24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Zatímco sociální demokraté sní o korýtkách...

Přečetl jsem vášnivý článek Václava Vodvářky Vstanou noví bojovníci?. Je jen málo z toho, s čím se nedá souhlasit. Jen se v článku vloudila drobná chybička - v hostinci Pod kaštany se nezrodila Komunistická strana Čech a Moravy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Řezníček 18.10.2018 17:49

soc.dem.

Už za 1. republiky byl znám slogan :

"Kudy chodil-tudy krad. Sociální demokrat".

Po převratu se znemožnili oposiční smlouvou s ODS. A dále pak v Praze řádilo trio mladých : Březina - Poche - Hulinský a velmi přitom zbohatlo na městských firmách. Jsou dosud funkcionáři. A zejména jeden je tak neodbytný, že chtěl být také ministrem....

Co s takovými lidmi? A to nemluvím o zrádci zrádců Chovancovi, Haškovi, nebo Zimolovi.... Opravdoví soc.dem. se musí v hrobě obracet.

J. Svoboda 18.10.2018 17:40

----- FakeNews -----

"se zaměstnanci v Čechách zacházeno jako s dobytkem".

V době přeplácení pracovní síl kvůli jejímu nedostatku me připadáte, jako zamrzlý v bolševické bublině, autore.

Pěkný den.

K. Janyška 18.10.2018 12:16

Socialisté všech druhů, z nichž jsou nejhoršími komunisté a

nacisté, jsou zločinci proti lidskosti. Vždyť napadají jedinou možnost existence lidstva, jeho spontání řád... Dzp.

V. Petr 18.10.2018 10:55

Pane autore, ČSSD ZRADILA svého tradičního voliče!

Namísto dělníků hájí "práva" gayů, leseb, nemakačenů a migrantů. Pracující nehájí nikdo, ale uvolněnou "niku" v politickém prostoru začíná zákonitě postupně obsazovat ANO, SPD či DSSS!

M. Prokop 18.10.2018 10:59

Re: Pane autore, ČSSD ZRADILA svého tradičního voliče!

Těch dělníků už je prostě málo.

J. Lepka 18.10.2018 9:58

Co jste chtěl vyjádřit, autore ?

Že ani současný český dělník(ce) na páse nemá možnost s tím seknout a jít dělat něco jiného? K tomu jen poznámečku : Kdo se nejvíce vymezoval proti živnostníkům, švarcsystému a dokonce po povodních 2002 nasliboval vyplaveným hory doly aby jim nakonec ukázali ne černý les, ale vztyčený prostředníček?

V. Petr 18.10.2018 10:58

On ten dělník třeba neumí dělat něco jiného či

nemá odvahu a kapitál aby se udělal pro sebe. Německý dělník 30 let nakonec v zoufaství podpořil Hitlera...

A. Alda 18.10.2018 9:43

Sociální demokracii zničili nikoli šíbři, ale

levicový pravdoláskaři čili "havloidi" (to si ale Havel opravdu nezaslouží) a všelicí zelení a genderisti a homosexualisti, co jim do té partaje nalezli.

Tradiční volič sociální demokracie nikdy nestál o školskou inklusi, ani o balamucení svých dětí a vnoučat genderismem, ani o likvidaci pracovních příležitostí kvůli ochraně přírody, či o dienstbierovskou nebo šabatovskou ideologii.

Sociální demokracie začala prosazovat a uplatňovat příkazy a zákazy, po nichž dělníci, drobní živnostníci a nižší úředníci nikdy netoužili. A tak holt jde o válu.

V. Petr 18.10.2018 10:59

Napsal jste to lépe, než já!

J. Kozák 18.10.2018 11:20

Re: Napsal jste to lépe, než já!

To sice vypadá moudře, ale Ameriku jste neobjevil, protože stejně rudou mlhu před očima mají Českomoravští bolševici. Čest!

M. Pecina 18.10.2018 8:06

Hodinky a holínky

Je snad nějaký zásadní rozdíl mezi sociálním demokratem a komunistou? Já jsem tedy žádný zásadní rozdíl nezaznamenal. Pro oba je soukromé vlastnictví a svoboda jednotlivce sprostým slovem a živnostník je pro ně parazit.

A. Alda 18.10.2018 9:35

Je.

Jeden vlk chce uloupenou ovečku stříhat a dojit, ten druhý ji chce rovnou zabít a sežrat.

J. Fridrich 18.10.2018 7:52

" Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmysl

" Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmyslu dostávají naloženo tak, že se jim hroutí rodiny - jestli tím myslíte zaměstnance naší automobilky v Mladé Boleslavi, tak by si to chtělo vážený autore přečíst něco o výdělcích v této firmě a zcela nadstandartních dalších benefitech - prémie, odměny, délka dovolené, zdarma školení, závodní stravování atd.. Také vzít v úvahu to, jak z malého počtu vyrobených poruchových, technicky zaostalých aut-embéček, po každé zimě nám " kvetoucích " a nemožnosti normálně koupit náhradní díly na jejich opravu ( a bylo jich potřeba dost a dost..) za s. Husáka, se nyní vyrábí přes 1 200 000 aut v normální standartní Evropské a světové kvalitě a jsou velmi dobře prodejné.

Tak asi tak.

P. Kmoníček 18.10.2018 8:14

Re: " Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmysl

Pane Fridrichu, stačí používat mozek a člověk obecný zjístí, že ve svém článku autor nemyslí dělnice z Ml. Boleslavi.

J. Fridrich 18.10.2018 9:32

Re: " Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmysl

Četl jste ten článek pana Pecky pozorně, pane Kmoníček ? Dle vás měl tedy autor článku, kde uvedl přesně - " na pásech ve vlajkové lodi českého průmyslu " - na mysli kterou firmu ? Takto se většinou označuje firma ŠKODA AUTO a.s.

P. Jirkovský 18.10.2018 8:55

Re: " Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmysl

Standarta je prápor, voni mysliteli, a tak je v těch vašich blábolech se vším .....

J. Fridrich 18.10.2018 9:18

Re: " Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmysl

Vás ve filozofii neučili, že je třeba oddělovat podstatné od nepodstatného - v tomto případě je podstatný obsah mého sdělení.. Jinak jen pro vás, je lepší být myslitelem, než hlupákem.

Tak asi tak.

P. Kmoníček 18.10.2018 14:15

Re: " Mezitím dělnice na pásech ve vlajkové lodi českého průmysl

Najednou!

J. Holíček 18.10.2018 7:30

Slaboučký článeček. Uraženého?

Především proto, že je psán prvoplánově, zaujatě. Neškodil by alespoň pokus o předstíranou objektivnost.

Už ten začátek včetně nadpisu je špatně (pomineme-li jména). Tvrzení, že "je jen málo z toho, s čím se nedá souhlasit", bych s naprostým klidem a čistým svědomím nahradil "je jen málo toho, s čím se dá souhlasit". A tvrzení, že "sociální demokraté sní o korýtkách" je sice pravdivé, ale unfair, protože o nich sní v tomto rozsahu i členové ostatních stran a hnutí. Výjimkám budiž čest. Že to autor staví do speciálního kontrastu na podstatě nic nemění. :-))

J. Fridrich 18.10.2018 7:54

Re: Slaboučký článeček. Uraženého?

Ano, ale socani nyní o těch " korýtcích " mohou jen snít. Hamáček možná po této sobotě bude balit kufry jako šéf strany.

J. Holíček 18.10.2018 8:52

Re: Slaboučký článeček. Uraženého?

Ale kdepak, Hamáček korýtko má a neodvolají ho. Pro mě za mě je mi to fuk.

A vůbec. Možná mně to nebudete věřit, ale mně - na rozdíl od vás - jsou socani ukradený. :-))

Z. Rychlý 18.10.2018 6:46

Dávejte si autore pozor na citovaná jména !

Pan Vodvářka (autor zmiňovaného článku) se jmenuje Tomáš, nikoli Václav.

P. Han 18.10.2018 1:09

Malá technická

"Hodinky nebo holínky, oboje začíná na h..." je nesmysl. Správné znění je "hodinky nebo holínky, oboje se natahuje". Na h začíná spousta slov včetně hovna nebo třeba homeopatie.

A větší věcná: Nechápu, co chtěl autor říci. Kandidoval na kandidátce ČSSD jako nečlen. Ale nějaký průnik s programem této strany snad má! Jinak by mohl kandidovat za libovolnou stranu. Kdyby byl členem, mohl by se snažit s tím, co té straně vytýká, něco dělat. Jako nečlen může něco dělat jen ve svém Tetíně, kde je zastupitelem. A mediálně znectívat stranu, která mu do té funkce pomohla.

O tom, co a jak dělají komunisté, ví každý s IQ vyšším než březnové teploty. A že český člověk volí Okamury, Vandasy, Konvičky, Zemany? Inu, právě proto, že český levicový volič nevidí nikoho jiného, kdo by mu aspoň něco slíbil. Udřené dělnice u pásu se těžko budou masově stěhovat do Tetína, kde jim pan zastupitel nedokáže nabídnout aspoň ten pás. Místo mlácení hubou by měl ukázat, co dokáže v praxi. Pokud nic, je na tom stejně jako ostatní levicoví žvanilové. Přitáhnout ČSSD "zpět k masám" jako nečlen té strany nedokáže. Jako člen nejspíš také ne, ale to už je jiná pohádka. Zatím ale ukázal jen to, že socani pro "prostý lid" sice nic nedělají, ale aspoň jemu k tomu vysněnému korýtku pomohli.

J. Krásenský 18.10.2018 4:08

Re: Malá technická

Třeba chtěl jen naznačit, že když strana lká nad tím, proč ji voliči opustili, pláče nad nesprávným hrobem (i když možná nad svým vlastním). Měla by se ohlédnout, zda-li ona sama své voliče neopustila už dávno.

V. Petr 18.10.2018 11:04

Ano, ČSSD opustila své voliče. Toto ovšem není

problém jen české sociální demojracie, podobné je to i v Německu!