20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kampelicka 19.5.2008 13:25

Re: Re: Ja byt zeleny

Jsou to zeleny svine. Ekologicka auta vymenili za vrazednej radar.

Harpyje 19.5.2008 13:27

Re: Re: Re: Ja byt zeleny

Vražedý radar, ano. (Y)

relikt 19.5.2008 13:25

Re: Ja byt zeleny

 Toš jasně! Odejděte z koalice. Ekodaní bylo již dost a řepka olejka zasvinila většinu polností, větráky se stejně málokdy točí všechny a bez vlivu Zelených se obejde většina národa.

 Zelení se ale neobejdou bez vlivu a tak přejdou do spolupráce s opozicí a po dalších volbách budou koalovat s vítězi(na samostatné vítězství nemají preference). Bude-li vítěz nucen jít do koalice se Zelenými, nastane stejná situace jako nyní. A invektivy nastanou znovu! ;-)

kampelicka 19.5.2008 13:35

Re: Re: Ja byt zeleny

Jake dalsi volby . Treba to okamzite .

wbgarden 19.5.2008 13:07

Vážení přátelé....

vůbec nejde o radar, ale jde o to, že tady konečně budou Američaní, kteří už tady měli být od sedumaštyrycátého, to bychom si ušetřili pěknejch pár desítek let front na banány a hajzlpapír, že....

cb 19.5.2008 13:12

Re: Vážení přátelé....

Zeleni touzi po frontach na banany a hajzlopapir. Protoze pak muzou zakazovat, prikazovat, povolovat a hlavne pridelovat.

kampelicka 19.5.2008 13:13

Re: Re: Vážení přátelé....

Proto jsou v kolici s ODS ? paranoja i schizofrenie dohromady... ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Vasekpasek 19.5.2008 13:15

Re: Re: Re: Vážení přátelé....

Co to má společného s ODS?

Mistr Jan Hus 19.5.2008 14:05

Re: Vážení přátelé....

Měli bychom zde dříve maso s antibiotiky, maso s vodou, špekáčky bez masa, víno s pesticidy, atd. ;-D

cb 19.5.2008 14:24

Re: Re: Vážení přátelé....

Měli bychom zde dřív maso, toaletní papír a byty.

Marat 19.5.2008 21:28

Re: Re: Re: Vážení přátelé....

Blbost,že by ste měli toaletní papír.Na ty úkony higienické očisty by ste zase používali Rudé Právo.

wbgarden 19.5.2008 14:51

Re: Re: Vážení přátelé....

Můžeš si koupit maso jaké chceš, vodu kterou si žádáš i babu zelenou, kterou si pochopitelně zasloužíš..., to všechno bys za rozmanitých diktátorů, za které jistě bez úplaty pléduješ, určitě neměl...neb paty bys srazil a držel hubu....

jirka.s. 19.5.2008 18:32

Re: Re: Re: Vážení přátelé....

Ale nedržel, kdepak! Na plnou by vyřvával: "AŤ ŽIJE KSČ!!!!"

qwert 19.5.2008 13:02

Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Díky naší politické skvadře budeme mít za základnu v Brdech buď vůbec nic, nebo ještě méně než měli a mohou mít Kubánci za Guantanámo!!! SKANDÁL !!!

Vasekpasek 19.5.2008 13:09

Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Nezlobte se na mě, ale mě tahle logika nepřestává fascinovat a shnul bych ji zhruba tímto virtuálním rozhovorem: "Kluci, budem vás chránit, za  naše prachy u vás postavíme radar" "Ok, co za to?"

kampelicka 19.5.2008 13:12

Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Budem vas chranit . Tak tuhle vetu o ochrane ovlada kazdej poctivej mafian...

qwert 19.5.2008 13:18

Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Pokud nás chtějí chránit a chtějí si tu postavit radar, je to jejich rozhodnutí a není důvod jim v tom bránit ani za situace, kdy jde o obranu před zřejmě virtuální hrouzbou. Chtějí-li do toho daňoví poplatnící v USA strakt své peníze, budiž jim to přáno. JIná věc je, že poskutnutí uzemí, lokality pro vybudování základny by mělo být smluvně upraveno dvoustrannou smlouvou, která by měla obsahovat a stanovovat NA JAK DLOUHO - tedy nikoli "do vypovězení" nebo "dokud americké síly základnu neopustí" (jako v případě Guantanáma). Rovněž by měl být, minimálně pro formu, abychom nevypadli jak nesvéprávní a nesuverénní, stanoven ve smlouvě roční paušál za používání českého území. Nebude-li to tak, pak je namístě otázka, proč ČR dostává dnes horší podmínky než dostala Kuba v minulosti.

Vasekpasek 19.5.2008 13:24

Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Problém je, že až se virtuální hrozba stane reálnou, bude již pozdě něco takového budovat. Sám vidíte, jak dlouho taková věc v demokratickém zřízení trvá (jistě, v Číně nebo na Kubě by protesty nebyly, ani žádná jednání, takže místní přeborníci můžou začít stavět prakticky cokoliv a hned, jak je to napadne). A srovnávat vězení s obranným zařízením není asi zcela na místě.

qwert 19.5.2008 13:31

Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Prosím vás nediskreditujte se povídkymi o současném vězení na Guantanámu, podívejte se alespoň do Wikipedie na základní informace o smlouvě o pronájmu Guantanáma.

Po sté už opakuji, že není důvod proč jim nedovolit si tady postavit cokoli. Ovšem otázka poskytnutého území musí být řešena standardně. Vysvětlete, proč jste proti zakotvení doby , počtu let, poskytnutí území pro základnu do smlouvy (to je věc ve prospěch USA, která jim dává jistotu, že toto území budou moci využívat např. ještě dalších  99 let) a proč rovněž odmítáte jasné stanovení ročního "nájemného" za to, že mohou území ČR využívat.

cb 19.5.2008 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

A je najemni smlouva vaseho bytu resena standardne? Taky tam mate napsane, ve kterem roce mate vypadnout?

Vasekpasek 19.5.2008 13:35

Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Nemyslím si, že bych se něčím diskreditoval. Na celý váš příspěvek bych odpověděl tak, že sami Češi budou mít z existence toho radaru užitek, tak nevidím jediný důvod, proč by za jeho existenci ještě měli dostávat nějaké nájemné. Co se týká doby poskytnutí území, nenajdete jediný příspěvek, kde bych proti tomu apriori protestoval. Nezdá se mi to sice principiálně vhodné, ale je to jen o nastavení... Kdyby ta doba byla třeba 1000 let, tak proč ne...

qwert 19.5.2008 13:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Je jasné, že stanovení hodnoty zmiňovaného užitku je poněkd problematické. Proto bych to vůbec nezmiňoval, nergumentoval tím a neřešil. Prostě bych celou záležitost "brdského radaru" stáhnul do roviny čistě "realitní" - tj. vymezení území, dohoda mezi ČR a USA o  pronájmu území na konkrétní počet let za konkrétní roční paušál. Byl bych klidně až tak velkorysý, že bych pro takto pronajeté území akceptoval výsostná práva - tj. že zakladna by byla americkým územím. Jistě chápete, že něco takového se nedělá zadarmo.

Vasekpasek 19.5.2008 14:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Tak to by, myslím, neprošlo. Už vidím ten křik, jak modrá mafiánská vláda prodává naše území cizí velmoci a pěkně si na tom pakuje kapsy. Tu jde ale o strategické vojenské (a samozřejmě politické) rozhodnutí. Tím pádem z toho realitní obchod o prodeji/pronájmu pozemku udělat nelze. Stanovení hodnoty užitku je skutečně problematické, nicméně užitek z toho budemem mít zcela zjevně. Stejně jako ho měla celá Západní Evropa v dobách studené války.

qwert 19.5.2008 14:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Nemáte pravdu - základem je právě uzavření takové jednoduché odpolitizované smlouvy o pronájmu uzemí.  Zda si tam USA pak udělá rehabilitační středisko, postaví radar, základnu SDI je celkem jedno.

Vy nabízíte virtuální užitek - já uvažuji o konkrétním přísunu financí do důchodového fondu. No dobrá, ať je tedy povašem - dáme jim základnu za virtuální pocit bezpečí - budeme mít radar a holou prd....

qwert 19.5.2008 14:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

a nedostaneme ani to, co USA deponují na účty Kubáncům za Guantanámo. Bravo! Bravo! Ať žije modrá pseudopravice !!!

Vasekpasek 19.5.2008 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Ok, to je váš názor. Můj názor by se v tomto případě s těmi křiklouny skoro shodoval, protože s prodejem území USA bych zřejmě taky měl trochu problém (podle vašeho příspěvku by si tam mohly USA zřídit třeba odpaliště raket na Moskvu a nebo cokoliv jiného...). Já jsem prostě pro jasnou věc, radarová základna, která slouží i pro obranu ČR. A slušné poděkování Spojeným státům, že nás chrání za svoje peníze (jak je ostatně v Evropě zvykem). Co dostávají Kubánci za Guantanámo, je mi, slušně řečeno, buřt.

qwert 20.5.2008 10:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

Jistě, klidně by si tam mohly zřídit i raketové silo. Já jsem mnoehem benevolentnější a vstřísnější k USA - ovšem na rozdíl od vás, mě nestaší virtuální pocit bezpečí a za tu zvýšenou benevolenci a vstřícnost očekávám peníze do státního rozpočtu.

PS. Podle vaší logiky o ochraně jsme si tady klidně mohly nechat jednu Ruskou posádku s radarem. Měli by jsme stejně virtuální pocit bezpečí a stejné hov.. z toho.

jiří david černý 19.5.2008 13:18

Re: Budeme mít za Americký radar ještě méně než Kubánci za Guantanámo???

nejste náhodou učitel?

klik 19.5.2008 12:50

Americký radar není žádné ořezávátko......

Radar není žádné svařované ořezávátko. Je to 2500 tun těžká nestvůra s plochou anténou, na níž  je cca 60000 koncových polovodičových galium-arseniových elementů.  Raytheon nyní usilovně pracuje na tom, aby tyto elementy dokázaly přenést vyšší pulsní výkony. Je to pulsní radar, takže při snížení frekvence pulsů a konstantní dodávané energii může energie vyslaného pulzu vzrůst o několik řádů. Na úroveň, která spolehlivě vyřadí libovolné elektronické zařízeni, odpálí chemické výbušniny, zapálí raketové palivo, zničí libovolnou družici, odpálí pilotovi vystřelovací pyropatronu...., , a to na vydálenost několik tisíc km. Dosaďte si co libo. Je to nejen radar, ale i mimořádně  zákeřná zbraň, a je to jen technická záležitost, prostě aby to ty koncáky utáhly.A má to být hotovo do r. 2011, Není divu, že Rusové a Číňani jsou nevrlí. A my si to pěkně vyžerem, tohle totiž je cíl Č. 1. Takže, na zdraví, radarohujeři....

 

kampelicka 19.5.2008 12:53

Re: Americký radar není žádné ořezávátko......

Tak to vlastne ani neni radar ale laser . Jo to je pekny... Tohle se jaksik narodu uz vubec nereklo ? Proto jsou panove takovy nervozni .