19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Zachrta, Dán 8.3.2006 20:25

Své jisté...

Ve volbách je každé procento dobré. Pokud by byla ta procenta čtyři ( a nebo více,  jak tvrdí budoucí laureát ceny Františka Filipovského), je to božžžíí.
A.S. Pergill 7.3.2006 22:11

Lira nemusím

od momentu, kdy její neúspěšný kandidát na senátora vyzval své voliče, aby v druhém kole podpořili klerikály.
Vládík 7.3.2006 21:50

Malý dotaz

Nátlak na poslance strany (libovolné) aby volili jednotně je "nepříliš vkusná snaha" jen v tomto případě, nebo jde o obecné tvrzení???
Saša 7.3.2006 17:37

Bude-li přijat zákon o homosexuálním quasimatrimoniu čili stejnopohlavním jakomanželství,

pak právo na odepci dětí takovýmito registrovanými partnery bude dříve či později následovat. To si pak už snadno vynutí. Protože dvě homosexuálky si děti pořídit mohou (stačí zadržet dech, zavřít oči a myslet na kámošku) a pak bude dítě jedné z nich podle tohoto zákona vychováváno společně oběma a i druhá z nich ponese za to dítě dílčí odpovědnost, budou se domáhat homosexuálové odstranění diskriminace spočívající v tom, že oni děti mít nemohou a do této situace se nemohou dostat v souladu s přírodou. Proto budou chtít povolit adopce dětí. Rovněž homosexuálky brzy budou argumentovat tím, že přirozené početí je pro ně ponížením a sebezapřením a proto potřebují zákonem zavést své právo na umělé oplodnění - jakmile toho docílí, bude povolení adopce z hlediska právní logiky nezbytným krokem, a to i pro registrovaný pár mužů. Pandořina skříňka toho v sobě skrývá vskutku mnoho.
JJ 7.3.2006 18:58

Re: Bude-li přijat zákon o homosexuálním quasimatrimoniu čili stejnopohlavním jakomanželství,

Nejdriv to bude muset projit parlamentem, a to neprojde. Hledate problemy, kde nejsou.
Saša 8.3.2006 8:35

Zatím nejsou - protože není ten zákon.

Až bude zákon o homosexuálním quasimatrimoniu, Ústavní soud a Evropská unie nás už donutí, abychom homosexuálky neponižovali nutností přirozeného otěhotnění a homosexuály nediskriminovali zákazem adopce...
Ono to pak už půjde jedno za druhým, protože tak to v právu u všech špatných věcí chodí.
Komunisti také neplánovali zadrátování hranic a zavedení výjezdních doložek a devisových příslibů, ale logika vývoje po znárodnění je k tomu postupně donutila.
Jedna špatnost plodí vždy další špatnost a ta pak zase další špatnost a tak pořád dál...
kj. 10.3.2006 6:39

Někdo zase žere psy

Někdo je teplý, někdo zase žere psy, že pane Sašo? Lidi jsou různí
Pamětník I. 7.3.2006 15:31

kyselé hrozny?

Poněkud pikantně působí, že před krátkou dobou usiloval Hamerský o společnou kandidaturu Liry se Zelenými, kterou Bursík odmítl.
karel 7.3.2006 13:55

To se jim nebude líbit nové ekologické heslo

ZABRAŇTE GLOBÁLNÍMU OPTEPLOUŠOVÁN Í N AŠÍ PLANETY!
JJ 7.3.2006 13:25

Bursik mohl neco ovlivnit pouze v pripace, ze je v parlamentu banda nesvepravnych blbcu

 
I kdyz, nedivim se, ze ma ted Paroubek obavy...
VladaPing 7.3.2006 14:56

Re: Bursik mohl neco ovlivnit pouze v pripade, ze je v parlamentu banda nesvepravnych blbcu

a, on tam je někdo jiný?
Sch.glosátor 7.3.2006 12:25

Ještě jednou pro natvrdlé :

Práva a výhody  přiznané  "manželství" jsou výjimkou ze standardu, nikoli standardem. Proto nepřiznání oné výjimky není diskriminací.
VladaPing 7.3.2006 12:06

No, zákon, který něco povoluje, je sám o sobě dosti vyjímečný....

zákony obvykle něco ZAKAZUJÍ a řídí.
Zákon o "registrovaném partnerství" v té podobě (jak ji Klus vetoval), pouze a jenom staví na roveň "manželství" a "registrované partnerství" v otázce převodu bytu - tedy užívacího práva k bytu (nájemní smlouvy) na ovdovělého(?) partnera. Vše ostaní, co se "registrovaného partnerství" týče, lze ošetřit poměrně nepatrnou změnou v současně platných zákonech - tedy dědictví závětí, snad úpravou trestního zákoníku o tom, že partner bude osobou blízkou, o které nemusím podávat trestní oznámení, snad tím, že při přijetí do nemocnice uvedu osobu, které je nemocnice oprávněna (nikoli povinna - to není ani dnes) podávat zprávu o zanedbání (o zdravotní) péči. Naproti tomu se objevuje "zrůdný" nárůst administrativy, spojený s vedením "knihy registrovaného partnerstí", zániku tohoto partnerství, majtkového vypořídání etc.
Připadá mi to jako stejná blbost,. když sekta "Svědci Jehovovi" žádá o uznání "zpovědního tajemství". Svědci Jehovovi nemají duchovní, tak zpovídat se může jeden člen sekty druhému. Tedy, nic jednoduššího, než v trestním řízení se celý gang prohlásí za členy církve Svědků Jehovových a beztrestně odmítne (s ohledem na zpovědní tajemství) vypovídat.
jeff 7.3.2006 11:53

Volte zelené,

volte ženského genia( proč vlastě neexistuje slovo genijka ???), jihočeskou atomovou matku Kuchtovou. To bude ministryně průmyslu !!  , nebo financí?
asdfjk 7.3.2006 11:14

LIRA - fašisti

jenže LIRA nejsou liberálové, ale fašisti. Teď chtějí pošpinit Zelené, ačkoli si sami neškrtnou
Stredocech 7.3.2006 10:14

Je jasné, že cílem je umožnit homosexuálním párům adopci dětí,

což by bylo určitě na úkor dětí, protože dítě přebírá z rodiny vzory sexuálního chování. To celé je jen známkou degenerace evropské společnosti.
 
honzak 7.3.2006 8:42

jako starý skeptický praktik

se zeptám - co si asi pomyslí chlapec zhruba desetiletý, vychovávaný lesbickým párem (kde jedna z páru je jeho biologickou matkou), když je vyzván učitelkou, aby  se do školy dostavil tatínek? Nebude mu to divné?
Já si myslím, že bude. Nehledě na to, že se mu kamrádi budou smát, případně ho šikanovat.
Brumajs 7.3.2006 8:49

Re: jako starý skeptický praktik

... je fakt, že pro takového chlapce bude nejspíš lepší, když bude vyrůstat v dětském domově a na dotazy ohledně tatínka a maminky si připraví naučenou frázi o milujících rodičích, kteří si ho jednou z domova vezmou zase zpátky k sobě...
 
Pavla B. 7.3.2006 8:57

Re: jako starý skeptický praktik

Pořád ty stejné starosti? Co když je chlapec vychováván osamělou matkou - a takových je! Prostě tatínka "nemá".... dnes je to (bohužel) úplně běžné. Dobrá třetina jeho kamarádů je v podobné situaci... Naopak dítě se dvěma matkami by na tom bylo lépe!
Protože je velmi málo osamělých otců vychovávajících dítě, připadá nám divná představa rodiny obsahující dva tatínky (mnohem méně stravitelní než dvě maminky). Stane-li se častější praxe svěřování dětí do výchovy otci, smíříme se časem i s těmito rodinami.
Je nesmysl obviňovat z rozpadu tradiční rodiny, která je bezpochyby pro výchovu dětí ideální, homosexuály. Za všechno mohou nezodpovědní heterouši, kteří řádně nesplní opěvovanou rodičovskou roli.
honzak 7.3.2006 9:23

Re: Re: jako starý skeptický praktik

dejme tomu. Nebude mu ale divné, že má 2 maminky?
A nikoho jsem neobvinil, jen se ptám. A já se nesmířím, mluv Pavlo za sebe.
 
Pavla B. 7.3.2006 9:30

Re: Re: Re: jako starý skeptický praktik

OK, ještě před půlstoletím byly ve svízelné situaci nemanželské děti, divně se na ně koukalo. Dnes už se nad nimi nikdo nepozastaví ani omylem... A časem tomu bude stejně u dětí z homo-rodin, ať už budou "rodiče" registrovaní nebo ne. Prostě trend jde takto, bez ohledu na naše zbožná přání...
www racek 7.3.2006 9:36

Re: Re: jako starý skeptický praktik

mýlýš se, paní pavlo. takových otců je docela dost. například u nás v podniku byli jeden čas tři. i já tam patřím ...
Pavla B. 7.3.2006 9:46

Re: Re: Re: jako starý skeptický praktik

Já vím, racku. Ale jestli vás osamělých otců bylo v podniku víc než osamělých matek, tak jste tam nejspíš měli nějakej špatnej vzduch:-)
honzak 7.3.2006 12:30

Re: Re: Re: Re: jako starý skeptický praktik

my, osamělí otcové, pečující o nezletilé děti víme svoje.  Teoretičky pravdy a lásky na tom nic nezmění.
Napadla mě žertovná představa, že bych si byl přitáhnul domu nějakého borce a klukům řekl, že je to jejich nová maminka. Asi by mě svázali a odvezli do Bohnic...
tygr007 7.3.2006 17:14

Porad lepsi dve maminiky

nez jedna maminka s existencionalnimy problemy nebo dokonce ustavni pece. Ostatne soudim, ze spolecnost ma uzitek z toho, ze homosexualove mohou vytvorit stabilnejsi jednotku nez je jedinec. Bude s nimy mene problemu, nez kdyby zili sami - spolecnost by se o ne musela postarat, takhle se o ne postara jejich partner, pomijim to, ze clovek je staven na zivot v paru. Ze je jim lip se stejnym pohlavim je jejich problem, ktery je stavi do znevyhodnene situace od zacatku puberty do konce zivota - heterosexualove maji radove vetsi vyber partnera. Nevim proc jim to jeste ztezovat omezenimy, ktera stejne nas ostatni poskodi.
Brumajs 7.3.2006 7:40

... nejdřív si ten návrh přečtěte

a teprve potom prskejte :-) Zelení v něm navrhují, aby homosexuální páry mohly adoptovat dítě, jehož BIOLOGICKÝM rodičem JE jeden z páru! Protože nyní klidně může dojít k situaci, kdy dvě lesbické ženy ve společné domácnosti desel let vychovávají dceru jedné z nich a když matka přijde např. při nehodě o život, je dítě státem odebráno druhé "mamince" a šoupnuto pěkně do děcáku.
Nic moc, co, pobouřené dámy a pánové...
karel 7.3.2006 14:00

Re: ... nejdřív si ten návrh přečtěte

A co ten druhý rodič, který žije a je heterosexuální, kde jsou jeho práva?
Radši 7.3.2006 7:25

Kdyby se radši snažili udržet moč....

To by bylo smysluplnější. O stolici nemluvě... Navíc jejich duševní průjmy ohrožují nejen je, ale celou společnost...
Rpuť 7.3.2006 6:12

Pan Bursík domnívá se býti Machiavellim, což ovšem uvěří mu jen úplný trouba.:)))

IS 7.3.2006 1:17

I muži mohou kojit

Jednou ze snah vůči registrovanému partnerství je zamezit jím výchovu dětí, i když adopce osamělou osobou je možná. Přesto současné vědecké poznatky a pokroky ve zdravotnictví umožnili, aby dvojice žen měla potomka, aniž k tomu potřebuje bezprostřední pohlavní styk. Jedna věnuje vajíčko, které se oplodní ze spermabanky a vloží do dělohy druhé ženy. Ta je donosí a porodí. V podstatě jsou obě matkami.
Méně je známo, že existuje dosti mužů s vyvinutými prsy (gynekomastie) natolik, že by mohli kojit po určité stimulaci. Jsou často orientováni homosexuálně. Není ale vyloučeno, že by svým spermatem mohli oplodnit vajíčko, které by jim na objednávku porodila nějaká žena.  Kojení by obstarali sami.
Samotná výchova dítěte dvojicí osob stejného pohlaví se v podstatě příliš neliší od výchovy osamělým rodičem. Protože se hodně  manželství rozvádí (někde až polovina), matka nebo otec vychovájí pak děti sami,  nejedná se o nějak mimořádný jev.
Příroda je poněkud složitejší a neměli bychom bránit i osobám  odlišným od průměru prožit trochu lidského štěstí.