24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 8.8.2011 17:01

A pokud se najde někdo,

kdo se se všeobecnou žumpou smířit jen tak tiše nehodlá, bývá nejvíce ukopán a zadupán právě tou "mlčící většinou", protože jí připomíná její tupost a zbabělost. Nyní se "mlčící většina" např. probudila v obyvatelích Modravy a okolí, možná od nich i na petice dojde, tak jako v 50.letech na podporu popravy M. Horákové (ta holt si taky dovolila nemlčet).

F. Vízek 7.8.2011 14:31

Je to pravda!

Prevítů je ve společnosti málo, ale těch lhostejných, kteří ji tím dávají zelenou a pocit beztrestnosti - těch je moc.

Lhostejní lidé = skuteční viníci současného "srabu" společnosti. 

Lhostejných u voleb poslaneckých bývá kolem 35%, u voleb komunálních až  65% a u voleb senátních dokonce až 85% !  

A kde je potřeba KŘIČET, tam  MLČÍ  až 99% občanů včetně hlavy státu...   

M. Vondráček 7.8.2011 17:57

Ale není pane Vízku ...

Jak se zdá jste ovšem našel viníka. Jen svůj podíl viny , jako bývalý okresní funkcionář KSČ a senátor, ten jaksi opomíjíte ...

L. Severa 6.8.2011 16:18

S tím asi nic nenaděláme.

Pane Příhodo, máte pravdu, ale…Vyžadujete něco, co je proti lidské přirozenosti. Nikdo nevynáší  ze své rodiny informace,  např. že syn má potíže se studiem, dcera odsekává a manželka je líná. Chtít   po politicích aby vynášeli špínu ze svých stran je utopie.

M. Stuchlik 7.8.2011 1:20

Re: S tím asi nic nenaděláme.

zločince by ale vynášet ven (eventuelně rovnou do kriminálu) měli, jinak jsou spolupachatelé. A to je to o čem je řeč.

I. Schlägel 6.8.2011 9:30

Víte,

"kultura všeobecného předstírání" je mimo jiné výsledkem požadavku na "politicky korektní" vyjadřování pasivně tolerovaného a někdy i aktivně vyžadovaného ovčany. Tak že v podstatě se ráno můžeme až na výjimky postavit před zrcadlo a sprostě si nahlas vynadat.

P. Rada 6.8.2011 6:26

Jo jo....

Je to jako bychom měli všichni máslo na hlavě a nechtěli o tom nic vědět a ve společnosti přitom fungovalo něco jako sdílené podvědomí či morfologické pole?

J. Bakulová 6.8.2011 6:13

ve skutečnou demokracii

uvěřím, až se najde politik, který bude dělat ve vlastní straně a to veřejně pořádek. Ale protože i já dost pamatuji, asi mi nebude přáno se toho dožít

V. Kain 6.8.2011 7:20

Re: ve skutečnou demokracii

Ano přesně takto se bude chovat těch šest gaunerů v Brně.Nic nepřiznají.Už spolu se svými právníky vymysleli únikovou cestu.Co půjde svedou na toho odstřeleného.A protože tato chobotnice neměla jenom těch šest grázlů co jsou nyní ve vazbě,ale mnohem více chapadel,tak svědků bude jako šafránu bude-li vůbec nějaký.V té neskutečné lumpárně jeli soudci,státní zástupci,policisté,politici i určitá skupina podnikatelů,ale ne těch kteří vytvářejí nějaké hodnoty, tedy lidé kteří vůbec neměli vysoko do žlabu,ale naopak. Tato rodina se semkne a nevydá ani hlásku.

J. Tužil 6.8.2011 14:48

Re: ve skutečnou demokracii

V žádnou demokracii nevěřím, ostatně ona nebyla ani v tom starém Řecku odkud jsme ten název předstírající - demos kratein - převzali. Vždy byli jen  poctiví blbci na jedné straně a ksindlové na té druhé.