24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Zamyšlení nad osamoceností Ratha

Je čas k zamyšlení, proč Rathovi nechce ČSSD pomoci, dokonce mu ani nezaplatila advokáta Sokola, který jinak pracuje pro Rathovy méně významné figury namočené do stejné korupční kauzy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Fencl 4.9.2012 9:00

Článek rozhodně hezky dokládá svébytnost ženského pohledu na svět.

:-)

J. Malá 4.9.2012 1:06

Vy jste to vystihla....

Kdo kromě Ratha korumpoval a odkláněl státní peníze.......no přece všichni, kteří se k nim jakkoliv dostali-levicoví i pravicoví- kompletní vládou počínaje,parlamentem a starosty konče.Všichni to dnes a denně vidíme ve sdělovacích prostředcích, slyšíme od ministrů této vládyŽe byste rozebrala také Drábkovy šruby v desítkách miliard? Dobešovy nebo už zapomenuté Vondrovy nebo Drobilovy? Jeden ministr vedle druhého statečně odklání a kdyby jen do stranických kas, nemuselo by toho být tolik.Obávám se, že i do vlastních tresorů.Roste nám nová buržoasie, tak buďme na ně pyšni!!!! Ne jen elita, jak říká Gazdík.

J. Blažek 3.9.2012 21:36

Ten článek je o čem?

Vpodstatě o ničem, je to jen snaha plivnout na ČSSD jedovatou slinu. Jinak je to plácání - páté přes deváte, prostě jako když ryba plácá ocasem.

S. Sedlák 3.9.2012 22:07

Re: Ten článek je o čem?

Jedovatá slina - to máte z Rudého Práva z kterého roku, vy .....

V. Kusý 3.9.2012 19:59

Úspěšný ještě neznamená oblíbený.

Dr.Rath byl, díky své sociopatii svým způsobem užitečný idiot. Prokázal svým spoluvěrcům službu, ale nikdy jim nepřirostl k srdci.Proto putoval přes palubu, aniž by kdokoliv projevil soucit, neřku li lítost.Vysoce inteligentní, velmi pracovitý, ale charakterem krysa.Mohla byste, autorko, něco takového milovat?

M. Starý 3.9.2012 11:17

Paroubek a Rath - dvě strany téže mince

Paroubek byl (jak se sám nazval) buldozerem, který si bez soucitu planýroval cestu z pražského magistrátu, přes Strakovu akademii k Pražskému hradu. Měl vše, co (v Česku) úspěšný politik má mít, jenom ne charizma.

Našel si Ratha, i on měl chování řeznického psa, avšak zatím co Paroubek byl pro media snadným cílem a jeho upocené projevy nemohly Parlamentu soutěžit s elagancí Kalouskových vypouštěných jedů, Rath byl vynikající řečník, který s Kalouskem dokázal držet krok u řečnického pultu a plnil tak stále první stránky novin a televizního zpravodajství.

Po Paroubkově zkratu, kdy jeho ego neuneslo porážku ve volbách, zůstal Rath osamocen. Nové vedení nemělo sílu se Ratha zbavit, byl hejtmanem středních Čech, což je pro levici po Praze hned nejdůležitější region, a bylo netaktické jej ztratit.

A tak nemastný, neslaný B. Sobotka, který byl dříve také snaživý Paroubkův podržtaška a který právě s Rathem soupeřil o Paroubkovu přízeň, a kterému neočekávaně padlo předsednické křeslo do náručí, jistě žárlivě a s obavami sledoval Rathův kult budovaný ve středních Čechách.

Proto, když nad Rathem spadla klec, okamžitě se od něj Sobotkovi lidé distancovali. Jen se bojím, zda tento prvoplánový krok ČSSD není chybou, protože Rath už nemá co ztratit a opravdu může začít mluvit. Za pár týdnů jsou krajské volby a uvidíme, jak dalece budou "řízeny" z litoměřické věznice.

D. Polanský 3.9.2012 12:19

Re: Paroubek a Rath - dvě strany téže mince

Myslím, že v téhle republice se již není ani potřeba bát mluvení. Jedině koho se je potřeba bát je rakovina a AIDS. 

M. Starý 3.9.2012 12:42

Re: Paroubek a Rath - dvě strany téže mince

Čas ukáže, jestli je u nás světská spravedlnost stále ještě slepá a hluchá a musíme jen spoléhat na "Boží mlýny". I když AIDS nebo rakovinu bych nepřál ani tomu největšímu nepříteli...

J. Malá 4.9.2012 1:26

Re: Paroubek a Rath - dvě strany téže mince

Naprosto souhlasím.To bylo pžestřelek mezi Kalouskem a Rathem.To přece tento samolibý,arogantní, bezcharakterní nejlepší ministr financí nemohl strávit. Takže ho odrovnal stejně jako Lessyho. Tomu to aspoň řekl předem, když prohlásil, že se postará, aby skončil v Ostravě na ulici.Pak to ještě vylepšil a Lessy skončil na pracáku.Kdo vlastně šéfuje GIPSu? Proč asi jím Kalousek vyhrožoval jako civilista Lessymu? Lessy to sfásnul za Parkanovou- co si to dovolili neřídit se Kalouskovým přáním?

J. Malá 4.9.2012 1:36

Re: Paroubek a Rath - dvě strany téže mince

Naprosto souhlasím,Původcem všeho zla je Kalousek.To bylo ostrých přestřelek mezi ním a Rathem. To si přece tento samolibý, prolhaný, arogantní, bezcharakterní nejlepší ministr financí nemohl nechat líbit. Páky na to má..Kdo vlstně šéfuje GIPSu? Proč asi Kalousek  jako civilista jím vyhrožoval Lessymu? Tehdy mu slíbil, že skončí na ulici v Ostravě.PAk to ještě vylepšil a Lessy skončil na ulici. Zbavil se jich obou. V Rathovi ztratil kritka svých samolibých debilních výblitků

J. Urban 3.9.2012 8:40

Rat jistě nebyl v ČR

ten největší zloděj. Jistě ale ten nejdrzejší, nejsprostší a nejagresivnější. Když byl odrovnáván Gross, nešlo ve skutečnosti vůbec o jeho byt - takových třešniček na dortu má skoro každý poslanec přehršel. Šlo o to, že na vnitru vytvořil pro sebe týmy na fízlování vlivných lidí. I tady se nabízí jistá paralela, jen její detaily ještě neznáme.

J. Kilian 3.9.2012 8:28

Proč ale tak silná figura a oblíbený, úspěšný, politik...

byl hozen přes palubu ? Jednak nebyl nijak oblíbený, jednak síla a úspěch spočívaly na strachu ostatních, že na ně něco přečte ze svého zápisníku.. Možná si řada jeho soků oddechla, možná jen na krátko. Možná ještě zazpívá, docela jinou písničku než barová zpěvačka.

R. Langer 3.9.2012 15:16

Re: Proč ale tak silná figura a oblíbený, úspěšný, politik...

... asi tak...

L. Soukal 3.9.2012 7:35

dokažte tvrzeni !

Dokažte, prosím, tvrzení "oblíbený, úspěšný, politik," ve spojení s panem Rathem

I. Schlägel 3.9.2012 8:05

Re: dokažte tvrzeni !

..."Re: Vážená paní Šimonová:

Autor: T. Vodvářka Datum: 03.09.2012 07:50

Vážený pane Sedláku, zkusím to objasnit. Deprivanté nejsou krminnální psychpaté, Dokonce zpočátku své kariéry se zdají být velmi obětaví, jsou velmi dobře obdáni výřečností, umí se velmi dobře vciťovat do nálady posluchačů. Není vůbec snadné odhalit jejich pravou podstatu a vůbec to nesouvisí s inteligencí okolí. Mylsím, že chvíli trvalo, než aspoň část členstva prozřela, nicméně se obávám spolu s Vámi, že posléze převládla pragmatická nálada, že on za lékaře něco udělá. Vždy dostával cca asi 2/3 hlasů pro /mimochodem - za současné situace v ČLK je to podobné, i současný prezident se svou populistickou politikou vítězí - složení delegátů sjezdů je však již povětšinou odborářské//.

Dokladem pravdivosti mého tvrzení je i to, že i přes svou již projevenou povahu dokázal v pravicových středních Čechách /kde vítězí ODS či TOP/, vyhrát post hejtmana."...

P. Hlosta 3.9.2012 9:03

Re: dokažte tvrzeni !

Vodvářka si také poslechl přednášku doc. Koukolíka

http://www.youtube.com/watch?v=vZSjJ4QKjls

T. Vodvářka 3.9.2012 9:22

Re: dokažte tvrzeni !

Nejen poslechl, ale i přečetl pár knížek. Doporučuji Vzpora deprivantů - Pěkný den.

J. Kilian 3.9.2012 8:30

Re: dokažte tvrzeni !

slova "oblíbený",  "úspěšný " a "politik" mají pro různé lidi různý výáznam.

L. Soukal 3.9.2012 8:44

Re: dokažte tvrzeni !

Zmatení jazyků ? To už tu prý bylo.

R. Langer 3.9.2012 15:17

Re: dokažte tvrzeni !

... bylo, je a bude! ;-)

S. Sedlák 3.9.2012 6:29

Poněkud konspirativní

Pochybuji, že Rath má horší právníky než Salačová s Kottem jen proto, že ČSSD nezaplatila. Má to tedy znamenat, že těm dvěma ano? Pokud ano znamenalo by to, že na nich má větší zájem?

Pan Rath je prostě jedinec, který po desetiletí dělal podobné věci za které je nyní ve vazbě. Už od dob ČLK. Dost dlouho to šlo těsně kolem až se ucho utrhlo.

Velmi pochybuji, že by některá politická strana mohla podržet někoho, kdo by byl přistižen těsně po převzetí úplatku 7 MKč a navíc monitorovaném odposlechy.

Za Čunka lidovci dost zaplatili a přitom ho s krabicí nechytili.

T. Vodvářka 3.9.2012 5:44

Vážená paní Šimonová

Možná je to jednodušší než předkládáte. MUDr.David Rath je kvintesencí deprivanta a ti, přes svou nepochybnou inteligenci, mají jisté potíže s vnímáním některých souvislostí, které jsou nedeprivantům vrozené, potažmo o nich neuvažují, protože je mají v genomu.

Myslím, že bývalý hejtman si byl natolik jistý svou nepostižitelností, že zcela zhrdl "ochrannými" manévry /jak to koneckonců činí jeho soukmenovci Palas či Gross/, a doposud i po delším čase rozjímání ve vazební věznici nechápe, co se vlastně stalo. Vždyť on vykonal tolik dobra pro své okolí a to okolí jej přece mělo tolik rádo. Zatímco on byl schopen kdykoliv obětovat kohokoliv i pro tu nejmenší záminku, opačný směr nechápe a ani z podstaty deprivantství nemůže pochopit.

Možná jsou i temné proudy, o nichž se zmiňujete, ale dle mého - a jak jsem měl možnost sledovat dr Ratha v čele ČLK - bude významný podíl v jeho charakteropatii.

Přeji Vám pěkný den.

S. Sedlák 3.9.2012 6:38

Re: Vážená paní Šimonová

V tomto směru mi je stále záhadou jak 40 000 vysokoškoláků si mohlo po léta tohoto, dle vás deprivanta, volit za prezidenta komory. K tomu mi je sekundárně záhadou, zda lékaři věděli, co je zač, ale byli spokojeni s tím co dělá nebo to nebyli schopni diagnostikovat. Nevím co by bylo lepší.

T. Vodvářka 3.9.2012 7:50

Re: Vážená paní Šimonová

Vážený pane Sedláku, zkusím to objasnit. Deprivanté nejsou krminnální psychpaté, Dokonce zpočátku své kariéry se zdají být velmi obětaví, jsou velmi dobře obdáni výřečností, umí se velmi dobře vciťovat do nálady posluchačů. Není vůbec snadné odhalit jejich pravou podstatu a vůbec to nesouvisí s inteligencí okolí. Mylsím, že chvíli trvalo, než aspoň část členstva prozřela, nicméně se obávám spolu s Vámi, že posléze převládla pragmatická nálada, že on za lékaře něco udělá. Vždy dostával cca asi 2/3 hlasů pro /mimochodem - za současné situace v ČLK je to podobné, i současný prezident se svou populistickou politikou vítězí - složení delegátů sjezdů je však již povětšinou odborářské//.

Dokladem pravdivosti mého tvrzení je i to, že i přes svou již projevenou povahu dokázal v pravicových středních Čechách /kde vítězí ODS či TOP/, vyhrát post hejtmana.

S. Sedlák 3.9.2012 12:50

Re: Vážená paní Šimonová

Já tomu rozumím. I tomu pragmatizmu. Jen mi bylo přece jen trochu podivné, jak valná část delegátů podpořila Ratha při tom, jak zametl s dr.Holanovou t.č. šéfkou revizní komise. Tam to už bylo hodně za hranicí toho, na co stačí obyčejný žaludek, čímž nemyslím kachní.

T. Vodvářka 3.9.2012 13:25

Re: Vážená paní Šimonová

Nechci nikoho omlouvat, situace byla tehdy hodně zlá, v sále se za dr Holanovou postavila jen asi 1/3 delegátů a Rath měl volné ruce, myslím, že tehdy ještě jeho deprivantství nebylo v plném projevu..

Jinak to, co napsal kolega Mayer je pravda, bohužel se z ČLK stala záloha odborů, ta tam je její proklamovaná apolitičnost. Na posledním výtisku časopisu se již MUDr Kubek jako šéfredaktor plně připojil k ČSSD komunální satirou, odsuzující preláty, kteří dostali peníze, zatímco lékaři ne. Ten obrázek není ani slaboduchý.

S. Sedlák 3.9.2012 22:06

Re: Vážená paní Šimonová

V té době již bylo známo, jak Rath s Klimovičovou hospodaří a Holanová to v revizní zprávě uvedla. Pokud se dobře pamatuji (jakože ano), tak Rath plácal něco o alkoholu a nepředložil nic, co by vyvrátilo obvinění. Nepředložit revizní komisi dokumentaci?? To je naprosto neomluvitelné a nikdo z těch, kteří jej tehdy podpořili se nemůže vymlouvat, že nevěděl, pokud by nepředložil papír, že v té době trpěl akutním záchvatem demence.

O. Mayer 3.9.2012 12:06

Re: Vážená paní Šimonová

to vám vysvětlím zcela snadno. ČLK představuje pro většinu lékařů (včetně mně) pouze konto kam 1xročně musíme poslat 1850-myslím 2200 Kč. Členství v ČLK nám bylo nadirigováno podobně jako kdysi členství v SSM  a co se v ní dále děje je většině lékařů u konečné části zažívací trubice. Nechat se zvolit za předsedu takové organizace lze tedy poměrně snadno pomocí několika málo svých věrných a ČLK zastupuje těch 40 000 vysokoškoláku asi tak jako kdysy ROD zastupovalo všechen pracující lid (jediná změna je, že nedostáváme před vánoci  kolekce). Jediný další kontakt který s ČLK mám, že musím pravidelně vyhazovat 5ks identického  Buletinu (který zahazuji ještě v originální igelitovém obalu) - chodí mi jich 5 protože kromě mě a mé manželky na té adrese před 15 lety přebývali také moji rodiče a sestra (všichni bohužel členové ČLK). Přes řadu pokusů se mi nikdy nepodařilo dosáhnout, aby mi ten časák nechodil buď vůbec nebo alespoň v menším počtu.   

S. Sedlák 3.9.2012 12:47

Re: Vážená paní Šimonová

Ano, je mi znám odborářský elektorát vedení komory založený na valné části doktorů z nemocnic. Žena mi to také říká.

J. Kadeřábek 3.9.2012 16:45

Ovšem nechat se reprezentovat organizací, která

rozjela vysoce etickou akci pod heslem "Navalte prachy nebo chcípněte" o něčem svědčí. Kdyby se to stalo v mé profesi určitě bych se od takového způsobu viditelně distancoval. Ani popeláři a kopáči by se tak nechovali. I prostitutky používají decentnější způsob inkasa.