25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bianca 20.4.2009 9:00

Nebyl konec poplatku prvotnim ucelem?

Tragicky dopad poplatku spociva, dle meho soudu, v jejich predem odhadovanem osudu, ktery se, dle stavajici situace, jevi temer ucelem.

Jejich nesmyslny system je predem odsuzoval ke kratke dobe trvani. Je otazkou, zda nedostatecne vysvetleni jejich ucelu, vyhod, nevyhod, dopadu... bylo zvladnute, resp. nezvladnute, diky neschopnosti, tech kteri je zavedli ci zamerne.

Na pravy ucel poplatku lze jen usuzovat z prubehu udalosti a stavajiciho stavu. Diky medialni pozornosti venovane poplatkum byly zcela upozadeny dalsi, hlavni kroky reformy. Ano, lze jen spekulovat, zda tomu tak nebylo zamerne.

V souvislosti se zavedenim poplatku byly "zohledneny" uhrady ZZ, AS pak najme (pokles uhrad si meli dovybrat od obcanu v RP). A to nejen primym snizenim hodnoty bodu, ale i "regulacnim ucinkem" tech poplatku - udavan pokles navstevnosti o 20%. Tzn. vydelaly ZP. Nyni, pri postupnem ruseni az zruseni RP, pri setrvalem "zohledneni" vyse uhrad, vydelavaji a budou vydelavat ZP nadale. A ti "zohledneni"? No, o ty prece neslo a nejde, ze?

A jaka je, dle meho soudu, nejvetsi tragedie tech tzv. regulacnich poplatku? Mam za to, ze v naproste diskreditaci primych plateb ve ZZ. Nyni jsou a budou odsunuty na hezky dlouho, kazdy si setsakramentsky rozmysli s necim takovym prijit. Zavedeni pokladenskeho systemu se opet vzdalilo... Ba, napada mne az hruzna myslenka, ze to snad bylo hlavnim ucelem tech poplatku.

M. Gebauer 19.4.2009 22:57

Proboha:

Ale, vžyť tuhle "šaškárnu" uvedl do života dr. Julínek!!!

Pokud je alespoň trošililinku interligentní, což lze při jeho titulu předpokládat, musel si být jist, že jeho "reformy" budou dráždit lidi, jichž nejmilejší program, jak se ukázalo, je "Prima" s "Hádej, kdo jsem!" Bůh mne opatruj!

A že je jich taková spopusta? Inu, i to měl "reformátror" předpokládat!

Ale jinak, i mne dráždí manipulační, či "regulační", jak jsem byl puučen lékárnickou lobby,poplatky, neboť, nemají-li tihle lidé předepsané léky, vnucují mi dražší!

Já sám socany volit nikdy nebudu, ale udělají-li to jiní, nakopou p. Julínklovi do zadnice, jako bych to udělal já! 

majka 19.4.2009 20:05

zisky a.s - nemocnice ????

Jak může  nemocnice a.s. vykazovat zisky  cca 45 mil. ??? Asi zdravotní poj.to moc nezajíma.

vládík 19.4.2009 20:28

Re: zisky a.s - nemocnice ????

Pokusme se zeptat jinak: Proč nemocnice jiných forem potřebují dotaci?

Bianca 19.4.2009 22:03

Re: zisky a.s - nemocnice ????

Ze je  uspesne hospodareni dane tou a.s. ? Vite, v tomto na te forme vlastnictvi az tak nezalezi. Dotace dostavaji i nemocnice a.s. Jak uspesne  hospodari nemocnice a.s.  predvedly  nazorne  napr.  nemocnice v K. Varech, v Ústi, ve Stredoceskem kraji.... Odmeny si pak zrejme clenove managementu (viz napr.  Benesov)  rozdelili za to, ze ta ztrata jeste nebyla tak velka...

Ladislav N 19.4.2009 20:31

Re: majka IP: 81.25.16.xxx

Z jakého ročního obratu ten váš "zisk" vychází? ;-)

jarda 19.4.2009 22:14

Re: zisky a.s - nemocnice ????

ZISK  JE  ÚČETNÍ   KATEGORIE- prosím, přečtěte několikrát a potom o tom  ještě přemýšlejte, 

Ladislav N :-))) 19.4.2009 17:39

Z Ratha udělali Hitlera, teď jim hrozí žalobou... :-)

Z Ratha udělali Hitlera, teď jim hrozí žalobou..

Rath: Dáme lidem peníze, aby začali utrácet... (audiozáznam redakce LN) ;-)

pertinax 19.4.2009 16:59

Regulační poplatky jsou dobře míněné a potřebné opatřeníí,

které se Jůlínkovi a jeho přicmrdálkům, kvůli jejich nadutosti a hlouposti,  podařilo u většiny populace totálně prokakat. Pánové z ODS, taklhle se volby nevyhrávají. Podívejte se na ty hachštaplery na druhé straně, jak se to dělá. A jestli stále doufáte, že většina voličstva bude hledat dobrý úmysl za totálně zprasenou prezentací, potom jste na tom jako ten plešatý a jeho mluvčí. A výsledky se opět dostaví.  Charaktery jako paroubek nebo rat na to jdou opačně:  úplnou pitomost co do obsahu nebo následků dokážou prodat za rámusu bubnů a trumpet ve svělé show. Zcela právem spoléhají na to, že většina voličů o tom, co slyší, mooc nepřemýšlí. Hlavně že se to hezky poslouchá.  

Ladislav N 19.4.2009 17:13

"... Volby vyhrála ČSSD, protože byla drzá, arogantní, prolhaná a mediálně perfektně připravená. Profesionálně připravená!..."

"...Štěstí přeje připraveným. Například profíky vycvičení křiklouni za ČSSD v televizi nepustí nikoho ke slovu, takže ostatní vypadají jako jelimani.A to je jen jedna z ukázek. Nostalgie po jistotách socialismu, přirozená chuť většiny lidí dělat co nejméně práce za co nejvíc peněz (což, jak vysvětlí každý sociolog, je vlastně správné), nenávist k těm, co se v posledních letech zmohli, atd. atd. to je to, co využijeme, řekli si američtí profíci. A využili toho. ..."

Václav Vlk st., NP 31. října 2008

pertinax 19.4.2009 17:53

Re: "... Volby vyhrála ČSSD, protože byla drzá, arogantní, prolhaná a mediálně perfektně připravená. Profesionálně připravená!..."

Z mého pohledu sice bohužel, ale funguje jim to. Američtí profíci si svou mzdu od ČSSD zaslouží, chlapci odhadli naši "většinu" správně. Jejich zadání není "hlásat pravdu a lásku". 

Ladislav N 19.4.2009 18:16

Re: "... Volby vyhrála ČSSD, protože byla drzá, arogantní, prolhaná a mediálně perfektně připravená. Profesionálně připravená!..."

Je to tak... ODS se chová v tomto směru jako parta amatérů. Příležitostí, na nichž by si profesionální agentura zastupující ODS "smlsla", dává politika a chování ČSSD i její nedávná historie velké množství.... ale zůstává bohužel na straně ODS bez odezvy.

Vavra 19.4.2009 16:32

Israela Shamíra

Svědectví Israela Shamíra: "Izrael je jediným černým bodem na mapě světa, posledním útočištěm rasismu a apartheidu".   V izraelských koncentračních táborech umírají desítky unesených Libanonců, které vůbec z ničeho neobviňují. Ti | byli uneseni před téměř dvaceti lety, aby byl Libanon donucen najít a odevzdat pozůstatky dávno zahynulého izraelského letce, kterého Libanonci sestřelili v době bombardovaní libanonských vesnic. V izraelských věznicích každý den a každou hodinu mučí góje, Palestince. Mučení trvá týdny a měsíce, a nezřídka končí smrtí. Stovky Palestinců přišly o svůj majetek. Židé ho pod různými záminkami zkonfiskovali.   Shamír konstatuje, že po demokratizaci Jižní Afriky zůstal Izrael jediným černým bodem na mapě světa, poslední baštou rasismu a apartheidu.Shamír dodává: „Druhý takový stát neznám, ani takový neexistuje." Dále tvrdí, že Izrael je vrstevníkem výraz­ných výtvorů svojí doby, v první řadě nacionálně socialistického Německa. Mnohé pozoruhodné úmysly z těchto dob byly v Izraeli uskutečněny.

Bianca 19.4.2009 12:37

Vazeny pane Mitlenere,

Oprostete se od ideologickych nehledu, snazte se videt situaci ve svetle faktu. Z Vaseho clanku je patrno, ze o financovani zdravotnictvi  toho mnoho nevite, mohu jen doufat, ze ne zamerne.  S argumentacni  demagogii, mozna obdobne te Vasi, lze totiz poskladat znama fakta se zcela jinym vyznenim.  

Fakta: Poplatky ve zdravotnictvi byly zavedeny jako REGULACNI, s cilem omezit spotrebu zdravotni pece. Jako uspech tech poplatku bylo oficialne uvadeno, ze objem ambulantni pece, hrazene ze vseobecneho zdrav. poj.  klesl o petinu (20%).  Do jake miry se obdobne projevily poplatky za hospitalizaci mi neni znamo, mohu jen soudit, ze k nejakemu poklesu tez doslo. Vyse uhrady luzkove pece nemocnicim (te, kterou by mely nemocnice zajistovat najme) je nedostatecna - nemocnice jsou nuceny luzkovou peci "dotovat" provozem ambulanci. Regulacnim ucinkem poplatku, doslo ke snizeni prijmu nemocnic. Ke snizeni vydaju (energie, material, mzdy...) nedoslo. 

Logicke reseni: Zrusi-li nemocnice REGULACNI ucinek poplatku (jedno jakou formou), dojde k navyseni vykonu, tim ke zvyseni prijmu od ZP.

Dusledky: Dojde-li k navyseni uhrad od ZP, dojde k poklesu zustatku (rezerv) na uctech ZP.

Otazka: Kdo v soucasne dobe ma rezervy? Ty nemocnice nebo ty ZP?  

Rad 19.4.2009 13:20

Re: Vazeny pane Mitlenere,

chápu, takže když jsou na zp rezervy, tak je potřeba je rozházet za zbytečnou zdravotní péči. brilantní myšlenka.

Bianca 19.4.2009 21:32

Re: Vazeny pane Mitlenere,

Zbytecnou? Kdo urci, ktera pece je zbytecna a ktera ne? Proc uz to ti, kteri se u nas jiz radu let   snazi ridit zdravonictvi davno neurcili? Ktera to je dle Vas? Mate nejakou predstavu?

A nejde ani tak o platbu, te, dle Vas, zbytecne zdravotni pece, jako o nesmyslne nastaveny system uhrad, ktery nuti k extensivnimu zpusobu poskytovani pece.  Asi nevite oc bezi, ale vzhledem k limitum na rodne cislo je t.c. treba vaznejsi onemocneni , lecebne nakladne, "naredit" banalitami. Mate-li smulu na same vazne nemocne, pak, pri zcela nedostatecne uhrade od ZP a zaroven zakonem stanovene povinnosti peci posytnout, mate o prodelek zakonite postarano...

-F 19.4.2009 13:38

Re: Vazeny pane Mitlenere,

Vy taky nevíte nic o financování zdravotní péče. Nemocnice jsou placeni za výkony a lůžko. Pro akutní léčbu asi 5 dnů platba vyšší a pak se snižuje. Buď se pacient zlepší a v léčbě pokračuje doma a nebo se přeloží  do léčebny dlouhodobě nemocných a tam už je péče ošetřovatelská a ta se hradí jinak. V akutní péči pojišťovna hradí všechny výkony, které léčba akutního stavu potřebuje pro zvládnutí akutního stavu po dobu než může pacient odejít do domácí péče. Takže výkony souvisí s tím, jak  to který stav vyžaduje, snižuje se jen platba za lůžko. Objem ambulantní péče poklesl taky proto, že  lidé si třísky z prstu vytáhnou doma a nepůjdou s tím na chirurgii. vaše maninka s vámi chodila k doktorovi pokaždé, když jste si odřel koleno?:-P;-P

Bianca 19.4.2009 21:54

Re: Vazeny pane Mitlenere,

Vazeny "F", nemocnice jsou placenY pausaly, ktere jsou kazdorocne navysovany o nekolik % (nekopirujicich ovsem miru inflace) K obdrzeni pausalu ovsem musi nemocnice odvest a ZP vykazat urcity pocet luzkodnu, vykonu..., chcete-li bodu. Nedosahne-li nemocnice zadaneho vykou, jsou ji platby ze strany ZP nalezite kraceny.

Dovolte, abych Vas informoval, ze ZP v akutní péči rozhodne  nehradí všechny výkony, které léčba akutního toho ci onoho stavu potřebuje pro zvládnutí akutního stavu po dobu než může pacient odejít do domácí péče.  Rada vykonu je pak zahrnuta do tzv. luzkodne - nelze je vykazovat zvlast, mimo... Jinak receno - vyse uhrady neodpovida vynalozenym nakladum.  Zkuste si, jen tak, pro orientaci o vysi uhrad od ZP za vykony, tedy o cenach vykon, porovnat cenu napr. injekce do zily ci do svalu u cloveka a u psa u veterinare, pripadne cisarskeho rezu a dalsich vykonu. Zjistite, jak si nase spolecnost vazi zdravi cloveka ve srovnani se zdravim psa, kocky.... Velmi, velmi poucne.

Vysvetlovani, proc poklesl objem ambulantní péče jste si mohl usetrit.  Ja jsem se Vam snazil vysvetlit , ze v dusledku toho poklesu, tak oslavovaneho tvurci onech regulacnich poplatku, doslo k poklesu vykonu  zvlaste v ambulancich nemocnic, ktere svymi vykony "dotuji" provoz luzek. Jen uhrada od ZP za luzkoden totiz k uhrade nakladu nemocnice nepostacuje.

hamar 19.4.2009 7:52

Dr.Rath připravuje v rámci oslav 20 let sametu ...

... a návratu levice k moci přechod na ježdění na silnicích středočeského kraje vlevo. V rámci tohoto každý volič levice ze středočeského kraje dostane zdarma auto s řízením v pravo. Volič pravice si jej bude muset koupit s X/Y příplatkem, který bude záviset na výsledku voleb (X - hlasy levice, Y - hlasy pravice).

111 19.4.2009 11:49

Re: Dr.Rath připravuje v rámci oslav 20 let sametu ...

Neofašistická odSS je arogance moci, tuposti a zhovadilosti. Učila se od té, kterou vždy před volbama tak pomlouvá, od KSČ. Lze pouze konstatovat, že nad počínáním odSS blednou komančové závistí.........

-F 19.4.2009 13:42

Re: Dr.Rath připravuje v rámci oslav 20 let sametu ...

Definujte slovo arogance, ale význam toho slova si najděte v enciklopedii a pak ho teprve můžete používat. z vašeho příspěvku je jasné, že ten význam neznáte!!

Kelner 19.4.2009 15:08

Re: Dr.Rath připravuje v rámci oslav 20 let sametu ...

Někdo slovník cizích slov, někdo pravopis.

111 19.4.2009 11:53

Re: Dr.Rath připravuje v rámci oslav 20 let sametu ...

Opět nastupuje osvědčená rétorika neofašistické odSS a její Tupelfuhrerra Topoldalíka. Jsou trpní již 20 let vyhrožováním komančema a ještě jim to voliči baští, tedy ti tupější a jednodušší.......

jirka.s. 19.4.2009 13:52

Re: Dr.Rath připravuje v rámci oslav 20 let sametu ...

Dojde-li ke zratu v domácnosti (žárovka) či udeří-li blesk do 440 kV vedení, vše se dá napravit v dostupném časovém horizontu!  Dojde-li ke zkratu mezi neurity v lidském mozku, jako například u "111", jedná se o nenapravitelnou zkázu!!! ;-(

Ladislav N 19.4.2009 17:04

Re: ad "111"

 ;-PR^

Yarda 19.4.2009 6:42

S těmi poplatky šlápla ODS do

(vzhledem k cenzorovi řekněme že do bláta). Zlomilo jí to vaz a znemožnilo aby prosadila užitečné a potřebné záměry, například .. teď si na žádný honem nemohu vzpomenout ale určitě nějaké měla když vyhrála poslední parlamentní volby.

herdekbabka 19.4.2009 9:19

Re: S těmi poplatky šlápla ODS do

nemyslím že měla - tedy měla ale nemohla je íci protože by je nikdo nevolil - ja prohlásil MT;-D!!

Lájoš B. 19.4.2009 15:54

Re: S těmi poplatky šlápla ODS do

Tak já Vám jeden připomenu. Sice je asi pod vaší rozlišovací schopností, ale zkusím to. Zastavit každoroční socialistické zadlužování státu v řádu 100 mld. korun.

Chápu, že Špidlovo "zdroje jsou" a Paroubkovo "stát dluhy neplatí" Vás možná uklidnilo, já jsem ale tak úplně spokojený nebyl.

Yarda 19.4.2009 16:23

Re: S těmi poplatky šlápla ODS do

Nepsal jsem že žádné neměla. Ale pokud je chtěla uskutečňovat jako ty poplatky tak zaplať Pán Bůh že se k tomu nedostala.

Miloš 19.4.2009 18:57

Re: S těmi poplatky šlápla ODS do

loňský Kalouskův deficit byl 107 miliard, vaše rozlišovací schopnost je podivně modrá