25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek od lesa 14.11.2006 17:32

A co po nich?

Unie Svobody byla tak trochu pokus o liberální stranu, pro jakou bývá prostor kdesi mezi proletáři a velkokapitalisty. Pravda a láska jsou takový omyl, jako láska v bordelu.Přesněji řečeno láska za peníze a vliv.

V Čechách se ta střední třída nebo střední stav, chcete-li, teprve začíná tvořit. Podnikatelé, architekti, lékaři, inženýři, řemeslníci nemají dnes v ČR jednoznačné zastoupení, kolísají mezi ODS a ČSSD, při čemž ani jedna z těchto stran je ve své klientele nepovažuje za podstatné. O učitelích zde raději nemluvím, ti se přizpůsobili vždy té straně, která je zrovna u moci.

Unie se dostala na zcestí, což se stane každému, komu není jasno, kam patří. Politika je kšeft a politik je závislý na svých klientech. Nemá-li klient pocit, že je korektně obsloužen, jde ke konkurenci. Jinak by totiž demokracie nikdy nefungovala. V každém případě zanechává US po sobě mezeru, která bude jistě brzo vyplněna, otázka jenom, kým a čím?

Jarda 13.11.2006 15:35

Padouši

Celá historie US mi potvrdila tvrzení B.Kurase, že v jakémkoli hnutí, byť sebelépe zacíleném se na vrchol nakonec dostanou padouši. Takže je podle mě úplně jedno, zda US vyrostla na Sarajevském atentátu nebo na něčem "čistčím". Několik padouchů (Němec & spol.) prostě ucítilo šanci, jak se přes poměrně malou stranu a její jednoduchou strukturu rychle dostat ke korytům. A tak to udělali. Víc v tom není.

huhu 13.11.2006 17:02

Re: Padouši

na vrchol se dostanou padouši jen v systémech, kde není fungující demokracie.....

huhu 13.11.2006 17:03

Re: Re: Padouši

a US byla založena na názorech V. Havla o vyjímečných jedincích....

jerry 13.11.2006 14:59

Nevím jestli máme litovat také pana Němce,

on sice s US spojil část svého života,ale pěkně zbohatnul ze státních peněz. A takových by se našlo víc.

Švrk 13.11.2006 12:23

Poděkování

Mé poděkování patří pánubohu, že se unionisté už konečně v těch dějinách na to smetiště propadli. Po čem h..., to netrvá dlouho.

Pete Brich 13.11.2006 11:47

Není mi jich líto

právě proto, na jakých základech byla tato strana postavena. Nikoliv proklamovaných, ale skutečných.

 Když se to vezme kolem a kolem, svůj účel splnila. Pilip v Evropské bance, pár lidí v ministreských pozicích, u penězovodů, atd.

A ti "ubozí", kteří se cítí podvedeni? Zase vstoupí nebo budou podporovat stranu s andělsky čistými křídly, stranu pro občanskou společnost, např Zelení, ED, apod. Ještě pár koryt zůstalo opuštěných...8-o

PB

jurist 13.11.2006 14:46

Re: Není mi jich líto

Copak Pilip, podívejte se na Němce a jeho katarské princátko...

Vendelín 13.11.2006 11:17

Bývalý DEUnionista

Tato zmizelá strana dokonale předvedla co je to politická prasárna. Bylo mi na blití když pan Karásek a spol svými hlasy podrželi u moci vládu Standy koloťuka a připoměli mi předrevoluční vychcánky, kteří rozvraceli stranu zevnitř.

maruš 13.11.2006 21:16

Re: Bývalý DEUnionista

Karásek se neztratí, ,jeden zesnulý chartista mu říkal topenář.Na faře dal udělat vždycky topení, pak bábám  v opilosti zapěl o mši několik svých hitů a vyděsil je tak,že ho přeložili na další faru a k dalšímu topení, asi bojovat proti komunismu.

Když jezdil pod vlivem, měl podle vlastních slov umazanou auru.Jen doufám, že nebyla pod zákonem.On i do toho socdem jednou dorazí.

Jeden z jeho hitů praví: kdo je zrnem dobrým a kdo patří na hnuj,do toho bohu, ty nefušuj.My můžem třídit brambory,ale nás si po žních přebere bůh.

Jak by se pro něj nenašel nějaký ďolík a nějaká strana? Určitě zas vymyslí nějaký neotřelý název.

Jenik 13.11.2006 10:57

Pravdoláskovci

Jediným důvodem vzniku a jediným prgramem US (později DEÚS) bylo Nenávidíme Klause, nenávidíme Klause, nenávidíme Klause (protože ho nenávidí náš milášek Havel)

Eva D. 13.11.2006 19:37

Re: Pravdoláskovci

No, někteří z těch zakladatelů ho nejdřív vášnivě milovali, pak teprve vášnivě nenáviděli. Celé rodiny takových USáků jsem znala. jednu velmi, velmi zblízka. Z toho obratu ze dne na den jsem kulila oči.

Ale trošku se zapomíná, že ještě před tím velkým obratem šly preference ODS dolů. Což po nějaké době bývá u každé politické strany, jenže tihle mesiáši  případně  vyčuránkové si takhle našli únikovou cestu, novou, čistou stranu.

Pan Zieliniec si je nacházel do té doby, než dospěl do EU. Taky jeden křišťálový slušňák.

A k Marvanové naivitě a zásadovosti mi moc nesedí tajené soužití političky s novinářem listu, který o ní píše pochvalné tirády a vylepšuje ji mediální obraz. je mi líto. 

Nakonec, byla to zajímavá zkušenost.

Vlad 13.11.2006 10:25

Žádná škoda,

ale nikoliv kvůli "Sarajevu".

Klaus totiž měl jít od penze ještě předtím, než začal senilnět a podobat se Husákovi. (Dokonce i známky s Klausem se dají zaměnit.)

 Tanečky, které tančí v poslední dopbě,  jsou už jen nechutné a trapné. Jako byly odzemky hunionistů.

i.h. 13.11.2006 10:05

Jak rika Ruml o svych spolubratrech z US,

"ti lide se jeden den k necemu zavazou a druhy den o tom nevedi". Podle nej je to vyraz liberalismu a otevrenosti. Ruml narikajici v interview jak maly kluk pekne napsal, ze to vsechno byly hurvy prolhane.

Orlický 13.11.2006 9:49

Ještě k Ivanu Pilipovi.

Matně si vzpomínám na vystoupení výše jmenovaného pána při jeho odchodu z poděbradského hotelu po schůzi, zřejmě tehdy ustavující Unie Svobody, jak hrdě prohlašoval, že až nebude ministrem a bude mít možnost promluvit, že řekne vše o financování ODS. Pokud se mýlím, tak mne prosím opravte. Do dnešního dne jsem se však od pana Pilipa nic nedozvěděl. Dovoluji si proto požádat pamětníky, či lépe účastníky, tehdejších událostí, zda by se k tomu mohli vyjádřit.

pepa 13.11.2006 10:46

Re: Ještě k Ivanu Pilipovi.

Stím platem co má a pozicí na kterou se dostal díky US-DEU se už ani vyjadřovat nebude

F. Čech 13.11.2006 9:23

Unie Svodody odešla z politiky pro zásadovost naivního Honzy Rumla

Ví to každý, kdo se trošku zajímá o politiku a měla by to vědět i autorka (pokud chce vůbec o politice něco psát). Po volbách v roce 1998 totiž mohla Unie Svobody vytvořit koaliční vládu s ČSSD a KDU.  Zeman - vítěz voleb o tuto spolupráci stál, KDU mu ji slíbila a US ji zvažovala i když přítom  musela čelit agresívním nadávkám klausovců, že chce svoji zradu na pravici dovršit spojením s "rudým ďáblem Zemanem, který nás chce vrátit před rok 1989" a proti němuž Klaus vyhlásil před volbami "mobilisaci". Starý poctivý a zásadový trouba Ruml, který ambiciózní, čerstvě vzniklou US vedl se  mohl tehdy,  souhlasem s účastí  US v  Zemanově vládě, dostat spolu s US k moci a současně  poslat oslabenou ODS do politického propadliště - tzn. do opozice spolu s komunisty. Zásadový trouba Ruml to ale neudělal a nechal Zemana na holičkách. Nechtěl prostě zklamat "očekávání pravice"  (tzn. ODS) velkorysou zemanovu nabídku odmítl a tím Zemana prakticky vyřídil. Zoufalý Zeman ale na holičkách nezůstal dlouho. Klaus, který tehdy, po Zemanově neúspěchu, mohl sestavit 102 poslanci podporovanou pravicovou vládu s KDU a US, tuto možnost odmítl a místo toho se spojil s "rudým ďáblem Zemanem§ v oposmlouvě, která měla toto spojenectví posvětit "na věčné časy" (přečtěte si ji někdy soudružko autorko!).   Klaus tímto proradným tahem jednak ukojil svoji pomstychtivost vůči US, udělal z ní neúspěšnou stranu a poslal "poctivého Honzu Rumla" na politické smetiště. Bezcharakterní Klaus jednal zcela podle zásad Machiavelliho a tyto zásady v politice platí. O US se od té doby "modří ptáci" vyslovovali právem jako o "Mumii svobody". Mumifikoval ji poctivý hloupý český Honza Ruml a proradný Klaus, ktreý jeho hlouposti dokázal využít!  Od neúspěšné strany, která odmítne účast na vládě se totiž lidé odvracejí a její členové ji opouštějí a svoji zásadovost si pak může strčit za klobouk!. Poctivost se prostě v české politice nenosí a to byl jediný problém US.  

dvd 13.11.2006 9:43

Re: Unie Svodody odešla z politiky pro zásadovost naivního Honzy Rumla

"Klaus, který tehdy, po Zemanově neúspěchu, mohl sestavit 102 poslanci podporovanou pravicovou vládu s KDU a US..."      NEMOHL! Podminka US a lidovcu (tedy predstavitelu tehdejsi Pravdy a Lasky) spocivala (a) v dukladnem samopomazani ODS exkrementy a jeji cestou do Canossy (b) odeslanim Klause do politickeho duchodu.

F. Čech 13.11.2006 10:14

Re: Re: Unie Svodody odešla z politiky pro zásadovost naivního Honzy Rumla

Jednání ODS, KDU a US byla jen neoficiální a na samém začátku, takže kompromisy by jistě nastaly a klaus by byl jistě akceptován. pokud vím byl hlavní problém těchto předběžných jednání požadavek na paritu ODS a KDU + US ve vládě což se Klausovi nelíbilo. vše bylo ale velmi předběžné o vládě v tu dobu jednal Zeman a klaus měl přijít na řadu až po jeho neúspěchu (který byl bez oposmlouvy už hotovouu věcí)  A pokud jde o Klause tak oba víme, že ODS Klausův odchod z jejího čela neuvěřitelně prospěl. Ovšem podmínkou bylo neposlat ho na výminek, odkud by "svou" stranu ničil podobně jak to socanům dělá zhrzený Důchodce z Vysočiny.

dvd 13.11.2006 10:57

Obavam se

ze jste se nepodival na tehdejsi prohlaseni US. Ta to stavela jako kategoricky imperativ - s ODS ano, ale bez Klause. (Jinak s posledni vety usuzuji, ze nejste F. RINGO Cech) coz jsem na zaklade nekterych Vasich drivejsich tvrzeni predpokladal A to je dobre ;-).)

Pamětník I. 13.11.2006 10:13

Re: Unie Svodody odešla z politiky pro zásadovost naivního Honzy Rumla

S věcným obsahem vašeho příspěvku plně souhlasím, ale podezřívat Danu Jaklovou z politické neznalosti je směšné. Jako letitá členka ODA a bývalá manželka novináře a současného poradce  presidenta, vždy velice dobře ví co a zejména proč něco píše a říká.

jerry 13.11.2006 15:07

Dojal jste mě k slzám s tím poctivým Honzou Rumlem.

;-( Takže - co kauza Bartončík a narušení prvních svobodných voleb? Po volbách se mu omluvil, jakpak by ne, osobně proti němu nic neměl a účel byl splněn. A dále - velmi špatný ministr vnitra,sarajevský atentát, přes žvanění o odchodu z politiky i nadále působil v senátu a nyní se chtěl stát ombudsmanem. Zřejmě čtete Káju Maříka, ten se ale choval jinak.:-)

huhu 13.11.2006 17:01

Re: Dojal jste mě k slzám s tím poctivým Honzou Rumlem.

tak mi napadlo, není F.Čech sám Ruml ? ;-)

Krešňák 13.11.2006 8:51

K politické nedostatečnosti

Vážená paní Jaklová, nevím zda jste byla členkou US ale já se stal členem US po podpisu opoziční smlouvy.To byl ten důvod proč pro mne byla ODS nepřijatelná.O to horší bylo, když US vstoupila do vlády s ČSSD.Chvíli jsme se snažili v US proti takové politice bojovat ale bez úspěchu.Prostě řečeno vedení bylo podstatně silnější než chabá členská základna.Po ročním marném boji proti společné vládě s ČSSD většina řadových členů ze strany odešla a s nimi i já.Myslím, že se počínání většiny členů US nedá nazvat politicky naivní.S pozdravem Krešňák

huhu 13.11.2006 9:01

Re: K politické nedostatečnosti

takže vy jste jeden z těch, "díky" nimž byla odstavena pravice od vlády a dodnes jste si to nepřiznal. Naivní jste asi dosud. Pokud ne, tak by to bylo ještě horší...:-P

pepa 13.11.2006 10:52

Re: Re: K politické nedostatečnosti

souhlas, ale ona se zase najde nějaká Lira, 2006 atd která zásadově za koritka od levice bude tyto lidi tahat zanos

J.Mach 13.11.2006 11:00

Re: K politické nedostatečnosti

Křešňáku, to že jste vy už při zrodu US nepoznal, k čemu budete sloužit, svědčí opravdu o značné naivitě a to je ještě eufemismus. U ostatních se ani to říci nedá . Trochu mi to připomíná tvrzení některých komoušů, že oni tomu všemu věřili, že to bylo myšleno dobře atd. Je zajímavé, že se vždy vyskytne dost užitečných idiotů, kteří umožní těm chytřejším realizaci jejich plánů. Ale jak k tomu přijdem my ostatní, kteří na tu vládu socanů s US a lidovci dodnes doplácíme a věděli jsme, co jsou socani, lidovci a US zač?

trp 13.11.2006 8:32

Kopete do mrtvoly!

Trochu piety bych prosil už kvůli Marvanové.

honzak 13.11.2006 8:53

Re: Kopete do mrtvoly!

máte na mysli onu korunní svědkyni z tramvaje na Karlově náměstí?

Mard 13.11.2006 9:24

Re: Kopete do mrtvoly!

Dle mého soudu šlo o jednoho z mála slušných poslanců. Většinu členů PSČR podezřívám z toho že za pár stříbrných by byli ochotni udělat cokoliv. Podobně poctivý postoj jsem viděl u senátora Fischera či Karáska. Ostatní jsou jen apendixem svých stran.