25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haui1 19.5.2008 8:04

Re: Re: Přesně!

Taky mi už tahle souvislost vrtá několik měsíců hlavou, jestli je to jen náhoda ...

MILA 19.5.2008 0:58

inu kdyz akutni atomove nebezpeci nehrozi

tak nikdo nebude radar odpalovat, cili proc toho strachu?

alamo 19.5.2008 0:37

autorovi: zabudol ste napísať

že ich platia rusáci, a al kajdá;-)

ale musím uznať, keby "zelený" protestovali proti "biopalivám" bolo by to viac kóšer, veď plodiny s ktorých sa vyrábajú, sú en blok, geneticky modifikované, a navyše ich pestovanie a dotovanie spôsobuje rast cien potravín a následne obrovské utrpenie ľudí.      a k "zlatej" ryži, keby ju začali pestovať vo veľkom, museli by za ňu platiť nekresťanské, nemohamedánske a nonbudhistické poplatky jej autorom, ona je totiž umelý výtvor a ako taká je chránená patentami, takže vitamínu a by asi mali dostatok, ale či im zostanú peniaze aj na niečo iné, to je vo hviezdach...

grinpisáci sú amatéri, rozsievať strach, to je skutočne účinná taktika,

ale aby naozaj fungovala, musí sa zakladať na reálnych faktoch.

napríklad na takýchto:       technická analýza ktorú si dala česká vláda vypracovať, sa týka úplne iného zariadenia, k radaru ktorí sa má k vám sťahovať si "experti" ani nečuchli, ten ktorí "dostanete" je omnoho výkonnejší, a navyše ešte predtým ako sa k vám bude sťahovať bude zmodernizovaný, čo jeho výkonnosť ešte zvýši, a to tak že bude schopný fungovať  ako zbraň samostatne, a žiadne raketky z poľska potrebovať nebude. proste blikne na lietadlo alebo satelit, a usmaží mu elektroniku na škvarok. bude to naozaj veľká mikrovlnka8-o        muhahahahehehohohó (zlý šialený zákerný smiech);-P

ZW 19.5.2008 0:57

Re: autorovi: zabudol ste napísať

Budete se divit, ale Greenpeace protestují nejjen proti biopalivům (např. http://www.greenpeace.org/international/news/biofuels-not-so-green-150108), ale mnohem silněji i proti geneticky modifikovaným plodinám. (Já osobně na rozdíl od Greenpeace i od vás proti GMO žádné vážné výhrady nemám.)

alamo 19.5.2008 10:47

trochu inak

zatiaľ som nevidel nikoho, ako sa pridrôtuje k benzínovému čerpadlu s nápisom "stop biopalivám a zeleným pokrytcom" to by malo asi väčší ohlas

a ja neverím tomu že by GMplodiny niekomu poškodili zdravie, ale nesporne majú, zaujímavé vedľajšie efekty hlavne finančného rázu, ktoré sú dosť znepokojivé.

zdeněk 19.5.2008 1:04

v případě že rakety u nás ani v polsku nebudou

by bylo opravdu zajímevé ze zeptat proč tady bude. Určit zas vymyslí nějakou lež.

alamo 19.5.2008 4:39

Re: autorovi: zabudol ste napísať

Aha, takže informace, ku kterým si experti ani nečuchli, máš Ty, Alamo, ve svém malíčku, zatímco experti nejsou schopni cokoliv zjistit. A vedle toho malíčku s informacemi máš na prsteníčku prsten od pricezny Arabely, jehož kouzelným otočením si zjistíš všechny tajné informace odkudkoliv i přes chránění utajovaných technologií......

Jenže, jestli dobře sleduješ pohádky, jejichž vzorem scénáře nás tady krmíš, měl bys vědět, že nositelé zlého šíleného smíchu se většinou prozradí a ukáží jako podvodníci a lháři.........

mirek 19.5.2008 4:41

Re: Re: autorovi: zabudol ste napísať

Omylem jsem napsal do jména přezdívku Alamo, myslel jsem na to, proč si dávají někteří diskutující tak "zajímavé" přezdívky.

MLOK1 19.5.2008 9:52

Re: Re: Re: autorovi: zabudol ste napísať

Omylem napsaný Alamo, ono někdy stačí dávat pozor ve škole při hodinách fyziky!!!  Už to většinou stačí k odhalení green-piss áckých nesmyslů.

alamo 19.5.2008 10:51

drahý menovc

aj ty skús ten experiment s plechovkou, benzínom a mikrovlnkou, čo som navrhol nižšie.

trochu fyziky, fakt nezaškodí;-P

alamo 19.5.2008 9:19

zdravím ťa menovec

www.spacewar.com/reports/Raytheon_To_Solve_Thermal_Challenges_In_High_Power_Radars_999.h citujem "Raytheon dostal kontrakt v hodnotě 3.3 milionu USD na vývoj, vedoucí k k zmenšení zahřívání v polovodičích, navržených pro příští generaci vysoce výkonných radarů a jiných elektronických systémů. Kontrakt je na první tři fáze vývojového úkolu DARPA (Agentury výzkumných úkolů Pentagonu). Základní program tepelného provozu radiofrekvenčních zařízení, v trvání 45 měsíců může dosáhnout po splnění všech etap 8 milionů USD a skončit v posledním čtvrtletí roku 2011."      apropó, sedel si už niekedy v lietadle? skúsil si už telefonovať, počas štartu z mobilu? od človeka ako si ty, by som to čakal, ak si to skúsil tak si mal iste, sedák samá sinka, jak ťa doňho kopali. a to dokáže len malí mobil, čo potom spraví, tá vaša "mikrovlnka"     v tom článku tiež stojí:  "Raytheon řeší inovaci materiálů s nanostrukturou a s optimalizovanou tekutostí a tepelnou roztažností obalu, " řekl Mark Russell, viceprezident vývoje Raytheon Integrated Defense Systems (IDS). "Tento přístup zvítězí nad limity impulsního výkonu, úplného odvádění tepla, váhou zařízení a chlazení , dosáhnutím až 100 krát účinnější tepelné vodivosti tradičních obalových materiálů." takže oficiálne údaje o radere v brdoch vravia že jeho stredný výkon je 170 až 200 kW a impulsný (špičkový výkon) v rozmezí 0,8 – 4,5 MW (všimni si vôbec sa tam nepíše, koľko vyžiari na maxime, to jest koľko znesie konštrukcia, bez toho aby sa roztopila)   a teraz si tie oficiálne údaje vynásob nie stovkou, ako veľkohubo prehlásil ten hlaváč z Rayetonu, ale dajme tomu dvadsiatkou   čo dostaneš?   IMPULZNÉ MIKROVLNNÉ DELO!

alamo 19.5.2008 9:22

Re: zdravím ťa menovec

ja sa z toho picnem, najprv mi to vyhodí hlášku že to mám skrátiť o 21 odstavcov a potom to takto oseká, o jé jé

tak aspoň tá adresa:

http://www.spacewar.com/reports/Raytheon_To_Solve_Thermal_Challenges_In_High_Power_Radars_999.html

MLOK1 19.5.2008 10:07

Re: zdravím ťa menovec

Nějak je pravá polovina (specielně Vašeho textu) mimo čtecí okno milý Alamo!!!

       IMPULZNÉ MIKROVLNNÉ DELO! - to zní tvrdě. Ale proč ne? Líbí-li se Vám tento termín, nic proti tomu. Pokud ale to (jak Vy píšete)"dělo" včas zjistí balistickou raketu na vzestupné části dráhy a přispěje k její zničení antiraketou - pak zaplať pánmarx za to. Je mi to 100x milejší, než kdyby ta raketa nerušeně dopadla na cíl.

       Technik ví, že výkon (byť úctyhodný) může ohrozit nanejvýš vrabčáka, letícího pár desítek metrů skrz osu úzkého vyzařovacího diagramu. Jak často bude ten green-pissáky proklínaný radiolokátor v provozu? Při občasných testech, a pak při eventuelním startu "darebácké" rakety. Toť vše. Jinak nebude v provozu.

alamo 19.5.2008 10:39

válka s mloky?

vrabca asi nie, nie je z plechu a nemá v sebe nádrž s kerozínom, však áno. navrhujem ti experiment, daj do plechovky obyčajný benzín, tú daj do mikrovlnky a zblízka sa dívaj čo to urobí.

mnoho honzíkov tvrdilo že keď chcú radar, tak nie sú pacifisti. uvidíme čo z ich svetonázorom spraví fakt že tu nebudú mať nejaký pasívny "svetlomet", ale skutočnú zbraň, vzhľadom k schopnosti ničiť klasifikovateľnú ako "zbraň hromadného ničenia"

ja osobne som bol proti radaru, lebo som pochyboval o jeho účinnosti (funkčnosti celého protiraketového systému) a teda aj celkovom zmysle, ale vzhľadom na nové fakty, asi zmením postoj.

tá pravá polovica textu ma mrzí, skúste to zmenšiť (ctrl + -)

MLOK1 19.5.2008 12:30

Re: válka s mloky?

Tuším, kam míříš.

Asi Tě to Alamo překvapí, ale já to s tím benzinem  ve vodivém diamagnetickém obalu (měl jsi zajisté na mysli aeroplán) doopravdy zkusím. Pochopitelně s mikromnožstvím, natolik se mám rád. O výsledku budu za chvíli informovat (možná:-):-):-)).

        To myslím naprosto vážně.

MLOK1 19.5.2008 12:55

Re: válka s mloky?

K výzkumnému pracovišti se sjíždějí sbory hasičů z širého okolí a neúspěšně bojují s ničivým ohněm, kterému padlo za oběť již.........

       Ale teď naprosto vážně.

        Alamo, můžeš být naprosto klidný - (eroplánu radar neublíží)! Tvůj návrh jsem realizoval s tímto výsledkem: Nestalo se vůbec nic, neohřál se ani obal, ani benzin. K Tebou (mylně) očekávanému  výbuchu nedošlo!!!

        Podmínky pokusu: Plechovka = starý hliníkový obal od kinofilmu. Na dno odměřeno cca 1ccm technického benzinu (dopravní letadla létají na méně hořlavý kerosin). Přiklopeno hliníkovým  víčkem.   Mikrovlnka spuštěna na cca 10 sec (impulsy z radiolokátoru jsou "o něco" kratší, ale néšť, nejsem troškař.  Jediné, v čem jsem se odchýlil od Tvého zadání - nedíval jsem se do mikrovlnky zblízka.

        Ještě libo ještě nějaký další nestandartní experiment milý Alamo???:-):-):-)          

alamo 19.5.2008 15:41

škoda, takže ako krakatit to nefunguje

nabudúce tam skúste dať vodku (alebo borovičku) "pane pojďte si hrát, vypečené hry";-Dpane skúšal ste to doma v garáži, alebo v práci? pretože keby  sa to podarilo, kolegáči čo si prídu ohriať sváču, by asi neboli veľmi nadšený.

mám doma starú mikrovlnku, ktorá na ohriatie polievky, aby bola aspoň vlažná potrebuje 5 minút. ale keď to porovnám s vami, zdá sa že s technikou na tom nie som až tak zle.;-P

MLOK1 19.5.2008 16:22

Re: škoda, takže ako krakatit to nefunguje

Teď  už se z toho milý Alamo nevykroutíte. Říká Vám něco termín isolovaná Faradayova klec? Ony se od té piksličky ty mikrovlny odrážejí, podobně, jako by se odrážely od duraluminiového povrchu eroplánu bez ohledu na to, jestli je v ní benzin, nebo slivovice. Takže trvám na tom, že pro eroplány tento radiolokátor nebezpečný není.

       Nesmíte hned  všem antiradaristům věřit - málokdy z nich vyleze rozumná informace. Přeji Vám hezký den.

P.S. Polévka ohřátá za 5 min, to je O.K. Zřejmě používáte poloviční výkon - což je v pořádku. Jako bonbonek pro pabavení Vám navrhuji tento pokus: Máte-li nějaké vadné CD, dejte ho do mikrovlnky a spusťe ji. Budete si připadat jako u fotografa:-):-):-)

alamo 19.5.2008 19:45

uznávam "nachytal" si ma

ALE

faradayova klec funguje vďaka tomu že elektrostatický náboj sa akumuluje na povrchu vodivých látok a nie v ich objeme, a mi tu hovoríme o mikrovlnnom žiarení, ktoré generuje (indukuje) v objeme vodiča elektrický prúd... a to je niečo iné... takže éro síce môže fungovať ako faradayova klietka, ale len do určitej miery, keď sa prekročí kritický bod, dôjde k výboju.

klik 19.5.2008 13:21

Re: zdravím ťa menovec

Radar není žádné svařované ořezávátko. Je to 2500 tun těžká nestvůra s plochou anténou, na níž  je cca 60000 koncových polovodičových galium-arseniových elementů.  Raytheon nyní usilovně pracuje na tom, aby tyto elementy dokázaly přenést vyšší pulsní výkony. Je to pulsní radar, takže při snížení frekvence pulsů a konstantní dodávané energii může energie vyslaného pulzu vzrůst o několik řádů. Na úroveň, která spolehlivě vyřadí libovolné elektronické zařízeni, odpálí chemické výbušniny, zapálí raketové palivo, zničí libovolnou družici, odpálí pilotovi vystřelovací pyropatronu...., , a to na vydálenost několik tisíc km. Dosaďte si co libo. Je to nejen radar, ale i mimořádně  zákeřná zbraň, a je to jen technická záležitost, prostě aby to ty koncáky utáhly.A má to být hotovo do r. 2011, Není divu, že Rusové a Číňani jsou nevrlí. A my si to pěkně vyžerem, tohle totiž je cíl Č. 1. Takže, na zdraví, radarohujeři....

 

MLOK1 19.5.2008 15:18

Re: Re: zdravím ťa menovec

Kliku! O tom, co jste napsal by se dalo s úspěchem pochybovat!

       On je potřeba k ohřevu/destrukci nejen okamžitý výkon, ale ten výkon musí působit i nějaký čas! Při nějakých piko/nano-sekundových pulsech se přes mamutí výkon nestačí materiál, na která paprsek radaru dopadne, ani znatelně zahřát. Navíc, většina dopadnuvší energie se odrazí zpět do prostoru.

       Osvětlím na tomto "kuchyňském příkladu: Když budete žehličku zapínat 1x za hodinu na 1sekundu, také s ní nic nevyžehlíte, ani se o ní nespálíte.

       NESTRAŠTE "kliko" ZBYTEČNĚ LIDI, KTEŘÍ NEVĚDÍ NIC O FYZICE

Fojt 19.5.2008 0:14

Fojt123@email.cz

Jejej pane Brezina - to budou grínpiisové řvát - saháte jim na jejich zlaté tele, kterému se vydatně klanějí ;-)

Jh 19.5.2008 8:19

Re: Fojt123@email.cz

Myslím, že se zelení jen zasmějí. Podnikatelské stvůry pochopitelně vždy ječí, když je zelení klepnou přes prsty a obvyklé nohsledství tohoto národa , buď na východ nebo dnes na tak módní mafiánský, zlodějský, vraždící západ ,reprezentovaný USA ,opět ponese své plody. Morální a hmotnou bídu do jaké naše vzory tak zjevně pochodují.

babča 19.5.2008 8:28

Re: Re: Fojt123@email.cz

Rozhodně nejsem podnikatelka, zrůda taky ne, ale zelení by se měli financovat sami ze svých příspěvků - to by vzali rychlý konec. Nic dobrého nepřinášejí, jen jsou jak melouni - uvnitř rudí a totalitně uvažující. Nejen že ohrožují naši schopnost a vůli bránit sami sebe, ještě posilují naši závislost na Rusku (plynové elektrárny) a poškozují milióny chudých - biosložky do benzínu zdražují potraviny a devastují prostředí (krom toho, že je nutné na ně doplácet).

Ještě jim nedošlo že všechno kapitalistické není od ďábla - a asi hned tak nedojde (těm prostším). Ti chytřejší z toho mají korýtko... (Gore, Bursík, Kuchtová...)

pajdak 19.5.2008 18:15

IP: 213.29.0.xxx - Ivan Brezina alias vegetarian

Kdyz byl Brezina tolikrat Greenpeacakama zesmesnenej, tak se jim hol bude mstit az do konc zivita :-D