25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Zblbnutí Rogera Waterse

Skvělý herec Gérard Depardieu, který zahořel láskou k Vladimíru Putinovi, jenž ho na oplátku obdařil ruským občanstvím. Pravda, byly za tím i daně, které se herci jaksi příliš nechtělo platit, ale to byla jistě jen nehorázná pomluva, která očernila jinak zcela čistý vztah k imperátorovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Kuča 5.10.2022 18:31

Nepanikařte. Zatím jsem neslyšel, že by kvůli názorům dělala nějaká zdravotnická instituce komukoliv potíže. Tedy pokud nezačnete zdravit příchozí pacienty pěkně propnutou pravicí. To už by mohlo zajímat minimálně některou z lékařských komor a pravděpodobně i PČR. Pokud budete velebit Putina, budete jen za tura domácího, ale fakt se Vám nic nestane.

J. Sedlář 7.10.2022 1:14

A kdo píše něco o zdravotnické instituci? Jsou i jiné: https://echo24.cz/a/SzLjQ/zpravy-domaci-kauza-petr-drulak-byvaly-velvyslanec-ustav-mezinarodnich-vztahu-ministerstvo-zahranici

L. Kuča 7.10.2022 2:59

No, já měl dojem, že se celou dobu hovoří pouze o zdravotnických institucích. Tam je to fakt v klidu. I proto, že to nikdo moc nechce dělat a personálu je nedostatek i bez kádrování.

Nicméně tento případ ze sféry politiky je poměrně alarmující, i když pro mne pravděpodobně z jiného důvodu než pro Vás. Ono je to totiž tak, že na pomyslné jedné misce vah je svoboda projevu a na druhé je zodpovědnost a pokora. Pokud je těmito vlastnostmi společnost - lze říci nasáklá, pak se není třeba o svobodu projevu bát, a ta pro změnu dobře plní svou funkci. Zánik svobody projevu je symptomem ztráty těchto vlastností a má původ právě ve všeobecném zmnožení nezodpovědnosti, pýchy a sebestředné arogance. Od premiéra po důchodce. Nejenže v takové atmosféře nachází svoboda projevu uplatnění jen ztuha i kdyby omezena nebyla. Ona je takovými lidmi přímo ničena. Všichni ‘jásámvšechnovímnejlípové’ ji mají jen za obtěžující překážku. Ale právě opouštění principů zodpovědnosti a pokory (ve kterých jsme v novodobé historii nikdy moc nevynikali) mě znervózňuje více. Ono se to totiž u práva na vlastní názor nejspíš nezastaví.

Jinak, jen tak bokem, z uvedených názorů onoho popotahovaného činovníka s něčím souhlasím (za vystoupení z EU, ale ještě lépe její retransformaci zpět na EHS bych byl všemi deseti. To, že Vrbětice jsou silně na vodě vidí i takový rusožrout jako já, s něčím bych pro změnu polemizoval, ...no, ale vždyť na tom vlastně nezáleží ....

J. Sedlář 7.10.2022 9:02

Tak o zdravotních institucích psali předřečníci, ale asi není důvod zůstat jenom u nich.

Jen tak bokem. Právě na tom polemizování a především na možnosti toto dělat bez obav záleží.

PS: Rakušan je sekáč, ten se nezakecá. Dobré jitro, tady vnitro je už zase z5.

M. Šejna 5.10.2022 17:28

To jste ale vůbec nepochopil, co vám paní Svobodová sdělila.

R.Waters je muzikant a zakázali mu v Polsku koncert pro jeho politické názory. Nepřipomíná vám to něco?

Takže až vám zákážou lékařskou praxi pro vaše polické názory, tak vám to snad dojde.

L. Kuča 5.10.2022 18:56

Je to otázka. Kde je ta hranice? Budeme tolerovat úplně jakoukoliv, i tu nejbezostyšnější míru prolhanosti hraničící s poškozováním cizí pověsti, abychom náhodou nenarušili něčí právo vyjádřit politický názor? Řekl bych, že každá svoboda někde narazí na nějakou hranici. To, že označil Izrael za nejobhroublejší politický režim na světě srovnatelný s nacistickým Německem je podle mně jasné hanobení národa založené na lživých tvrzeních. On tam prý proto zásadně nekoncertuje. Ale koncerty v Číně a Rusku jsou pro něj dobré dost. (Ať si každý odpoví sám, kde by bydlel raději, kdyby si musel vybrat.) Teď už prostě pohár přetekl. Ať je rád, že nesedí před soudem event. v base. To, že s ním Poláci vyrazili dveře, je proti tomu drobnost.

H. Lukešová 5.10.2022 19:05

Watersovy urážky Židů a Izraele jsou veskrze antisemitské i podle definice celosvětově uznávané organizace IHRA -International Holocaust Remembrance Alliance (Mezinárodní aliance pro vzpomínku holocaustu). Jedná se u krevní pomluvu a urážku na cti.

Jeho hanobení Izraele překročilo hranici legitimní kritiky. Srovnávat demokratickou zemi s nacismem a glorifikovat palestinské teroristy, nové nacisty s krví Izraelců na svých rukou je ohavné.

Osobně považuji Waterse za lidskou zrůdu a vyvrhele společnosti.

M. Šejna 5.10.2022 21:20

Jistý Hitler tvrdil, že Němci jsou vyvolený národ.

Jistá pani Lukešová tvrdí to samé o Židech.

Hitler byl lidská zrůda. Co jste vy, paní Lukešová?

Já mám židovský původ, ale jsem ateista. Takže vám na ty vaše pindy o tom, že jsem členem bohem vyvoleného národa kašlu.

Právě takové fanatičky, jako jste vy, dělají Židům medvědi službu a produkují lidi s názory R.Waterse.

H. Lukešová 5.10.2022 22:05

Srovnáváte nesrovnatelné. Hitler netvrdil, že jsou Němci vyvolený národ, ale rasově nadřazený, předurčený k vládě, který má právo vyhlazovat jiné z jejich pohledu méněcenné národy.

Zatímco Židé jsou Bohem vyvoleni k povinnosti sloužit Bohu a střežit Svatá písma, ale to vy jako ateista, či spíše antiteista, schopný pochopit nejste a je mi to upřímně jedno. Vás o ničem přesvědčovat nehodlám, neb je to zbytečné, píši pro lidi dobré vůle a snažím se dělat dobrou práci pro ty, které to zajímá a vzdělat ty, kteří se v izraelské problematice nevyznají.

Ptáte se, kdo jsem já. Jsem sionistka a miluji Stát Izrael, je pro mě vším, pro vás nic neznamená, takže jaký máte vztah k židovské tradici, původu a víře?

J. Bárta 5.10.2022 22:23

Nechte zpívat Mišíka.

J. Sládeček 5.10.2022 14:25

👍

V. Kuhaj 5.10.2022 10:09

Člověče, zamyslete se už konečně, čemu to tady sloužíte, prosím!

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ztroskotanci_a_samozvanci

V. Kuhaj 5.10.2022 10:05

No výborně, kdejaká neziskovkářská pindička, která právě vystudovala gender studies, je tady pomalu oslavovaná div ne jako hrdinka, protože má ten správý názor. Umělci v bledě modrém. Ale jen je to naopak...bože, jak mi tyhle články připomínají dehonestování Ludvíka Vaculíka. Pamatuji si to dodnes, Kojzar (ne)blahé paměti do něj takhle kopal v televizi. Že si nedáte pokoj, člověče!

H. Lukešová 5.10.2022 10:30

Mně se také velmi hnusí (když použiji hodně expresivní výrazy) Watersův antisemitismus, proto bych na jeho koncert nikdy nešla, nikdy jsem neposlouchala, neposlouchám a poslouchat nebudu Pink Floyd. Nikdy. Takové divoké genocidní židobijce, no děkuji, nechci. Avšak to je čistě můj názor, nikomu ho nevnucuji, jen píši, jak to cítím.

V. Kuhaj 5.10.2022 14:11

Já ho vůbec neznám jestli je to opravdu antisemita tak ať táhne někam. Ale zakazovat mu publikování jeho nazorů?!

H. Lukešová 5.10.2022 14:26

Já bych mu samozřejmě publikovat své názory nezakázala, ale velmi se mi nelíbí. Ovšem jsem proti jakékoliv cenzuře.

Jen si říkám, že ministerstvo vnitra chystá zákon, který udělí úřadům do pár hodin odstavit weby šířící proruské lži (řečeno slovy serveru Aktuálně...), jakýkoliv rasismus je potlačován, i protiukrajinské nálady, jen ten antisemitismus je přijímán. Proti webům šířící propalestinské lži nikdo nezakročí. Což svědčí o dvojím metru.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vnitro-zakon-propaganda/r~aeff69a83f7511edba5b0cc47ab5f122/

V. Kuhaj 5.10.2022 14:47

Hm, to jsem nevěděl, díky za informaci. Ano, to je celkem v souladu s mým nazorem na podivné protižidovské zaměření současného světa. Mám takovou teorii, že Židé jako Bohem vyvolený národ budou vždycky nenaviděni těmi, kdo jsou svým založením proti Bohu. Možná i nevědomě. Protože čím více se svět odklání od tradiční víry, s tím větší nenávistí se potýkají. Třeba Hitler byl prototypem zla, a Židy nenaviděl tak, že je chtěl vyhladit.

H. Lukešová 5.10.2022 14:54

Ano, také jsem o tom přesvědčena, že Židé jsou Bohem vyvolený národ a kdo nenávidí Boha? Satan. Veškerý antisemitismus pochází od Satana, který útočí na Boha, vždy a za každých podmínek, a jak jinak by jako takový dokázal neschopnost Boha než vyhlazením jeho milovaného lidu?

Proto tolik lidí se v dějinách snažilo židovský národ vyhladit, ale jelikož je Bůh mocnější než Satan, tak židovský lid zachránil a pomohl Židům znovu obnovit Stát Izrael, který kvete a prosperuje, stal se oázou míru, prosperity, naděje a bratrství.

V. Kuhaj 5.10.2022 19:31

R^!:-)

M. Šejna 5.10.2022 21:38

Když už tady vykládáte o bohovi, tak si zjistěte, která náboženství mají na světě nejvíc věřících. S přehledem vedou buddhismus a hinduismus, tedy náboženství u nichž jsou Židé pod rozlišovacími schopnostmi . Hinduisticky nebo Buddhistický bůh určitě nevyvolil jako národ Židy. Ale možná byl ten jejich bůh pomýlenej, protože nechodil na školení k paní Lukešové

H. Lukešová 5.10.2022 21:54

Pravý Bůh je ten biblický z Tóry, proto ho píši s velkým písmenem, nejedná se o nějakého pohanského bůžka. A biblický Bůh židovský národ vyvolil, ale to vy, když neznáte židovskou víru a tradice, schopný pochopit nejste.

J. Sládeček 5.10.2022 14:30

Co to je antisemitismus?

H. Lukešová 5.10.2022 14:41

Protižidovská ideologie.

M. Vaněk 5.10.2022 10:01

Pana autora si dokážu živě představit, jak na schůzi provolává slávu Straně a Vládě, a volá po trestu smrti všem oportunistům, a podepisuje provolání pragováků... ;-D

J. Sládeček 5.10.2022 14:31

👍

J. Sládeček 5.10.2022 14:31

👍

R. Vacek 5.10.2022 9:59

Je skvělé, že se zase vracíme do minulých časů, kdy umělec musel být i správně politicky uvědomělý, aby mohl vykonávat svou práci. Závadným umělcům musí stačit tvorba do šuplíku.

V. Kuhaj 5.10.2022 10:06

R^!

J. Rejzek 5.10.2022 9:07

Občas si nějaká mediálně známá osoba osvojí právo pouštět se do úvah... Jiné ovšem je, k jakému účelu se propůjčí. Když jsem viděl Z. Svěráka na pódiu Miliónu chvilek, trvalo mě dlouho, nežli jsem to rozdýchal. Řekl jsem si , že senilita si nevybírá. Čekal jsem proto, že vystoupí i na nedávných akcích na Václaváku, protože by hovořil ke stejným lidem. Stejně tak mohl vystoupit i dříve, třeba pohovořit s Pragováky. Furt ty stejný ksichty, s fanličkama, pentličkama a s revolučním nadšením.

R. Toman 5.10.2022 8:41

V květnu má mít R.W. koncert v Praze. Rád bych na něj šel, ne kvůli jeho názorům na Ukrajinu atd., kvůli skvělé hudbě. Doufám, že se tady nenajdou stejní pitomci jako v Polsku a koncert bude.