28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zase ty dotace!

Bílý pes je nepodstatný detail úmyslně vytvořený za účelem odvedení pozornosti od podstatné záležitosti. A jak to souvisí s aktuální kauzou sportovních dotací?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 1.6.2017 8:41

Solární baroni škůdcové zemští.

Prolobovat do energetiky tak nesystématický zdroj, který je závislý na postavení Slunce, v noci nevyrábí (zatím) ráno a večer málo pod mrakem vůbec. Příjde a odejde kdy chce je nepredikovatelný a díky uzákoněné dotaci za 20let vysaje peněz , ze kterých by mohl být postaven další Temelín. Solární baroni získali takovou moc , že ořou a vláčejí s celým ERU. Jestli si někdo myslí že to po 20 letech od 2005 skončí je velmi bláhový. Nezbývá než rozpomenout se husitských tradic najmout si práčata a konat. Neprodukující FVE v síti chybět nebude a její "drahá" energie také ne.

J. Strakoš 1.6.2017 5:43

Rozdíl mezi mecenášem a státem

Pokud přispívá bohatý jedinec ze svého, je to čistě jeho problém, na co je vydá a nic mi do toho není.

Pokud přispívá stát, dělá to i z mých peněz a pak tak nějak cítím, že bych do toho mohl i mluvit.

A ještě bych doporučil rozlišovat dotace a rozdělování financí z rozpočtu - dotace obvykle obsahují podmínky na realizaci a vyžadují část vlastního financování. Takže příjemce, aby získal X peněz na věc, kterou skutečně potřebuje, ale nemá finance, mnohdy musí pořídit věci za 4X peněz a přispět polovinou X. V případě pouhého přerozdělení by stačilo přerozdělit pouhou polovinou X.

J. Vozábalová 1.6.2017 0:57

Ne, že byste neměl pravdu

pane autore, ale "ach ten češtin!" "A naše média se jako jeden muž pohoršovaly nad..." - shoda podmětu s přísudkem patří někam do učiva páté třídy - tak snad "média pohoršovala" - co Vy na to?

Jsem technik, ale umět základy rodného jazyka je snad samozřejmost - tedy by aspoň měla být.

P. Dvořák 1.6.2017 3:04

Re: Ne, že byste neměl pravdu

No vidíte, to je ukázka toho, jak je důležitá dotovaná inkluze.

Tedy myslím to, že pro jednu koncovku se vám ztratila podstata věci.

P. Smatlak 1.6.2017 11:11

Re: Ne, že byste neměl pravdu

Vozábalová nevím proč sem zatahuješ češtinu ,potažno graqmatiku.Staej se o to čemu rozumíš a necnášej do témat,okterých je tady diskuse něco o češtině a piš o jen k tomu o čem se diskutuje.Ale asi nemáš argumenty ale český jazyk ten ti asi jde, techniku.