20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Ze života hmyzu

Věci veřejné vyvěsily v hlavním městě billboardy: "My držíme slovo. Konec doživotní imunity politiků. Splněno." V kontextu událostí z minulého týdne slogan o dodržování slova působil jako ten nejpodařenější vtip. Pokud si totiž mohl kdokoli myslet, že co se ostudnosti a ubohosti týče, dosáhly už Věci veřejné (VV) a s nimi celá vládní koalice stropu, byl v uplynulých dnech usvědčen z omylu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 17.4.2012 5:22

Taktika kavárenskách šachistů

Na dva tahy dopředu. Víc Kalousek s Nečasem pro svou reakci na véčkařskou provokaci nepotřebovali. Bylo nad slunce jasné, že zatroubí-li halasně pro co nejčasnější předčasné volby, budou pouze političtí sebevrazi z řad VV trvat na odchodu z vlády a jejím povalení. Už nejménmě rok ví každý politický prosťáček, že VV by v nových volbách neměly sebemenší šanci na opakování zázraku - k opětnému vstupu do sněmovny. Proto se Dobeš a Peake ani nenamáhali s nějakými úvahami o demisi. Stejně jako Kalousek a Nečas věděli, že v jejich poslaneckém klubu se najde spolehlivá většina  na udržení vlády co nejdéle (nejlépe do řádného volebního termínu), jinými slovy na co nejdelším podržení parlamentních křesel.

Volání po předčasných volbách bylo proto jenom průzračným účelovým mezitahem, který zcela spolehlivě vyvolal ve VV tu reakci, kterou vyvolal. Rozpuštění sněmovny si nemohl přát ani sám V. Bárta - právě teď nám ukazuje, jak je  mu další vykonávání mandátu drahé, jak si ho považuje.

J. David 17.4.2012 5:58

Pull

Nebo "hop" zařvu do fonu. Holub (asfaltový) vylétne a já předsadím, zmáčnu a trefím. Rád se nechám poučit,

A. Reček 17.4.2012 21:52

Re: Taktika kavárenskách šachistů

Je to tak. VV jsou totálně rozložené, což vlastně vyhovuje nejvíc ODS a TOPu. Že iniciativa na destrukci VV byla u ODS je zřejmé. Jo, hoši z vedení VV se projevili, že jsou nováčky ve vyšší politice a ti mazáci zas věděli, jak s těmi novasy zatočit.

Ale budou se dít ještě hodně zajímavé věci, dnes rozjela rozvratnou kampaň K.Peak, takže si v klidu počkáme, až kam to s veverkami vše dospěje.  Jsem si jist, že bude to ku prospěchu ODS a TOPu.

K. Drobková 18.4.2012 15:10

Re: Taktika kavárenskách šachistů

http://zanylol.com/insane_race.html