20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomáš Jasný 28.4.2009 1:34

Koho chleba jíš toho píseň zpívej

Složení nové úřednické vlády jen dokazuje do jak hlubokého morálního bahna se Češi sami dostali ani necelých 20 let od listopadového převratu.  Copak Štěpán Fule se navrhnul do současné ministerské pozice a do všech svých předchozích funkcí, včetně poslední funkce českého velvyslance při NATO, sám?  Ti, kdo ho do těch funkcí prosadili, (Klaus, Paroubek a spol) udělali to právě proto, že byl až do  převratu v komunistické straně.  Tím pádem ho mohli, jako kompromitovaného straníka, snadno manipulovat, aby sloužil jejim účelům nejen v této zemi, ale i na mezinárodním fóru, v New Yorku, Londýně a za poslední čtyři roky v nejvyšším orgánu Atlantického obranného společenství v Bruselu.  Dnes snad už jde přehlédnout to, že byl pan Fule podle svých vlastních slov tak naivní, že si neuvědomil do jakého padouškého spolku to vlastně vlezl, když se coby jinoch v roce 1980 přihlásil do KSČ a oni ho tam vzali, na rozdíl od dnešního pana prezidenta Klause, co se sice horlivě do strany hlásil, ale soudruzí ho tam nechtěli, protože už měli mezi sebou dost naivních intelektuálů, kteří jim kalili jejich neposkvrněný, třídně zocelený profil.   Velká část dnešních antikomunistických bijců jakož i úspěšných kapitalistických podnikatelů byla v té straně také, ale v zájmu nerušených socialisticko-kapitalistických výhod své členství cudně zatajují.  Takže přiznání pana Fuleho o jeho mladistvé naivitě je vlastně milé pozdvižení  nad současný morast české společnosti.   

žibřid 27.4.2009 23:07

až se divím

Tolik pochopení mezi diskutujícími pro vstup do strany... na nějaký stud pro samé pochopení ani nezbývá místo.

františek 27.4.2009 19:52

Moudrý článek

Nikdo, kdo byl v době tzv. sametové revoluce komunistou, jím nepřestane být. Už navždy zůstává kariéristou, který si libuje v kádrování lidí a ve lhaní. Nemá žádný charakter, žádnou čest. Tragedií je, že velká část budoucích ministrů jsou komunisté. Bezcharakerní lidské zrůdy. Jak jsme k tomu mohli dospět?

Jojo 27.4.2009 20:10

Re: Moudrý článek

No to jste asi přehnal vy charakterní lidská  antizrůdo.

Liberta 27.4.2009 20:11

Re: Moudrý článek

Františku, dejte si placku na čelo a zchlaďte mízu. To, co píšete, jsem si myslela v osmnácti-dvaceti: to člověk vidí svět černobíle.  -

Kdo byl v 80. letech v KSČ, byl s největší pravděpodobností chladný kariérista, běžný prospěchář (lepší peníze, místo, byt, cestování, děti na studia) nebo produkt tradiční komunistické domácí výchovy (řada tehdejších mladých vyrostla v rodinách relativně poctivých straníků, takže jim to přišlo samozřejmé. Takhle jsem vyfasovala na koleji spolubydlící z

Další kategorií byli tehdejší 50-60níci, tj. lidé, kteří už dnes v politice samozřejmě nejsou.

Brzděte s těmi "bezcharakterními lidskými zrůdami". Jedna taková "zrůda" mi šla při přijímání na VŠ na ruku tím, že v příslušnou chvíli stopila do šuplete mou přihlášku s kádrovým stigmatem, čímž se dokument neprojednal před kádrovou komisí a přijetí pak bylo ovlivněno "jen" mým (dobrým) prospěchem. Jen tak jsem se vůbec mohla dostat k doktorátu. Ta "zrůda" riskovala svou existenci.... Co jste kdy riskoval Vy?

Liberta 27.4.2009 20:12

Re: Moudrý článek

...omluva: část druhého odstavce někam zmizela, ale neva...;-)

Ryba 27.4.2009 20:44

Re: Moudrý článek

Františku víte co je to skákat po mrtvolkách? To je něco, jako že je po bitvě každý generálem. Kdybych byl tušil, kam tento zlodějský systém dojde, tak jsem byl dneska také stamilionářem. Ale já to netušil. Napište příště něco o tom, že se   tento stát skládá většinou z blbců, kteří nic neukradli, protože nebyli ve správné době na intelektuálním maximu.

Minutus 27.4.2009 21:06

Re: Moudrý článek

Je mi vás líto. Budete mít těžký život, pokud se z toho nevzpamatujete.

josef9 27.4.2009 22:35

Re: Moudrý článek

1. Jak jsem zde již psal znám lidi, kteří do strany vstoupili ze strachu z následků, kdyby řekli ne.

2. Znám lidi, kteří o vstup do strany hodně usilovali, ale nebylo volné místo pro adminoistrativní pracovníky. To se jim pak po roce 1989 hodilo.

3. Znám lidi, kteří do strany vstoupili s idealismu a s nadějí, že něčemu pomohou.

4. Znám lidi, kteří do strany vstoupili s čistého karierismu.

JJ 28.4.2009 7:26

Re: Moudrý článek

Aspon jsme meli chvilku charakterniho Paroubka s Rathem a super charakterniho disenta Bublu.

Emen 27.4.2009 18:47

Pravda pravdoucí

Je to pravda, co píše Miloš Čermák. V osmdesátých letech se mohli k bolševikům dát jenom bezcharakterní lidé, prospěcháři. Kdo nechtěl, ten tam nevstoupil.  Pokud dnes říkají něco jiného, sprostě lžou.

Liberta 27.4.2009 19:32

Re: Pravda pravdoucí

R^ přesně. Někteří z mých jinak slušných známých tam lezli třeba z existenčních důvodů - proto, že měli před skončením VŠ těhotnou manželku a nulovou vyhlídku na byt, což se vstupem rázem vyřešilo - 3+1 pro straníka jako bonus.

františek 27.4.2009 19:53

Re: Pravda pravdoucí

To, co uvádíte jsou pokřivené důvody. Vaši známí nejsou "jinak slušní", jsou celkově neslušní.

Liberta 27.4.2009 19:59

Re: Pravda pravdoucí

Jistě. Také jsme to tehdy tak hodnotili a "zapudili" je ...ale s odstupem času to vidím jinak. To, co bylo pokřivené, byl ten režim. Nůž na krk, víte?

VeselySkeptik 27.4.2009 20:11

Re: Pravda pravdoucí

R^ - Predpokladam, ze Ti znami dnes dnes aspon trosicku stydi a nehodlaji se stat ministry.

josef9 27.4.2009 22:29

Re: Pravda pravdoucí

Ne, není to pravda. Znám lidi, kteří vstoupili do strany, přestože tam vstoupit nechtěli. Vstoupili tam ze strachu. Báli se následků toho co příjde po jejich ne. Měli rodinu, děti a strach.

Liberta 27.4.2009 23:00

Re: Pravda pravdoucí

V 80.letech už nešlo o život ani o živobytí. Sankce spočívaly jen v tom, že nestraník (nebo odmítnuvší) si musel vyžrat něco nepohodlí, přibouchly se mu dveře od pootevřené kariéry, neodcestoval do ciziny nebo se nedostal k bydlení či k lukrativnímu tuzexovému kšeftu. To vše se dalo při troše charakeru oželet....Ale STRACH je silné slovo.

JJ 28.4.2009 7:25

Re: Pravda pravdoucí

Nemel kde bydlet, deti nemohli studovat ...

chk 27.4.2009 18:02

Byl jsem v SSM

Vstoupil jsem tam v prvním ročníku gymnázia poté, co nám naše třídní (jnak antikomunistického smýšlení a silná neoblíbenkyně SOUDRUŽKY ředitelky, ale holt na její aprobaci nikoho ve straně nesehnali) rozdala přihlášky a řekla, ať o tom nediskutujeme. Jeden jediný člověk na gymplu v tom svazu nebyl a taky nakonec neodmaturoval. Začátek osmdesátých.

Uznávám, že jinde mohla být situace jiná. Ale naše SOUDRUŽKA ředitelka byla opravdu silné kafe. Takže těžko posuzovat motivace lidí a generalizovat na základě jedné zkušenosti.

Minutus 27.4.2009 18:06

Re: Byl jsem v SSM

Sice na gymplu byli v sedmdesátých v SSM všichni, ale dělali si tam, co chtěli.

PetrH 27.4.2009 19:13

Re: Byl jsem v SSM

Já byl v sedmdesátých na gymplu a v SSM ne. Ale na druhou stranu je pravda, že poslední ročník jsem musel dodělat na večerní.;-)

Rad 27.4.2009 19:44

Re: Byl jsem v SSM

pod hlavičkou ssm jsme pořádali večírky a výlety, padla nejedna bečka, nikdo se díky tomu nedivil, že mládež huláká u rybníka, prostě to byla akce ssm. nikomu jsme nemuseli skládat účty, nikdo nám nic nenařizoval, nemyslím, že by jsme se nějak zapletli. horší to bylo na vš, tam jsem hned první rok odevzdal průkazku, že se mi to nelíbí (např.používat řeba rekreační zařízení mohl jen "někdo") a již nechci v ssm být. stejně jsem ale musel doplatit příspěvky, abych dostal diplom, prostě byli to parchanti. do ksč by mě ale jistě nikdo nedostal.

Mirek 27.4.2009 22:54

Re: Byl jsem v SSM

I Ty náš skělý hrdino, tak se pochlub jakou průkazku nosíš dnes. Ten bolševický diplom ještě platí? Tak nevím kdo je v tomto případě parchant.

huhu 27.4.2009 19:03

Re: Byl jsem v SSM

do SSM, ROH či SČSP byli lidé přímo naháněni, ale KSČ byla jen výběrovou organizací - zejména mezi "pracující inteligencí" na školách a úřadech, protože to byla "existenční knížka" ke karieře. Do KSČ možná naháněli někde dělníky, ale "inteligenty" určitě ne.

Tichý 27.4.2009 19:19

Re: Byl jsem v SSM

Nevím jak v hlavním městě, ale jinde nás dnes vyhánějí ze zaměstnání a nahánějí, kam nechceme, tj. do řady na úřad práce.

Liberta 27.4.2009 19:34

Re: Byl jsem v SSM

A kdo jste to ti "vy"?

františek 27.4.2009 19:57

Re: Byl jsem v SSM

Nikdo nikoho ze zaměstnání nevyhání. Stále je u nás dost práce pro lidi, kteří jsou schopní a kteří chtějí pracovat. Pravda, někdy je nutné se za prácí stěhovat. Já jsem se před pěti roky stěhoval po dvacáté první.

huhu 27.4.2009 20:08

Re: Byl jsem v SSM

a co kdybyste začal třeba sám podnikat ? když už Vás vyhánějí....přemýšlel jste proč vaši "práci" nikdo nechce koupit ?

žibřid 27.4.2009 23:03

Re: Byl jsem v SSM

V roce 1989 na jaře mě v Praze na ČVUT naháněli do KSČ. Konkrétně to dělal spolužák, na příkaz takové té jedné, co tam učila marxismus. Takže zas tak pravdu nemáte.

M. Zima 27.4.2009 17:58

Tak co, pane Čermák,

když tak přelétnete tu diskusi, jste si jist, že při těch vstupech do KSČ nehrála přeci jenom rozhodující roli naivita (lidově blbost)? (Jde o národ, který si jediný zvolil komunismus dobrovolně)