25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mysch 10.3.2006 18:38

jeste naposledy

prenechavam vam timto pravo posledni slova.
ovsem najdu-li v budoucnosti pod mym prispevkem vas nick, otlucu vam vse o tlamu a to nevybiravym zpusobem.
maucta.
Enik 11.3.2006 9:53

Re: jeste naposledy

K hulvátství a výhružkám se většinou uchylují lidé jímž se nedostává faktických argumentů. Vzhledem k tomu že Vaše argumentace se rovná nule, není se tu čemu divit! VE s konstantním příkonem je idealismus a zbožné přání jejich zastánců. Vaše tvrzení o regulaci má totiž jednu zásadní trhlinu a tou je naprostá nesouvislost s tím, co se tu řeší. Regulace fáze při použití DC/AC konvertorů je nutná z důvodu přifázování do sítě, neboli synchronizace se sítí. Napětí na výstupu je taktéž nutné regulovat z důvodu přifázování. Regulovat proud je ovšem nesmysl, neboť jeho velikost je logickým výsledkem okamžitého výkonu a napětí. Jakýkoliv měnič ovšem nezachrání VE před kolísavým výkonem a výpadky při bezvětří. A teď mi to prosím omlaťte o hubu! 
Mysch 11.3.2006 12:16

proc?

naopak pisete velice rozume.  az na regulovat proud je nesmysl se vsim souhlasim. tady je jen zrejme drobne nedorozumeni. asi by tam melo stat spis omezit proud. jinak by mohlo logicky dojit k pretizeni, ci zniceni polovodicu.
pavel 99 12.3.2006 17:59

Re: Re: jeste naposledy

Velice přesně a jasně shrnuto. Ovšem když uvážíte, že existují lidé, co záměnu pojistek (jističů) za regulační prvky považují za "drobné nedorozumnění" (kromě jiných nesmyslů), tak jestli to není zbytečná námaha.
Jacques 9.3.2006 19:04

Politicky mesias neprijde

Lide se zase zacinaji upinat k Zelenym jako k nejakemu mesiasi ktery prijde a vse vyresi. Nebude tomu tak. Prohnilost politicke sceny je jen obrazek toho jak uvnitr spolecnosti vsichni neustale nadavaji a stvou. Jake politiky si cesi zaslouzi, takove maji.
PRASÍ DENT 9.3.2006 20:47

Re: Politicky mesias neprijde

 jací pak lidé se to upínají-to jenom fazole......
IS 9.3.2006 23:05

Re: Re: upíná se i chmel

Nejen fazole, ale i chmel se upíná a co lidské moudrosti už vzešlo pod vlivem lahodné chmeloviny.
submik 9.3.2006 18:49

Omyl

S článkem souhlasím, ale v jednom se autor mýlí. Tvrdí totiž, že pan Bursík je odborník. Není. Je to všehoschopný a otrlý demagog, který se ani při sebevětší lži nezačervená. Kdo nevěří, nechť si najde na internetu jeho vystoupení ve zpravodajských pořadech ČT.
Čumil 9.3.2006 17:45

No, to je všechno hezké, pane autore, ale právě jsem se dočetl, že dukovanský mezisklad vyhořelého paliva je úplně naplněn.

A dál?
LOJR 9.3.2006 18:54

Re: No, to je všechno hezké, pane autore, ale právě jsem se dočetl, že dukovanský mezisklad vyhořelého paliva je úplně naplněn.

Musíte číst do konce - dál už je připraven nový, s dvojnásobnou kapacitou.
Čumil 10.3.2006 11:48

Re: Re: No, to je všechno hezké, pane autore, ale právě jsem se dočetl, že dukovanský mezisklad vyhořelého paliva je úplně naplněn.

No, sláva. To jsem se právě nedočetl. :-))
Jura Jurax 9.3.2006 15:59

Někdy ráno se tu diskuze letmo dotkla bioplynu - a tak jsem zahrabal v archivu

a našel jedno zelené řešení energetické krize dosud neprávem opomíjeným obnovitelným zdrojem. V Argentině či kde mají prý problémy s metanem, co jim tam produkují stáda krav; u nás pravda tolik krav není, ale přece jen je nás  10 miliónů - a každý z nás produkuje metan! Jen ho jímat - nebyly by problémy se skleníkovým efektem a energetická krize by byla zažehnána.
Každý by ssebou nosil jímací kontejner (nejspíš jako baťoh na zádech), najímané pak odevzdával (za úplatu nejspíš, aby byla motivace se tahat s tím kontejnerem - ledaže by šílení zelení ekologisté nařídili dávat zdarma, případně zákonem určili normy, kolik kdo má minimálně najímat, aby nebyl trestán za sabotáž). Od jímání by byli osvobozeny děti, těhotné ženy, vojáci na zahraničních misích, poslanci a senátoři a pan prezident s chotí. Patnáctiletí by spolu s občanským průkazem dostali svůj první jímací baťoh, což by bylo důvodem k decentní rodinné oslavě spojené s konzumací hrachové kaše s uzeným. Bez jímacího baťohu by se smělo akorát na diplomatické recepce a na vlastní svatbu - kdo by byl na veřejnosti přistižen bez baťohu, byl by společensky deklasován, případně pokutován (to by prosadili ti zelení). Všude by se musely inovovat sedadla a židle (veřejná doprava, restaurace, kina etc. - opěradlo by muselo být uzpůsobeno pro jímací baťoh. Bylo by čistší ovzduší. Kdo by najímal nad určitý limit, měl by slevy na daních a přednost při přijetí na vysokou školu. Jedinci trpící meteorismem by byli vyhledávanými životními partnery s vysokým indexem sňatečnosti - tím by se tato žádoucí vlastnost geneticky upevňovala (s téhož důvodu by tito jedinci dosahovali vyšších odměn při odběru vajíček, resp. spermií pro umělé oplodnění). Prudce by stouply ceny luštěnin a kmín, jenž působí proti nadýmání, by byl jen na lékařský předpis.
To by byla krása! Radši toho nechám - kdyby se tento text dostalo do ruky někomu jako je mamina Kuchtová, vezme to jako podnětný návrh a máme zaděláno na průser.
Juraj 9.3.2006 17:38

Re: Někdy ráno se tu diskuze letmo dotkla bioplynu - a tak jsem zahrabal v archivu

Poslance a senátory bych neosvobozoval, co jiného vlastně produkují? A v nashromážděném množství by se projevovala stranická disciplina, mohlo by se k tomu přihlédnout při umístění na kandidátkách. Podle jakých jiných kriterií se vlastně dnes stanovuje pořadí?
Mysch 9.3.2006 18:56

bohuzel, vas objev uz se desitky let vyuziva v praxi.

takze na patentovani to nejni.
IS 9.3.2006 22:47

Re: odfukování střevníc plynů

Madý muž se denně odplyní v půrměru  cca 25 x, žena 20 x. Kromě chemické energie, by se dala využít i ta mechanická.
Mysch 9.3.2006 22:56

nojo, ale

vrtulka u prdejese nevejde do kalhot.
Venkovan 9.3.2006 15:40

Nehledat nové technologie

a zaměřit se pouze na jadro a uhlí je nebezpečnější.Nejhorší je,ale jít si jen po krku!
www racek 9.3.2006 15:42

Re: Nehledat nové technologie

no, však i ten vodík potřebuje ke svý výrobě elektřinu ... nebo uhlí.
Jura Jurax 9.3.2006 16:01

Re: Nehledat nové technologie

Chtěl jste asi napsat nejbezpečnější
proatom 9.3.2006 16:27

Re: Nehledat nové technologie

Však ano, hledat nové technologie - jádro je nejperspektivnější!
 
IS 9.3.2006 22:48

Re: Bursík hodlá zakázat jak jádro tak uhlí.

Ivan 9.3.2006 14:54

ZELENÁ ŠANCE POD VEDENÍM PETRA UHLA A SZ

je jasná protože ohřevy ze slunce, vítru, eletrika z teplých čerpadel a vodních eletráren je ekologicky čistá toznamená bez prachu, sirnanů, oxidů, uhlovodanů, ozonu apod.
Proto pod vedením vedení SZ je perspektiva atributů budoucího rozvoje tohoto tisíciletí jak v oblasťi ekoenergetiky, tak lických práv tak i rovnosti pleti, pohlaví bez disgriminace stejně jako uvolnění žádoucích druhůp drog, rozvoje vzdělání mládeži bez zkoušků do škole apod.
vita 9.3.2006 15:38

Re: ZELENÁ ŠANCE POD VEDENÍM PETRA UHLA A SZ

Že by typický volič Zelených?
Jura Jurax 9.3.2006 16:05

Re: ZELENÁ ŠANCE POD VEDENÍM PETRA UHLA A SZ

Buď je to ironie nebo holt jde vskutku o typického voliče zelených - nevzdělanec, ale nadšený!
 
Ale spíš myslím, že je to ironie - takhle alternativně inteligentní jedinec by nemohl být svéprávný ... ale počítače jsou dnes i v šaškecech ...
zcr 9.3.2006 16:11

Re: Re: ZELENÁ ŠANCE POD VEDENÍM PETRA UHLA A SZ

To musi byt ironie - kazdy prece vi, ze sirnan je nesmysl :o)
IS 9.3.2006 22:57

Re: Re: Re: ZELENÁ ŠANCE POD VEDENÍM PETRA UHLA A SZ

zrc. To byste netušil kolik se na zemi produkuje oxidu sirnatého, stačí použít  google nebo yahoo
www racek 9.3.2006 14:52

zelení jsou komouši dneška.

zase někdo nejlíp ví, co je pro nás dobré a chce nám to zákazy, příkazy a pustou demagogií vše pěkne nadirigovat až do ideálního návratu na stromy.
že nemaj komouše rádi, ono to tak bývá. největším nepřítelem komoušů vždy byli socani, z nihž vznikli...
jako marginální a hlučná menšina však jsou docela užiteční. velmi dobře nás upozorňují na naše chyby  ... jako sebereflexe je beru. jakož i komouše. do 7% mi naprosto nevadí. horší však je, když vlezou do  vlády.
Stredocech 9.3.2006 16:58

Re: zelení jsou komouši dneška.

Racku, malér je v tom, že se takovéto strany mohou stát v parlamentu jazýčkem na vahách a prosatit třeba něco, co skoro nikdo nechce. Souvisí to s poměrným volebním systémem, který považuji za špatný.
Ostatně, i Miroslav Sládek řekl občas něco, co byla pravda, ale "solidní" politik by to nikdy neřekl. Přesto mě v parlamentu nijak nechybí.
 
Pavel Lukavský 9.3.2006 21:56

Re: zelení jsou komouši dneška.

Proč ten neslušný ton, kde dochází intelekt a argumenty, přichází kanálie, vyhrožování a strašení stromy a pojídáním trávy.. Bohudík tak nežiji ani žít nehodlám - Ekologie, opravdu není nadávka ..
Mysch 9.3.2006 13:40

Máte zapotřebí zesměšňovat se veřejně

asi jo,
ten mega/120pf je unikum, proto s tim da merit jen te körperschall s dodavanym mikrofonem.