Neviditelný pes

POLITIKA: Zatímco sociální demokraté sní o korýtkách...

18.10.2018

Přečetl jsem vášnivý článek Václava Vodvářky Vstanou noví bojovníci?. Je jen málo z toho, s čím se nedá souhlasit. Jen se v článku vloudila drobná chybička - v hostinci Pod kaštany se nezrodila Komunistická strana Čech a Moravy, ale byla zde založena Česká strana sociálně demokratická. Uznávám, že pro mnohé lidi v naší zemi platí heslo hodinky nebo holínky, oboje začíná na h… (Hostinec se správně jmenuje U Kaštanu a byla v něm založena Českoslovanská sociálně demokratická strana – pozn. red.)

Domnívám se však ve své prostoduchosti , že rovnost všech lidí byla vyjádřena myšlenkami anglické revoluce, revoluce francouzské a hlavně vznikem Spojených států amerických. Všichni lidé jsou si rovni. Před zákonem. Jako člověk, který získal díky lajdáctví a neznalosti svých nadřízených v německé firmě v Čechách nemoc z povolání, jako člověk kandidující jako nečlen na kandidátce sociální demokracie v obecních volbách protestuji proti zjednodušování dějin, proti falšování historie. Pokud se sociální demokracie nějak provinila, provinila se tím, že zradila svůj vlastní program v předvečer první světové války. Z této zrady vyrostla na bázi byzantismu v Rusku myšlenka komunismu. Třetí Řím - Moskva - se měl stát majákem světového pokroku.

Všechny strany v naší zemi pochopily geniální politiku Komunistické strany Čech a Moravy. Prodávat jednou za čtyři roky zboží s prošlou záruční dobou a vyvařit na tom 6- 15 % zisku, jak skvělé. A co se týče sociální demokracie - jednou jsem přišel domů z práce a u mne v obýváku seděl člověk, který kandidoval na senátora za stranu sociálně demokratickou. Při cestě z práce jsem viděl jeho billboardy. Usmívala se na nich tvář hladká jako dětská prdýlka.Teď jsem seděl v obýváku proti němu a při pohledu na něj se mně vybavila věta z šestákového rodokapsu – do jeho tváře vryl hluboké vrásky zločin… Když pak padla obligátní slova o volbě jeho osoby, připomněl jsem mu povídku od Jaroslava Haška o tom, jak přišel rakouský ministr spravedlnosti do nebe. Když dušička pana ministra hlídala za svatého Petra nebeskou bránu (Petr si odskočil pro vazelínu), tak se z venku ozvaly rázné kroky a vzápětí drzé bouchání na vrata. Na dotaz, kdo tam, ozvalo se „zde vůdce rakouské sociální demkracie“. Na to odvětila dušička ministra: „ Pojďte dál, vy jste to nikdy namyslel vážně…“

Během několika minut z obýváku pan kandidát s kyselým výrazem vyvanul. A tak alternativní levice v Čechách mele pantem o genderové politice. Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmyslu dostávají naloženo tak, že se jim hroutí rodiny. Hlupačky nešťastné nechápou, že to, co zvládnou teď, nezvládnou za pár let. Firma produkuje zisk, bezvadná věc.

Sociální demokraté sní o korýtkách v zastupitelstvech měst, o ministerských postech. A zatím je se zaměstnanci v Čechách zacházeno jako s dobytkem. Vlajkovou lodí pacholků, kteří v životě neviděli fabriku zevnitř, je karenční doba.

Komunisté - kdykoli se objeví náznak toho, že by mohli být vzati do vlády - vypustí z klece soudružku Semelovou. A mezitím sděluje nadřízený svým otrokům ve firmě, že i přes zvýšení norem nelze zaměstnancům přidat na výplatě. Problém je v tom, že při zvýšení norem se ukázalo, že firma nezakalkulovala zvýšenou potřebu čistících prostředků. Jaká hrůza - můžeme vám přidat až za rok (odposlechnuto od spoluzaměstnankyň).

A tak malý český člověk (dle dávného bonmotu vzniklý křížením včely a prasete, výsledkem je pracovitý český člověk, ale svině) volí Okamury, Vandasy, Konvičky, Zemany. A bude hůř.

Autor je člen zastupitelstva obce Tetín



zpět na článek