29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PPP 9.3.2006 11:41

Re: Re: Re: BURKETE,

Co třeba kolísavostí. Kdyby palubní síť v autě kolísala neustále od nuly do dvanácti, nebylo by to dobré. Naštěstí jsou tady olověné baterky.
vita 9.3.2006 11:41

Re: Re: Re: Re: Re: od te doby co se zverejnily prognozy

Ti nejpravověrnější zelení natolik vyděsili spolustraníky svými fašistickými metodami - diskutovalo se to i tady a chodil se sem vyplakat třeba Pečínka, který nejdřív pomáhal revolučnímu násilí, jež zakrátko semlelo i jeho - že vzali kohokoli proti nim. A Bursík je zkušený technolog moci - kam by se asi SZ dostala bez něj?
Mysch 9.3.2006 11:41

naopak, novy veprin

bude vybudovan dusledne ekologicky. kazde prase vyprodukuje 100 Wh energie. ta se samozrejme vyuzije k vylepseni energeticke bilance.
predpokladam, ze enegreticti znalci hned vypoctou, ze ani plna republika prasat nenahradi temelin.
sohlasim, ani temelin nenahradi vsechna prasata.
Helax 9.3.2006 11:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Česká magorie

Chápu, že v těch dvou větách může být jakýsi vnitřní rozpor, ale přinejmenším se nad tím může člověk zamyslet. O můj zrak prosím obavu nemějte.
Technik 9.3.2006 11:39

Re: Česká magorie

Jaderná energie je a po několik dalších desetiletí ještě bude nejčistším a patrně nejlevnějším zdrojem pro zásobování lidstva elektrickou energií. Nový energetický plán EU s tím počítá.
A ten připravovali odborníci - ne politici či "ekologičtí" aktivisté.
Je na čase vypracovat  výhledový energetický plán ČR. Přimlouvám se za to, aby v něm byl brán ohled na čistotu ovzduší (omezit spalování fosilních i bio paliv), na krásu krajiny (nepřehánět to s větrníky), na naše potomky (nespalovat zbytečně naše uhlí a neotvírat další doly - nechat uhlí jako surovinu pro chemický průmysl). Přimlouvám se za to, aby příprava výstavby dalších bloků jaderných elektráren byla bezodkladně zahájena. 
Helax 9.3.2006 11:38

Re: Re: Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

Prosím, prosím, jak se taková škoda počítá? To jako že se vyčíslí něco, co by bývalo mohlo být, ale ve skutečnosti nebylo, protože nestihlo být, a přilásí se někdo, kdo si myslí, že mu to potenciálně předtím mohlo patřit?
ekolog realista 9.3.2006 11:38

Melouni

Prosím nezapomeňte, že straně zelených se v Německu říká "melouni". Proč? Navrch zelení, uvnitř rudí. A naši zelení? Pokud se dostanou do parlamentu, kdo tam bude sedět a rozhodovat o nás? Pan Penc? Jihočeská nejvyšší MATKA? Lidé bděte!...platí stále.
PPP 9.3.2006 11:36

Re: Do Francie k traderum toma pan Burket zrejme daleko

Chladit JE vodou proto, aby se neohřála chladící voda, je blbost.
Helax 9.3.2006 11:35

Re: Re: Re: Re: od te doby co se zverejnily prognozy

A jsou starší, než Vy?
vita 9.3.2006 11:35

Re: Re: Re: Re: Re: Česká magorie

No, vy budete spíš zaslepený.
Tak copak to vidí skoro každý?
ales 9.3.2006 11:34

Re: Re: BURKETE,

Vezmeme dva el. proudy s vicemene sinusovym casovym prubehem a vicemene nulovou stejnosmernou slozkou. Jeden si oznacme jako kvalitni a druhy nekvalitni. A ted hloupy dotaz jednoho amatera : Jak se od sebe lisi ??? Ja fakt nevim...
kapitán 9.3.2006 11:33

Re: Re: Re: Re: od te doby co se zverejnily prognozy

Je to tak,
ale jak oblafnul pravověrné zelenáče ?
JJ 9.3.2006 11:32

Do Francie k traderum toma pan Burket zrejme daleko

Vzpominam si na ceny ve Francii, kdyz byly ta vedra a museli strikat na budovy jaderek vodu, aby je nemuseli vypnout, ci museli jine velke zdroje vypinat, aby neuvarili ryby.
 
Ceny v Nemecku jsou urcovany predevsim marginalnimi zdroji. To jsou uhelky, ktere jsou celkem spolehlive, pokud se jim podari dovezt uhli. Jaderne elektrarny byly nepochybne spolehlivejsi ale zase se nehodi moc k vykryvani spicek, tedy obdobi, kdy byl elektriny nedostatek a ceny dosahovaly drive nevidanych vysek, alespon pro Nemecky trh (nicmene traderi v UK, Holandsku ci Skandinavii jsou na extremni kratkodobe skoky zvykli).
 
Nicmene na cenach elektriny v Nemecku se nejvice podepsal narust cen ropy a uhli, spolecne s cenou CO2 kreditu. A za to zeleni v Nemecku opravdu nemohou.
 
Nevim, jestli chce pan Burket bojovat s demagogii nekterych ekologistu (coz nemusi byt stejna skupina jako SZ) jeste vetsi demagogii, tak budiz, ale veci to rozhodne neprospeje.
kapitán 9.3.2006 11:31

Re: Pokud chcete volit zelené, tak buďte bohatí !!

Ale do chráněné přírody budou smět vkročit jen zasloužilí soudruzi za odměnu.
Lucius Malfoy 9.3.2006 11:30

Re: Re: K článku

Můžete mi, prosím, říct, které to jsou ?
kapitán 9.3.2006 11:30

Re: Re: Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Konopí je fajn, ale když ho budou pěstovat všici - kdo bude dělat IT s fajn internetem.
Nika 9.3.2006 11:29

Pokud chcete volit zelené, tak buďte bohatí !!

Připravte si peníze na ekologistické zdanění energií, na dotace tzv OEZ, na nový vepřín v Letech, na armádu nových regulačních úředníků, kteří vás budou buzerovat. Taky auta budou jen pro bohaté, až budete potřebovat odvézt dítě do nemocnice, neb ty bodou podle Ratha jen v Praze, budete muset podat žádost na speciální úřad regulace dopravy. Tam vám doporučí jet vlakem. Ovšem ušetříte za dovolenou, protože hory ovládne kůrovec a "vzácné" bylinky ...
vita 9.3.2006 11:27

Re: Re: Re: od te doby co se zverejnily prognozy

Bývalý lidovec a předtím bývalý občanský hnutec Bursík se spojí s kýmkoli, aby se dostal do patřičného výtahu k moci.
Dokonce se celkem úspěšně vydává za zeleného.
Lucius Malfoy 9.3.2006 11:25

Re: Re: Re: od te doby co se zverejnily prognozy

Spojí se i s Marťanama, pokud budu navrchu dostatečně zelený a uvnitř dostatečně rudý :-)
ptakopysk 9.3.2006 11:25

Re: O tomhle jsem sice nepsal...

ale náklady na těžbu, předzpracování a dopravu uranu a uhlí jsou známy. Zrovna tak jsou známy dopady na ŽP. Já jenom podotýkám, že naivkové, kteří jaktěživi nesušili ani seno, se rozplývají nad ekologičností rostlinné výroby a nevidí hektolitry nafty, minerálních olejů, chemické fabriky na hnojiva, insekticidy, herbicidy, hutní výrobu na výrobu nástrojů k obdělávání atd. atd. Mám totiž neblahý dojem, že dopad těchto sekundárních parametrů na ŽP by byl děsivý. :o(
Mysch 9.3.2006 11:24

řeřichu na vatě

je videt, ze pokrok k nim jeste nedorazil. na to jsou uz dlouho rerichopestovatka. a kdyz rericha vyriste do vysky 1 cm, je vynikajici s lucinou. a smetanorerichova polevka je taky dobra.
Lucius Malfoy 9.3.2006 11:23

Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Dobrá, nicméně volebním lídrem toho politického subjektu v jihočeském regionu je vrchní jihočeská matka Dana Kuchtová. A otázka za 50 bodů - kolik vlastních dětí má jihočeská matka Dana Kuchtová ?
kapitán 9.3.2006 11:22

Re: Re: od te doby co se zverejnily prognozy

Přesně tak.
Jen se divím jak se bývalý lidovec Bursík spojil s anarchisty a trockisty ?
Stredocech 9.3.2006 11:20

Re: Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

Škody, které už stačili zelení napáchat v Německu jdou do miliard euro, i u nás už stačili nadělat obrovské škody svými obstrukcemi při výstavbě dálnic.
 
Lucius Malfoy 9.3.2006 11:19

Re: Re: Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Řepku jsem tady opravdu ještě nezkoušel ... Z konopí se dají alespoň dělat fajn lana, jsou lidi, co to kouří, ale hulit řepku ? Fujtajxl :-))))
kapitán 9.3.2006 11:19

Re: Re: Re: od te doby co se zverejnily prognozy

Přesně tak, info je ze starších stranickejch materiálů Zelených a Duhy.
Lucius Malfoy 9.3.2006 11:17

Re: od te doby co se zverejnily prognozy

Víte, příteli, on se už severočeský lídr zelených Petr Pávek pokoušel s komunisty vyjednávat hned po volbách do zastupitelstev, aby mohl vyšahovat pravici z radnice ... Ostatně, pro další exoty nemusíme chodit daleko, takový Petr Uhl rozhodně taky nebude přesvědčený pravičák, o Pencovi či Beránkovi nemluvě ...
parik 9.3.2006 11:15

Re: Re: Česká magorie

no autor by zase sva tvrzeni v clanku mohl podporit odkazy., takze je to 1:1
Mysch 9.3.2006 11:14

mate pravdu,

ten proud je tak nekvalitni, ze se uz cestou od fofrniku do menice kazi. a nez dojde k vam, je uz uplne nepozivatelny.
parik 9.3.2006 11:14

Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

hlavne ze to uhli a jadro se samo vytezi, zpracuje a doveze az pred branu elektrarny, jste vsichni demagogove. Si myslite, ze maji zeleni tu moc zrusit vsechny stavajici elektrarny? Ja v nich vidim malou ale jistou silu ovlivnovat rozhodovani stavajicich garnitur alespon trochu ve úrospech nas volicu, at uz smerovanim energeticke koncepce nebo tim, ze zacnou volat po tom, aby se veci v politice resily otevrene, verejne a ne pod rouskou obchodnich a statnich tajemstvi.