se dá vyvodit cokoli.
huhu 30.3.2006 11:40

Re: zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

ano s tou ideologií bych to opravdu nebral vážně. Té partě jde jen o koryta a ideologií se ohánějí dle potřeby. Jinak by nebyli v jedné straně "antikomunista" Štětina, levičák trockista Uhl, jako lidovec Bursík či anarchista Penc
ann 30.3.2006 13:27

Re: Re: zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

jen s tou drobností, že ta parta se natlačila tehdy do dost "neperspektivní" strany... to jsou totiž ti obzvlášť mazaní "korytáři", pracují ve straně, která má malé preference a jejich touha po korytu se projevuje tím, že se snaží její preference zvýšit, aby si to "koryto" legitimně zasloužili ... za sebe: více takových korytářů!
Jura Jurax 30.3.2006 13:36

Re: Re: Re: zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

a jejich touha po korytu se projevuje tím, že se snaží její preference zvýšit, aby si to "koryto" legitimně zasloužili
a jakpak že se snaží preferenence zvýšit? Hromadou slibů a výhrůžek ekodaněmi .... že se pošetilým zdají být alternativou - inu chápu to, ti zavedení jsou profláknutá pakáž, leč nedělejme si iluze - ti nezavedení Zelení jsou pakáž taky, akorát ne tak profláknutá ... strana, která má za lídra (!!!!!!) jihočeskou maminu Kuchtovou, co za rakouské peníze a možná taky z blbosti horlí proti atomu, není stranou pro člověka, u něhož lze uvnitř lbi pozorovat přítomnost funkčního mozku ...
jakovy 30.3.2006 14:17

Neurážejte matku Kuchtovou ! Re: zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

Ta by z blbosti nehla ani malíčkem levé zadní. Jen ty prachy ...
ann 30.3.2006 13:34

Re: Re: zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

jen s tou drobností, že ta parta se natlačila tehdy do dost "neperspektivní" strany... to jsou totiž ti obzvlášť mazaní "korytáři", pracují ve straně, která má malé preference a jejich touha po korytu se projevuje tím, že se snaží její preference zvýšit, aby si to "koryto" legitimně zasloužili ... za sebe: více takových korytářů!
huhu 30.3.2006 15:59

Re: Re: Re: zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

je to poslední "ideologie" u které ještě nebyli a ta zelená ideologie má své příznivce. O preferencích a mediální prezentaci současné SZ si myslím, že je uměla hnána penězi, tak jak to dělal pravdaláska dosud u "svých stran" vždycky. Ve volbách splasknou.
míša mýval 30.3.2006 10:47

cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly

Absolutní utopie a nekoncepčnost strany zelených v oblasti ekologie by naši republiku přivdla do ekologické katastrofy. Vedla by k prohnání lesů komíny za přispění bohatých dotací. Zbytek by se nechal na pospas kůrovci. Temelín a Dukovany by byly nahrazeny děsivými artefakty repasovaných větrníků (deutsche schrott)
IS 30.3.2006 11:02

Re: Která strana někdy splnila své volební sliby?

Saša 30.3.2006 11:28

Komunistická.

Gottwald sliboval kroucení krkem a také to provedl. Komunisté slibovali "vyvlastnění" kapitalistů a velkostatkářů a také to provedli. Komunisté skutečně ze vší síly dodržovali svůj marxleninský program - to se jim nedá upřít.
Doporučuji stejně vážně brát Zelené. Slibují-li nám zvýšení daní a omezení možnosti dopravy a zhoršení stravovacích a nákupních možností, myslí to naprosto vážně. Oni nás chtějí zničit a dáme-li jim příležitost, udělají to. Jako v Kambodži. Čtěte Kellera a Koháka!
honzak 30.3.2006 11:45

Re: Komunistická.

Keller se jmenuje ten ekofašista!!! Od rána jsem si nemohl vzpomenout.Dík Sašo
Jura Jurax 30.3.2006 13:39

Re: Komunistická.

Keller a Kohák - jakmile pfilozóf začne kecat do věcí, jimž nerozumí, jsa přesvědčen o své vševědoucnosti - pfilozóf rozumí všemu - bude průser!
Tom 30.3.2006 10:30

ZELENÍ NEJSOU JEN PŘÍVĚTIVÁ MEDIÁLNÍ TVÁŘ M.BURSÍKA

Jsou to taky spousty exkomunistů v řadách SZ v regionech, kteří ožili  s narůstajícími preferencemi u neinformované veřejnosti. Tato kryptokomunistická síť v řadách SZ má svého guru v redaktorovi Rudého práva, upřímném marxistovi, návštěvníkovi akcí komunistického svazu mladých a kandidátovi SZ do parlamentu Petru Uhlovi. O něm se proslýchá, že on je tou šedou eminencí v SZ, která má větší vliv než samotný předseda strany. Proč vlastně Uhl nedávno vstoupil do SZ, když ho problematika ochrany životního prostředí nikdy nezajímala ? Patrně proto, že právě v SZ vidí šanci na novou levici, kde pod zeleným pláštíkem bude moci vzkvétat "konečně ta správná aplikace marxismu".
IS 30.3.2006 11:04

Re: v pozadí je byznys a ne bývalí komunisté nebo bursíkovci

Tom 30.3.2006 11:09

Re: Re: v pozadí je byznys a ne bývalí komunisté nebo bursíkovci

Ono je to někdy totéž. Ano, vím, že do SZ vstupují i různí podnikatelé (dokonce i exčlenové ODS), kteří chtějí boom značky SZ využít pro svůj osobní profit.
Před silnou exkomunistickou klikou v SZ ale nicméně nelze zavírat oči. SZ je uvnitř propletenec neuvěřitelně protichůdných zájmů. A trvale to Bursík ukočírovat nemůže (zvlášť s Uhlem v zádech).
huhu 30.3.2006 11:36

Re: Re: Re: v pozadí je byznys a ne bývalí komunisté nebo bursíkovci

zelení jsou požehnáním pro zakázky pro projektantské, stavební atd. firmy. pro firmy prodávající jinak neprodejné technologie atd.atd.