25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Vaňura 9.3.2006 8:28

Re: A čím budeme topit, až to uhlí dojde? Odpoví nějaký takyodborník?

Milá paní, oni to zkomplikují NA VÁŠ ÚKOR. Kdo si myslíte, že to nakonec zaplatí, snad ne ředitel ČEZ z vlastní kapsy.
Doplácíme na to, že jsme členy EU, při propjení ekonomik platí i náš občan následky politiky zelených trotlů na západ od našich hranic.
Zkuste si ovšem představit, kolik by stála elektřina, pokud bychom ji museli naopak dovážet. Na to Vám zelení odpoví že se musíte uskromnit, neboť Vaše i moje životní úroveň je podle nich nehorázně vgysoká, jak zjistíte, když přečtete něco od jejich věrozvěstů. To se ví, že lidem před volbami to neřeknou, budou jim prostě lhát.
 
V. Chaloupková 9.3.2006 8:16

A čím budeme topit, až to uhlí dojde? Odpoví nějaký takyodborník?

A kdo si mastí kapsu na vývozu elektřiny? Snad ne daňový poplatník. Tuhle zrovna pan ministr Urban tvrdil, že sice stát je majitelem většiny ČEZu, ale nemá žádný vliv na cenu elenergie. Takže ta naše musí být skoro jako v Německu. Legrační co? Tak jen ať to ČEZu někdo alespoň zkomplikuje.
Aleš P. 9.3.2006 8:11

K článku

Větrné elektrárny jsou spíše hračky a pokusy inženýrů z VŠ.Není vůbec možné aby nahradili stávající zdroje.Nehledě nato že v energetické síti dělají více škody než užitku. Pro udržení důležitých fyzikálních veličin jako je např. f=50 Hz v síti se musí generátor točit konstantní rychlostí ,při vyšší odchylce  ochrany odpojují generátor od sítě.Větrné a fotovoltaické elektrárny nikdy u nás nemůžou nahradit  výrobu EE.JETE má výkon 2000 MW ,větná elektrárna má sotva pár kW to není ani pro malou vesnici.
Do budoucna je jediné řešení - rozvoj jaderné energetiky výzkum využití energie při syntéze lehkých jader vodíku-takto probíhají termonukleární reakce na slunci.
Bedzyk 9.3.2006 8:11

Re: Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

Ale ne. Ten název je přeci od toho, že když u té pece šáhnete na něco, na co jste sahat neměli, jdete do oblouku.
A taky je dobrá zkratka Státní Energetické Koncepce.
honzak 9.3.2006 8:08

Re: klasický tupý neumětel

opravdu úderné a sofistikované argumenty! To je počteníčko. Pán je humanista?
pefben 9.3.2006 8:07

Re: klasický tupý neumětel

Bursík? Souhlasím. Ale ne tupý, ale rudý!
jarda 9.3.2006 8:01

klasický tupý neumětel

nemá ani smysl uvádět každou hovadinu z článku zvlášť, mohl by si akorát podat ruce s tím kašparem Brezinou či tak nějak.
Lucius Malfoy 9.3.2006 7:57

Re: Re: Zelená bublina

A dokážete to podpořit taky nějakými argumenty ?
L 9.3.2006 7:52

Re: Zelená bublina

Kdo nevoli Zelene, voli energeticke problemy a nestabilitu. To je prece jasne.
TOM 9.3.2006 7:48

Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

zdroj tepla: ELEKTRICKÝ oblouk.
honzak 9.3.2006 7:45

Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

dobrá hláška, okamžitě evokující jinou hlášku o tom, že důl je díra v zemi a nikdo vám ji nemůže vzít...
Ladislav 9.3.2006 7:20

Zelená bublina

Kdo volí zelené,volí problémy a nestabilitu.Vzpomeňme,jak dlouho trvalo disidentům poté,co začali řídit zemi,než vůbec našli dveře od vlastní kanceláře.Byla to nutná daň za revoluci a každý ji proto rád zaplatil.Ale proč to máme absolvovat ječtě jednou ? Navíc s extremisty,kteří nejdou
do exekutivy tvořit,ale zavádět pozdní feudalismus až dobu kamennou.
Rýpal 9.3.2006 7:20

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Milý Mejlo Pakliže neodbornost je předpokladem pro zařazení na kandidátku strany Zelených, tak máte vynikající předpoklady:-) Zatímco zemní plyn je možno dopravovat pouze existujícími plynovody (u nás pochází většina z Ruska od zestátněné firmy Gazprom, menší část pak z Norska), uran je možno zakoupit z Ruska, USA či odjinud, a dopravit ho letecky. Takže jaká závislost? Navíc 1 kg uranu stojí řádově několik tisíc Kč, roční spotřeba jednoho bloku činí řádově několik tun... Nemluvě o tom, že těžitelné zásoby ČR činí stále několik set tun, težba byla omezena v důsledku poklesu světových cen...
A o tohle víte 9.3.2006 7:17

Re: Na chaloupce u lesa

A pěstování veselých rostlinek a prodej jim vylepšuje rozpočet dodnes....jste zapoměl dodat...a lesní pych....
PPP 9.3.2006 7:16

Re: Re: Na chaloupce u lesa

Jen mi vrtá hlavou, proč se té peci, ve které se vyrobila ocel na ekologickou pilu, říká oblouková? Vždyť vůbec nemá tvar do oblouku. Oblouková pila - to chápu, ale pec.....
dvd 9.3.2006 7:16

LOJRe

o té Jance Radotín bych se raději nešířil - a u té Škodovky, kdyby se nestačila prodat, byla na tom od jistého data jak vládní vojsko v Itálii. Za Rakouska se používal krásný výraz, že "firma se udržuje při životě lichým směnkařením" - a to tedy M.R. uměl dokonale.
Pozor: 9.3.2006 7:15

Zvýšení o 38% je i pro topení u nás! Nenažraný ČEZ likviduje zem.

Pohov. Deset procent a víc jen pro větší spotřebitele, jenže to vypadá na víc o třicet procent !!! Který idiot s dvěstě milionovým platem o tom rozhoduje ???
Lucius Malfoy 9.3.2006 7:15

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Prosím Vás, Mejlo, my máme nějaký uranovod, mimo který nelze žádný zpracovaný uran dovézt ? JSC MZ opravdu není jedinou firmou na světě, která tvely vyrábí nebo dovede vyrobit ... A uranu samotného je na světě opravdu ještě hodně.
kapitán 9.3.2006 7:13

Na chaloupce u lesa

Viděl jsem v TV dokument o ekorodině co něco podobného zkoušela. Štípala dříví, neměli auto, sázeli brambory ...atd. První co chlapa přestalo bavit byl pořez dříví, takže zakoupil motorovou pilu.
Ale celý půvab jejich NEZÁVISLOSTI na špatné konzumní společnosti byl v tom, že brali podporu v nezaměstnanosti a další dávky. Na tyhle prachy musel někde jinde nějaký konzumák neekologicky makat.
tojefuk 9.3.2006 7:12

Jen takový nápad.

Bylo by zajímavé, kdyby SZ ke svému výplodu, zvanému bůhvíproč volební program, přiložili rozbor ekonomických přínosů a mínusů pro tento stát.Včetně příspěvku za hlasy a poslaneckých platů! Sice to ještě žádná partaj neudělala - ODS raději MŠ nezveřejní celou, ČSSD - jak vyhodnotit nesplnitelné sliby, komunisti - o tom lépe nemluvit. Tak by mohla SZ jít příkladem. Nezapomenout na řetízky k vázání se jejich členů a příznivců k vratům JETE a pod.
kapitán 9.3.2006 7:12

Re: Na chaloupce u lesa

Viděl jsem v TV dokument o ekorodině co něco podobného zkoušela. Štípala dříví, neměli auto, sázeli brambory ...atd. První co chlapa přestalo bavit byl pořez dříví, takže zakoupil motorovou pilu.
Ale celý půvab jejich NEZÁVISLOSTI na špatné konzumní společnosti byl v tom, že brali podporu v nezaměstnanosti a další dávky. Na tyhle prachy musel někde jinde nějaký konzumák neekologicky makat.
LOJR 9.3.2006 7:10

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Zase žvaníte Mejlo. Ten  "prodavač brambůrků"  úspěšně vystudoval dvě vysoké školy (práva v Praze a ekonomii řízení v Heidelbergu) a před ČEZem má za sebou velmi úspěšné působení v Jance Radotín a Škodě Plzeň. Jak jsem ho poznal za studií, dost pochybuji, že měl čas na něco takového.
Lucius Malfoy 9.3.2006 7:09

Re: Můžete jenom skřípat zuby.

Omyl - prdy obsahují ve značném objemu metan, tudíž se na ně bude vztahovat Kjótský protokol o omezení skleníkových plynů. Na prdy budou povolenky a s jejich ročním objemem se bude obchodovat !
 
A abyste si nemysleli, že si z vás utahuju - Argentina má problém s emisemi metanu ze stád hovězího už dnes...
zlý kukuč 9.3.2006 7:06

Zelení jsou cvoci

už se těším na koalici ODS, ČSL, Zel. Po jednom roce vládnutí této vlády Topolánka odvezou do Bohnic.
kapitán 9.3.2006 7:01

Re: Dva články o zelených denně,

Má se snad psát o fialovejch nebo žlutejch ?
honzak 9.3.2006 6:58

Re: Promluva

Milující manžel by měl ještě zmínit sqělé vyhlídky milostivé paní na praní prádla v zurčivém potůčku a to po celý rok!
Pavel 9.3.2006 6:47

Re: Ekologie

Přišel jste asi o hodně. Oni ti naši spasitelé muvili o tom, že naše energetická spotřeba bude klesat (asi systémem poručíme větru dešti ...). Také někteří z nich (globální oteplovači) vyhrožovali, že nemáme kupovat lyže, spíše je prodat, za pár let u nás totiž nebude zima A zrovna letos jako natruc. Možná by jejich fotky měly být někde na webu, abychom jasně věděli s kým máme tu čest.
PPP 9.3.2006 6:45

Promluva

Moje milá ženo, nic se tady v naší chaloupce bez elektřiny neboj. Dřeva máme dost a les je plný pařezů i smolných loučí. Solární článek a náš malý větrník bohatě stačí k dobití mobilů čtvrté generace a v nich je přece rádio, internet i televize. Nic nám nechybí. Já už slyším bafat motor autobusu na dřevoplyn. Tak odcházím do práce. S kamarády jsme se zavázali, že na počest vítězství Zelených, vytavíme milion tun ušlechtilé oceli navíc a kolgové valcíři ji zpracují do profilů. Tak k čemu elektřina?
Netřeba 9.3.2006 6:40

Můžete jenom skřípat zuby.

Už teď se novináři postarali o to, že zelení budou ve sněmovně. Svítit budeme větrem a topit vlastnimi větry, jinak řečeno prdy.
honzak 9.3.2006 6:37

Re: Re: Neviditelný antizelený pes

Od kdy že platí povinný výkup z větrníků (myslím, že od 2001, ale nejsem si jistý)? Já bych si pak údaje z tabulky přepočítal, včetně změny kursdu eura...